Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Minunile Iordaniei. Petra, desertul, marea si noi. 9 - 16 octombrie 2023
admin:
Ce pot raspunde eu, particular la intrebarile puse:
- plecarea este in data de 09 octombrie (imediat dupa miezul noptii), iar intalnirea este in seara zilei de 08 octombrie, la 21:45.
- toata lumea, indiferent ca face parte dintr-un grup sau este un turist individual, trebuie sa obtina codul QR si sa-l prezinte la imbarcare si pe aeroportul din Amman, exact cum se indica pe site-ul MAE.
Șoimița:
Bună seara. Am accesat link-ul de mai sus și pt naționalitatea Romana, am primit raspunsul: Registration on this platform is not required for this nationality. Deci nu e nevoie de cod QR.
krondia:
Am revenit in țară, de acum pregatirile pentru Iordania au intrat in linie dreapta.
Informatii importante
Am primit astazi de la Tarom, compania aviatica cu care zburam, si de la ghidul local din Iordania confirmarea ca in prezent nu se mai solicita codul QR pentru intrarea in Iordania.
Documente necesare calatoriei:
- pasaport valabil cel putin 6 luni
- asigurare medicala de calatorie
Viza o vom obtine la aeroportul din Amman, sa aveti la indemana un pix.
Ora si locul de intalnire
Duminica 8 octombrie 2023, ora: 21:45 in fata cafenelei Lavazza, cum intrati in holul principal din terminalul Plecari, in dreapta.
Avem zbor RO187 Bucuresti (OTP) 00:45 - Amman Aeroportul Queen Alia (AMM) 03:25
Check-in-ul se deschide cu 30 de ore inainte, va recomand sa il efectuati inainte daca va fi posibil.
https://www.tarom.ro/zboruri-si-rezervari/online-check-in sau din aplicatia Tarom
Vom trece oricum si pe la ghiseul check-in sa lasam bagajele de cala.
Echipament
Va rog sa cititi cu atentie recomandarile privind imbracamintea pentru a nu atrage atentia asupra voastra.
O camasa/bluza cu maneca lunga, pantalon lung (recomandat de drumetie pentru activitatile in natura, subtire, sintetic, care se usuca usor), pelerina in caz ca se schimba vremea, o haina mai groasa (dimineata si seara, in desert este rece), o esarfa pentru fete va scoate din incurcatura in zonele mai putin turistice unde localnicii sunt mai conservatori.
Costumul de baie european (recomandat dintr-o piesa la fete) este acceptat pe plaje private insa femeile localnice intra in apa imbracate. Daca va simtiti mai confortabil, puteti purta un tricou tehnic sintetic, pantaloni scurti peste costumul de baie.
Incaltaminte comoda,inchisa, care sa nu va jeneze, de preferinta cu talpa care nu aluneca,
Incaltaminte speciala pentru apa (plajele sunt cu pietre), protectie solara/UV, ochelari de soare, sapca, palarie, prosop de baie (sunt foarte bune cele din microfibra de la Decathlon)
Organizati-va bagajul judicios pentru ca vom avea mai multe transbordari.
Transport local
Intrucat ne vom deplasa mult cu microbuzul, am rugamintea sa va rotiti pe locuri, astfel incat sa aiba fiecare posibilitatea sa stea mai in fata. Luati medicamentele cu care sunteti obisnuiti in caz ca aveti rau de miscare.
Fotografii - nu faceti fotografii obiectivelor militare, politiei, localnicilor.
Conform regulamentului SC, fotografiile cu persoane din grupul nostru le puteti posta pe canale publice doar cu acordul persoanelor respective.
Medicamente
Mergem si in zone izolate, sa aveti la voi medicamente analgezice, pentru probleme digestive, febra, dureri, raceala, dureri in gat, plasturi, servetele uscate, antibacteriene. Medicamentele din Iordania sunt diferite de cele de la noi, contin alte substante.
Bani
Iordania este o tara scumpa, 1 JOD = ~ 6,65 RON
Cel mai bine sa va luati de acasa lucrurile de care aveti nevoie.
Sa aveti la voi cash - EUR sau USD si o rezerva pe card, in unele locuri se poate achita si cu Revolut.
Iordania este o tara musulmana. Consumul de alcool nu este permis in public, sunt insa unele locuri unde se gasesc bauturi alcoolice.
Aveti mai jos reglementarile vamale: https://amman.mae.ro/node/350
Va recomand sa aveti la voi si o baterie externa, o puteti lua in bagajul de mana dar trebuie prezentata la controlul de securitate.
Voi crea si un grup de Wapp, sa imi spuneti daca veti folosi un alt numar de telefon decat cel comunicat in agentie.
Daca mai aveti intrebari, scrieti aici, pot fi utile si pentru ceilalti!
Urmariti in continuare forumul, aici voi scrie in caz ca apar modificari de ultima ora.
Spor la pregatiri! *|*
admin:
Primul grup de Iordania, o avanpremiera in Singles Camp&Travel. Sper mult sa va placa! Drum bun, sa aveti o vacanta frumoasa, sa va intoarceti cu amintiri frumoase si prieteni noi!
krondia:
Multumim, Gigi! Da, suntem nerabdatori, vom vedea locuri minunate!
S-a deschis check-in-ul, se face pe nr biletului E -ticket care apare la sfarsit pe bilet pentru fiecare persoana in parte.
Va puteti schimba locul gratuit. Eu am 6C.
Daca aveti posibilitatea, tipariti-va cartea de imbarcare sau solicitati la ghiseu cand lasam bagajele de cala sa o primiti pe suport de hartie, uneori se intampla sa nu poata fi citita de pe telefon sau sa apara diverse probleme cu aplicatia.
Va recomand sa va puneti in bagajul de mana cateva lucruri de stricta necesitate, in cazul in care bagajele ajung mai tarziu. Foarte rar, dar se mai intampla.
Tarom ofera mancare si bautura doar contra cost, cel mai bine sa aveti la voi sandviciuri, ceva de rontait, sa va cumparati apa dupa ce trecem de securitate, e mai ieftin decat in avion. De siguranta, puteti pune si in bagajul de cala 1 sticluta de apa, sa aveti la indemana pana ajungem sa ne cumparam.
Revin maine cu detalii despre programul din prima zi, dar in principiu vom merge intai la hotel si vom avea cateva ore de odihna inainte sa incepem programul de vizita.
Spor la pregatiri !
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă