Arhiva > Arhiva

Adevar sau Provocare

<< < (51/56) > >>

Ayouni:
intr-o noapte 4 studenti au petrecut pana tarziu in noapte, fara se invete pentru examenul pe care-l aveau a doua zi. In dimineata examenului erau cu totii intr-o stare jalnica asa ca s-au gandit la un plan: au facut in asa fel incat sa arate murdari, cu hainele in dezordine si s-au dus la decan.  I-au spus ca au fost la o nunta in seara anterioara si ca pe drumul de intoarcere unul dintre cauciucurile masinii a explodat si ca au trebuit sa impinga masina, ajungand foarte tarziu acasa (nu aveau roata de rezerva se pare).  deci, nu erau in stare sa se prezinte la examen.  decanul le-a spus sa nu-si faca griji, sa vina peste trei zile.
cand s-au prezentat a treia zi, decanul i-a pus pe fiecare intr-o sala si baietii nu au avut nimic contra deoarece invatasera foarte bine. 

testul a constat din 2 intrebari, facand impreuna 100 de puncte.
1. Numele dvs (2 puncte)
2. Care cauciuc a explodat? (98 de puncte)

a. fata stanga
b. fata dreapta
c. spate stanga
d. spate dreapta

oare exista cea mai mica posibilitate ca cei patru prieteni sa dea acelasi raspuns?!

Saturnianul:
Pai daca stabilisera dinainte (adica de cind i-au relatat decanului problema) ce sa spuna in caz ca sunt intrebati, exista o posibilitate foarte mare. Dar nu cred ca raspunsul la intrebare e tilcul problemei. Numai ca nu-mi dau seama acum care este...

Catherinna:
Minciuna era clara pentru decan. Daca au zis ca au impins masina de la nunta pana acasa, asta presupune ca aveau timp sa se spele si sa se schimbe, astfel incat sa nu demonstreze cat efort au depus. Unde mai pui ca la o explozie de roata ajungeau in ambulanta.
 Probabilitatea de a numii toti patru aceeasi roata este foarte mica spre zero .
Sper ca sunt aproape de adevar  ??? ::)

Ayouni:
da, catherinna, ai dreptate; desi si saturnianul are dreptate, insa ar insemna ca cei patru petrecareti sa-si fi pregatit un alibi foarte puternic pentru o cauza nu chiar asa de mare (sau depinde de examen), gandindu-se chiar la amanunte de genul "hai sa spunem ca ne-a explodat roata stanga fata"... aici mi se pare ca modul de a actiona al decanului a fost cel mai inteligent. de fapt puteau sa fie intrebati si "in ce loc v-a explodat roata" sau alte intrebari incuietoare.

nu e nici un talc  ;) era doar asa, sa ne amuzam un moment. iar atunci cand mintim, sa o facem cu multa grija, sa nu fim prinsi sau sa nu ranim susceptibilitati. acum sa nu-mi veniti "vai, dar eu nu mint niciodata!" chiar niciodata?! si despre acele minciuni albe (white lies in engleza, mentiras piadosas in spaniola, pieux mensonges in franceza, weisse luegen in germana  ;)), adevarate veste de salvare in unele circumstante, ce putem sa spunem?

Catherinna:
Ayouni, eu nu mint  ;)
Saturnianule, ai grija ca ma prind la minciunele foarte repede  :P

O noua provocare in versuri  ??? ( nu le-am compus eu ! )

Un tânăr toată viaţa crezuse că-i orfan,
Deoarece, de mic, crescuse la un neam.
Dar iată că odată, cam pe la majorat,
Băiatul nostru singur misterul l-a aflat.
Părinţii săi trăiesc şi stau în urbea X,
Str. Rebusistul Vesel numărul 14 fix!
Ajunge iute-acolo şi intră-n casă-ndată
Nerăbdător să-şi vadă pe mama-adevărată.
Dar vai, o voce blândă din semiobscuritate
Îi temperează zelul cu circa jumătate.
Cu duioşie-i spune: „Copilul meu iubit,
Ce mare fericire simt că te-am regăsit.
Atâta doar e răul, şi inima mi-e grea:
Eşti fiul meu, e drept, dar eu nu-s mama ta!“
..................................................................
Aceasta-i întâmplarea, nimic nu e greşit.
Rămâne doar să spuneţi, după ce-aţi chibzuit:
Atuncea când în casă băiatul a intrat
Cu cine-a stat de vorbă, pe cine a aflat?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă