Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Islanda. In cautarea aurorei boreale. 22 - 30 septembrie 2023

<< < (3/3)

admin:
Eu am sa plec poimaine spre Islanda, cu primul grup. Dupa ce inchei prima actiune, am doua zile de relaxare, 21 si 22 septembrie, urmand ca seara tarziu, la 23:20 sa va astept pe aeroport cu microbuzul cu care urmeaza sa calatorim intreaga excursie. Este un aeroport mic, va fi usor sa ma identificati cand iesiti din zona de securitate. Incarcam bagajele si plecam 35 km pana in Reykyavik, la hotelul in care o sa innoptam.

Asa cum va sfatuiam, este recomandabil sa va intalniti cu totii in 22 septembrie, ziua plecarii, la 13:05 pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni, Plecari Internationale, zona din dreapta in sensul de intrare, in fata cafenelei Lavazza. Trebuie sa fiti 8 persoane. Unii va cunoasteti deja, altii va identificati usor, pentru ca sunteti cu totii imbracati de drumetie, nu de vacanta urbana sau exotica. Daca ramaneti un grup compact, faceti conexiunea impreuna, apoi va grupati la linia de bagaje si iesiti cu totii odata din aeroportul Keflavik.

Ce este foarte important la bagaje, am scris si subliniat din timp: este nevoie sa va incadrati in a avea cu voi un singur troller cu dimensiunile maxime (cu role cu tot) 60x38x27..

Si cel mai important este sa nu uitati documentul de calatorie (carte de identitate sau pasaport care trebuie sa fie valabile).

Va urez drum bun, sa ajungeti si sa ne vedem cu bine!

admin:
Am incheiat, ieri seara, turul cu primul grup. Am acum doua zile de odihna si relaxare, astfel incat sa va astept fresh, gata de o noua aventura.

Vreau sa tineti cont de recomandarile mele in ceea ce priveste imbracamintea/incaltamintea. Am avut aici, cu grupul care a plecat si zile foarte insorite, dar si unele cu ploaie si vant (intr-o zi chiar puternic). Nu a fost atat de rau incat sa nu se poata face programul, dar nu am putut parcurge obiectivele daca lumea nu era echipata corespunzator.

Nu uitati de:
- pelerina foarte buna, nu de unica folosinta, nu poncho-uri din acelea ieftine care se vand pe strada
- caciula peste urechi, care sa va tina de cald si contra vantului
- manusi
- haine pe cat posibil impermeabile si termice mai groase, dar nu incomode, care sa va limiteze miscarile
- tricouri cu maneca lunga, pe cat posibil din material tehnic pt asigurarea termicitatii
- incaltaminte (minim 2 perechi) tip trekeri (poate chiar o pereche de ghete de munte) care obligatoriu sa fie impermeabile (daca nu sunt, luati un spray de la Hervis, Deichman, Decatlon) care sa faca asta)
- panton tip drumetie (minim 2 perechi) - sa fie caldurosi si sa se usuce rapid. NU blugi, NU pantaloni din materiale textile pt uzul urban, pt ca se uda, va tine rece si nu-i puteti usca
- este practic sa aveti pt seara un pantalon de treking

Eu am sa va astept la sosire si de acolo mergem impreuna, pe jos, pana acolo unde pot lasa parcat microbuzul. O sa conduc cca 35 km, pana acolo unde vom fi cazati. Cand ajungeti nu veti avea posibilitatea de a cumpara ceva de mancare, totul e inchis. Asa ca foarte indicat este ss aveti pregatite mai multe sandviciuri pt drum dar si pt seara.

Tineti cont de asemenea ca in a doua dimineata nu vom avea mic dejun inclus si nici posibilitate pe drum de a cumpara ceva de mancare, ceai, cafea. Asa ca veniti pregatiti, asa cum am recomandat, cu mancare cel putin pt dimineata aceea si bine ar fi si pt cina, in cazul in care vom ajunge tarziu, dups ora de inchidere a restaurantului de la casute.
Pt urmatoarele zile o sa opresc ls magazine pt a completa cu mancare si pt a inlocui (daca doriti) o masa la restaurant cu una rece.

Va urez drum bun si tin pumnii stransi pt vreme, sa aveti sansa sa vedeti cel putin o seara autora boreala (cu primul grup am vazut luminile nordului de 2 ori si aseara era din nou, dar fiind obosit eu nu am mai iesit, iar grupul nu stiu daca au putut-o admira de pe aeroport).

ANCUTA66:
Multumesc Gigi pentru sfaturi. Odihna placuta pana maine seara. Sa ne intalnim cu bine. *|*

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă