Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Croaziera Caraibe si Guadelupa. Farmecul creol. 30 noiembrie - 12 decembrie 2023
admin:
Maine am sa transmit un Email fiecarui participant, cu mai multe informatii si recomandari, urmand sa va intreb si daca doriti sa participati impreuna cu mine si cu altii din grup la urmatoarele excursii optionale, organizate de vasul de croaziera, MSC.
Transferuri:
30 noiembrie 2023. Transfer aeroport Point a Pitre - hotel (cu shuttle rezervat de la hotel) = 20 EUR
3 decembrie 2023. Transfer hotel Fort Royale - Point a Pitre, port de imbarcare vas de croaziera (cu shuttle rezervat de la hotel): 20 EUR
10 decembrie 2023 Transfer Point a Pitre, port debarcare vas de croaziera - hotel Fort Royale (cu shuttle rezervat de la hotel): 20 EUR
11 decembrie 2023 Transfer hotel Fort Royale - aeroport Point a Pitre (cu shuttle rezervat de la hotel): 20 EUR
Excursii SOL (in porturile de debarcare):
4 decembrie 2023 Roseau, Dominica. La ora 07:00 ajungem in Roseau, Dominica, la 19:00 trebuie sa fim inapoi pe vas, la 20:00 este plecarea din port
Excursie propusa: RSU13 - BEACH & WATERFALLS. Tarif pentru plata online in avans: 59 EUR.
Această excursie de agrement începe cu o scurtă și ușoară plimbare de la debarcader pe o potecă foarte bine întreținută până la frumoasele cascade Hibiscus Falls, unde puteți face o baie în bazinul cascadei, în mijlocul unui peisaj imaculat, care vă taie răsuflarea. După vizitarea cascadei, turul va continua prin Valea Verde Layou spre plaja Mero, al cărei nisip negru este o mărturie a originilor vulcanice ale insulei. Plaja este locul perfect pentru a vă relaxa, a va bronza, să vă plimbați sau să faceți o baie răcoritoare. Pentru a vă completa experiența de plajă în adevăratul stil dominican, un pahar de punch delicios cu rom sau suc de fructe va fi servit înainte de a vă întoarce în port și pe vas. Utilizarea unui scaun de plajă este inclusă în prețul turului.
5 decembrie 2023 Philipsburg, St. Maarten La ora 07:00 ajungem in St. Maarten, la 20:00 trebuie sa fim inapoi pe vas, la 21:00 este plecarea din port.
Excursie propusa: SMT57 - ST. MAARTEN ISLAND TOUR. Tarif: 62 EUR
Bucurați-vă de câteva ore de distracție în afara vasului, participând la acest tur complet relaxat al insulei Saint Martin. După întâlnirea cu ghidul dvs. la debarcader, excursia va începe cu o plimbare cu mașina prin Philipsburg, capitala atrăgătoare a orașului olandez Sint Maarten, în timp ce vă îndreptați spre Cole Bay Hill, de unde se pot admira priveliști superbe ale Simpson Bay Lagoon. Într-o zi senină, s-ar putea chiar să zăriți St. Kitts, Nevis, Sint Eustatius și Saba în
depărtare. Veți trece apoi prin Cole Bay și Simpson Bay, două sate de pescari, și veți trece pe lângă aeroport pentru a ajunge la Maho Beach. O oprire la această frumoasă porțiune de țărm - cunoscută și sub numele de Airport Beach datorită apropierii sale de aeroportul pistei de aterizare - vă va oferi șansa de a face fotografii înainte de a trece la Marigot, capitala statului francez Saint Martin. Veți avea ceva timp pentru a explora orașul de coastă pe cont propriu. Vizitați cafenelele de pe trotuare, cafenelele în aer liber, piețele, magazinele la modă și buticurile la modă înainte de drumul de întoarcere pitoresc care vă va duce înapoi la debarcader și la navă. Vă rugăm să rețineți: Traficul poate fi intens uneori. Îmbrăcămintea opțională de plaja si protectie solara.
6 decembrie 2023 St. John's, Antigua and Barbuda. La ora 07:00 ajungem la St. John's, Antigua and Barbuda, la 20:00 trebuie sa fim inapoi pe vas, la 21:00 este plecarea din port.
Excursie propusa: ATG33 - ANTIGUA BEACH BREAK. Tarif: 62 EUR
Insulele Caraibe sunt bine cunoscute pentru plajele lor spectaculoase, in special Antigua. Acest tur de plaje vă oferă șansa de a profita la maximum de timpul petrecut pe insulă. Incepe cu un drum de 10 minute cu o mașină cu un microbuz cu aer condiționat până la plaja Runaway Bay. Însoțit de ghidul dvs. turistic - care vă va indica toate obiectivele si facilitățile si va oferi informații și asistență - vă puteți bucura apoi de tot ce are de oferit acest loc minunat.
Cei 800 de metri de plaja cu nisip alb și fin, apa caldă a Caraibelor face ca timpul petrecut în apă să fie perfect. La sosire, va fi servit un cocktail de bun venit (suc de fructe sau punch cu rom) pe care îl puteți savura apoi în liniște și pace deplină, în timp ce vă veți așeza confortabil în șezlongul rezervat.
Excursia dvs. include și un prânz, după care veți avea mai mult timp la dispoziție pentru a vă bucura de plajă. Pe plajă se oferă gratuit un șezlong. Parasolarele pot fi închiriate. La zona de plajă veti gasi toalete, dușuri cu apă dulce, precum și de un bar pe plajă și un restaurant.
7 decembrie 2023 Basseterre, St Kitts & Nevis. La ora 07:00 ajungem la Basseterre, St Kitts & Nevis, la 20:00 trebuie sa fim inapoi pe vas, la 21:00 este plecarea din port.
Excursie propusa: STT21 - ESSENTIAL ST. KITT Tarif: 65 EUR
O excelenta ocazie pentru a vedea cele mai bune locuri din St. Kitts. O excursie de jumătate de zi, cu o primă oprire la Romney Manor din Basseterre. Datând din secolul al XVII-lea, această fostă moșie de trestie de zahăr se mândrește cu aproape 5 hectare/12 acri de grădini amenajate și găzduiește, de asemenea, Caribelle Batik. Procesul de vopsire complex și extrem de artistic care merge pentru a produce batik-uri frumoase este realizat în întregime manual aici - cu efecte uimitoare. Mai departe, vă veți îndrepta spre în afara orașului până la un sit din Patrimoniul Mondial UNESCO, fortăreața Brimstone Hill din secolele XVII-XVIII, care supraveghează zona înconjurătoare. Situl extrem de bine conservat oferă priveliști fabuloase asupra a cinci insule vecine. Tema istoriei continuă cu o vizită la
Fairview Great House, o reamintire cu carte de vizită a epocii coloniale din St. Kitts. Delectați-vă cu minunatele priveliști minunate ale Mării Caraibelor, peninsulei sud-estice și Nevis, insula soră a St. Kitts, apoi explorați o mare varietate de plante cu flori, pomi fructiferi, palmieri și arbuști care se găsesc în cadrul botanicii ale căror secțiuni mai vechi datează din anii 1700. Pe măsură ce turul se încheie cu o plimbare cu mașina în jurul Basseterre, urmăriți arhitectura colonială, bisericile vechi, căsuțele și chiar locul unei foste piețe de sclavi, înainte de a va întoarce la navă. Vă rugăm să rețineți: se recomandă haine și pantofi ușori și confortabili, si protectie solara cu factor ridicat.
9 decembrie 2023 Fort de France, Martinique. La ora 07:00 ajungem in Fort de France, Martinique, la 22:00 trebuie sa fim inapoi pe vas, la 23:00 este plecarea din port.
Excursia propusa: Interesant de vazut in Martinica este BOTANICAL GARDEN AND SUSPENSION BRIDGE. Se afla la 14 km de locul in care noi vom debarca. Tariful solicitat de vasul de croaziera mi se pare foarte mare, pentru un transfer dus si intors si o intrare: 69 de euro, asa ca o sa rezolv in alt fel, mai ieftin. Nu pot insa sa va spun exact cat va costa, depinde de numarul de participanti. Doresc deci sa stiu cine doreste sa mearga. in aceasta excursie.
Exista printre excursiile SOL propuse de linia de croaziera si alte excursii optionale, din care doua atrag atentia celor dornici de aventura:
6 decembrie:
ATG25 - SWIMMING WITH STINGRAYS AND SNORKEL EXPERIENCE
pe 7 decembrie:
STT26 - DOLPHIN ENCOUNTER
STT25 - DOLPHIN PUSH, PULL & SWIM
Daca va doriti ceva special, va recomand o astfel de experienta. Daca va alegeti asa ceva, scrieti-mi ca raspuns la Email si am sa va ajut pentru rezervare. Pe vasul de croaziera 100% nu mai gasiti locuri. Descrierile le veti gasi atasat Email-ului pe care- transmit maine.
Ce trebuie inteles: eu nu am cum sa fiu in 2 locuri deodata, o pot sa merg doar cu cei inscrisi la excursiile propuse. Pentru celelalte optiuni am sa va dau toata asistenta, doar ca nu am cum sa merg impreuna cu voi.
Rezervari facem prin agentie DOAR pentru excursiile propuse si pentru cele mentionate la DORNICI DE AVENTURA. Pentru alte alegeri, va fi nevoie sa faceti singuri rezervarile.
La exact 5 zile de la transmiterea Email-ului de optiuni, o sa inchidem lista. Deci cine doreste sa participe si sa fie ajutat cu rezervarea TREBUIE sa raspunda in maxim 5 zile. Nu revenim cu Email-uri, nu sunam, nu tragem de nimeni, pentru ca ceea ce facem nu este o obligatie organizatorica, ci un ajutor. Fac aceasta precizare, pentru ca am vazut multi care considera ca trebuie sa tot revenim cu Email-uri sau mesaje.
Ulterior transmiterii listei catre vasul de croaziera NU MAI REVENIM pentru alte rezervari.
Oana Nartea:
Buna,
Referitor la excursiile optionale, intelesesem la lansarea excursiei ca nu mai sunt obligatorii cele organizate de MSC si le vei putea organiza tu, Gigi.
Nu vom mai fi deci doar noi, in grup privat ci cu multi alti turisti de pe nava ? :-\ Ce optiuni avem daca nu mergem in aceste excursii? Putem debarca in orasul respectiv sau e obligatoriu sa ramanem pe vas?
In plus, mai am cateva intrebari:
- pe insule se poate plati si in USD?
- cat costa abonamentul de internet pe vas ( estimativ) ?
- prosoapele de plaja de pe nava se pot lua cand coboram pe insule? Sau sa ne luam si cate un prosop de plaja in bagaje?
In rest, sa ne vedem cu bine si sa nu mai schimbe MSC-ul si alte reguli pana atunci.
Multumesc,
admin:
Referitor la excursiile optionale. Asa este, am promis ca o sa va ofer toata experienta si expertiza mea in zona. Si asa o sa fac, o sa ma tin de cuvant. Doar ca sunt acum reguli noi in calatoriile de grup cu MSC: nu poti rezerva cabine in sistem grup si apoi sa-ti conduci grupul in excursii private. Decat limitat si discret.
Ce au facut ei sa fie mai atractive excursiile SOL? Au scazut mult tarifele in zonele in care exista problema de concurenta cu aranjamentul privat. Deci daca inainte o excursie era poate 80 - 90 euro, acum a ajuns la 45 - 65 euro. Inainte de pandemie excursiile private erau cca 35 euro, acum din ce am vazut online sunt 45 - 65 euro. In acest fel au descurajat toate grupurile sa-si mai organizeze singure excursiile SOL.
In paralel cu ceea ce am ales de pe vas, am transmis pentru St Maarten o solicitare de grup privat pentru o excursie similara cu cea oferita de vasul de croaziera. Astept pana luni rezultatul, urmand sa compar si sa vad ce aleg, daca cea privata este sub ca oferta fata de cea organizata de MSC.
La fel am procedat si la Basseterre, St Kitts cu o companie cu care am lucrat inainte de pandemie. Aici am cerut un full island tour, este mai complex decat ceea ce face MSC, dar apreciez ca o sa fie ceva mai scumpa in regim privat.
In Martinica deja am comunicat ca o sa organizez eu.
Pe Dominica si pe Antigua mi-e teama sa-mi iau o responsabilitate (pe Dominica cei cu care am lucrat au inchis si nu am incredere sa lucrez cu cineva neverificat, iar pe Antigua - lucram cu taxi si efectiv mergeam pe o plaja, urmand sa ne recupereze de acolo la ora anuntata) + ca este nevoie sa luam si ceva de pe vas, nu se poate sa nu iau nimic.
De coborat se poate cobori in orice port, nu mai exista restrictii, oricum, dupa tururi o sa ramanem in zona de port pentru free time.
Ce astept eu acum este sa vad cati doritori sunt pentru fiecare excursie SOL in parte. Nu ma pot angaja ferm pentru excursii private, pana nu stiu cati doritori sunt pentru excursia resepectiva.
Mai sunt si excursii ACTIVE, pe care le-am mentionat (inot cu delfini si cu pisici de mare) si care pot fi atractive pentru cateva persoane din grup. Nu le pot face privat, pentru ca e vorba de ambarcatiuni, ori mi-e teama sa nu cumva sa nu ajungem inapoi pe vas.
Astept raspunsurile si functie de asta am sa si actionez.
admin:
La una dintre excursiile optionale am primit raspunsul, este vorba de St Kitts. Oferta lor este: 68 euro, pentru un TUR PRIVAT, daca vor fi minim 15 persoane inscrise. In tarif intra turul ghidat, auto și toate taxele de intrare, inclusiv in obiectivul de Patrimoniul mondial, Cetatea istorică Brimstone Hill. Taxa de intrare aici este de 15,00 USD de persoană si asa cum am specificat, este inclusa in tariful de excursie SOL.
TUR PANORAMIC AL ÎNTREGII INSULE
Vom parcurge toate obiectivele de interes care pot fi văzute pe St Kitts: Muzeul Național, Memorialul Berkeley, Piața Independenței, diverse biserici de pe insulă, Cuibul păsărilor, Bloody Point, Carving Of De Rocks, Plantația Wingfield și intrarea in pădurea tropicala. Ne oprim la Grădina Botanică de la Romney Manor, casa Caribelle Batik, iar de acolo continuăm spre Brimstone Hill Fortress, singurul sit din patrimoniul mondial UNESCO din Caraibe. De asemenea, ne oprim la Black Rocks, cu câteva formațiuni stâncoase uimitoare. Ultima noastră oprire este Peninsula Sudică, unde este o priveliștea uluitoare: Oceanului Atlantic în stânga, iar in dreapta, Marea Caraibelor.
Durata excursiei: 4,5 - 5 ore.
Compartiv cu ceea ce se face de MSC (Excursie propusa: STT21 - ESSENTIAL ST. KITTS) ceea ce ne ofera agentia partenera este mult mai bogat in program si foarte important: TURUL este PRIVAT (vom fi doar noi, nu si alti turisti). Este insa mai scump cu 3 euro. Nu cred insa ca va fi cineva care va prefera turul facut de MSC, in comparatie cu acesta.
admin:
Nu am primit inca raspunsul de la cea de-a doua agentie, dar am sunat astazi sa vad daca nu cumva Email-ul meu de request s-a ratacit. Doamna care mi-a raspuns m-a recunoscut dupa nume, mi-a spus ca a primit dar este foarte agloemerata si m-a rugat sa am rabdare o zi maxim doua. Nu este un tur standard, am adaugat ceva timp in plus pe plaja Orient, pe care am fost de cateva ori si eu si grupul de anul trecut. Este foarte frumoasa si tin mult sa stam acolo cel putin o ora (in programul standard este doar vizita, pt o poza si o plimbare). Aceasta excursie SOL ar inlocui (pt cei care au optat) pe cea organizata de MSC: SMT57 - ST. MAARTEN ISLAND TOUR. Chiar si in conditiile unui grup privat, a unui program mai bogat si a unei ore extra - petrecuta pe plaja Orient, cred eu ca o sa fie mai ieftina decat cea de pe MSC (care este 62 euro).
Pana acum am primit raspunsuri de la 9 persoane. Mai sunt inca doua zile, ma gandesc ca toata lumea care este interesata de transfer si de optionale o sa transmita un raspuns. Asa cum precizam, vineri inchid lista de optiuni, iar luni fac rezervarile propriu zise, urmand ca din agentie cine a transmis optiunile, sa primeasca factura aferenta.
Revin sambata.
Cei care nu au transmis raspuns, au posibilitatea sa-si faca singuri rezervarea de excursii pe site-ul MSC, sau pe vas. Doar ca sansele sa mai gaseasca locuri sunt reduse si aproape nule de a participa impreuna cu restul grupului. Sambata, pt confirmarea primirii raspunsurilor, am sa afisez aici lista.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă