Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Zanzibar. Relaxare pe malul oceanului. 21 februarie - 4 martie 2023

<< < (3/3)

admin:
Check in-ul online pentru zbor, ar trebui sa se deschida luni 20.02.2023 la ora 15:00. Spun "ar trebui" pentru ca nu intotdeauna se poate efectua (depinde de aeroportul final si de tipul biletului - colectiv/individual). In principiu ar trebui, dar daca nu reusiti nu e nici o problema, il puteti face pe aeroport, atunci cand predati bagajele. Check in online la Turkish se face aici: https://www.turkishairlines.com/en-int/flights/manage-booking/

Formularul sanitar/medical pe care trebuie sa-l prezentati LISTAT sau in cel mai rau caz salvat pe telefon - la intrarea in aeroportul din Zanzibar (tot acolo vi se va solicita certificatul de vaccinare sau rezultatul testului) se va putea completa doar marti 21.02.2023. Pana atunci nu este posibil, la incercarea de completare a zilei de sosire (22.02.2023) - daca incercati, o sa vedeti ca nu va apare ziua de 22.02.2023 ca sa o puteti bifa. Deci luni de dimineata, va recomand sa nu-l lasati pentru aeroport, ca "lasa ca ma ajuta cineva". Poate ceva nu functioneaza - net, raspuns QR si intrati in stres. Repet inca o data, formularul il completati aici: https://healthtravelznz.mohz.go.tz/traveller/#/home

Nu o sa va pot ajuta cu indicatii, pentru ca voi fi la Bucuresti, nu la birou, sa pot urmari pe laptop rubricile. Dar va scriu de acum ceea ce trebuie sa va asteptati sa completati, asa va va fi foarte usor. Eu am parcurs tot formularul, pentru data de ajungere in Zanzibar, 21 februarie. Deci exact ceea ce este mai jos o sa gasiti si acolo.

port of entry: Abeid Amani Karume

Date of Arrival: 22 February 2022

Flight Name/No: TK 605 (nu se completeaza ci se cauta intr-o lista. Am gasit doar TK 603, poate insa pt ca am completat pentru data de 21 nu de 22; oricum nu va cramponati de asta, bifati ceea ce gasiti apropiat. Eu am bifat TK603)

Seat number: aici completati cu locul pe care l-ati obtinut prin check in sau daca nu ati facut check in-ul puteti pune un loc aleator, nu conteaza.

Pe urmatoarea pagina:

Visiting Purpose *: Tourist

Duration of stay (in days) *: 11

Occupation details: cautati cu cursorul profesia pe care o aveti

Pagina urmatoare:

Physical address/Hotel name *: Warere Beach Hotel 4*, Ocean Road

Region *: Unguja

District/ Wilaya *: Nord A

Ward: Kaskazini

Namba ya simu * (in traducere inseamna numar de telefon): ....completati cu numarul vostru, cu prefixul de tara.

Country where journey started *: Romania

Number of countries in the last 21 days (Put 0 if no any country visited) * - daca nu ati vizitat nici o tara in ultimele 21 de zile completati cu 0.

Pagina 5:

Health Informations.

Daca nu aveti semne de raceala, gripa, febra, etc, tot ceea ce e insirat acolo, bifati jos de tot "None of Above".

Have you taken any medication in the last seven days (1 week) * - daca ati luat medicamente in ultimele 7 zile - da sau nu.

Have you attended any sick person recently * - daca v-ati intalnit (vizitat) recent o persoana bolnava - da sau nu

Have you lived in a household with sick person in the past 7 days * - daca ati locuit in ultimele 7 zile cu o persoana bolnava - da sau nu

Have you attended burial services? * - daca ati participat la servicii funerare (inmormantare) - da sau nu

Pe pagina 6, trebuie sa bifati casuta din fata: I declare that information is complete and correct

Daca ati completat corect, instant va apare pe ecran un document al "The revolutionary Government of Zanzibar
Port Health" care include un QR code

Descarcati (salvati de asemenea in telefon) si tipariti formularul primit. Acesta va trebui sa fie prezentat la biroul de sănătate la sosire.

Am cronometrat cat dureaza completarea formularului: 8 minute. Rezervati-va din timp aceste minute si nu va lasati pe ultima suta si in nici un vaz pe aeroport cu gandul ca ma ajuta cineva acolo.

Recapitulez inca o data ceea ce aveti nevoie ca documente:

- paşaport valabil pentru o perioadă de minim şase luni de la data intrării în Tanzania; paşaportul să conţină minim o filă liberă;
- dovada cazării: voucher agentie (ceea ce v-am transmis este un voucher colectiv, pentru ca suntem un grup, deci NU trebuie individual)
- dovada deţinerii de resurse financiare (ex: extras de cont, carte de credit, cec-uri de călătorie, cash etc.) ;
- bilet pentru zborul de întoarcere (listati biletul transmis de agentie)
- formular medical completat - (Traveler’s Health Surveillance Form), disponibil pe pagina de internet: https://healthtravelznz.mohz.go.tz/  cu cel mult 24 h inainte.
- certificat de vaccinare completa sau daca nu sunteti vaccinati cu schema completa: rezultat negativ test RT-PCR COVID-19 sau NAAT, obtinut cu cel putin 72 de ore inainte de sosire

Eu am sa fiu cu voi peste tot si va ajut, deci nu va faceti probleme. Daca veniti cu totul pregatit asa cum v-am informat, atunci totul se va desfasura corect.

Nu este nevoie sa aveti nevoie cu voi facturile pentru excursiile optionale (eu am tabelul cu inscrieri si plati) - deci nu va faceti probleme ca trebuie sa-mi aratati ca ati platit in agentie, oricum si Samiza e cu noi. Este in vacanta, dar ca intotdeauna are laptop-ul cu ea.

Pt cei care ati incheiat o polita ajutati de Bon Voyage: listati-va asigurarile de calatorie transmise din agentie in momentul in care au fost incheiate. Fiecare le-ati primit pe Email, banuiesc ca le aveti listate. In cazul in care nu le aveti, nu va faceti nici din asta o problema, in caz de o urgenta si nevoie, Samiza le poate solicita si primi din agentie si apoi lista la hotel.

Tineti cont de ceea ce v-am recomandat, referitor la bagajul de mana. Sa fiti pregatiti sa va schimbati acolo pentru plaja pt ca ajungem la 3:00 - 4:00 noaptea, iar check in-ul este doar la 14:00. Am anuntat la hotel, ei o sa ne inteleaga si sa ne ajute sa faca mai repede curat in camere, dar depinde de cei care ocupa camerele,  cand le elibereaza. Din experienta, cam incepand cu 11:00 am inceput sa primim camerele, pe rand, una dupa cealalta, pana in jur de 13:00 toti erau cazati.

Repartizarea pe camere o s-o fac acolo la hotel, ad-hoc, in primul rand functie de preferintele voastre. Sunteti doar o mana de oameni, va fi foarte simplu sa va alegeti cu cine stati. Cei vechi deja se cunosc, la ei este mai simplu, urmeaza apoi cei noi. Daca nu reusiti, va mai dau eu o mana de ajutor...In ceea ce priveste numarul de camera, o sa fie prin tragere la sorti. Punem numerele pe masa si cate un reprezentant de camera alege un biletel. Aceea va fi camera.

Spor la pregatiri!

Am blocat subiectul, pentru a ma asigura ca toata lumea citeste ceea ce am scris. Daca aveti ceva de transmis, pe whatsapp, nici eu nici Samiza nu mai suntem la birou, ci pe drum...

admin:
Pentru formularul PLF (medical/sanitar) eu am facut o simulare, folosind data de ajungere de 21 februarie (22 februarie nu s-a deschis inca, va putea fi accesata doar maine 21 februarie). Am dorit sa ma asigur ca o sa aveti toate indicatiile de completare rapida a acestuia. L-am parcurs completandu-l exact cu datele pe care vi le-am oferit in mesajul anterior, asa ca daca urmariti ceea ce v-am scris eu, in 10 minute veti finaliza formularul.

Atentie ca formularul nu va fi trimis pe Email, cum era inainte, ci va aparea instant dupa completare, cu un buton de print. Pe laptop sau calculator este simplu de salvat, dar atentie ca nu toate telefoanele stiu sa salveze din versiunea print. Va recomand sa completati astazi pe calculator (pt data de 21 februarie - asa cum am facut eu) si chiar sa printati ceea ce ati obtinut. O sa aveti in rezerva acest document, care in extremis poate fi folosit pe aeroportul din Zanzibar, asta in situatia in care in 21 februarie nu aveti acces la calculator si la printare. Iar maine dimineata, deja stiti parcursul, va va fi foarte usor sa-l completati pentru data corecta, de 22 feberuarie. Il salvati in telefon si daca puteti sa-l printa este super, daca nu, asa cum v-am spus, pe aeroport aratati print-ul pentru 21 si daca sunt probleme, aratati telefonul cu 22.

simo arad:
Salutare,
Am intarziat putin cu feed-back-ul. S-au asezat putin amintirile, incepe sa se "spele" bronzul. Ce pot sa spun despre o vacanta de vis, impreuna cu un grup foarte fain, vesel, prietenos, inconjurati de ape albastre si nisip alb. O locatie superba, intima, linistita, foatrte curata, cu locuri de cazare limitate, astfel ca ne cunosteam din vedere cu ceilalti turisti. Restaurantul si barul pe terasa cu vedere la ocean, mancarea grozava, proaspata, ispititoare, iar personalul zambitor si prietenos, tot timpul la dispozitia turistilor. In apropiere, la circa 10 min de mers pe plaja, dupa ce se retrage apa, este un atol de vis, unde se poate face baie si plaja in voie, pret de cateve ore, pana creste apa si acopera tot. A fost foarte interesant sa vedem ca apa se retrage foarte mult, cam 150 m si raman in baltile formate in nisip o multime de vietati marine, pe care localnicii le culeg. Mancarea este foarte proaspata, amatorii de fructe de mare sunt in paradis. Eu nu m-am putut satura de bananele mici, galbene si de mango, desi am gustat si fructe pe care nu le-am mai intalnit. Am traversat insula de la est la vest, nord si sus si va spun sincer ca a meritat. La tot pasul te surprind peisaje, plaje, vegetatie minunata. Nu trebuie ratat nimic, de la plajele salbatice, la cele amenajate cu hoteluri moderne, terase si sezlonguri, padurea tropicala cu maimutele rosii care pot fi intalnite doar aici, ferma de mirodenii, unde gusti scotisoara, cuisoarele,  piper, cocos si multe altele direct din copac, de la mama lor.  Peste tot te minunezi de culorile diferite ale oceanului, in functie de ora zilei, flux si reflux, plajele de un alb stralucitor, vegetatia salbatica, cu fructe gustoase, crescute natural. Vacile au o cocoasa, iar gainile au picioare lungi, caprele pasc pe unde apuca si toate vietatile sunt cam slabanoage. Eu m-am bucurat sa fac snorkeling, printre corali si pestisori colorati. Sub nici o forma nu trebuie ratat Blue safari si Prison Island, cu testoasele gigant. De fapt, cum am spus, nu trebuie ratat nimic. Totul este un spectacol de culori, mirosuri, gusturi nealterate de chimicale, zambetele largi, prietenoase ale bastinasilor, soare, rasarituri si apusuri colorate. Imi pare rau ca nu am talentul lui Gigi de a povesti cat de minunat este totul. Dar, mergeti sa va bucurati si voi, cu siguranta merita.  :thumbup:

admin:
Locatia pe care "am descoperit-o" anul acesta este exceptionala. Mi-a placut enorm sa ma trezesc sa vad rasaritul oglindit in apa de azur si soarele de soare asternute peste gradina din fata balconului. Este hotelul in care vom sta si in excursia din 1 Decembrie 2023 si in cea din februarie 2024.

Iar atolul din apropiere, FABULOS!!!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă