Autor Subiect: Predeal. Primavara cu drumetii, distractie, prieteni. 31 martie - 2 aprilie 2023  (Citit de 3247 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Tarif: 530 lei/ persoana

Rezervari: https://singlescamp.ro/trip/excursie-drumetii-predeal-2023

Perioada de desfasurare: 31/03/2023 - 02/04/2023

Cazare: Hotel Montblanc Predeal 3*

Grup de: 32 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   cazare x 2 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 2
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Recomandam grupaj.
x     transfer la capete de traseu
x     pranz sambata
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare si incadrare in conditiile si restrictiile sanitare de calatorie.

Mese
Micul dejun este inclus in pretul excursiei.

In cazul in care doriti sa luati si cina, este necesar sa va inscrieti pe lista care se va deschide cu o saptamana inainte pe forum si, de asemenea, sa mentionati daca doriti meniu vegetarian (fara carne).

Cinele se achita in numerar in prima zi, la hotel.
Va rugam sa aveti in vedere faptul ca restaurantul hotelului functioneaza in circuit inchis si se aprovizioneaza strict pe baza portiilor comandate.


Atentie, daca v-ati inscris pentru cine, acestea trebuie achitate.

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu   0720/048744

Ce vedem in aceasta calatorie: zona muntilor Bucegi si Baiului

Profilul si tipul excursiei: Drumetii la sfarsit de saptamana, cu socializare si voie buna. O ieșire de primăvară în aerul curat al munților. Un prilej de petrecere a unui weekend în natură, cu drumeții și socializare, cu prieteni noi și vechi și multă voie bună. O acțiune îndrăgită, pe care o repetăm de ani buni cu același succes.
În natură nu vom găsi wifi, dar sigur ne vom bucura de o conexiune mult mai bună…

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane active, iubitoare de miscare in aer liber, care-si doresc sa petreaca bucuria iesirii in grup, impreuna cu o gasca de oameni faini.

Aceasta este o excursie care are in program drumetii montane. Cititi va rugam, pentru ca este important:

Cum sunt organizate drumetiile montane organizate de Singles Camp

Reguli in drumetii

 :oops:Echipamentul este obligatoriu pentru a fi admisi in tura:  Echipament de iarna Echipament de vara

Trebuie sa aveti la voi:
•   Document de identitate: carte de identitate

Programul excursiei

Ziua 1. Vineri 31 martie 2023 Cabana Trei Brazi și Poiana Secuilor
Orele 14:00 – 15:00 intalnirea la pensiune
Plecați din timp la drum, aveți în vedere că zona din apropierea orașului Predeal este, de regulă, aglomerată în weekend.

Check-in daca sunt gata camerele.
La 15:00 urcam in grupaj auto/taxi la cabana Trei Brazi – 5 km.

De la cabana Trei Brazi urmam drumul forestier spre Cabana Poiana Secuilor, circa 1,5 km.
O plimbare usoara cu privelisti spectaculoase spre masivul Postăvaru.
La cabană ne oprim pentru un ceai, o gustare si revenim la hotel in acelasi mod.

Ziua 2. Sambata1 aprilie 2023 Cabana Gârbova din Munții Baiului
Traseu: Urcare cu telescaunul din Predeal până la Clăbucet Sosire 1.050 m și drumeție la Cabana Gârbova 1.350 m, circa 40 minute

Opțional, continuăm drumeția spre Azuga pe traseul:  Vârful Clăbucetul Taurului 1.520m - Drumul Tunului - Azuga 950m

Durata întregului traseu de la Clăbucet Sosire la Azuga este estimată la circa 4 ore fără pauze.
Diferența de nivel: +/- 500 m
Grad de dificultate : mediu
Echipament montan de drumeție obligatoriu

Detalii traseu:

După micul dejun plecăm spre pârtia de schi din Predeal de unde luăm telescaunul până la Clăbucet Sosire.
În 2022 o urcare a costat 50 lei, respectiv 90 lei dus-intors.

Pauză pentru fotografii, priveliștea spre Bucegi de lângă stația de teleferic este minunată: vedem Colții Morarului, Bucșoiu, Crucea Eroilor, Releul de pe Coștila.

De aici până la Cabana Gârbova avem de parcurs pe jos circa jumătate de oră, un traseu ușor pe care îl poate parcurge oricine.

La cabană facem o scurtă pauză pentru o gustare, un ceai.

De aici, cei care nu doresc să mai continue pot reveni pe același drum, urmând să coboare în Predeal tot cu telescaunul.

 Cu ceilalți continuăm traseul spre Clăbucetul Taurului. Urcușul spre vârf nu este tocmai ușor dar merită cu prisosință pentru că vom ajunge într-un loc panoramic excepțional dar și de mare însemnătate istorică.

Pe Vârful Clăbucetul Taurului, aflat pe linia frontului Predeal - Azuga (Munții Bucegi – Munții Baiului), se păstrează încă urmele tranșeelor și adăposturilor armatei române din anul 1916. Aici s-au dat lupte grele în timpul Primului Război Mondial.

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, pe Vărful Clăbucetul Taurului s-a ridicat o troiță în memoria ostașilor români care și-au pierdut viața în Bătălia de la Predeal. Totodată a fost marcat și traseul tematic Drumul Tunului pe drumul pe care a fost urcat în octombrie armamentul ostașilor români dinspre Azuga.

Ca repere istorice, Bătălia de pe Valea Prahovei s-a desfășurat între 9–25 octombrie 1916, fiind una dintre cele mai grele confruntări ale armatei române din Primul Război Mondial, soldate cu numeroase pierderi de vieți umane, în zonele Predeal/Susai, Azuga/ Clăbucetul Taurului, Clăbucetul Azugii și Clăbucetul Baiului, Bușteni/ Valea Cerbului, Diham.

Ne tragem sufletul pe vârful Clăbucetul Taurului, admirăm priveliștea și coborâm pe poteca turistică spre Azuga.

Traseul conține porțiuni abrupte, sunt recomandate bețele de trekking – 2 bucăți.

Gara este la doar 15 minute de ieșirea de pe traseu, la Azuga revenim la Predeal cu trenul.

Ziua 3. 2 aprilie 2023Acasă la Mama Oara - Drumeție din Predeal la Cabana Diham - Phoenix
Traseu  montan tip circuit: Valea Râșnoavei Predeal 1.000 m -  Complexul sportiv Forban (Steaua) 1.200m  - Șaua Baiului 1.354 m - Cabana Diham 1.320 m - Valea Beuca - La Șipote - Valea Râșnoavei Predeal 1.000 m

Durata traseului este estimată la circa 4 ore fără pauze
Diferența de nivel: +/- 350 m
Grad de dificultate : ușor spre mediu.
Echipament montan de drumeție obligatoriu

08:00 – 09:00 micul dejun, eliberam camerele
La 09:15 plecăm în grupaj auto/taxi spre Valea Râșnoavei, unde începe traseul nostru.

Echipați de drumetie, urmăm drumul forestier prin pădure până la Cabana Forban - actualul complex sportiv Steaua unde vom ajunge după circa 30 de minute. De aici continuam pe drumul forestier spre Șaua Baiului și apoi spre Cabana Diham.

Un traseu foarte pitoresc, cu o priveliște extraordinară. Vedem masivul Bucegi cu toate vârfurile sale, Crucea Eroilor de pe Caraiman, Releul de pe Coștila, Colții Morarului, undeva în plan îndepărtat Piatra Craiului dar și Măgura Codlei, Masivele Postăvaru și Piatra Mare. O plăcere să urci însoțit de așa imagini.

În cel mult două ore jumătate suntem la cabana Diham, un loc foarte cunoscut și îndrăgit de iubitorii muntelui. Cu o istorie zbuciumată, oferă un excelent loc de odihnă și este în același timp punct de plecare pentru numeroase drumeții în împrejurimi sau pe trasee mai dificile pe abruptul nordic al Bucegilor.

Pauză pentru un ceai, o gustare și coborâm spre Valea Râșnoavei pe un traseu mai scurt care pleacă chiar de lângă cabană. În cel mult o oră jumătate suntem înapoi la mașini.

Actiunea se incheie in jurul orelor 15:00.

Cabana Diham

 

Aflată la o altitudine de 1.320 de metri, cabana de sub Măgura Cenușie a apărut în 1934, pe locul unor grajduri de vite construite în 1906. Inițiativa de a construi unui adăpost a aparținut Clubului German de Schi din București, care funcționa în această zonă din 1932 și care avea nevoie de un loc de odihnă pentru schiori.

Cabana a beneficiat de două etape de extindere și modernizare, în anii ’70 și apoi în 2001 a fost dat în folosință al doilea corp al clădirii, ridicat de soții Gigi și Maria Bordea. Noua clădire era construită, în totalitate, din lemn, fapt pentru care, un an mai târziu, a fost distrusă de flăcări. Iubitorii muntelui nu au putut rămâne nepăsători și, cu mic cu mare, s-au mobilizat, ajutând cu donații sau chiar participând efectiv la reconstrucția cabanei.

Cabana a primit un nou nume: Diham Phoenix, cu trimitere la pasărea ce renaște din propria cenușă. Iarna, actualul adăpost servește ca bază pentru practicarea schiului fond, așa cum a fost și intenția constructorilor în 1934.

Cabana Diham este îngrijită acum de Maria Bordea, "Mama Oara" cum este alintată de drumeții care îi trec pragul. La aproape 80 de ani, Mama Oara este cel mai vechi și mai respectat cabanier din România. Trăieşte de mai bine de 50 de ani în inima munţilor, unde a îngrijit nenumărate generaţii de iubitori de munte şi a devenit un reper. A avut grijă, pe rând, de cabanele Omu, Babele, Caraiman și din 1979 s-a stabilit la Diham. În prezent este ajutată de copiii ei, care i-au promis că nu vor înstrăina cabana și vor duce tradiția de familie mai departe.

Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

Predeal



Staţiunea Predeal este situată pe Valea Prahovei, între râurile Prahova şi Timiş, la poalele munţilor Bucegi. Oraşul Predeal se află la altitudinea de 1.030m -1.110m, singurul oraș din România amplasat la o altitudine atât de înaltă. Una dintre cele mai populare stațiuni montane din țară, localitatea este îndrăgită de cei care iubesc natura,sportul, drumețiile sau care vor să se bucure de aerul curat şi nepoluat.
Revenim și noi de mai bine de opt ani la Predeal, să ne bucurăm de aerul tare și peisajele de munte.

 :oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie


Online admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13225
Re: Predeal. Primavara cu drumetii, distractie, prieteni. 31 martie - 2 aprilie 2023
« Răspuns #1 : Sâmbătă, 19 Noiembrie 2022, 11:20 »
Am deschis rezervarile. Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/excursie-drumetii-predeal-2023

Offline ClaudiaD

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
Buna, m-am inscris deja, am si achitat avansul  *|* Totul este si de aceasta data la superlativ : cazarea, traseele si bineinteles insotitorul de grup Dianaaaa! Toate cele bune , sa fim sanatosi sa ne revedem cu bine! :)

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Claudia, multumesc!  :flori:
Mai este ceva până în primavara dar trece ea si iarna  :) Mie imi place si iarna, are farmecul ei.
Este bine ca te-ai hotarat sa te inscrii din timp, ne ajuta mult la organizare.

Despre Predeal, numai de bine  :) Hotelul are conditii bune de cazare,  o priveliste frumoasa, personalul este primitor, mâncarea a fost buna si indestulatoare, traseele sunt aceleasi de anul trecut.
Mai multe impresii si fotografii gasiti aici: https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3553.0.html

Deci, cine mai vine cu noi?  *|*

Offline Alina B

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
Re: Predeal. Primavara cu drumetii, distractie, prieteni. 31 martie - 2 aprilie 2023
« Răspuns #4 : Duminică, 08 Ianuarie 2023, 15:44 »
Buna ziua!
Și un an nou asa cum ne dorim fiecare sa fie 2023!
Mi-as dori sa particip și eu în aceasta excursie!
Vin către voi, cu o intrebare/rugaminte: ma puteți ajuta cu o recomandare de bocanc de munte, care sa fie ok și pentru zăpadă?

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Bună, Alina, e bine că ai scris și aici pentru că poți primi recomandări și de la alți membri ai grupului.

Bocancii sunt, într-adevăr, cel mai important element al echipamentului montan.
Sunt mai multe criterii de care trebuie ținut cont in alegerea bocancilor potriviți.
Cele mai importante aspecte sunt explicate în filmulețul de mai jos:



Pe scurt, incercati, pe cât posibil, să probați bocancii înainte de a-i achizitiona și, de asemenea, să îi cumpărați cu un număr mai mare, poate chiar mai mult in cazul bocancilor de iarna.
Talpa bocancului trebuie sa fie aderenta, să nu alunece, recomand talpa Vibram.
Este importanta și membrana interioara, de preferință Goretex, pentru că permite piciorului sa respire și, de asemenea, bocancii de munte trebuie sa fie impermeabili.
Nu în ultimul rând, optați pentru bocanci înalți, care acoperă glezna.

Vremea este tot mai capricioasă acum, este posibil sa avem parte și de zapada. Anul trecut la mijloc de aprilie am avut parte de trei anotimpuri, inclusiv de ninsoare în ultima zi. Traseele însă nu sunt dificile, pot fi parcurse de o persoana cu o condiție fizică medie.

In concluzie, cel mai bine este sa mergi într-un magazin de specialitate care sa aibă mai multe modele/branduri și, pe baza recomandărilor de mai sus sa alegi ceva care ți se potrivește. Să ai în vedere și faptul că mărimea calapodului diferă de la o marcă la alta. Consulta cu atenție specificațiile tehnice, întreabă și personalul de la magazin și neapărat să porți bocancii înainte de a-i lua pe munte. Fii atenta și la politica de retur, daca îi poți returna in caz că nu te simți bine în ei.

Sper că te-a ajutat. Daca mai ai întrebări, le poți adresa aici.

Spor la pregătiri! Profitați de reducerile de sfârșit de sezon care incep la sfârșitul lunii! *|*





Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Referitor la mese,  pentru că am primit întrebări in acest sens, exista și posibilitatea de a opta pentru meniuri de post.
Micul dejun este inclus, cina se achita in prima zi a excursiei. Am sa vă anunț costul cinei cu câteva zile înainte.

Restaurantul hotelului funcționează în circuit închis, se aprovizionează strict pe baza porților comandate.
Cinele comandate  trebuie achitate.

Am rugămintea să luați cu copy-paste lista de mai jos și să vă înscrieți in cazul in care doriți cina și să menționați, de asemenea, dacă doriți meniu de post.

1 Diana L - cina vineri și sâmbătă, meniu de post
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Offline Gigi

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
1 Diana L - cina vineri și sâmbătă, meniu de post
2 Gigi E. - cinp vineri și sâmbătă, meniu de post
3
4
5
6
7
8
9
10

Offline valiv

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
1 Diana L - cina vineri și sâmbătă, meniu de post
2 Gigi E. - cinp vineri și sâmbătă, meniu de post
3 Vali V. - cina vineri si sâmbătă, meniu de post
4
5
6
7
8
9
10

Offline cornelina

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 90
Re: Predeal. Primavara cu drumetii, distractie, prieteni. 31 martie - 2 aprilie 2023
« Răspuns #9 : Sâmbătă, 18 Martie 2023, 18:51 »
1 Diana L - cina vineri și sâmbătă, meniu de post
2 Gigi E. - cinp vineri și sâmbătă, meniu de post
3 Vali V. - cina vineri si sâmbătă, meniu de post
4 Cornelia B - cina vineri si sambata. Meniu normal
5
6
7
8
9
10
Cornelia

Offline ClaudiaD

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
1 Diana L - cina vineri și sâmbătă, meniu de post
2 Gigi E. - cinp vineri și sâmbătă, meniu de post
3 Vali V. - cina vineri si sâmbătă, meniu de post
4 Cornelia B - cina vineri si sambata. Meniu normal
5 Claudia D. - cina vineri si sambata. Meniu de post
6
7
8
9
10

Offline anca_b

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
1 Diana L - cina vineri și sâmbătă, meniu de post
2 Gigi E. - cinp vineri și sâmbătă, meniu de post
3 Vali V. - cina vineri si sâmbătă, meniu de post
4 Cornelia B - cina vineri si sambata. Meniu normal
5 Claudia D. - cina vineri si sambata. Meniu de post
6 Anca - cina vineri și sâmbătă. Meniu normal
7
8
9
10

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Referitor la transport, daca este cineva din Suceava, Roman, Bacau si are nevoie de transport, imi poate lasa mesaj si va pun in legatura cu doamna care vine din zona.

1 Diana L - cina vineri și sâmbătă, meniu de post
2 Gigi E. - cinp vineri și sâmbătă, meniu de post
3 Vali V. - cina vineri si sâmbătă, meniu de post
4 Cornelia B - cina vineri si sambata. Meniu normal
5 Claudia D. - cina vineri si sambata. Meniu de post
6 Anca - cina vineri și sâmbătă. Meniu normal
7 Viorica S -cina vineri și sâmbătă. Meniu normal
8
9
10
11
12
13
14
15

Offline G.D.

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
1 Diana L - cina vineri și sâmbătă, meniu de post
2 Gigi E. - cinp vineri și sâmbătă, meniu de post
3 Vali V. - cina vineri si sâmbătă, meniu de post
4 Cornelia B - cina vineri si sambata. Meniu normal
5 Claudia D. - cina vineri si sambata. Meniu de post
6 Anca - cina vineri și sâmbătă. Meniu normal
7 Viorica S -cina vineri și sâmbătă. Meniu normal
8 Geluța D - cina vineri si sambata . Meniu de post
9
10
11
12
13
14
15

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
1 Diana L - cina vineri și sâmbătă, meniu de post
2 Gigi E. - cinp vineri și sâmbătă, meniu de post
3 Vali V. - cina vineri si sâmbătă, meniu de post
4 Cornelia B - cina vineri si sambata. Meniu normal
5 Claudia D. - cina vineri si sambata. Meniu de post
6 Anca - cina vineri și sâmbătă. Meniu normal
7 Viorica S -cina vineri și sâmbătă. Meniu normal
8 Geluța D - cina vineri si sambata . Meniu de post
9 Simona A - cina vineri si sambata, meniu normal
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20