Autor Subiect: Marocul de Nord. Exotic, imperial, culori si arome. 13 - 23 septembrie 2023  (Citit de 2342 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Tarif: 1790 euro/ persoana

Discount GOLD MEMBER:: 60 euro

Rezervari: https://singlescamp.ro/trip/excursie-lux-exotic-maroc-2023

Perioada de desfasurare: 13/09/2023 - 23/09/2023

Cazari:

•   13/15 septembrie: Linea de Conception - Ohtels Campo de Gibraltar 4*
•   15/16 septembrie: Tangier - Hilton Garden Inn 4*
•   16/17 septembrie: Chefchaouen - Riad Casa Hassan 4*
•   17/19 septembrie: Fes - Al Makan 4*
•   19/20 septembrie: Rabat - Hotel Farah 5*
•   20/21 septembrie: Marakesh - Adam Park Marrakech Hotel & Spa 5*
•   21/22 septembrie: Casablanca - Kenzi Basma 4*

Grup de: 24 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   zbor Bucuresti - Malaga si Casablanca - Bucuresti
•   transfer privat aeroport Malaga - hotel La Linea de Conception
•   transfer privat hotel La Linea de Conception - Tarifa, pentru imbarcarea pe ferry
•   bilete ferry de traversare a Stramtorii Gibraltar, Tarifa - Tangier
•   transfer privat port Tangier - hotel Tangier
•   transport privat cu autocar pe toata perioada petrecuta in Maroc
•   cazare 9 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 9
•   cina x 7
•   intrare la Moschea Hassan II din Casablanca si la Majorelle Garden din Marrakesh
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei
•   ghid national marocan permanent, pe intreaga perioada petrecuta in Maroc. Prezentarea ghidajului in limba engleza.
•   ghizi locali marocani in Chefchaouen, Fes,  Marrakesh. Prezentarea ghidajelor se va face in limba engleza

Nu sunt incluse:
x     asigurare de calatorie (optional)
x     bilete pentru urcarea cu funicularul in rezervatie, pe "Stanca Gibraltarului"
x     cina la Rick's Cafe
x     seara si spectacol la Chez Ali - Marrakesh
x     mese de pranz
x     tips-uri pentru soferi, ghizi si pentru cei care duc bagajele de la autocar in receptie (in Maroc): total 35 euro. Suma se va colecta in prima zi de excursie, urmand a fi impartita si oferita de persoane din grup, ghizilor si soferilor.
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare asupra conditiilor medicale de calatorie, programari - efectuari - costuri teste medicale, completare formulare de calatorie sau medicale necesare intrarii in tarile de destinatie

Zboruri

13 septembrie TK1044 09:35 Bucuresti OTP - Istanbul 11.00
13 septembrie TK1305 13:20 Istanbul IST - Malaga AGP 16.55
     

si retur:
22 septembrie TK 618 17:00 Casablanca CMN - Istanbul IST 23.40
23 septembrie TK1043 07:00 Istanbul IST - Bucuresti OTP 08.15 


*Tariful excursiei prezentat pe site a fost calculat in conditiile cotatiei companiilor aeriene, la data realizarii ofertei si a postarii pe site. Avand in vedere situatia de impredictibilitate actuala, trebuie intelese si acceptate de catre persoana care rezerva, efectele unor posibile modificari ale preturilor biletelor de avion. Bon Voyage Sibiu nu poate garanta tariful biletului de avion decat in momentul in care este emis si il achita. Acest moment nu este acelasi cu cel al lansarii excursiei, nici al inscrierii si nici chiar al rezervarii propriu zise, astfel incat exista posibilitatea ca atunci cand Bon Voyage cumpara biletele, pretul sa fie mai mare decat cel pentru care s-a facut calculatia tarifului de excursie. Eventuala diferenta de pret la biletele de avion se va adauga automat la tariful de excursie si va fi comunicata persoanelor rezervate, urmand ca acestea sa achite diferenta.
De asemenea trebuie inteles si acceptat ca linia aeriana poate modifica de asemenea si orarul de zbor.
In conditiile in care aceste aspecte s-au comunicat si explicat inca din faza de lansare, se considera insusite si acceptate de cei care au efectuat rezervari.
Pretul biletelor de avion luat in considerare pentru calculatia tarifului excursiei este de 550 de euro.
   
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Lidia Mandache  0743/122214

Ce vedem in aceasta calatorie: Am ales cele mai frumoase locuri din nordul Marocului, o sa vedeti Tangier, un oras cosmopolit, celebrul oras albastru Chefchaouen, Fes - multi ani capitala tabacariei si marochinariei, Meknes - orasul damaschinariei, Marrakesh - "orasul lui Dumnezeu", Rabat - capitala tarii, Casablanca - orasul alb. Traseul este in linie dreapta, l-am gandit in felul acesta si nu sub forma de circuit inchis pentru a evita sa faceti de doua ori mai multi kilometri cu autocarul. Aterizati in Andaluzia la Malaga - traversati Costa del Sol, va opriti pentru o zi sa vizitati Gibraltarul si va continuati drumul peste stramtoare, incepand cu Tangier si incheind cu Casablanca.

Profilul si tipul excursiei: o vacanta in care veti experimenta, veti afla si intelege multe lucruri din traditiile si obiceiurile marocane. Veti face cunostiinta cu una dintre primele 5 bucatarii din lume, o sa aveti ocazia sa incercati o multime de preparate locale, veti afla si cateva din secretele gatitului de acolo.

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane dornice de calatorie, active (pentru ca se merge destul de mult pe jos in tururile pietonale), sociabile, placute, care inteleg toate conditiile unei vacante in grup. Care inteleg ca se merge in Africa, nu intr-o tara europeana, ca acolo sunt anumite reguli, anumite traditii care trebuie respectate si o alta religie decat a noastra.

Trebuie sa aveti la voi:
•   Document de identitate: pasaport cu valabilitatea solicitata de autoritatile din Maroc
•   Documente medicale - cele solicitate de autoritatatile locale din zona de calatorie Maroc: https://www.mae.ro/travel-conditions/3726

Despre bagaje: Luati cu voi un bagaj de cala de dimensiuni mai mari, dar cat mai gol cu putinta, pentru a va ramane loc pentru cumparaturile pe care cu siguranta o sa le faceti. Usor de transportat pe roti, pentru ca la imbarcarea si debarcarea de pe ferry nu are cine sa va ajute si sunt cateva sute de metri pe care e nevoie sa le parcurgeti cu bagajul dupa voi. In nici un caz nu luati 2 trolere! Am recomandat de fiecare data, la fiecare grup acest lucru si tot s-a gasit cate cineva sa nu tina cont de sfat. Iar acolo oare cine se plangea ca e incomod ca nu poate, ca, nu stiu ce.  :-[ Ca imbracaminte si incaltaminte va recomand sa aveti cat mai sport la voi, sa va deplasati cu usurinta. Pentru seara la Ricks Cafe va recomand sa aveti o tinuta de restaurant, nu veniti cu adidasi sau blugi. E vorba si de regulile localului, dar si de placerea de a fi elegant imbracat intr-un astfel de loc. Cu siguranta veti dori sa va faceti poze...In Tetouan sau chiar in medina din Tangier Lidia si Mahommad va vor indruma sa va cumparati un caftan sau o djilaba, sunt locuri in care este tare frumos sa fiti astfel "invesmantati". Ganditi-va ca o sa dormiti 3 nopti in riad-uri, adevarate  seraiuri, unde este pacat sa pierdeti prilejul unor fotografii minunate. Ar fi extraordinar daca ar fi cineva in grup cu aparat de fotografiat mai profesionist, veti avea niste ocazii speciale si e pacat sa nu le imortalizati.
Nu uitati acasa nici costumul de baie, in multe dintre hoteluri aveti posibilitatea sa va balaciti.   

Programul excursiei

Ziua 1. 13 septembrie 2023. Plecam spre Andaluzia Ora de intalnire: 06:30 Cititi: Intalnirea pe aeroport, cum se face imbarcarea, zbor si regrupare Zboruri: 13 septembrie TK1044 09:35 Bucuresti OTP - Istanbul 11.00
13 septembrie TK1305 13:20 Istanbul IST - Malaga AGP 16.55


De pe aeroport o sa fim preluati de autocarul agentiei partenere si o sa fim transferati la hotelul din La Linea de Conception. Seara este free time, va recomand o plimbare la plaja.

Ziua 2. 14 septembrie 2023. Gibraltar
Mic dejun, apoi la ora 09:00 pregatiti de drumetia pe stanca Gibraltarului, ne deplasam pe jos pana la frontiera dintre Spania si Marea Britanie si continuam pe jos cca 2 km pana la locul de unde se urca pe The Rock. Luam funicularul pana la Apes Den, de unde incepem un traseu extraordinar de interesant care ajunge la Coloanele lui Hercule, la Pestera Sf Mihail, la Podul Suspendat, la galeriile sapate in timpul mareului asediu - razboiul anglo-spaniol. Mare parte din drum vom fi insotiti de maimutele ce populeaza Stanca Gibraltarului. Coboram in oras, apoi timp liber, vizitare gradina botanica, shopping. Fiecare revine la hotel cand doreste.




Ziua 3. 15 septembrie 2023. Traversam Stramtoarea Gibraltar spre Africa Dimineata vom lua micul dejun apoi facem check out, incarcam bagajele in autocar si vom fi transferati la Tarifa, de unde se face imbarcarea pe ferry. Va fi nevoie de un pic de rabdare pentru ca sunt cateva formalitati, atat la plecare cat si la sosire (in special atunci pentru ca se va obtine viza). Traversarea dureaza cca 1 ora, puteti sta pe punte si sa admirati peisajul, sau sa va asezati comod pe un fotoliu din interior. Pe vas este o cafenea si de asemenea toalete.

In exteriorul portului din Tangier o sa fiti intampinati de Mohamad, cel care va va insoti pe toata perioada sederii in Maroc. O sa faceti un tur panoramic, apoi mergeti tot cu autocarul pana la Cap Spartel, la Grotele lui Hercule si veti opri desigur acolo unde apele Mediteranei se intalnesc cu cele ale Atlanticului. In drum veti avea ocazia sa vedeti una dintre resedintele regelui si de asemenea a altor seici din tari musulmane prietene cu Marocul.

La intoarcere vizitati pietonal medina si kasbach-ul, cel care l-a inspirat pe Delacroix. In medina au locuit o vreme buna cei de la Rolling Stones si de asemenea cea mai bogata femeie din lume. Tot in medina luati si pranzul la un restaurant traditional. Veti achita acolo, la masa.









Seara ajungeti la hotel, faceti check in si timp liber. Cina, plimbare pe malul marii...

Am ales acest hotel in care am mai stat de cateva ori DOAR pentru pozitia excelenta pe care o are, la doi pasi de plaja orasului. Nu mai exceleaza in servicii ca pe vremuri si s-a mai demodat. Acum 10-12 ani era un hotel de top. Nu vreau sa va sperii pe cineva, dar vreau sa fiu corect ca intotdeuna si sa va spun exact la ce sa va asteptati. Poate sa fie si foarte bine, dar in nici un caz rau. Mohammad e cu voi si o sa faca tot posibilul pentru servicii cat mai bune. Ceea ce este fantastic la hotel e pozitia. Eu m-am plimbat dimineti intregi pe plaja din fata, prin nisipul fin, contempland marea in apropierea ei de ocean. O sa va placa mult, sunt convins.

Cateva fotografii cu hotelul:













Ziua 4. 16 septembrie 2023. Tetouan - Chefchaouen
Mic dejun, iar la 09:00 ne intalnim la receptie cu check out-ul facut si bagajele pregatite pentru a fi incarcate in autocar.
Mergem spre Tetouan, o asezare multiculturala, ce ofera posibilitatea unei calatorii in timp. La fel ca Tanger si Tetouan este un oras linistit. Cunoscut ca fiul "Granadei", este un oraș cu o puternica amprenta hispano-maura. Medina sa este înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial de către UNESCO. O sa aveti ocazia sa o vizitati la picior si sa vedeti un alt mod de a face comert, diferit total de cel european. Mohamad, prietenul nostru de ani de zile, va fi bucuros sa va arate orasul in care s-a nascut si traieste.









Din Tetouan o sa luati drumurile ce traverseaza zona de jos a Muntilor Rif, vizibili de pe Costa del Sol. Daca v-ati facut o vacanta acolo cu siguranta i-ati vazut si v-ati intrebat, oare ce e acolo? Acum o sa aveti ocazia sa-i vedeti de aproape.

Ajunsi la Chefchaouen o sa simtiti atmosfera extraordinara care o degaja acest loc, acest fermecator si pitoresc orasel vopsit tot in albastru. Inainte de a incepe sa-l explorati si sa va bucurati de culorile lui, veti lua pranzul, intr-un local traditional.

Chefchaouen, "Oraşul albastru" este considerat ca una din perlele cele mai de preţ ale Marocului. Nu este doar destinaţie turistica ci si una foarte populară pentru cumpărături, deoarece oferă multe obiecte de artizanat autohtone care nu sunt disponibile în altă parte în Maroc, cum ar fi îmbrăcăminte din lână şi pături ţesute. Brânza de capră care se face in zonă este, de asemenea o delicatete pe care nu o gasiti in alte locuri.

Chefchaoeun a fost întemeiat în 1471 de către Moulay Ali Ben Moussa Ben Rached El Alami, un descendent al profetului Mahomed. Așezarea inițială consta dintr-o mică cetate, care în prezent este cunoscută drept kasbah-ul din Chefchaouen, și care fusese ridicată pentru a apăra zona de eventualele atacuri ale invadatorilor portughezi, deoarece în acea perioadă portughezii obișnuiau să deranjeze liniștea orașelor din nordul Marocului. Incetul cu încetul, din cetatea inițială s-a dezvoltat o localitate, înconjurată de ziduri de apărare, cu case de locuit și alte clădiri. Pe perioada Evului Mediu ea a fost populată de triburile locale, de mauri veniți din Spania și de evrei. Mult mai târziu, adică în 1920, spaniolii au pus stăpânire pe Chefchaouen, ca parte a teritoriului spaniol din Maroc. Zona a fost apoi împânzită de evreii care fugeau din Europa de teama lui Hitler și care, la sfârșitul anilor ‘40 și începutul anilor '50 au plecat masiv în Israel. Orașul a redevenit independent în 1956, odată cu independența generală a Marocului.

Toti turistii care ajung acolo isi pun întrebarea „de ce sunt casele din Chefchaouen albastre?”. În credința ebraică, albastrul reprezintă cerul, care amintește oamenilor de Dumnezeu și de paradis. De aceea, în comunitățile de evrei există o puternică tradiție privind vopsitul lucrurilor în albastru. Se spune că primii evrei care au populat Chefchaouen, în secolul 15, au adus cu ei obiceiul vopsirii zidurilor caselor în albastru, pentru a-și păstra practicile și obiceiurile culturale și religioase. Localnicii afirmă că zidurile albastre se găseau până nu demult, doar în mellah, cartierul evreiesc al localității și că majoritatea clădirilor din medina erau albe, emigranții evrei din anii '30 ai secolului trecut fiind cei care au dus la  "albăstrirea" mai intensă a orașului.











Seara o s-o petreceti in Chefchauen intr-un riad minunat. Puteti vedea mai jos fotografii cu acest loc:



















Ziua 5. 17 septembrie 2023. Ajungem la Fes si facem cunostiinta cu un nou riad
Mic dejun, apoi la 09:00 cu check out facut, ne intalnim in salonul marocan al riadului pentru plecare. Evident cu bagajele pregatite pentru incarcarea in autocar. In jurul amiezii o sa ajungem in Fes. O sa luam mai intai pranzul intr-un riad foarte frumos, apoi mergem sa vedem cateva mestesuguri, printre care si cel de obtinere a zelige-ului. O sa aveti ocazia sa cumparati de acolo obiecte ceramice foarte frumoase, unice.













Noaptea o s-o petreceti in alt RIAD. Va explic ca acestea sunt fostele locuinte ale marocanilor foarte bogati, sa le spunem a aristocratilor. Interioarele sunt de-a dreptul magice. O sa aveti surpriza sa descoperiti in spatele unor pereti anosti care nu arata nimic, o intreaga bogatie decorativa. Va spun din capul locului ca am tinut mult sa va duc intr-un astfel de loc, pentru ca asa o sa realizati cel mai bine ce inseamna arhitectura interioara marocana si de asemenea ritualul de a lua masa in aceasta tara. Nu se ajunge chiar usor acolo, trebuie trecut prin stradutele inguste ale medinei si cel mai probabil ca bagajele voastre o sa calatoreasca duse de magarusi. Va spun cat se poate de cinstit ca astfel de locatii sunt cu mult mai scumpe decat un hotel de 4-5 stele, tocmai pentru ca exista oameni care apreciaza si inteleg acest fel de cazari exceptionale. Evident ca nu o sa dati de modernism, nici de nu stiu ce paturi cu saltele ergonomice, am explicat, este vorba de ceva traditional.
Riad Al Makan, locatia in care o sa stati  este situat în vechea Medina din Fez, la 3 minute de mers pe jos de Poarta Albastră, la 1,4 km de Palatul Regal Fes, la 100 de metri de Piața Batha și la 400 de metri de Medersa Bouanania. Tăbăcăriile Chouara se află la 1,5 km de mers pe jos. Nota medie pe care a primit-o de la cei care i-au trecut pragul este "Superb", resoectiv pe google 4.6, un scorc excelent (din 5 posibile).
Fiecare cameră are aer condiționat și are in dotare un ceainic electric. Baia privată are, dus, cadă, uscător de păr și facilități gratuite.
Proprietatea are restaurant si un centru de wellness. Accesul WiFi este disponibil gratuit.
Receptia este deschisă nonstop iar deasupra este o terasă cu vedere la vechea Medina.



























Cina o s-o luati in riad, la fel ca micul dejun din ziua urmatoare.

Ziua 6. 18 septembrie 2023. Fes, la pas
Acest oraș este, fără îndoială, orașul din regat care este cel mai încărcat de istorie. Alături de Damasc, Bagdad, Cordoba și Istanbul, a fost unul dintre principalele orașe ale civilizației arabo-musulmane. Prin urmare, Fes este plin de locuri de interes care îi vor încânta cu siguranță pe iubitorii de descoperiri culturale.

Urmele acestui trecut bogat sunt încă foarte prezente: o medină conservată și autentică, numeroase monumente religioase, un oraș încă foarte ancorat în tradiții, ... Multe clădiri din medină mărturisesc măreția trecută a orașului.

Dacă doriți să descoperiți Marocul și o medină (și faimoasele sale souk-uri), Fez este orașul pe care trebuie să-l vizitați. Nici o altă medină din Maroc nu se poate compara cu aceasta. Și cu siguranță nu cel din Marrakech ;-) Medina este orașul vechi, în arabă, această parte a orașului se numește Fes el Bali.
Fez radiază o aură pe care nu am mai intalnit-o in alt loc. Daca sti sa treci peste disconfortul labirintului de stradute inguste, de mirosul din tabacarii, de multimea de comercianti, o sa descoperi "Imperialul", depozitarul a treisprezece secole de istorie marocană. Fez este extrem de bogat in mestesuguri, arhitectura, povesti, este plin de surprize. Odata ce ati depasit zidurile faimoasei medine din Fez, (desemnată de UNESCO ca fiind o valoare universală excepțională), prin vestita poarta Bab Boujloud in fata vi se deschide un altfel de univers. Unul extraordinar pentru cei care cauta interesantul, ineditul, care stiu sa aprecieze un altfel de cultura, si unul plictisitor, haotic si incarcat cu disconfort - pentru cei care in Venetia de exemplu se planga ca totul "pute".

Cateva dintre locurile iconice:

Medrasa Attarine - medrasa, o sa vi se explice acolo este o scoala coranica, unde pe langa religie se studiau filozofia, matematica si astronomia. Sunt de fapt primele universitati din lume.
Medrasa Bou Inania
Cartierul Qaraouiyine (moscheea principală)
Tăbăcăria Chouara: cea mai mare tăbăcărie din Fez, unde puteți vedea diferitele etape de trecere de la o piele brută la o bucată de piele utilizabilă.
Mormintele Merinidei
Cartierul Bab Boujloud, unul dintre principalele puncte de intrare în medina
Mausoleul lui Moulay Idriss (fondatorul orașului) și străzile din jurul acestuia oferă numeroase produse religioase și derivate pe baza de tămâie si mosc. Se simte o fervoare religioasă impresionantă pe care nu o poți găsi în altă parte în oraș!















Cina la riad.

Ziua 7. 19 septembrie 2023. Meknes - Rabat
Astazi ne vom trezi mai devreme. la 06:30 luam micul dejun, iar la 07:30 parasim riad-ul cu destinatia Rabat.
Pe drum facem o oprire la Meknes.

Fondată în secolul al XI-lea de către Almoraviți ca așezare militară, Meknes a devenit capitală în timpul sultanului Moulay Ismaïl (1672-1727), fondatorul dinastiei Alauita. Sultanul l-a transformat într-un oraș impresionant în stil spaniol-maur, înconjurat de ziduri înalte cu porti uriase, unde îmbinarea armonioasă a stilurilor islamic și european din Maghrebul secolului al XVII-lea este evidentă și astăzi.
Meknes este unul din cele patru orașe imperiale (pe toate o sa le vizitam in aceasta excursie) ale Marocului fostă capitală și al șaselea oraș ca populație. Orașul a fost numit așa după un trib berber numit pe limba lor Imeknasen sau Miknasa care s-au stabilit aici prin sec IX venind din sudul Tunisiei.

Poarta Bab el Mansour a fost numită așa după arhitectul care a construit-o și este cea mai celebră poartă din oraș. A fost terminată la 5 ani dupa moartea lui Mouay Ismail în 1732. Decorațiunile porții conține influențe Almohade. Coloanele de marmură folosite la construcție au fost luate din ruinele de la Volubilis. Legenda spune că, atunci când structura porții a fost gata, Moulay Ismail a inspectat poarta întrebându-l pe arhitect dacă poate să o facă mai bine de atat. Acesta s-a simțit obligat să spună că da, ceea ce a stârnit nemulțumirea sultanului care l-a omorât. Poarta s-a terminat la 5 ani după moartea sultanului si acum este folosită ca galerie de artă și meșteșuguri. Aceasta este prima poartă între Medina și Centrul Ipperial.

Meknes este cel mai cunoscut pentru mestesugul damaschinariei. Adus din Damasc, a ajuns aici si mai tarziu in Toledo, unde s-a transformat din mestesug intr-o adevarata arta. O sa aveti si aici ocazia sa vedeti lucrari exceptionale, de un inalt stil decorativ.











In Meknes nu o sa poposim decat 2 ore, urmand sa plecam apoi spre Rabat, capitala Marocului.

Rabat este capitala Marocului și un oraș imperial. Aici se afla sediul ambasadelor. Multe capodopere îi decorează străzile și piețele. Kasbah des Oudayas, zidurile Chellah, grădini, palmieri și berze. Fiind o capitală modernă cu multe spatii verzi. Pe malul Atlanticului, are kilometri de plaje amenajate care duc spre vecina Casablanca. Este de asemenea modernă prin infrastructura, centrele comerciale, cafenele și restaurante.
Este situat pe coasta atlantică, la gura de vărsare a râului Bouregreg. Pe celălalt mal al acestui râu se află orașul Salé, care este considerat o zonă rezidențială a capitalei. Împreună, acestea formează o metropolă de peste 1.500.000 de locuitori, care este în continuă creștere. Atât Rabat, cât și Salé sunt orașe monumentale și istorice.
A fost fondat în secolul al XII-lea ca bază de luptă împotriva spaniolilor. În acest secol, a devenit fortăreața musulmanilor expulzați din Spania.
În 1912, mareșalul Lyautey a ales Rabat drept capitală a Protectoratului francez din Maroc datorită poziției sale geografice. Iar în 1956, după independența Marocului, orașul a devenit capitala țării.

In periplul nostru prin Rabat o sa vedem Citadela Kasbah Oudaya, Palatul Regal - Dar al-Makhzen, Turnul Hassan al II-lea, Mausoleul (aici sunt îngropați: primul rege al Marocului independent, Mahommed V, fratele său Moulay Abdallah și regele Hassan al II-lea), Corniche – zona de promenda si medina.













Dupa ce vizitam orasul mergem la hotel, check in si cina.

Hotelul in care veti fi cazati, este unul exceptional, de 5*. Cateva imagini:

















Ziua 8. 20 septembrie 2023. Marrakesh - Orasul lui Dumnezeu
La 7:30 avem micul dejun, apoi la 09:00 plecam spre Marrakesh.

Tinta noastra va fi cea mai vie piata din lume, Djemaa El Fnaa. O sa vedeti acolo de ce este astfel numita. O sa ajungeti si la un centru de prezentare si vanzare a uleiului de argan, aurul Marocului.

Seara optional, mergem la un show fantastic de frumos cu dansuri berbere, dresura de cai si unde o sa luam masa intr-un cadru din 1001 de nopti: Fantasia Chez Ali.



Marrakech se afla la circa 150 km de coasta Oceanului Atlantic. Este unul din cele mai importante centre turistice din nordul Africii, fiind renumit pentru grădinile și monumentele sale de arhitectură din partea veche a orașului. Numele provine de la Marrakech Amazigh (berber) cuvântul mur(n)akush, care înseamnă "Țara lui Dumnezeu." Acesta este treilea oraș ca mărime din Maroc, după Casablanca și Rabat și se află în apropiere de poalele acoperite de zăpadă ale muntilor Atlas și la câteva ore distanță de desertul Sahara.
Este împărțit în două părți distincte: Medina, orașul istoric și noul cartier european modern numit Gueliz sau Ville Nouvelle. Medina este o întrepătrundere de pasaje înguste și magazine locale. În schimb, Gueliz este gazda restaurantelor moderne, lanțurilor de fast food si magazinelor de brand.
Orasul ofera, de asemenea, multe site-uri istorice și de arhitectură, precum și unele muzee interesante.

Puncte de atractie in Marrakech:
  Djemaa el-Fna este apogeul oricărei noapti în Marrakech. Zeci de tarabe vând o gamă largă de mâncăruri marocane și veti fi aproape sigur acostat de femei care doresc să-ți faca un tatuaj henna. În timpul zilei veti întâlni o multime de descântatori de șerpi și persoane cu maimuțe.
  Souks (suuqs), sau pe piețele de Marrakech, adiacente pietii Djemaa El-Fna, sunt locul de unde poti cumpara aproape orice. De la condimente la pantofi, jellabas la kaftans, ceai , vase mult mai mult. Fără îndoială, fiind un străin înseamnă că veți sfârși prin a plăti prețuri mai mari decât un nativ, dar negociati cu ei neaparat.
  Koutoubia Mosque, chiar langa piata Djemaa El-Fna, este numita după piața librarilor, care a fost amplasata mai demult aici. Se spune ca minaretul moscheei Koutoubia este pentru Marrakech ca Turnul Eiffel pentru Paris. Minaretul este vizibil de la Gueliz care este conectat cu Medina prin Avenue Mohamed V. Noaptea moscheea este frumos luminata. Turistii însa nu au voie sa o viziteze !
  Mormintele Saadite nu au fost descoperite pana la inceputul secolului 20. Acestea au fost conservate la fel ca si în zilele de glorie ale conducătorilor Saadian. Spre deosebire de Badi El Palace, acestea nu au fost distruse, probabil, din motive superstițioase. Intrarea a fost blocata, astfel ele au rămas neatinse de sute de ani. În interior, aproape totul este decorat cu Zelij (gresie marocana). Daca ajungeti aici încercati sa gasiti mormintele de evrei și creștini, notate prin marcaje diferite și de direcție.
  Majorelle Gardens în Gueliz are o taxă de intrare de 50 Dh, intrarea fiind mult mai scumpa decât alte atractii ale orasului. Cu toate acestea, acesta oferă un prilej de odihna din agitația de pe străzile orașului. Parcul se mândrește cu o colecție de plante din întreaga lume, inclusiv toate speciile de cactus întâlnite pe Pamânt.











Imagini cu hotelul in care veti dormi la Marakesh:



















Ziua 9. 21 septembrie 2023. Majorelle Garden si Casablanca Dimineata luam micul dejun, urcam bagajele in autocar, ne imbracam kaftanurile cumparate din souk si mergem sa vizitam locul in care a trait o buna bucata de timp Yves St Laurent: Majorelle Garden.







La 10:30 plecam spre Casablanca. Ajunsi acolo vom vizita Moscheea Hassan al II-lea, facem un tur panoramic pe Cornish si in zona "bogatilor" si ne indreptam spre hotel. Check in, un pic de odihna si seara plecam imbracati elegant sa luam cina la Ricks Café. Rezervarea va fi facuta din timp pt a ne asigura ca gasim locuri. Va fi nevoie sa raspundeti Email-ului transmis pentru inscriere.











Cu o populaţie de peste 5.5 milioane, Casablanca este cel mai mare oras din Maroc, precum şi portul său pricipal. Este, de asemenea, cel mai mare oras din Maghreb. Casablanca este considerat centrul economic şi de afaceri din Maroc, în timp ce capitala politica din Maroc este Rabat. Portul din Casablanca este unul dintre cele mai mari porturi artificiale din lume, şi cel mai mare port din Africa de Nord.

Daca va asteptati la imaginea din film a orasului, pregatiti-va sa aveti un soc - orasul modern Casablanca este mai indepartat de romanticismul oriental decat orice alt loc din Maroc. Casablanca impresioneaza prin modernitate, bulevarde largi animate si cladiri bine intretinute, inalte, de culoare alba. Putine lucruri aici se conformeaza imaginii clasice orientale. Daca orasul Casablanca este primul loc pe care il vizitati in Maroc, aveti toate sansele sa nu va placa. Insa daca ati mai vazut si alte orase inainte, va veti da seama ca orasul este modern in stil marocan, reprezentand un excelent exemplu al felului in care marocanii isi administreaza tara. Cum parasiti centrul orasului insa, va veti trezi inconjurati de saracie.

Daca este ceva in acest oras care sa semene cu filmul Casablanca, atunci este vorba despre orasul vechi. Acesta este mic, impresurat de case mici si cateva locuri de o reala frumusete si adaposteste cateva mii de locuitori. Pe aceste stradute inguste puteti cumpara de toate, de la animale pana la mirodenii la kilogram. Intr-un colt, mirosul produselor de patiserie va va face sa salivati, iar in alt colt puteti achizitiona cateva varietati de masline.

Aspectele caracteristice orasului Casablanca sunt bulevardele largi si cladirile inalte. Strazile pornesc precum razele soarelui din Place de Nations Unies. Acest loc este centrul orasului si totodata locul unde orasul modern se intalneste cu medina.

Autoritatile coloniale franceze au acordat o atentie deosebita orasului. Centrul colonial din Casablanca nu este deloc mic si ofera o frumusete revigoranta. Cladirile sunt o versiune franceza a arhitecturii arabo-andaluze, albe, cu o multime de detalii. Zona Avenue des Forces Armées Royales merita a fi explorata, insa un interes special il prezinta Place des Nations Unies, unde se afla cele mai mari structuri. Marche Central din Casablanca este o versiune mai mica dar de succes a suuq-urilor traditional marocane. Aici veti gasi legume, carne, produse marine si obiecte de mestesugarit.

Din Evul Mediu, Casablanca a fost un prosper oras cunoscut sub numele de Anfa. In 1907 Casablanca a fost ocupata de catre Franta. Sub administratie franceza s-a dezvoltat rapid, iar partea moderna a orasului s-a construit in jurul unei suburbii pe nume Moorish. In timpul celui de al II-lea razboi mondial, Casablanca a fost unul dintre cele trei mari puncte de debarcare in timpul invaziei Aliatilor din nordul Africii. Orasul a fost locul unde in ianuarie 1943, Presedintele Statelor Unite, Roosevelt si Primul Ministru al Marii Britanii, Winston Churchill, s-au intalnit si au hotarat ca tarile lor sa lupte pana la capitularea neconditionata a puterilor Axei.









Imagini cu hotelul din Casablanca, Kenzi Basma, situat in inima "Orasului Alb":



















Ziua 10. 22 septembrie 2023. Ramas bun Maroc! Un pic de leneveala nu strica. Mai ales dupa asa un tur de forta. Avem zboruri de dupa amiaza, astfel incat ne permitem sa zabovim un pic mai mult in pat si la micul dejun. Apoi check out, ne imbarcam ultima oara in autocarul cu care am calatorit in Maroc si vom fi transferati la aeroport. Urmeaza zborul spre Istanbul: 22 septembrie TK 618 17:00 Casablanca CMN - Istanbul IST 23.40

Ziua 11. 23 septembrie 2023. Ajungem acasa
Zbor de conexiune: 23 septembrie TK1043 07:00 Istanbul IST - Bucuresti OTP 08.15

Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

 :oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Marocul de Nord. Exotic, imperial, culori si arome. 13 - 23 septembrie 2023
« Răspuns #1 : Vineri, 11 Noiembrie 2022, 06:04 »
Am deschis rezervarile. Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/excursie-lux-exotic-maroc-2023

Explicatii si precizari. Vreau sa ne intelegeti si sa ne credeti ca nu este o excursie oarecare de agentie turistica, nu este gandita comercial, ci "tailor-made" pentru persoane care vor ceva special. Nu va inghesuiti 40 persoane intr-un autocar, ci veti avea de 2 ori mai multe locuri decat este grupul, nu veti fi "tarati" in bazaruri pentru a umple buzunarul ghizilor, nu veti sta in hoteluri a caror singura calitate este ca sunt ieftine. Trei nopti veti fi cazati in riaduri de lux (care sunt mai scumpe decat hotelurile de 5*), 2 nopti veti dormi in hoteluri de super-premium de 5*, iar celelalte in hoteluri de 4* foarte foarte bine amplasate. Mohammad conduce grupurile noastre in Maroc de mai bine de 8 ani, sute si sute de membrii ai clubului au avut ocazia de a-l cunoaste si a-l aprecia. Lidia are ca tour leader o experienta de mai multe grupuri in Maroc si face o echipa foarte buna cu Mohammad. Nici unul nici celalalt nu sunt persoane care sa fie interesate de vreun procent de la bazaruri, asa cum se intampla 100% la excursiile clasice, de agentii comerciale. Veti folosi timpul pentru a vizita, nu pentru a sta la prezentari de covoare, in fake-ateliere etc.

Offline Enescu

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Bună ziua,
Numele meu este Adriana și este primul concediu aici în singlescamp.
Aștept cu nerăbdare ziua plecării, sper sa avem un concediu plăcut *|*
.
Eu sunt din Mureș mai pleacă cineva din Mureș,?
Mersi.
O zi frumoasa.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Au aparut niste modificari la programul de zbor. Am schimbat si pe site si pe forum, totul este actualizat.

Offline AtenaM

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
Buna, am si o intrebare referitoare la bani: ce bani sa avem la noi, Euro, Dolari? Trebuie sa avem bani lichizi, putem si pe un card Revolut de exemplu? Multumesc frumos.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Nu conteaza ce bani cash aveti la voi: EUR sau USD. Sunt rate diferite de schimb la exchange office. De regula, in prima zi de excursie mergeti impreuna cu insotitorul de grup marocan, sa faceti schimbul pentru 100 - 200 EUR/USD fiecare. Platile se fac in dirhami in magazine, restaurante si chiar si in targ iesiti mai ieftin cu moneda locala. Doar cand doriti sa cumparati ceva mai important puteti folosi EUR sau USD, in general la argint si marochinarie de calitate se negociaza asa. Se achita si cu cardul evident, nu stiu sa raspund la intrebarea cu Revolut, pt ca este un instrument pe care nu-l folosesc (eu am un business card de agentie si acela il folosesc peste tot in lume). De exemplu la argan, toata lumea achita cu card-ul pt ca altfel ar fi o nebunie.
Aveti si o zi in Gibraltar, acolo, cu cardul evident, sau euro daca solicitati la restaurant, nu are sens sa schimbati sterline.

Offline AtenaM

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
Multumesc frumos.

Offline Mocuța

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
Re: Marocul de Nord. Exotic, imperial, culori si arome. 13 - 23 septembrie 2023
« Răspuns #7 : Luni, 04 Septembrie 2023, 12:18 »
Plec din Sibiu, in 12.09., aproximativ ora 12, pe traseul Sibiu, Brasov, Otopeni. Mai sunt 2 locuri in masina.

Offline adda

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1326
Re: Marocul de Nord. Exotic, imperial, culori si arome. 13 - 23 septembrie 2023
« Răspuns #8 : Luni, 04 Septembrie 2023, 21:55 »
Plec din Sibiu, in 12.09., aproximativ ora 12, pe traseul Sibiu, Brasov, Otopeni. Mai sunt 2 locuri in masina.

Buna Mocuța,
 Si eu plec din Sibiu. Daca mai sunt libere locurile as dori sa vin si eu . La intoarcere tot acelasi traseu o sa il ai?
V-ati facut rezervare pentru cazare in Otopeni?

Daca ar fi sa mergem impreuna mi-as putea face si eu rezervare la acelasi hotel/pensiune.

Cum te pot contacta?

Seara frumoasa!

Offline Mocuța

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
Re: Marocul de Nord. Exotic, imperial, culori si arome. 13 - 23 septembrie 2023
« Răspuns #9 : Miercuri, 06 Septembrie 2023, 11:48 »
Adda suna-ma la nr. 0727420800
Avem cazare la Hotel Otopeni (nu Otopeni Charter).
Mai merge o prietena din Sibiu. Vom fi 3.
La intoarcere venim pe acelasi traseu.

Offline mi_pop

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
Re: Marocul de Nord. Exotic, imperial, culori si arome. 13 - 23 septembrie 2023
« Răspuns #10 : Sâmbătă, 09 Septembrie 2023, 17:01 »
Bună ziua știu ca e încă devreme, aștept informații despre plecarea de miercuri... Mulțumesc

Offline lidia.Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 359
Re: Marocul de Nord. Exotic, imperial, culori si arome. 13 - 23 septembrie 2023
« Răspuns #11 : Sâmbătă, 09 Septembrie 2023, 20:31 »
]Intalnirea grupului va fi miercuri, pe 13.09, la ora 6.30 dimineata, Plecari internationale,in fata cafenelei Lavazza


Documente necesare:[/color]
- pasaport, cu data de expirare minim 6 luni

Bani:
- sa aveti cash euro  si un card bancar pentru retragere numerar in caz de nevoie
- o sa schimbam dirhami cand ajungem in Tanger, va recomand sa aveti pentru asta cash in jur de 300 de euro. 1 euro = 10.8 dirhami. Se poate plati in euro sau dolari, dar este mult mai usor si ieftin sa cumparati in moneda locala.
- 35 euro cat mai marunti( tips-uri pentru ajutor la bagaje autocar-hotel, ghizi locali, insotitor marocan, soferi). Aceasta suma va fi stransa in prima zi de cineva din grup

Imbracaminte

- imbracaminte comoda, potrivita temperaturilor. Vor fi intre 25 - 30 de grade ziua si 18 grade seara.
- o tinuta potrivita pentru hotelurile mai elegante
- sapca/palarie, crema de protective solara
- o pereche de pantofi sport, usori, deja purtati

Bagaje
- bagaj de cala max 23 kg inclus si un bagaj de mana max 8 kg, in dimensiunile acceptate: 55 x 35 x 25 cm
- va recomand un troller de dimensiuni mai mari, dar cu cat mai putine lucruri inauntru, pentru a avea loc suficient pentru cumparaturi.
- luati-va cu voi medicamentele pe care de regula vi le administrati, apoi unele de digestie, de alergie si n-ar fi rau daca ati primi de la medicul de familie si o reteta pt antibiotice pe care sa le aveti de asemenea in bagaj. In Maroc medicamentele se gasesc greu si sunt scumpe.
- in bagajul de mana, un pix pentru completarea formularului de viza Maroc.

Cred ca deja ati vazut la stiri ca a fost un cutremur in Maroc, in zona Atlasului inalt care s-a simtit si in Marakesh, dar fara sa afecteze prea mult zona turistica.
Situatia grava e in zona satelor din Muntii Atlas care nu este in traseul nostru.
S-a discutat cu ghidul marocan si cu agentia partenera de acolo si ne-au asigurat ca in momentul de fata nu sunt probleme care sa afecteze ruta si programul nostru. Noi vom fi in Spania si in partea de Nord a Marocului in prima parte a excursiei, in zone care nu au fost afectate de cutremur. Vom fi in permanenta cu Mohamad, ghidul cu care mergem de ani de zile si vom fi informati daca sunt probleme.
Ne-am informat si din alte surse pentru ca este o perioada in care sunt foarte multi turisti in Maroc in aceasta perioada. Mai jos puteti accesa un link in care puteti citi informarile si recomandarile facute pentru turistii din UK


https://www.thetimes.co.uk/travel/article/morocco-earthquake-is-it-safe-to-travel-to-marrakesh-right-now/

Orice intrebari mai aveti, va stau la dispozitie
Spor la pregatiri!


Offline simonas

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 34
Re: Marocul de Nord. Exotic, imperial, culori si arome. 13 - 23 septembrie 2023
« Răspuns #12 : Luni, 11 Septembrie 2023, 13:55 »
Multumim, Lidia!

Sa ne vedem cu bine!

Simona

Offline AtenaM

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
Re: Marocul de Nord. Exotic, imperial, culori si arome. 13 - 23 septembrie 2023
« Răspuns #13 : Luni, 11 Septembrie 2023, 14:21 »
Multumim frumos Lidia  :)