Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Vietnam-Cambodgia, de ANUL NOU asiatic. 4 - 16 februarie 2024
admin:
Am primit de la agentia colaboratoare ca luni 23 octombrie o sa primesc lista cu pre-viza. Am sa sun apoi la ambasada si va anunt. Eu mi-am planificat sa merg in 23 octombrie - miercuri dimineata la ambasada, asta bineinteles daca se confirma primirea pre-vizei de la ambasada.
admin:
Am primit pre-vizele. Maine la 09:00 am sa sun la ambasada pt a ma asigura ca au primit din Vietnam lista cu grupul nostru. Daca totul este in regula am sa va transmit imediat dupa aceea un Email care va contine aceasta lista + instructiunile de obtinere a vizei.
Daca totul e ok, eu am sa merg miercuri la ambasada pentru a-mi lua viza.
admin:
La prezentarea la ambasada Vietnam aveti nevoie de:
- pasaport valabil pt accesul in Vietnam si care sa aiba cel putin o fila libera pentru aplicarea colantului de viza.
- 2 fotografii color portret 3x4 cm
- copie color pasaport
- la fata locului va mai fi nevoie sa completati un document
- achitare taxa de viza - 50 usd
Chiar daca programul de vize este zilnic, aplicarea se poate face doar MARTI SI JOI, intre 09:00 - 12:00.
Eu am sa merg acolo joi, 26 octombrie, la ora 09:00. Deci cine doreste sa vina atunci, este sigur, ma gaseste acolo. Adresa este: Strada C. A. Rosetti 35, București 030167.
Daca nu ajungeti maine, puteti oricand sa mergeti acolo in zilele indicate de mine mai sus. Ei solicitau si prezentarea listei de previza, dar eu am sa fac mai multe copii si le las la ambasada. Ar fi fost simplu sa vi le transmit ieri, dar as fi incalcat GDPR prin expunerea unor date care tin de identitatea fiecaruia. Am sa discut maine la ambasada, sa vad in ce masura se poate accepta aceasta forma propusa de mine, de a lasa acolo lista printata (pe care ei oricum o au) pentru cei care o sa vina ulterior. Am sa va explic aici pe forum, mai multe la intoarcere.
admin:
Email-ul de informare in ceea ce priveste obtinerea vizei a fost transmis in 24 octombrie, cu anuntarea unei posibile intalniri de grup joi dimineata, 26 octombrie, la ora 09:00 la Ambasada Vietnamului la Bucuresti.
Cine si-a facut timp si doreste sa-si ia viza impreuna cu mine, va comunic ca eu sunt pregatit de plecare la Bucuresti, am sa fiu acolo la 09:00 si am sa raman pana in jur de ora 10:30 - 11:00 pentru a ma intalni si cu cei care intarzie.
Dupa ce ma intorc, am sa postez pe forum un formular de viza, explicand ajutator ce trebuie completat la fiecare rubrica. Asta pentru cei care nu vin maine, sau nu mi-au lasat pasapoartele pentru a le duce eu la ambasada.
Nu toata lumea a raspuns confirmand primirea Email-ului, dar au timp sa o transmita sau sa faca singuri pasii necesari obtinerii vizei. Eu am ajutat si am facilitat maxim cat s-a putut obtinerea pre-vizei, mai mult nimeni nu poate face. Este nevoie de prezentarea pasaportului la ambasada, viza fiind un colant care se aplica pe una dintre filele acestuia. Sunt mai bine de 3 luni pana la plecare deci este timp suficient pentru a o obtine.
Asa cum scriam si in Email, este foarte recomandat ca pe langa viza de Vietnam obtinuta la ambasada, sa aveti si viza de Cambodgia obtinuta online, in felul acesta evitad coada de pe aeroportul din Siem Reap si asigurandu-va ca nu aveti nici cea mai mica problema de acces in acea tara.
In situatia in care nu ati primit Email-ul de informare, transmiteti un mesaj pe office@singlescamp.ro si il retransmit. Mai sunt cateva zile in tara. dupa care am sa plec succesiv cu grupul de Brazilia, apoi cel de Caraibe, la jumatatea lunii decembrie o sa fiu la Balea pentru evenimentul Singles Camp&Travel pe care il avem acolo, iar dupa Craciun imediat o sa fiu cu grupul de Revelion in croaziera din Dubai. Urmeaza ca la jumatatea lunii ianuarie sa plec spre Bangkok, pentru grupul nostru de Thailanda, urmand ca apoi sa vin direct la Hanoi, pentru a ma intalni cu voi. Ultimul segment, Hanoi - Siem Reap o sa-l facem impreuna. V-am descris programul meu, pentru a intelege ca o sa fiu foarte putin timp disponibil in tara, iar in afara o sa fiu pe alt fus orar si cu acces la internet doar seara, la hoteluri.
Orice aveti de intrebat, scrieti aici, pentru ca daca nu in prima zi, in a doua cu siguranta va raspund. Oricum zilele acestea pregatesc ca de fiecare data cand plecam intr-o vacanta mai lunga, un material amplu, care va ajuta in pregatirea excursiei. Va contine sfaturi despre bani, bagaje, vreme, imbracaminte/incaltaminte, sistem de prize, la ce cumparaturi sa va asteptati acolo, mancare, etc.
Am sa rog in agentie ca saptamanile viitoare sa va transmita pe Email zborurile domestice, cele pe care le-ati achitat extra-pachet. Ramane sa va mai transmit in ianuarie doar detaliul legat de modul de intalnire, identificare, grupare pentru conexiuni si intalnirea pe aeroportul din Hanoi. Cu acea ocazie o sa primiti si biletele de zbor international.
Cam astea sunt...calatorie buna celor care pleaca spre Bucuresti, sa ne intalnim cu bine maine la ambasada.
admin:
Ieri 26 octombrie am fost la ambasada Vietnamului din Bucuresti, pentru obtinerea vizei. Cu o parte dintre participanti m-am intalnit. si-au luat si ei la fel ca mine viza. Cred ca sunt deja 12 -13 persoane din grup care au viza.
Continui sa ajut, oferindu-va pasii de parcurs pentru obtinerea vizei.
1. Trebuie sa aveti la voi ceea ce v-am comunicat deja pe Email:
- pasaport valabil pentru intrarea in Vietnam
- copie color dupa pasaport
- 2 fotografii 4x3 cm (detasate una fata de celelalte)
- 50 USD sau 250 lei. Nu se poate face plata cu cardul, cu telefonul.
2. Prezentarea la Ambasada Vietnamului: aplicarea se poate face oricand ca perioada, dar doar in zilele de MARTI SI JOI, intre 09:00 - 12:00. Adresa este: Strada C. A. Rosetti 35, București 030167. Exista parcare chiar in fata, atentie doar ca trebuie achitata prin sms.
3. Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti cand intrati in ambasada, este sa anuntati la ghiseu ca sunteti din grupul de 25 persoane, EVIVA TOUR (acesta este partenerul nostru din Vietnam).
4. Solicitati apoi un formular pentru completare. O sa primiti unul fata-verso, care arata ca in fotografiile de mai jos:
5. Pe pagina 1, in partea stanga sus exista un chenar, in care trebuie sa incadrati fotografia si s-o lipiti (aveti acolo pe mese un tub cu lipici)
6. Completati apoi CU MAJUSCULE formularul in modul urmator:
---------------------
1. Full name - numele si prenumele
2. Sex - MALE (barbat) WOMAN (femeie)
3 Date of birth - data nasterii, ziua, luna, anul..........
4. Place of birth- locul nasterii.........
5. Nationality of Birth - nationalitatea la nastere...ROMANA
6. Current Nationality - nationalitatea prezenta ...ROMANA
7. Religion - religia.........
8. Occupation - cu ce va ocupati ............
9. Employer and business address - unde lucrati..........
10. Permanent residential address - unde locuiti.............
11. Family members - membrii familiei - nu completati pt ca nu mergeti insotiti de vreun membru al familiei
12. Passport or International Travel passport. Document numer - completati seria de pasaport. iar la type - scrieti PE acela este tipul nostru de pasaport
Issuing country (ce tara la eliberat) - ROMANIA banuiesc la toata lumea
13. Date of previous date entry on Vietnam - completati daca ultimei intrari in Vietnam (daca ati mai fost acolo)
14. Intented date of entry: 04.02.2024. Intended lenght of stay: 30 (days)
15. Purpose of entry: TOURISM
16. Address: Hotel Pho Chau Doc - 88 Trưng Nữ Vương, Châu Phú B, Châu Đốc
17. Hosting organization EVIVA TOUR
18. Nu completati pentru ca nu iesiti cu copii
19. Appling for a visa bifati la MULTIPLE ENTRY! - Este FF IMPORTANT!!! Daca se greseste aici, nu mai puteti reintra pe granita Cambodgia/Vietnam. Verificati si cand primiti viza, sa apara pe colantul care vi-l lipeste - Multiple entry - adica "mai multe intrari".
20. Other Request - nu scrieti nimic
Mai jos scrieti data, luna, anul in care ati completat
Numele complet si semnatura.
----------
7. Dupa ce ati finalizat de completat formularul, scrieti pe spatele celei de a doua fotografii numele complet si apoi cu tot ce v-am spus ca trebuie sa aveti la voi, (inclusiv cu banii) - mergeti la ghiseu.
8. Urmeaza verificarea si preluarea documentelor
9. In cca o ora - o ora si jumatate primiti viza. Atentie ca la primire sa verificati ca totul e in regula. Intrarea sa fie pe data de 05.02.2024 si iesirea pe 04.03.2024 si MULTIPLE ENTRIES
Succes!
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă