Arhiva > Arhiva
Adevar sau Provocare
Saturnianul:
Va provoc la un joc. Aveti curajul sa vedeti cum veti arata peste 20 sau 30 de ani? Hai sa ne jucam :) Uite aici: http://www.in20years.com/
Cica asa o sa arat eu la 56 de ani. Daca mai traiesc pina atunci :D - http://www.in20years.com/photo?st=5&fid=1006291&fname=aged_wb20100629051352102142.png
almi_gabi:
ar trebui sa am o poza "fotogenica" facuta de tine - asta asa ca sa fiu o "batranica" frumusica peste 30 de ani - fara dinti, cu parul rar.... ;D
Saturnianul:
--- Citat din: awana din Miercuri, 30 Iunie 2010, 10:53 ---ar trebui sa am o poza "fotogenica" facuta de tine - asta asa ca sa fiu o "batranica" frumusica peste 30 de ani - fara dinti, cu parul rar.... ;D
--- Terminare citat ---
Pai am o poza fotogenica facuta atunci la Gradina Botanica. O decupez sa fie portret si gata ;D Dar promiti ca te vad peste 20 de ani macar? ;)
EUGENIA110:
Provocare pentru extraterestrul nostru: poate ne explici tu, Bogdan, de ce in toate filmele despre eventualele vietuitoare din alte lumi, acestea sint prezentate de producatorii si scenaristii acestora ca fiind niste replici hidose, baloase, deformate, ale fiintei umane. E o lipsa cumplita de imaginatie; de ce fiintele acelea sint un fel de umanoizi cu urechi ascutite, cap strimb si piele incretita sau felurite derivate de insecte pamintene, la o scara gigant? Conditiile de pe alte planete, care ar putea favoriza aparitia unor entitati inteligente, sint poate altele decit cele ale Terrei si evolutia materiei spre inteligenta poate lua multiple forme, chiar si alta consistenta. Nu e obligatoriu sa respire oxigen si sa se hraneasca cu alte forme de vietuitoare.
S-ar putea ca eu sa bat cimpii, de aceea cer ajutorul unei fiinte din alta lume. ;) ( pe care eu o vad si o percep ca fiind foarte cu picioarele pe pamint).
Saturnianul:
Draga mea Eugenia, mă simt onorat că apelezi la "experienţa" mea de extraterestru pentru a-ţi răspunde la întrebare :) Aşadar...
1. Filmele acelea unde ai văzut astfel de fiinţe hidoase au o trăsătură comună: fac parte din categoria filmelor horror. Şi asfel de fiinţe reprezintă una din trăsăturile definitorii ale genului. Să m-apuc să enumăr laitmotivele, nu cred că are sens. Hidoşenia înfăţişării mai este şi modalitatea artistică de a da formă hidoşeniei interioare nu neapărat a acelor fiinţe, ci a noastră a oamenilor. Dacă ai observat, în filmele cu extratereştrii, fiinţele din alte lumi sunt considerate de oameni implicit ostile şi prima reacţie e atacul. Fiindcă gîndim prin prisma noastră de fiinţe la care violenţa face încă parte din codul nostru genetic. Cele mai multe astfel de filme sunt de categoria Ţ, cum le numesc eu. Filme proaste, făcute cu bani puţini şi fără nici o substanţa.
2. Nu în toate filmele apar astfel de vieţuitoare. Am văzut un serial în care protagoniştii explorau alte planete (Stargate SG1, dacă nu l-ai văzut încearcă, e ceva total diferit care sunt convins că o să-ţi placă) şi întîlneau civilizaţii inteligente în diferite forme: de la umanoizi primitivi care comunicau prin sunete de frecvenţă înaltă şi trăiau în simbioză perfectă cu nişte plante care emiteau aceleaşi sunete, la colonii de cristale şi fiinţe sub formă de energie sau ca un... abur.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă