Arhiva > Arhiva

Adevar sau Provocare

<< < (54/56) > >>

Ayouni:
doi calugari mergeau pe un drum de tara.  la un moment dat ajung la un parau unde podul cazuse.  si ar fi trebuit sa-l treaca cu piciorul, deoarece nu era foarte adanc.  tot acolo astepta o tanara, frumoasa, bine imbracata care nu voia sa-si ude rochita si pantofii.  unul dintre calugari se ofera sa o treaca in brate.  zis si facut.  au ajuns pe malul celalalt si si-au continuat drumul; tot mergand ei, calugarul celalalt nu rezista si spune suparat: "frate, nu inteleg nici pana acum cum de ai avut curajul, cum de ai putut sa o iei in brate pe tanara aceea..." la care colegul lui ii spune zambind: "frate, eu am lasat-o jos pe tanara aceea imediat ce am ajuns pe celalalt mal... dar vad cu dumneata inca o mai duci in brate chiar dupa o ora".

Ayouni:
arta ca o provocare: ce poti face dintr-un creion!

Ayouni:
in timpul a doua din actiunile SC, nu stiu cum, s-a ajuns sa se vorbeasca despre aceasta poezie:

Maica, multi te-au dusmanit
Ca esti neam blagoslovit.
Unde sapa sapa locul
Sare din pamant norocul.
Ai pamant si ape multe
Vantul sta sa ti le-asculte.
Si izvoare
Calatoare
Crapii-n ele cat berbecii,
In pomi piersici cat dovlecii,
Pepenii de zahar rosu,
In grau spicul cat cocosu. etc etc

s-au facut tot felul de supozitii in legatura cu autorul, dan desliu, mihai beniuc... dar imi amintesc ca cineva a spus totusi ca ar fi tudor arghezi.  abia azi mi-am amintit, am cautat pe google si intr-adevar! tudor arghezi a scris "mama tara". felicitari acelei sau acelor persoane care au ghicit bine.

luciamanta:

--- Citat din: Ayouni din Miercuri, 08 Septembrie 2010, 22:22 ---arta ca o provocare: ce poti face dintr-un creion!

--- Terminare citat ---

Incredibil!

marcutza:
care a fost cel mai pasional moment pe care l-ati trait?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă