Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Aruba, "Insula Fericirii" din Caraibe. 24 februarie - 7 martie 2025
admin:
M-am uitat acum la vreme. Vad ca arata foarte bine pe perioada in care stam noi: minim 25 de grade, maxim 29 de grade. Apa amarii: 27 de grade.
Deci la capitolul imbracaminte trebuie cat mai usor, simplu, lejer, confortabil. Totul de vara. Pe langa puteti lua si un pluover usor sau o jacheta subtire. Doar pentru avion recomand o bluza mai groasa (eu de obicei iau una cu gluga) si un pantalon lung cat mai comod (eu sunt adeptul trening-ului pentru drumuri lungi). Incaltaminte la fel usoara de vara, nu uitati si de o pereche de pantofi sport pentru mers pe jos in natura. Pentru plaja sandale sau slapi si neaparat pantofi contra aricilor de mare. La capitolul accesorii - daca aveti masca si tub neaparat aduceti-le, locul acela estte un paradis pentru snorkel.
Costume de baie (tineti cont ca in zonele umede hainele chiar si cele sintetice se usuca greu). Protectie solara (sapca, palarie), iar pentru crema, ATENTIE, suntem intr-o zona coraliera si nu avem voie cu creme care au ceva sintetic in ele. Am discutat cu Samiza, langa noi este o fabricuta de aloe (Aruba Aloe Factory Museum and Store) si sigur gasim ceva natural acolo.
Unde manacam. Recomandari de restaurante in jurul nostru:
Madame Janette. Un local cu multe feluri de mancare (peste, carne, fructe de mare etc), cu tarife destul de mari. Dar totul arata excelent. Program 17:00 - 23:00
Quinta del Carmen - un local foarte bun, cu preturi ceva mai mici decat la Madame Janette. Se serveste peste, apoi sunt feluri de mancare cu fructe de mare, Programul este 17:00 - 22:00.
Catch Restaurant - este foarte aproape de Eagle Beach. Program 17:00 - 22:00. Vad ca merg pe grupuri. +2975660806
Passions On The Beach - chiar pe plaja Eagle Beach. Program 07:30 - 22:30.
Ce mancam in Aruba. Puteti citi aici: https://www.tasteatlas.com/best-rated-dishes-in-aruba
Cea mai apropiata banca: Aruba Bank Hato 7, Noord, Aruba. Program 08:00 - 16:00.
Cel mai apropiat supermarket: Super Food Plaza (se afla in drumul nostru de la plaja spre hotel).
Cea mai apropiata plaja: Eagle Beach
Avem shuttle zilnic acolo (cu exceptia zilei de duminica). Plecare de la hotel:10:00. Retur 15:00. Pe jos, sunt 2.5 km, cca 30 minute de mers.
Eagle Beach a fost votată pe locul 2 în topul celor mai bune plaje din Caraibe în 2024 TripAdvisorTravelers' Choice Awards.
Dispunând de cea mai largă plajă din Aruba și renumită pentru nisipurile sale albe imaculate și moi, Eagle Beach oferă vederi frumoase la oceanul Caraibe, parcare amplă, zone umbrite, unele cabane de plajă și o varietate de sporturi nautice.
Eagle Beach găzduiește doi dintre cei mai fotografiați și renumiți copaci fofoti din Aruba, cu silueta lor caracteristică îndreptată în direcția Caraibelor. Acești copaci au fost protagoniști în diverse campanii publicitare din Aruba, fiind caracteristici unice și foarte ușor de recunoscut. Celebrul copac din specia divi-divi (fofoti), care apare in toate fotografiile, poate fi vazut pe Eagle Beach in punctul google Fofoti Tree.
Patru specii de țestoase marine cuibăresc în Aruba; cele mai multe cuiburi de țestoase se găsesc pe Eagle Beach.
Scaunele solare sunt 10 - 15 USD/zi
Umbrelele sunt in jur de 30 - 35 USD/zi
Sunt si cateva palapas-uri (umbrele mari acoperite cu stuf) dar rezervarea lor se face foarte repede, dimineata pe la 06:00.
Exista un site care face rezervari online: https://coconutrentals.com/eagle-beach-aruba/
admin:
Cati bani sa aveti la voi? Aici este mai greu de raspuns, dar incerc sa fac o estimare.
In primul rand sunt excursiile optionale si transferurile:
Transfer Aeroport - Hotel. 150 euro/17 pax = 8.85 euro
De Palm Island (26th February): 110 euro, inclusiv transportul.
Atlantis Submarine Expedition (27th February): 95 euro, exclusiv transportul pana in port. O sa ne descurcam la fata locului, mai ales ca la intoarcere o sa ramanem mai mult in Oranjestad.
Renaissance Island (1st March): Va fi nevoie sa ne inscriem fiecare pe site-ul lor, sambata in 22 februarie ora 15:00 ora Romaniei.
De Palm Discover Aruba Tour (3th March) - 65 euro, inclusiv transport si pranz.
Transfer (5th March): Hotel - aeroport 150 euro/17 = 8.85 euro
Marea majoritate ati optat pentru toate serviciile si excursiile extra. Pt maxim, este nevoie sa aveti pregatiti si sa-mi achitati in prima zi de excursie:
8.85 x 2 + 110 + 95 + 65 = 288 euro. sau 302 USD Va rog mult sa aveti bani potriviti pentru ca nu am cum sa va dau rest, apoi sa aveti de grija la ce v-am indicat despre bancnote: la USD sa fie mai noi de 2013, sa nu prezinta nici un fel de ruptura, sa nu aiba nimic scris pe ele, pentru ca nu o sa mi le ia cand achit diferenta. (un avans deja l-am achitat pentru aceste servicii).
M-am uitat cat costa o masa la restaurant. La cele din jurul nostru, un fel de mancare costa 35 - 45 USD, plus o bautura (o bere este cca 5 USD), poate un desert, se ajunge usor la 50 USD. La un local mai departat de zona turistica sau cu mai putine pretentii, tariful poate scadea chiar la jumatate.
Mesele se mai pot inlocui cu ceva cumparat de la Food Store, unde evident ca iesiti mai ieftin.
Apoi faceti calculul la ce v-am scris despre umbrele si scaune solare.
Mai este impulsul, poate anumite amintiri, creme solare etc.
Un calcul asa in mare. arata ca trebuie sa fiti pregatiti cu cca 1000 USD, in care includ si excursiile optionale.
Cum platiti, am scris: cu florini, in unele locuri direct in dolari, in altele cu cardul. Este bine sa schimbati euro in florini, sa achitati unde puteti in dolari si sa completati apoi cu cardul. Mie repet, trebuie sa-mi achitati numerar excursiile si transferurile, pt ca la randul meu trebuie sa fac la fel.
admin:
Bagaje.
un bagaj de cala maxim 23kg
un bagaj de cabina maxim 8 kg 55 x 35 x 25 cm (inclusiv manerele si rolele)
un accesoriu (ceva gen geanta mica sau husa laptop) - maxim 40 x 30 x 15 cm.
In bagajul de cabina sa aveti si un rucsac, pe cat posibil impermeabil, pt excursiile pe insule.
In bagajul de cabina va recomand in mod special sa aveti cel putin un schimb complet de haine + ce aveti nevoie la plaja; este posibil ca bagajul sa nu soseasca odata cu noi si atunci e nevoie sa aveti ceva la indemana.
Nu aveti voi in bagajul de cala cu baterii externe, brichete, orice este inflamabil, iar la cabina cred ca toata lumea stie deja care sunt regulile.
admin:
S-a deschis aplicarea la Ecard. Link-ul este acesta: https://edcardaruba.aw/welcome
Dati CLICK pe START si completati pe rand datele solicitate. Trebuie sa aveti pregatit:
- pasaportul (pdf sau jpeg) - in calculator
- card de credit. Taxa este de 20 USD
Ziua in care sositi: 24 februarie 2025
Ziua in care plecati: 5 martie 2025
In procesul de completare va fi nevoie sa bifati la tara din care veniti: Netherlands
Compania cu care zburati: KLM Royal Dutch Airlines
Hotelul in care stati: Aruba Blue Village
Dupa ce ati finalizat de completat si achitat cei 20 USD, confirmarea va veni automat in attach Email. Este un QR code pe care trebuie sa-l descarcati in tf si este bine sa-l si printati pt a-l avea la indeamana la intrarea in Aruba.
Zborul cu care sositi: 765
admin:
Astazi la ora 15:00 (ora Romaniei) se va deschide posibilitatea de achizitionare a Renaissance Aruba Island Pass. Pentru a ajunge pe insula si a ne bucura de ceea ce aceasta ofera este nevoie de un pas si un transfer. Rezervarea se face aici: https://renaissancearuba.idaypass.com/.
Eu sunt pe faza, la ora 15:00 am sa intru pe site si va anunt pe grup, inclusiv link-ul pe care trebuie sa apasati pentru a intra in zona de rezervare.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă