Autor Subiect: Petreceri de toamna la "Marea" din Apuseni. 28 septembrie - 1 octombrie 2023  (Citit de 3605 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13255
Tarif: 980 lei/ persoana

Rezervari: https://singlescamp.ro/trip/petrecere-singles-apuseni-2023

Perioada de desfasurare: 28/09/2023 - 01/10/2023

Cazare: Pensiunea Ana&Irina Belis wellness&SPA 4*. Adresa: drum comunal Belis 105, Beliș 400451.

Grup de: 36 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•        cazare 3 nopti in camera dubla, cu inca o persoana
•        3 x mic dejun
•        3 x cina (contine felul de baza + desert).
•        transport din Cluj - Napoca
•        transport zilnic, zonal, cu plecare si revenire in Belis
•        ghid local autorizat pentru acces pestera
•        insotitor de grup pentru toata perioada excursiei

Servicii care nu sunt incluse:
x           mesele de pranz
x           bauturi alcoolice si racoritoare
x           transport pana la Cluj Napoca (pentru cei care vin din alte zone)*
x           intrari la obiective
x           alte servicii care nu sunt mentionate la incluse

* Scrieti din timp pe forum, formati grupaje pentru a veni impreuna pana la Belis. Zona Belis este extraordinar de frumoasa, in special toamna, cand culorile padurilor devin aramii. Merita tot efortul pentru a ajunge acolo...Excursia aceasta este o excelenta ocazie de a vizita zona de catune, de a face o incursiune in universul satelor de la capatul lumii, de a va delecta privirea cu imagini de vis...

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Iasmina Stoici: https://singlescamp.ro/page/iasmina-stoici

Ce vedem in aceasta calatorie: Apusenii, in zona Lacului Belis.

Profilul si tipul excursiei: Este o excursie - eveniment, ce combina plimbarea in natura, cu vizitarea unor locuri unice si inedite, cu petrecerile de seara, prilej extraordinar de va cunoaste, de a comunica, de va face noi prieteni. Iar pentru cei din Cluj si zona, o ocazie speciala pentru a-i cunoaste pe cei din jurul vostru, pentru a se putea crea un nucleu care sa ne permita sa organizam plecari de acolo. Accentuez insa, nu este neaparat o actiune zonala, este deschisa tuturor celor din tara!

Cui se adreseaza ca profil de participant: active/sociabile/ - pregatire fizica....

Echipament. Zona muntilor Apuseni este una umeda, iar toamna vine cu culorile ei minunate, dar uneori si cu ceva stropi. Apoi ganditi-va ca sunteti la munte, ca urcati, ca va plimbati in natura, deci trebuie sa aveti la voi:

•        rucsac de cca 20 litri, in care sa aveti zilnic apa, pelerina, o bluza-doua de schimb daca va e rece sau cald, ceva de rontait pentru energie si linistit foamea
•        gheata de munte (nu de oras, nu cizmulite, nu adidasi, pentru ca alunecati, asa cum au patit cei care nu au tinut cont de sfaturi, si aveti de suferit...)
•        pantalon lung elastic, care sa va permita miscarile
•        tricouri si bluze termice (se gasesc la magazinele de sport, daca nu stiti ce sunt intrebati acolo si veti fi indrumati)
•        ceva de protectie pentru cap (sapca, bandana)
•        lampa frontala sau lanterna, pentru intrarea in pestera

Trebuie sa aveti la voi:
•   Document de identitate: carte de identitate

Locatia are centru spa! Nu uitati de costumul de baie si de slapi. Va recomand daca aveti, sa luati si un halat de baie cu voi...

Program:

Ziua 1. Joi 28 septembrie 2023 NE INTALNIM IN APUSENI
Plecare din Cluj Napoca ora 12:00. Locul de imbarcare, numarul de telefon al soferului, vor fi comunicate cu 2-3 zile inainte de plecare, DOAR aici pe forum.
Ne imbarcam in microbuz si plecam spre Rachitele, sa vedem Cascada Valul Miresei. Din culmile de granit ale Vladesei, de sub piramidele stralucitoare de calcar ale Pietrelor Albe, pornesc la vale paraie cristaline care isi unesc puterea pe Valea Stanciu intr-un suvoi vijelios care se pravaleste cu furie intre Stancile Lespezi, dand nastere celei mai frumoase cascade din Muntii Apuseni: Cascada Valul Miresei numita si Cascada Rachitele. Are trei trepte de cadere a apei (5m, 8m si 34m) si este reprezentativă pentru Munţii Apuseni. Aşezată la graniţa cu parcul natural Munţii Apuseni, oferă privelişti extraordinare. Are o poveste emoţionantă - legenda spune că o mireasă a căzut de pe stânci chiar în ziua nunţii sale, iar voalul i-a rămas agăţat. Nuntaşii au plâns-o pe mireasă, iar din lacrimile lor s-a format cascada.





 traseul cu autocarul pe ruta Cluj - Rachitele - Belis (cca 130 km)

Viiztarea se va desfasura astfel: in satul Rachitele intram pe drumul de acces spre cascada Valul Miresei, 5 km si lasam autocarul in parcarea amenajata, De aici, pornim pe jos 1 km pe  Valea Stanciului, intram intr-o portiune de chei din care incepem sa auzim zgomotul facut de caderea de apa si in scurt timp ajungem la una dintre cele mai frumoase cascade din Apuseni. Dupa o pauza pentru fotografii, urcam prin spatele cascadei pana la Vf Lespezi, un punct de belvedere cu deschidere spre Valea Stanciului, Falezele de Granit, Platoul Vladeasa si minunata cascada Valul Miresei. Ne intoarcem la autocar, urmand poteca pe creasta calcaroasa a Vaii Stanciului, coboram in padure, trecem pe  langa intrarea in Pestera Mica a Lespezilor si dupa o coborare mai abrupta ajungem in drumul principal.
Traseul este mediu ca efort si are aprox. 3,5 km

Din Rachitele plecam spre Belis (ajungem in jurul orei 18.00. Check - in, cina

Ziua 2. Vineri 29 septembrie 2023 ZIUA DRUMETIEI.
Traseul pe care o sa-l parcurgem: Belis - Fantanele - Barajul Fantanele - Poiana Marchis - Dealul Copcea - Statiunea Belis - Fantanele. 
Lungimea: 8,5 km
Durata: cca 3,5 ore
Marcaj: punct rosu
Este un traseu in circuit ce presupune urcarea prin padure si traversari prin rau, prima oprire fiind la Poiana Ciunca. Tineti va rog cont sa aveti echipament complet de munte, ceea ce v-am descris si prezentat.

Lacul Fântânele



Mărginit la nord-vest de Masivul Vlădeasa, care domină cu creasta sa pronunţată (1836m) întreaga regiune, la sud-vest de Munţii Bihor - cei mai spectaculoşi prin varietatea fenomenelor carstice prezente (unde regăsim, printre altele, izbucurile,ponoarele, peşterile şi avenele), la est de Munţii Gilăului -  situaţi între izvorul Crişului Repede şi valea Arieşului, iar la sud de Muntele Mare - un uriaş bloc de granit şi totodată cel mai vechi masiv din Apuseni (1826 m), Lacul Fântânele este, cu siguranţă, unul din cele mai spectaculoase destinaţii din Carpaţii Occidentali.

Lacul, proiectat pe cursul superior al Someşului Cald în perioada 1970-1974, a obligat oamenii comunei Belişului vechi să se strămute pe actuala localizare a satului. Cătune precum Milioan, Pleş, Dădeşti, Bolojeşti sau Giurcuta de Jos fac parte acum din trecut şi doar în verile secetoase, când apa lacului scade foarte mult, se pot vedea ruinele caselor abandonate de moţi, evidenţiindu-se ruinele fostei biserici din Beliş, care au devenit reper istoric şi, bineînţeles, turistic



Beliş - satul de sub ape
Nu există documente care să ateste originile comunei Beliş, însă aceasta a fost menţionată pentru prima dată în documentele oficiale în anul 1737.

Istoria satului înghiţit de ape începe în secolul XIV, când s-a construit biserica şi sfârşeşte în anii '60, când conducerea ţării a decis construirea unui baraj care urma să acopere satul cu 60 de metri de apă. Biserica satului era vizibilă de orinde te uitai, fiind construită pe o măgură, iar casele locuitorilor moţi erau construite în jurul acesteia.

Astăzi, după atâtea secole de la construirea ei, în perioadele de secetă, când apele lacului care au acoperit-o scad, se ivesc turlele bisericii care rezistă, ca prin minune. A fost singura construcţie care nu a fost mutată, lăcaş de cult încărcat de istorie. Când au fost nevoiţi să plece, moţii au smuls icoanele, altarul şi ferestrele şi au luat cu ei tot ce se putea lua dinăuntru, în speranţa păstrării măcar a valorilor spirituale. Casele oamenilor, însă, nu au rezistat apelor.

Atunci cand apa din lac este scazuta, biserica satului si cateva alte constructii adiacente din piatra se ivesc, amintind de catunele ce erau odata acolo...


Scafandrii spun că lacul este atât de întunecat, încât, chiar şi în zilele senine, nu poţi vedea mai mult de trei metri în jur, iar când apele ajung la buza malului, până la vârful bisericii trebuie să cobori 15 metri.

Dupa amiaza este de relaxare, de plimbare in zona lacului Belis. Cina o luam la pensiune.



Ziua 3. Sambata 30 septembrie 2023 ZIUA CATUNELOR, A SATELOR DE LA CAPATUL LUMII.
Descoperim farmecul satelor din muntii Apuseni, a caselor imprastiate de dealuri, a gospodariilor incremenite in timp.





Dupa micul dejun, ne imbarcam in microbuze si plecam pe Transursoaia, un drum spectaculos ce pleaca din Belis si strabate padurile si satele motesti Poiana Horea, Matisesti, Horea si ajunge la Albac.

Noi oprim in Horea de unde incepem sa  exploram catunele cocotate pe munte, risipite printre paduri si fanete.
Urcam la  Casa Memoriala Horea din Fericet si la frasinul care se spune ca l-a plantat chiar el, luam masa traditionala pe malul apei la Casuta din Povesti si mergem  la Dambul lui Gaf sa aflam povestile pline de haz si talc care au facut inconjurul lumii si au ajuns sa fie scrise si in New York Times.

Spre seara ajungem la pensiune. Cina si un pic de muzica!
Total zi cca 120 km (2 ore si jumatate de mers cu masina)

Ziua 4. Duminica 1 octombrie 2023 LACUL TARNITA
Mic dejun relaxant, povestile de final si pornim spre casa.  La intoarcere mergem pe alt traseu decat la sosire, asta pentru a vedea alt loc minunat, Lacul Tarnita.



Deci Belis – Somesul Cald – Somesul Rece – Lacul Tarnita – Gilau – Cluj-Napoca. Total 75 km cca 2 ore de mers cu masina. Ajungem la Cluj in jurul orei 14:00.



Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

Scurta descriere a excursiei:
Zona este minunata, paduri de brazi, munti si coline blande, catune insirate pe creste si prin vai. O sa vedem locurile acestea toamna atunci cand ceilalti copaci isi schimba haina, cand totul devine portocaliu-brun.
Avem o motivatie turistica puternica de a ajunge acolo, dar poate si mai mare este prilejul de petreceri, de zile petrecute impreuna cu muzica, dans, SPA. Cu ras, cu voie buna. O ocazie extraordinara de a cunoaste oameni faini, de a lega prietenii, de a va relaxa si a mai iesi din cotidian.

Despre locatie:

Pensiunea Ana&Irina nu este noua pentru Singles Camp, am mai avut aici inca 2 evenimente.
Vă oferă toate condițiile de care aveți nevoie pentru a vă relaxa și a vă deconecta, oferindu-vă liniștea și echilibrul naturii, aerul curat de munte cu miros de brad și rășină și eternul verde al pădurilor.
Înconjurată de păduri de conifere și situată la 1 km de Lacul Belis, Pensiunea Ana & Irina dispune de camere spațioase, în culori plăcute și relaxante și cu balcoane largi, cu vedere spre pădurile de brazi.
Veti avea la dispoziție un centru spa modern și o bucătăria inegalabilă, în meniul căreia veți putea savura nenumărate produse tradiționale.
Pensiunea dispune de:
- centru spa,
- teren sintetic (se poate juca fotbal sau tenis),
- foisor,
- spatiu verde
- restaurant

V-o prezentam in imagini:





















 :oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13255
Am deschis rezervarile. Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/petrecere-singles-apuseni-2023

Offline Iasmina

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 120
Salutare gașcă veselă  *|*

după o vara călduroasă de abia aștept sa ne revedem în frumoasele culori de toamnă   :) sa nu va uitați costumele de baie și pantofii de dans!

Sa aveți în continuare o vară frumoasa și sa ne revedem plini de voie bună la toamnă!
„Fii fericit cât trăiești, pentru că mort o să fii mult timp.”

Offline lupadiuk

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Se poate opta pentru camera single la aceasta excursie? Si daca da, cat se percepe in plus si cum se poate opta? Multumesc !

Offline magdav

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
Buna,

Vine cineva din Bucuresti pentru grupaj?
Daca nu, unde se pot lasa masinile in Cluj?

Offline Iasmina

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 120
Se poate opta pentru camera single la aceasta excursie? Si daca da, cat se percepe in plus si cum se poate opta? Multumesc !

Buna,

te rog scrie un mail la agentie si o sa iti raspunda daca se poate sau nu.

O zi frumoasa!
„Fii fericit cât trăiești, pentru că mort o să fii mult timp.”

Offline Iasmina

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 120
Buna,

Vine cineva din Bucuresti pentru grupaj?
Daca nu, unde se pot lasa masinile in Cluj?

Buna Magda,

cu siguranta gasesti pe cineva cu care sa vii din Bucuresti, de aceea va incurajez intodeauna sa scrieti pe forum, ca este mai usor si mai distractiv sa calatoresti cu cineva si nu singur  :)

Probabil mai aproape de excursie o sa scrie mai multi pe forum si daca nu reusiti sa va grupati singuri, va mai ajut si eu.

Mai aproape de excursie o sa va scriu si ce optiuni avem de lasat masina prin Cluj.

O zi frumoasa!
„Fii fericit cât trăiești, pentru că mort o să fii mult timp.”

Offline magdav

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
As mai avea o intrebare.
In situatia in care cineva nu simte bine in autocar, nu exista posibilitatea ca sa mearga cu masina personala pe aceeasi ruta cu autocarul?Ce posibilitati sunt?
Multumesc

Monalisa Stoica

  • Vizitator
Buna ziua,
avand in vedere programul zilei de vineri, 28 septembrie, dupa intalnirea din Cluj-Napoca de la ora 12.00, in situatia in care venim din Bucuresti cu autoturismul personal, se poate merge in spatele autocarului, pe traseul Cluj-Rachitele-Belis, urmand apoi sa parcam in Belis si restul zilelor sa ne alaturam grupului in autocar? asa vrea sa stiu in primul rand daca sunteti de acord (bineinteles nu se pune problema de a nu achita costul excursiei integral  ::) ) si apoi as vea sa stiu daca drumul este OK (nu este accidentat)...
Va multumesc Anticipat pentru raspuns.

Offline Iasmina

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 120
As mai avea o intrebare.
In situatia in care cineva nu simte bine in autocar, nu exista posibilitatea ca sa mearga cu masina personala pe aceeasi ruta cu autocarul?Ce posibilitati sunt?
Multumesc

Buna Magda,

daca crezi ca te ajuta, putem sa iti tinem locul din fata de la autocar, sa stai pe prima bancheta,  ar fii pacat ca toate zilele sa mergi cu masina in urma noastra. De obicei sunt probleme daca stai mai in spate, in rest nu stiu ce alta posibilitate sa iti ofer. Crezi ca ar fii ok sa stai pe prima bancheta?

O zi frumoasa!
„Fii fericit cât trăiești, pentru că mort o să fii mult timp.”

Offline Iasmina

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 120
Buna ziua,
avand in vedere programul zilei de vineri, 28 septembrie, dupa intalnirea din Cluj-Napoca de la ora 12.00, in situatia in care venim din Bucuresti cu autoturismul personal, se poate merge in spatele autocarului, pe traseul Cluj-Rachitele-Belis, urmand apoi sa parcam in Belis si restul zilelor sa ne alaturam grupului in autocar? asa vrea sa stiu in primul rand daca sunteti de acord (bineinteles nu se pune problema de a nu achita costul excursiei integral  ::) ) si apoi as vea sa stiu daca drumul este OK (nu este accidentat)...
Va multumesc Anticipat pentru raspuns.

Buna Monalisa,

In principiu nu este nici o problema sa veniti cu masina prima zi dupa noi. Iar legat de drum, ultima oara cand am fost pe acolo drumul era accesibil, fiind un drum turistic mult circulat in mod normal este si intretinut. Nu ar trebui sa fie probleme.

Sa ne vedem cu bine!  :)
„Fii fericit cât trăiești, pentru că mort o să fii mult timp.”

Offline Manuke

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
Re: Petreceri de toamna la "Marea" din Apuseni. 28 septembrie - 1 octombrie 2023
« Răspuns #11 : Luni, 04 Septembrie 2023, 10:36 »
Salutare! E cineva din Constanța pe aici?

Offline Iasmina

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 120
Re: Petreceri de toamna la "Marea" din Apuseni. 28 septembrie - 1 octombrie 2023
« Răspuns #12 : Marți, 05 Septembrie 2023, 13:46 »
Salutare gașcă veselă, 

va încurajez sa scrieți pe forum de unde sunteți și dacă căutați colegi de drum. Este mult mai plăcut sa călătorești cu cineva și mai puteți împărți și costurile de drum, sa fie bine pentru toți. 

O sa va scriu detaliile legate de parcare când ne mai apropiem de excursie. 

Va doresc un început de toamnă minunat și sa ne vedem cu bine!
„Fii fericit cât trăiești, pentru că mort o să fii mult timp.”

Offline Ciprian Sava

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 20
Re: Petreceri de toamna la "Marea" din Apuseni. 28 septembrie - 1 octombrie 2023
« Răspuns #13 : Miercuri, 06 Septembrie 2023, 08:56 »
Bună dimineața! Eu vin din Piatra-Neamț. Aș avea cu ce să ajung dar dacă mai suntem din zonă să știu pe cine mai iau. Mașina mea nu e prea mare așa că aș putea să mai iau o persoană. Sau cel mult două, fără prea mult bagaj. Ca și traseu, voi merge prin Bicaz, Gheorgheni, Târgu-Mureș, Turda, Cluj. Să înțeleg că întâlnirea va fi joi, 28.09 în Cluj după care vom merge către cazare mai spre seară? Se poate lăsa mașina pe acolo?
 :dance: :strambatura:

Offline Ciprian Sava

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 20
Re: Petreceri de toamna la "Marea" din Apuseni. 28 septembrie - 1 octombrie 2023
« Răspuns #14 : Miercuri, 06 Septembrie 2023, 15:03 »
Da, am vazut ca ai zis ca o sa ne dai detalii cu privire la parcare. Nu m-am uitat.
Scuze!  ::)