Autor Subiect: Frumusetea Indoneziei. Bali, Ubud, Jakarta si Bandung 24 iunie - 5 iulie 2024  (Citit de 5097 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
Buna Lucian, mesajul de confirmare a platii era insotit in partea inferioara de un link de download al Levy Voucher-ului. Era un soi de buton verde. Dupa ce inteleg si intuiesc din ceea ce ai scris, nu ai dus procesul pana la capat. Daca nu ai finalizat procesul, atunci e nevoie sa te intorci, la Email-ul primit dupa plata si sa reintri pentru descarcarea voucher-ului.

Levy Voucher-ul are un numar si important, un cod QR.

Data de intrare in Bali este 29 iunie.

Offline vio74

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
 este gresit daca in loc de 29.06..am scris 25.06..trebuie replatita taxa de 150000 rupii indoneziene?

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Nu, nu ar trebuie sa fie nici o problema.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Tocmai am finalizat de transmis tuturor un Email atasat caruia am pus voucher-ul de cazare si programul excursiei. Daca nu ati primit Email-ul meu transmiteti-mi astazi sau cel tarziu maine, 18 iunie, un Email si il retransmit. Incepand de miercuri am sa fiu plecat din tara pana la sfarsitul saptamanii.

Mai jos textul Email-ului:

"va transmit in attach voucher-ul de cazare, un document care este posibil ca pe langa viza pe care ati obtinut-o online, sa va fie solicitat la intrarea in Indonezia. Tot atasat acestui Email gasiti programul acestei excursii, recomandat si el a fi listat sau macar salvat in telefon, astfel incat sa-l puteti consulta in orice moment, in situatia in care nu ati retinut de la mine ce urmeaza sa faceti.

Trebuie sa o listati si sa o aveti la voi, la indemana pentru a fi putea fi prezentata (la nevoie) autoritatilor de frontiera de pe aeroportul din Jakarta.

Pana acum nu a aparut nici o modificare de orar de zbor, daca va fi ceva, o sa scriu pe forum. In conditiile orarului neschimbat, ora de intalnire pe aeroport ramane aceiasi ca cea comunicata pe site si forum: luni 24 iunie ora 08:00, Aeroportul Henri Coanda, Plecari Internationale, zona din dreapta in sensul intrarii, in fata cafenelei. Dupa ora comunicata nu mai gasiti pe nimeni acolo, intreg grupul se va deplasa spre zona de check in. Daca ati intarziat: informati telefonic insotitorul de grup, urmati singuri traseul check in - security si ne intalnim la boarding.

Timpul de conexiune este optim, avem cca 3 ore, dar prefer ca intotdeauna sa parcurgem cu totii impreuna, traseul pana la zona de reimbarcare. Atentie, se trece din nou prin security.

Referitor la online check in. Fiind un bilet colectiv, uneori apar probleme la check in-ul online, sa speram insa ca totul va functiona bine. Zburam cu Qatar, check in-ul online se deschide cu 48 de ore inainte de zbor, deci ar trebui sa fie accesibil incepand din 22 iunie, ora 11:00 am. Pentru cine nu are aplicatia Qatar descarcata in telefon, check in-ul online se face aici: https://cki.qatarairways.com/cki/dashboard

Asa cum stiti si este explicat pe site, check in-ul este o actiune individuala, a fiecaruia, astfel incat avem rugamintea si intelegerea de a nu suna in agentie pentru ca nu ei se ocupa de asta. Pentru a completa campurile solicitate aveti nevoie la indemana de pasaport si de bilet. Pe bilet gasiti doua elemente care o sa va fie solicitate:

Airline booking reference (se refera la cel al companiei de zbor, nu cel al agentiei de ticketing): VPFZIS

E-ticket (il gasiti in ultima parte a biletului): QR 157-1305608817-18  (pentru Mr Gheorghe Cindea). Va fi nevoie sa va identificati fiecare E-ticket-ul si sa-l folositi la check in online.

In situatia in care nu stiti, nu aveti pe cineva sa va ajute la check in online, nu este nici o problema, puteti face front desk check in pe aeroport, la predarea bagajelor.

Sper ca toata lumea a citit, s-a informat cu privire la toate amanuntele legate de excursie, incepand de la documentele necesare pana la precizarile pe care le gasiti in ultima parte a fiecarei excursii. Sunt importante in special pentru cei care inca nu au fost niciodata cu noi.

Spor la bagaje, va doresc sa puteti adunati cat mai multe ganduri bune, pentru a pleca linistiti si veseli in vacata!"

Mai jos in completare, pe langa cele pe care deja vi le-am oferit, mai postez cate recomandari si explicatii.

Recomandari, precizari

Vremea. Iunie este o lună de sezon uscat, cu o medie de 10 ore de soare pe zi.
Jakarta: Prognoza: 32 C maxim, 24 C minim (se vor resimti 37 C). Fara ploaie
Bandung: 32 C maxim, cu 19 grade minim. Apar ceva sanse de ploaie.
Bali: 29 C grade maxim, cu 20 grade minim. Ceva sanse de shower rain.
Temperatura apei: 27 – 28 grade.

Protectie solara. UV-ul este foarte ridicat, iar temperatura pe care o resimtim este mai mare decat cea afisata. Deci e nevoie de sapca/palarie/bandana – de preferat cu protectie UV.
De asemenea creme de soare, hidratante.
Tot pentru a va proteja de efectul soarelui: este nevoie sa consumati multa apa.

Bani: Moneda locală este cunoscută sub numele de rupia (IDR sau RP). Bancnotele IDR: 500, 1.000, 5.000, 10.000, 20.000, 50.000 și 100.000. Monedele au valoarea de 50, 100, 200, 500 și 1000, IRD, deși acestea sunt mai puțin circulate comparativ cu bancnotele.
De schimbat putem sa ofacem la aeroport, au case de schimb cu curs buni, uneori mai bun decat cel din oras. 1 euro este cca 17.000 rupii, deci rupia este mai mica de cca 3000 ori in comparatie cu leul.
Este preferabil sa platim in rupii, iesim mult mai convenabil.
De asemenea – la fel ca in orice tara! - alegeți să fiți taxat în moneda indoneziană atunci cand platiti cu cardul. Alegeți întotdeauna să plătiți în moneda locală - în acest caz, rupiah - pentru a reduce costurile și a obține cele mai bune rate disponibile.
Cati bani aveti nevoie pentru mancare. Avem cateva mese care sunt incluse, restul trebuie sa ni le achitam. Functie de cat mancati, de cate ori mancati pe zi, va puteti face un calcul folosind ceea ce gasiti mai jos ca preturi:
-   Masa 3 feluri, la un restaurant mediu – 150.000 rupii. – cca 10 eur
-   McMeal at McDonalds (Combo Meal) – 50.000.00Rp – 3 euro
-   O bere la draft - 37,500.00Rp – cca 2.5 euro
-   O sticla de vin – 300.000 Rp – 17 euro

Apa de la robinet în Indonezia – nu este potabilă. Poate fi consumata doar îmbuteliată, sau in cel mai extrem caz - filtrată sau fiartă. O sticla de 1.5 litri costa cca 7000 de rupii (cca 0.5 euro)

Sfaturi si explicatii despre vestimentatie, reguli de conduita. Desi in Indonezia codul de imbracaminte este cel casual, trebuie tinut cont aceasta este o tara musulmana. Astfel, ca in afara resortului, este recomandata imbracamintea modesta, atat pentru femei, cat si pentru barbati. Pe plajele din Bali localnicii sunt obisnuiti cu turistii imbracati sumar, iar daca vei opta pentru imbracamintea occidentala, acest lucru nu va fi privit drept o ofensa.
Pentru doamne, rochiile, bluzele si pantalonii lungi sunt considerate piese de imbracaminte potrivite. Pantalonii scurti sau fustele scurte doar la plaja.
Este important sa va acoperiti corpul si capul atunci cand vizitati o moschee sau un templu, lucru care va arata respectul fata de credintele si traditiile locului. Barbatii cand intra intr-un locas sfant, trebuie sa fie imbracati cu pantaloni lungi si la fel sa aiba mainile acoperite, deci bluze sau camasi cu maneca lunga.
Intrucat Indonezia are doua sezoane, unul ploios si altul uscat, in cea mai mare parte a tarii, inclusiv in Bali si Java, sezonul uscat este din aprilie pana in octombrie, iar sezonul ploios intre noiembrie si martie. Noi mergem in iunie, deci in sezonul uscat,asta nu inseamna insa ca nu exista posibilitatea de ploaie. Deci luati cu voi o pelerina. Hainele din materiale tehnice, respirabile, cu uscare rapida sunt foarte indicate.

Indonezia este o țară preponderent musulmană (asa cum mentional - 87% din populație), așa că turiștii trebuie să se supună regulilor în ceea ce înseamnă gesturi și vestimentație. O ținută decentă este mereu apreciată. Pentru vizitarea lăcașurilor de cult, întotdeauna hainele trebuie să acopere umerii și genunchii atât femeilor, cât și bărbaților. Femeile trebuie să-și acopere capul. In zonele mai turistice/cosmopolite - capitala si resorturile - regulile vestimentare sunt mai lejere.
Descaltatul este necesar daca intri in casa cuiva.
Nu folosi niciodată mâna stângă la masa (dacă mănânci fără tacâmuri), dar nici când oferi ceva altei persoane. De asemenea, nu indica nimic cu degetul (mai bine cu pumnul strâns), nu îți expune tălpile în fața altei persoane și nici nu atinge capul altei persoane. Gesturile de afecțiune în public sunt de asemenea de evitat, în special în zonele rurale.

Prize Indonezia utilizează prizele electrice rotunde, cu două capete CEE7 comune în Europa. Tensiunea este de 230 volți / 50 Hz. Deci nu aveti nevoie de adaptor. Indicat este sa aveti un triplustecher, pt a incarca de la o priza mai multe device-uri.

Furturi. Indonezia este considerată, în general, o destinație sigură, dar este întotdeauna înțelept să fiți pregătiti. Pentru a evita furtul prin smulgere de pe motocicleta sau prin fuga, încercați să nu purtați niciodată obiectele de valoare atunci când ieșiți în oraș si nici documentele. Lasati in seif banii (luand doar cat credeti ca veti cheltui), pasaportul si valorile. Intotdeauna tineti la gat sau cat mai apropiat de corp banii.

Luați întotdeauna fotocopii ale pașaportului (eu am intotdeauna salvata in pasaport) și păstrați originalul în seiful hotelului. De asemenea, este recomandabil să purtați o geantă încrucișată în față, în loc să o țineți în mână, pentru a-i descuraja și pe potențialii hoți.

Transport. Sistemul de conducere auto este cel britanic (volan pe partea dreapta). Nu este permisa conducerea autovehiculelor cu permise de conducere nationale, fiind necesar un permis de conducere international eliberat in Indonezia. Daca detineti un permis de conducere international eliberat in alta tara, acesta trebuie avizat de autoritatile indoneziene.

Chiar daca de la distanta Indonezia pare o mica tara, trebuie sa aveti in minte dimensiunea ei apreciabila. Are o suprafata de aproape 2 milioane de kmp, ceea ce inseamna ca este mai mare de 8 ori decat Romania. Are 17.000 insule si 275 milioane de locuitori.

Insula pe care ne facem sejurul, Bali are 140 km in lungime si 80 km in latime. Aici vin peste 3 milioane de turisti anual si totusi nu are o retea de transport public bine pusa la punct. Adevarul este ca nu exista deloc. Taxi, scuter, masini cu sofer. Permisul de conducere romanesc nu este valabil in Bali, asa ca ramane doar sa inchiriezi masina cu sofer. Ca sa aveti o idee despre costurile taxiurilor, o cursa din aeroportul Denpasar pana in oras este cam 5 dolari, pana in Kuta cam 10, iar pana in Ubud cam 40.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Re: Frumusetea Indoneziei. Bali, Ubud, Jakarta si Bandung 24 iunie - 5 iulie 2024
« Răspuns #19 : Sâmbătă, 22 Iunie 2024, 11:48 »
Check in-ul online nu functioneaza cel putin la cei care sunt cu mine pe bilet. Am incercat toate variantele, browser, aplicatie, aplicatie si plata cu mile, nu merge.

Am sa mai incerc odata seara, la 18:50 cand se deschide check in online pt conexiune, uneori functioneaza la termenul celui de-al doilea zbor. Daca nici atunci nu functioneaza, nu e problema, facem check in-ul front desk, pe aeroport.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Re: Frumusetea Indoneziei. Bali, Ubud, Jakarta si Bandung 24 iunie - 5 iulie 2024
« Răspuns #20 : Sâmbătă, 22 Iunie 2024, 19:41 »
Asa cum am anticipat, dupa deschiderea check in-ului online pt al doilea zbor, Doha - Jakarta, s-a putut face seat changing (din Select Seats). Dar cu plata suplimentara, asa cum solicita mai nou companiile aeriene. Eu am cumparat cu mile si cu bani, la toate zborurile si dus si intors, folosind aplicatia. Un loc la culoar in zona din fata costa 40 de euro pt zborul Bucuresti - Doha si cca 100 euro long leg-ul pt zborul lung.

Nu am mai incercat sa fac check in-ul, m-am limitat doar la schimbarea de loc, ceea ce ma interesa mai mult. Check in-ul o sa-l fac front desk pe aeroport.

Drum bun, ne vedem pe aeroport!