Autor Subiect: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 19 - 21 august 2022  (Citit de 2138 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Tarif: 750 lei/ persoana

Rezervari: https://singlescamp.ro/trip/tinutul-buzaului

Perioada de desfasurare: 19/08/2022 - 21/08/2022

Cazare: Pensiunea Valea Lupului Patarlagele 3*

Grup de: 22 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•  transport cu plecare din Bucuresti
•  2 nopti pensiune 3 *, cazare in camera dubla, cu inca o persoana
•  2 mic dejun
•  2 cine tip grup ( 2 feluri de mancare)
•  insotitor de grup - pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     mese de pranz de sambata
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare asupra conditiilor de calatorie

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Gabi Lala  0723/337963

Ce vedem in aceasta calatorie:

Profilul si tipul excursiei: Aceasta este o actiune care combina drumetia usoara, cu vizitarea unor obiective naturale, altele culturale, altele incarcate de spiritualitate.
Astfel de actiuni pe care le organizam in natura, cu cazare intr-un cadru intim, vizeaza socializarea intre participanti. Ne dorim nu doar latura turistica ci si cea de socializare. Insotitorul de grup are experienta in acest sens, nu este un simplu ghid. Vine din partea Singles Camp, nu a agentiei.

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane active, carora le place sa drumeteasca si sa se plimbe in natura, dispuse la un pic de efort fizic, dornice sa exploreze, sociabile, comunicative, deschise.

Aceasta este o excursie care are in program drumetii montane. Cititi va rugam, pentru ca este important:

Cum sunt organizate drumetiile montane organizate de Singles Camp

Reguli in drumetii

 :oops:Echipamentul este obligatoriu pentru a fi admisi in tura:  Pentru accesul in natura trebuie sa fiti echipati corespunzator. Cu pantof sport, recomandat trekking, obligatoriu cu talpa antiderapanta. Bluze comode, o pelerina in caz de ploaie si un mic rucsac in care zilnic sa aveti pregatit ce ati luat pt caz de ploaie, apa, o sapca de soare. 

Trebuie sa aveti la voi:
•   Document de identitate: carte de identitate

Programul excursiei

Ziua 1. 19 august 2022 Pe urmele haiducilor Intalnire ora 07:30 Statia Petrom Aurel Vlaicu. Plecare din Bucuresti ora 07:45[/b][/color]. Traseu Bucuresti - Buzau – Berca - Patarlagele - Casoca - Barajul Siriu - Patarlagele. cca 270 km

Scurt popas in Buzau. Primul obiectiv turistic al zilei: Vulcanii noroiosi – un fenomen unic, care va face sa va simti ca intr-un peisaj selenar. Este o zona protejata situata in comuna Berca din judetul Buzau, care incanta si uimeste pe oricine ajunge acolo.





Ne indreptam apoi cu microbuzul catre Patarlagele, zona unde se afla Pensiunea Valea Lupului, cazare, o masa de pranz……apoi va veti pregati pentru partea a doua a zilei.

Mai intai, un drum catre Viaductul Stanca Teherau pentru a admira in toata splendoarea barajul si  lacul Siriu.



Urmeaza un traseu turistic usor (drum forestier, cca 4-5 km dus-intors) si pitoresc catre cea mai frumoasa cascada din Muntii Buzaului - Casoca (Pruncea), aflata pe valea raului cu acelasi nume. Tot intr-o plimbare veti da si de ascunzatoarea haiducului Gheorghelas, cel ce a batut dealurile si muntii Buzaului, de la Istrita si pana-n Penteleu, luand de la bogati si dand celor nevoiasi, pandur in oastea lui Tudor Vladimirescu.

Nascut prin partile Cislaului, Gheorghelas (fiul mosneanului Negoita), se inroleaza in oastea de panduri a lui Tudor Vladimirescu in 1821, cu care participa la luptele date contra arnautilor la Patarlagele, Manastirea Carnu, Niscov si Manastirea Gavanu.
Dupa moartea lui Tudor Vladimirescu, intre 1821-1827 (cand a fost ucis) , Gheorghelas ia drumul haiduciei alaturi de alti doisprezece tovarasi de arme, ce stateau mai mult ascunsi pe valea „Sapte Izvoare” din Penteleu. O alta ascunzatoare era pe valea paraului Casoca la cascada Pruncea in muntii Podu Calului. Pe aceasta urmeaza sa o vedem noi.
Inamicul sau, armasul Stefan Macovei, omul banului Dumitrache Ghica, cel ce uzurpase muntii Penteleului, Braiesti, Musa si Furu de la obstile mosnenesti, va fi rapus de haiduc pe pasunea de la „Fantana Bradului”. O potera formata din oamenii lui Macovei il prinde pe Gheorghelas, fiind tradat de catre un cumatru de-al sau, Stefan din Catina, si il omoara in locul numit „Chichilai”, langa o poteca ce urca pe piscul Penteleului.
Istoricul literar Gheorghe Dem Theodorescu in volumul sau „Poezii populare romane” precizeaza ca „haiducul Gheorghita este cel mai autentic dintre toti, deoarece este singurul care are un mormant atestat istoriceste”.Cel mai probabil ar fi vorba de locul numit „Fagul Alb” din Penteleu.

In jurul orei  19.00 - 19.30 veti ajunge inapoi la cazare, free time, odihna, relaxare. Cina - cu bunatati buzoiene, va fi in jur de ora 20.00 Petrecere, voie buna, atmosfera relaxanta si  muzica live la chitara.

Ziua 2. 20 august 2022 In natura minunata a Buzaului
Traseu: Pensiunea Valea Lupului – Chiojdu- Cascada La Sipot- si retur= 74 km
Micul dejun, apoi pregatirea pentru frumuseti si istorie pe valea Basca Chiojdului, admirand de-a lungul drumului  plaiuri buzoiene si localitati pierdute in timp. Drum de cca 30-35 km cu mijlocul nostru de transport.
Oprire la tunurile de straja de la  Piatra Arşiţei, un abrupt din strate de gresie dură, un popas pentru a admira natura, valea raului Basca Chiojdului si muntii din jur, aici existand  si un izvor cu apa.
Drum catre urmatoarea localitatea Chiojdu, atestat documentar inca din sec. XV, o zona care se dezvolta turistic in ultimul timp, unde vom merge la Casa cu Blazoane. clădire veche de aproape trei secole. Casa a fost restaurată de către Uniunea Arhitecților din România, actualul ei proprietar. Clădirea monument istoric de importanta nationala, comoara arhitecturala, a fost ridicată la mijlocul sec. al XVIII-lea  Casa cu blazoane a fost ridicată de moşnenii izbăşoi, ţărani liberi, deţinători de moşii întinse, stăpânite în devălmăşie, ipostază socială nemaiîntâlnită în nicio altă ţară din Europa, după cum apreciază experţii Uniunii Arhitecților. În secolul al XIX-lea a fost pentru mult timp reşedinţa şefului de garnizoană militară. Sunt documente care atestă că a fost renovată în 1828 şi de atunci a fost locuită, până în 2000, când a fost cumpărată de un tânăr din zonă, de la doi bătrâni.
Numele clădirii este dat de blazoanele de deasupra intrării principale, cel din mijloc reprezentând vulturul bicefal, simbol al împăraţilor bizantini, care a aparţinut familiei Cantacuzinilor, stabilite în ţările române după căderea Bizanţului, la 1453.



Dupa atata istorie e timpul pentru vizitarea Cascadei La Șipot și un traseu usor ( cca 4-5 km dus-intors) pe malul raului Bâsca Chiojdului, admirand frumusetea naturii in plina vara si bucurandu-ne de aer curat !



Intoarcere la pensiune in jurul orei 16, masa, refresh… Dupa amiaza "Fun Tourist Orientation" in jurul pensiunii...Este vremea sa radem un pic ...  Cina, cu voie buna, muzica, dans….

Ziua 3. 21 august 2022 Calutii din Cislau
Traseu: Pensiunea Valea Lupului-Manastirea Ciolanu- Bucuresti= 180 km (prin Buzau).
Mic dejun, un pic de leneveala de dimineata, apoi….check-out
Ne indreptam catre Herghelia de la Cislau-una dintre cele mai vechi herghelii din ţară şi singura producătoare de pursânge englez în România. Aici, pe fostele domenii ale Mitocului Călugăresc de la Cislău, a fost înfiinţată prima herghelie, în 1894, caii fiind crescuţi şi folosiţi în serviciul armatei.
A fost însă desfiinţată la doi ani de la inaugurare, iar terenul a găzduit apoi, până în 1916, un depozit de armăsari. Din 2002, Romsilva este cea care administrează herghelia, Efectivul actual al hergheliei este constituit din cai Pur Sange Englez, Gidran si alte rase.





De la Cislau drumul continua pentru a descoperi  trei obiective incarcate de istorie, toate situate in aceeasi zona: Manastirea Ciolanu  - asezare monahala atestata inca din sec XVI, Schitul Cetatuia – un loc deosebit si ascuns, unde regele Carol I a cautat loc pentru resedinta regala...



si Tabara de sculptura de la Magura , unde au lucrat zeci de sculptori si au creat sute de sculpturi. Pana la Schitul Cetatuia vom merge prin padure pe jos, un mic urcus, cam 30 minute. Picnic pe iarba printre sculpturile in piatra...



Spre seara o sa ajungeti in Bucuresti, incantati si bucurati de frumusetile naturii si atmosfera de grup. Amintiri, baterii incarcate, prieteni noi.

Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

 :oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 19 - 21 august 2022
« Răspuns #1 : Joi, 09 Iunie 2022, 17:09 »
S-au deschis rezervarile. Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/tinutul-buzaului

Offline tudorb

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 19 - 21 august 2022
« Răspuns #2 : Vineri, 22 Iulie 2022, 16:43 »
Salutare!

Sunt Tudor Bercea, 38 ani, din Tg-Mures.

Tocmai m-am inscris la aceasta excursie. Este a doua cu Singles Camp, dupa cea de anul trecut din Vatra Dornei.

Cine s-a mai inscris?  :)

Offline IAnamaria

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 19 - 21 august 2022
« Răspuns #3 : Sâmbătă, 23 Iulie 2022, 20:16 »
Bună sunt Anamaria tot din Târgu Mureș și eu m-am înscris în excursie, pot să te întreb cu ce mergi în București?

Offline tudorb

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 19 - 21 august 2022
« Răspuns #4 : Luni, 25 Iulie 2022, 18:30 »
Buna Anamaria. Ma gandeam sa merg in Bucuresti cu BlaBla car sau poate microbuz, cu 2-3 zile inainte de excursie, ca sa mai vizitez niste prieteni in capitala. Apoi la intoarcere deocamdata nu am un plan, dar probabil ma voi intoarce in Bucuresti si de acolo vin inapoi la Tg-Mures.

Nu am masina.

Offline IAnamaria

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 19 - 21 august 2022
« Răspuns #5 : Marți, 26 Iulie 2022, 16:09 »
Eu nu vreau să conduc noaptea așa că am găsit merg cu trenul până în București și sosesc la 6,30 și sper să ajung la timp la autocar (iau un Bolt).

Offline DM

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 19 - 21 august 2022
« Răspuns #6 : Miercuri, 27 Iulie 2022, 10:37 »
Buna, numele meu este Doina Moise, sunt din Bucuresti si m-am inscris in aceasta excursie. Este prima data cand merg cu Singles Camp.

Offline floringavril

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 19 - 21 august 2022
« Răspuns #7 : Miercuri, 27 Iulie 2022, 12:46 »
Bună! Sunt Florin, am 59 ani și sunt din nordul tării -  Bucovina. Nu am vizitat zona Buzăului și m-am înscris în această excursie; doresc să stabilesc modul de deplasare pană la Buzău. Este cineva din județele Suceava, Botoșani care s-a înscris?

Offline Mura

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 19 - 21 august 2022
« Răspuns #8 : Miercuri, 10 August 2022, 12:46 »
Tarif: 750 lei/ persoana

Rezervari: https://singlescamp.ro/trip/tinutul-buzaului

Perioada de desfasurare: 19/08/2022 - 21/08/2022

Cazare: Pensiunea Valea Lupului Patarlagele 3*

Grup de: 22 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•  transport cu plecare din Bucuresti
•  2 nopti pensiune 3 *, cazare in camera dubla, cu inca o persoana
•  2 mic dejun
•  2 cine tip grup ( 2 feluri de mancare)
•  insotitor de grup - pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     mese de pranz de sambata
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare asupra conditiilor de calatorie

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Gabi Lala

Ce vedem in aceasta calatorie:

Profilul si tipul excursiei: Aceasta este o actiune care combina drumetia usoara, cu vizitarea unor obiective naturale, altele culturale, altele incarcate de spiritualitate.
Astfel de actiuni pe care le organizam in natura, cu cazare intr-un cadru intim, vizeaza socializarea intre participanti. Ne dorim nu doar latura turistica ci si cea de socializare. Insotitorul de grup are experienta in acest sens, nu este un simplu ghid. Vine din partea Singles Camp, nu a agentiei.

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane active, carora le place sa drumeteasca si sa se plimbe in natura, dispuse la un pic de efort fizic, dornice sa exploreze, sociabile, comunicative, deschise.

Aceasta este o excursie care are in program drumetii montane. Cititi va rugam, pentru ca este important:

Cum sunt organizate drumetiile montane organizate de Singles Camp

Reguli in drumetii

 :oops:Echipamentul este obligatoriu pentru a fi admisi in tura:  Pentru accesul in natura trebuie sa fiti echipati corespunzator. Cu pantof sport, recomandat trekking, obligatoriu cu talpa antiderapanta. Bluze comode, o pelerina in caz de ploaie si un mic rucsac in care zilnic sa aveti pregatit ce ati luat pt caz de ploaie, apa, o sapca de soare. 

Trebuie sa aveti la voi:
•   Document de identitate: carte de identitate

Programul excursiei

Ziua 1. 19 august 2022 Pe urmele haiducilor Intalnire ora 07:30 Statia Petrom Aurel Vlaicu. Plecare din Bucuresti ora 07:45[/b][/color]. Traseu Bucuresti - Buzau – Berca - Patarlagele - Casoca - Barajul Siriu - Patarlagele. cca 270 km

Scurt popas in Buzau. Primul obiectiv turistic al zilei: Vulcanii noroiosi – un fenomen unic, care va face sa va simti ca intr-un peisaj selenar. Este o zona protejata situata in comuna Berca din judetul Buzau, care incanta si uimeste pe oricine ajunge acolo.





Ne indreptam apoi cu microbuzul catre Patarlagele, zona unde se afla Pensiunea Valea Lupului, cazare, o masa de pranz……apoi va veti pregati pentru partea a doua a zilei.

Mai intai, un drum catre Viaductul Stanca Teherau pentru a admira in toata splendoarea barajul si  lacul Siriu.



Urmeaza un traseu turistic usor (drum forestier, cca 4-5 km dus-intors) si pitoresc catre cea mai frumoasa cascada din Muntii Buzaului - Casoca (Pruncea), aflata pe valea raului cu acelasi nume. Tot intr-o plimbare veti da si de ascunzatoarea haiducului Gheorghelas, cel ce a batut dealurile si muntii Buzaului, de la Istrita si pana-n Penteleu, luand de la bogati si dand celor nevoiasi, pandur in oastea lui Tudor Vladimirescu.

Nascut prin partile Cislaului, Gheorghelas (fiul mosneanului Negoita), se inroleaza in oastea de panduri a lui Tudor Vladimirescu in 1821, cu care participa la luptele date contra arnautilor la Patarlagele, Manastirea Carnu, Niscov si Manastirea Gavanu.
Dupa moartea lui Tudor Vladimirescu, intre 1821-1827 (cand a fost ucis) , Gheorghelas ia drumul haiduciei alaturi de alti doisprezece tovarasi de arme, ce stateau mai mult ascunsi pe valea „Sapte Izvoare” din Penteleu. O alta ascunzatoare era pe valea paraului Casoca la cascada Pruncea in muntii Podu Calului. Pe aceasta urmeaza sa o vedem noi.
Inamicul sau, armasul Stefan Macovei, omul banului Dumitrache Ghica, cel ce uzurpase muntii Penteleului, Braiesti, Musa si Furu de la obstile mosnenesti, va fi rapus de haiduc pe pasunea de la „Fantana Bradului”. O potera formata din oamenii lui Macovei il prinde pe Gheorghelas, fiind tradat de catre un cumatru de-al sau, Stefan din Catina, si il omoara in locul numit „Chichilai”, langa o poteca ce urca pe piscul Penteleului.
Istoricul literar Gheorghe Dem Theodorescu in volumul sau „Poezii populare romane” precizeaza ca „haiducul Gheorghita este cel mai autentic dintre toti, deoarece este singurul care are un mormant atestat istoriceste”.Cel mai probabil ar fi vorba de locul numit „Fagul Alb” din Penteleu.

In jurul orei  19.00 - 19.30 veti ajunge inapoi la cazare, free time, odihna, relaxare. Cina - cu bunatati buzoiene, va fi in jur de ora 20.00 Petrecere, voie buna, atmosfera relaxanta si  muzica live la chitara.

Ziua 2. 20 august 2022 In natura minunata a Buzaului
Traseu: Pensiunea Valea Lupului – Chiojdu- Cascada La Sipot- si retur= 74 km
Micul dejun, apoi pregatirea pentru frumuseti si istorie pe valea Basca Chiojdului, admirand de-a lungul drumului  plaiuri buzoiene si localitati pierdute in timp. Drum de cca 30-35 km cu mijlocul nostru de transport.
Oprire la tunurile de straja de la  Piatra Arşiţei, un abrupt din strate de gresie dură, un popas pentru a admira natura, valea raului Basca Chiojdului si muntii din jur, aici existand  si un izvor cu apa.
Drum catre urmatoarea localitatea Chiojdu, atestat documentar inca din sec. XV, o zona care se dezvolta turistic in ultimul timp, unde vom merge la Casa cu Blazoane. clădire veche de aproape trei secole. Casa a fost restaurată de către Uniunea Arhitecților din România, actualul ei proprietar. Clădirea monument istoric de importanta nationala, comoara arhitecturala, a fost ridicată la mijlocul sec. al XVIII-lea  Casa cu blazoane a fost ridicată de moşnenii izbăşoi, ţărani liberi, deţinători de moşii întinse, stăpânite în devălmăşie, ipostază socială nemaiîntâlnită în nicio altă ţară din Europa, după cum apreciază experţii Uniunii Arhitecților. În secolul al XIX-lea a fost pentru mult timp reşedinţa şefului de garnizoană militară. Sunt documente care atestă că a fost renovată în 1828 şi de atunci a fost locuită, până în 2000, când a fost cumpărată de un tânăr din zonă, de la doi bătrâni.
Numele clădirii este dat de blazoanele de deasupra intrării principale, cel din mijloc reprezentând vulturul bicefal, simbol al împăraţilor bizantini, care a aparţinut familiei Cantacuzinilor, stabilite în ţările române după căderea Bizanţului, la 1453.



Dupa atata istorie e timpul pentru vizitarea Cascadei La Șipot și un traseu usor ( cca 4-5 km dus-intors) pe malul raului Bâsca Chiojdului, admirand frumusetea naturii in plina vara si bucurandu-ne de aer curat !



Intoarcere la pensiune in jurul orei 16, masa, refresh… Dupa amiaza "Fun Tourist Orientation" in jurul pensiunii...Este vremea sa radem un pic ...  Cina, cu voie buna, muzica, dans….

Ziua 3. 21 august 2022 Calutii din Cislau
Traseu: Pensiunea Valea Lupului-Manastirea Ciolanu- Bucuresti= 180 km (prin Buzau).
Mic dejun, un pic de leneveala de dimineata, apoi….check-out
Ne indreptam catre Herghelia de la Cislau-una dintre cele mai vechi herghelii din ţară şi singura producătoare de pursânge englez în România. Aici, pe fostele domenii ale Mitocului Călugăresc de la Cislău, a fost înfiinţată prima herghelie, în 1894, caii fiind crescuţi şi folosiţi în serviciul armatei.
A fost însă desfiinţată la doi ani de la inaugurare, iar terenul a găzduit apoi, până în 1916, un depozit de armăsari. Din 2002, Romsilva este cea care administrează herghelia, Efectivul actual al hergheliei este constituit din cai Pur Sange Englez, Gidran si alte rase.





De la Cislau drumul continua pentru a descoperi  trei obiective incarcate de istorie, toate situate in aceeasi zona: Manastirea Ciolanu  - asezare monahala atestata inca din sec XVI, Schitul Cetatuia – un loc deosebit si ascuns, unde regele Carol I a cautat loc pentru resedinta regala...



si Tabara de sculptura de la Magura , unde au lucrat zeci de sculptori si au creat sute de sculpturi. Pana la Schitul Cetatuia vom merge prin padure pe jos, un mic urcus, cam 30 minute. Picnic pe iarba printre sculpturile in piatra...



Spre seara o sa ajungeti in Bucuresti, incantati si bucurati de frumusetile naturii si atmosfera de grup. Amintiri, baterii incarcate, prieteni noi.

Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

 :oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Offline Mura

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 19 - 21 august 2022
« Răspuns #9 : Miercuri, 10 August 2022, 12:53 »
Buna. M-am înscris în excursia din Buzău. Mai este cineva din București ? Tare ma intreb daca există vreo posibilitate se ajung in alt Petrom in ziua plecării. Sunt la prima excursie și bineînțeles neliniștile unui new entry nu ma ocolesc. Multumesc

Offline for_Alina_B

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 19 - 21 august 2022
« Răspuns #10 : Joi, 11 August 2022, 11:36 »
Bună, dacă ajungi cu metroul  și cobori la Statia Aurel Vlaicu ,  este foarte ușor de gasit Petrom ul  .
Pe sub pod , este o trecere de pietoni , apoi stânga,  mergi 3 minute și acolo dai de benzinărie.🍀

Offline nicolemaxim7

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 19 - 21 august 2022
« Răspuns #11 : Joi, 11 August 2022, 17:11 »
     Bună!
    Mă bucur să mă alătur și eu acestui grup. Mă numesc Nicoleta și vin de la malul mării (Năvodari). Probabil și eu voi veni în București cu o zi înainte. Încă nu m-am hotărât. Mi-ar plăcea să mai fie cineva din zonă, cu care să mă sfătuiesc referitor la drum.  :)
   Pe curând!

Offline Mura

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 19 - 21 august 2022
« Răspuns #12 : Vineri, 12 August 2022, 17:44 »
Buna.
Multumesc Alina B pentru informatii! O zi frumoasa!

Offline for_Alina_B

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 19 - 21 august 2022
« Răspuns #13 : Vineri, 12 August 2022, 19:39 »
Cu drag  !

Offline Gabriel

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 347
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 19 - 21 august 2022
« Răspuns #14 : Luni, 15 August 2022, 11:20 »
Buna tuturor ! Sunt Gabriel, insotitorul de grup in frumoasa zona a Buzaului. Mai avem putin timp si ne vom intalni intr-o zona deosebita,cu peisaje buzoiene,obiective turistice si istorice faine si vom afla multe despre locurile pe care le vom parcurge. Vom efectua si trasee turistice usoare,dar foarte frumoase. Nu uitati pelerina de ploaie, de asemenea ceva de imbracat cu maneca lunga,seara afara este racoare.Ne vedem vineri 19 august,in Bucuresti, statia Petrom Aurel Vlaicu (foarte aproape de statia de metrou),ora 7.30. In cazul in care sunt persoane care vin cu masina personala, vorbim la telefon pentru locul de intalnire din prima zi (zona Gara CFR Buzău, puteti lasa masina in zona si o luați duminica),apoi vom merge cu toții cu mijlocul de transport .