Tarif: 820 lei/ persoana
Rezervari: https://singlescamp.ro/trip/apuseni-tara-motilor-2023Perioada de desfasurare: 11/05/2023 - 14/05/2023
Cazare: Pensiunea Danciu 3* Garda de Sus
Grup de: 22 persoane
Descrierea serviciilorServicii incluse:• transport cu microbuz din SIBIU pana la destinatie
• transport zonal cu microbuz
• cazare 3 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
• mic dejun x 3
• insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei
Nu sunt incluse:x mese de pranz si cina (cina se poate lua la pensiune, costa 60 lei si se achita direct acolo)
x intrari la obiective
x alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x cheltuieli personale
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu tel 0720/048744 Ce vedem in aceasta calatorie: Tara Motilor, una dintre cele mai fascinante si pitoresti zone ale Romaniei.
Profilul si tipul excursiei: drumetii, vizitare, relaxare si distractie
Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane iubitoare de natura, de miscare, care-si doresc sa intre in universul satului romanesc, sa inteleaga traditii, sa vada mestesuguri.
Aceasta este o excursie care
are in program drumetii montane. Cititi va rugam, pentru ca este important:
Cum sunt organizate drumetiile montane organizate de Singles CampReguli in drumetii Echipamentul este obligatoriu pentru a fi admisi in tura: Echipament de iarna Echipament de varaTrebuie sa aveti la voi:•
Document de identitate: carte de identitate
Programul excursiei Ziua 1. Joi 11 mai 2023 Cetatea Alba Iulia, Dealul cu Melci și Cascada Pișoaia Atentie, microbuzul pleaca din Sibiu !Masinile personale se pot lasa in parcarea din fața garii din Sibiu, tariful este in jur de 10 lei/zi.
Traseu: Sibiu – Alba Iulia - Nemesi - Gârda de Sus. 215 km
07:45 a.m. intalnirea in Sibiu, Piata Garii, la bisericuta din fața gării centrale.Va rugam nu intarziati, la ora 08:00 fix se pleaca!
Este nevoie sa fiti echipati sport, nu neaparat de munte, pentru traseul spre cascada.
Prima oprire pentru vizita o vom face la Alba Iulia unde, timp de o ora si jumatate, vom explora cetatea impreuna cu un ghid local.
Tariful pentru ghidaj se va anunta pe forum si va fi in functie de numarul de participanti.
Timp liber, urmand ca in jurul pranzului sa plecam spre Gârda de Sus.
Următoarea oprire o vom face la Nemeși unde vedem Dealul cu Melci, un recif de cochilii care odată aparțineau melcilor de mare si care își duceau existența în urmă cu zeci de milioane de ani în apele calde ale Mării Tethis.
În dealul cu melci pietrificați se pot vedea foarte clar cochilii din piatra de diferite mărimi și forme, un fost banc imens de melci, care, din cauza presiunii și acțiunii timpului, au ajuns în stadiul în care se prezintă acum. Rezervatia este un unicat geologic, iar vechimea a ceea ce vedem acolo este de aproximativ 70 de milioane de ani. Dealul adăpostește un depozit sedimentar inestimabil de conglomerate cu gresii și marne, în care sunt încrustate in jur de 35 de specii de moluște.
De aici ne indreptam pe jos spre cascada Pișoaia care se afla vizavi de Dealul cu Melci. Căderea de apă este spectaculoasa, se realizează de la cca.18 m înălțime, formațiunile calcaroase de tip travertinic depuse dealungul timpului mărind spectaculozitatea zonei. Aria protejată are o suprafață de 2.5 ha.
Ajunsi la pensiune, check in, refresh, cina si apoi muzica si distractie.
Ziua 2. Vineri 12 mai 2023 La Ghețari, cioplitor si Casa de PiatraGhețarul de la Scărișoara
Dupa micul dejun, la ora 09:00 urcăm cu microbuzul la Ghetarul de la Scarisoara.
Vizitam pestera si apoi urmam traseul marcat din apropierea pesterii. Vom coborî pe jos prin padure până la un cioplitor in lemn. Este o gospodarie moteasca autentica, foarte izolata si unde veti putea intelege felul in care traiesc oamenii in Apuseni. O sa puteti gusta un balmos adevarat acolo, o sa puteti cumpara dulceturi din fructe de padure, siropuri si, evident, produse artizanale din lemn de paltin. Si o sa aveti si o surpriza!
Daca vreti sa luati ceva de acolo, nu uitati sa luati ceva banuti cu voi.De la cioplitor coborâm in Gârda Seaca, acolo unde ne va astepta microbuzul. Ne imbarcam si plecam spre cătunul Casa de Piatra.
Problema este ca drumul e foarte rau,
nu vom putea merge cu microbuzul decat vreo 2 km, dupa care o sa o luam pe jos. Nu e de urcat, e aproape plat, mergem pe drumul care ține malul râului.
Pe drum ne oprim si la Izbucul Tăuz. In cazul in care apa nu este prea mare, traversam râul prin apă pentru a-l putea vedea – din păcate nu exista alt mod de acces, podețul de peste râu a fost luat de viitură.
Atentie, daca nu aveti incaltaminte adecvata, o sa va udati la picioare, asa ca cei care nu au bocanci impermeabili rămân la drum.
Izbucul Tăuz, cea mai mare peşteră scufundată din România este una dintre destinaţiile lui Bear Grylls.
De unde ne lasa microbuzul si până in Casa de Piatra avem vreo 5 km de mers pe jos.
La capatul acestui drum, ne asteapta un mic catun si, foarte aproape, una dintre cele mai spectaculoase pesteri: Coiba Mare.
Pestera Coiba Mare are cel mai mare portal de pestera din Romania, dimensiunea acesteia se poate compara doar cu portalul Cetatilor Ponorului. Accesul in pestera este simplu si usor, dar pentru a o vizita este nevoie de sursa de lumina. De aceea am anuntat ca in rucsac sa aveti lanterna sau frontala.
Portalul pesterii are : 47 metri inaltime si 74 de metri latime.
Este o pestera cu o lungime totala de 5050 metri si cuprinde un labirint de galerii fosile, situate la nivele diferite, de o parte si de alta a galeriei active, in sectorul de la intrare.
Accesul in interiorul pesterii este posibil doar pana in prima sala, numita Sala Mare, a carei dimensiune nu dezminte proportiile portalului de la intrare. Aceasta se ingusteaza repede spre fund, formand un orificiu care pe o distana de 5 m masoara circa 50 cm in diametru. De aici, accesul este posibil doar celor experimentati in astfel de explorari; si dotati cu echipament special.
Dus si intors avem de parcurs cca 10 km, intr-un peisaj minunat, alternant de vale, de chei, de sub-munte. La intoarcere ne asteapta microbuzul, care ne va duce la pensiune.
Seara, cina si apoi ne bucuram din nou de atmosfera de grup.
Ziua 3. Sambata 13 mai 2023 Gârda de Sus - Groapa Ruginoasă - cătunul si cascada PătrăhăițeștiGroapa Ruginoasa
Echipati de munte, pregatiti pentru o zi plina, ne intalnim la ora 09:00, dupa ce servim micul dejun, la microbuz.
Prima oprire va fi la Groapa Ruginoasa. La Groapa Rugionoasa drumetia dureaza dupa cum spune indicatorul de unde o sa porniti, cca 45 minute pe sens. Lejer, dus si intors o sa faceti cca 2 ore. Urcarea este un pic mai abrupta in prima parte, cca 15 minute, dupa care poteca urca mai lin, apoi urmeaza un platou.
Groapa Ruginoasa: O gura de iad, intr-un colt de rai.
La intoarcere spre pensiune ne oprim mai intai pentru a lua drumul Pătrăhaițeștiului. Parte din drum va fi cu microbuzul, parte pe jos, insa nu putem preciza acum cât, pentru ca depinde de starea drumului de pamant care urca in catun. De la intersectie până in sat sunt 5 km, deci nu e departe. Intrati mai intai in linistea unor locuri ascunse, mai putin traversate si vizitate de turisti.
Muzeu Etnografic Pătrăhăiţeşti
La Patrahaitesti o sa aranjam sa puteti servi niste placinte motesti, facute de d-na care are si muzeul.
De la muzeu, cu cei pe care ii mai tin picioarele, mergem sa vedem si cascada Pătrăhaitesti, sunt doar 3 km dus-intors.
Cascada Pătrăhăițești este o splendidă cădere de apă în 2 trepte, de 14 metri înălțime.
Revenim apoi cu totii la microbuz, la pensiune vom ajunge seara, dupa o zi plina si frumoasa.
Ziua 4. Duminica 14 mai 2023 Cheile Ordâncușei si Peștera Poarta lui IoneleDupă micul dejun, o plimbare pe Cheile Ordâncușei
si vizitarea Pesterii Poarta lui Ionele.
Poarta lui Ionele este o peșteră amenajată pentru turism, fiind iluminată și dotată cu scări și podețe de metal. Peștera se află la o altitudine de 810 metri și are o lungime de 131 metri.
Pestera adaposteste doua colonii de lilieci protejati cu strictete in cadrul Uniunii Europene – liliecii cu aripi lungi.
Biletul de intrare a costat 15 lei in 2022.
Intrarea în peșteră se face printr-un impresionant portal de peste 10 metri înălțime.
Revenire la pensiune, la ora 11:00 imbarcare in microbuz si se pleaca spre Sibiu. Ajungeti in jur de 16:30
Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.
Despre destinatie si cateva precizari:Gârda de Sus
Mergem intr-o zona izolata, nu veti gasi bancomate, să aveti bani marunti la voi.
In Gârda de Sus exista doar un mic supermarket in cadrul pensiunii si, vizavi, un magazin La Doi Pași.
Inscrierea la activitatile optionale si mesele de prânz din cadrul drumetiilor se va face pe forum.
Anuntati insotitorul de grup din timp in cazul in care aveti restrictii alimentare.
Despre locatie:Mergem de multi ani la aceasta pensiune. A gazduit si bucurat sute si sute de drumeti si petrecareti din Singles Camp. Pensiunea Danciu este un loc de suflet, din inima Tarii Moților, o oază de linșite departe de stresul cotidian și de zilele aglomerate din oraș.
Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare).
Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:•
Reguli pentru membrii clubului•
De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.•
Conditii de participare in perioada COVID19•
Rolul insotitorului de grup•
Cum va informati ulterior rezervarii•
Reguli in timpul calatoriei•
Contract cu agentia de turism Bon Voyage•
Renuntarea unilaterala la o excursie