Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Vietnam-Cambodgia, de ANUL NOU asiatic. 16 - 28 ianuarie 2023
admin:
Gata bagajele? Mai este un pic si plecam... :dance:
M-am uitat peste vreme:
In zona de sud o sa fie un maxim de cca 30 - 33 grade, iar noapte un minim de 20 de grade.
Tineti insa cont cand faceti bagajele ca in zona de nord, Hanoi si in special Ha Long (cand o sa dormim pe mare), temperaturile scad mult, pana la un maxim de 13 - 18 grade, iar noapte este chiar racoare, minim 8 grade.
Pentru intrarea in temple: ciorapi, pt ca trebuie sa ne descaltam. Pantaloni lungi la barbati (nu este optional, este obligatoriu), iar la femei ceva mai lung sa acopere picioarele, DAR IN SPECIAL UMERII, nu au voie sa fie goi. Eu am sa va spun in fiecare zi, pt urmatoarea cum sa fiti imbracati, pt a evita sa fiti respinsi la intrare sau sa fie nevoie sa va cumparati acolo accesorii.
Pentru seara de TET nu trebuie ceva special pe terasa restaurantului, nu e ca la noi. Dar totusi cu ceva in care sa simtiti ca e un soi de Revelion.
Pregatiti-va si pt stropi. Luati in serios partea asta cu protejarea de ploaie si veniti cu pelerina si nu una de unica folosinta.
Pe langa bagajul de cala, luati si un rucsac de 20 - 30 litri, pe care sa-l aveti zilnic cu voi. Acolo sa fie nelipsite pelerina, o protectie solara (sapca sau palarie sau bandana) si apa. Rucsacul acesta il veti folosi cel mai probabil si pe vas in Ha Long Bay, pt ca vreau sa discut cu ghidul si soferul sa lasam bagajele de cala in autocar, sa nu le urcam pe vas pt ca nu e chiar comod. Pentru o noapte si o dimineata este suficient cu ce intra intr-un rucsac. Pe vas sa aveti ceva mai de primavara, eu de regula imi iau o geaca termica usoara si subtire.
Nu exagerati cu bagajul de cala. Luati doar lucruri simple, usoare, nu burdujiti trolerul, pentru ca daca vreti sa va cumparati ceva nu o sa aveti in ce sa puneti. Ganditi-va ca trebuie sa fie usor de transportat, sunt locuri in care trebuie sa ni-l ducem singuri pe o distanta de 100 - 200 metri, chiar pe plan inclinat (cum e de exemplu imbarcarea pentru Mekong si apoi debarcarea in Chau Doc). Nu are cine sa va ajute, asa trebuie sa va ganditi...
In nici un caz nu luati un troler mare si unul mic, pt ca va va fi foarte greu cu ele. Daca o sa cumparati multe lucruri si nu aveti in ce le pune, la finalul excursiei puteti achizitiona din Hanoi un troler de cabina, este ieftin. Am avut acum 3 ani doua "doamne" care nu doar ca nu erau in profilul Singles Camp, dar nici nu au tinut cont de nimic din ce am recomandat si am explicat ca obligatoriu. Inca imi aduc aminte cat se chinuiau amandoua cu trolerele suplimentare, cum erau incaltate, cat de neadecvat pt mers, cum una dintre ele a fost respinsa brutal pana la urma la intrarea in Palatul Regal din Cambodgia pt ca nu vroia sa-si acopere umerii. Tineti cont oameni buni la sfaturi si spun asta in general, nu e vorba doar de aici.
Pentru completarea formularelor de viza pe aeroportul din Cambodgia sa aveti la indemana un pix, si totusi 2 poze. Desi stiu ca de regula retin doar una, am vazut ca multi scriu in conditiile de obtinere a VOA (visa on arrival) 2 poze. Asa ca mai bine o poza in plus, ca nu e grea... :) Apropo de VOA, site-ul MAE (care este mereu in urma, prezinta informatii incomplete etc) dupa ultima actualizare in 20 decembrie nu mai specifica posibilitatea vizei la sosirea pe aeroport, au omis sa o faca. Specifica doar ca trebuie sa ai viza si explica procedura de obtinere a vizei electronice. Am sunat ghidul in Cambodgia si mi-a spus ca la fel se procedeaza cu viza, am consultat si TravelDoc, care este site-ul oficial pentru imbarcari si la fel scriu si ei, ca la imbarcare nu ni se solicita viza de Cambodgia, urmand sa aplicam si sa o primim la sosirea pe aeroportul international Siem Reap.
Intre timp, Thailanda a revenit asupra conditiilor de intrare, este din nou fully reopen, adica nu mai e nevoie de certificat de vaccinare sau de test. Dar daca le-ati listat aduceti-le cu voi, niciodata nu se stie ce se intampla.
Daca aveti o asigurare de calatorie si ma gandesc ca toata lumea are, luati-o listata cu voi.
Nu uitati pasaportul acasa, verificati inca o data cand iesiti pe usa daca il aveti cu voi.
Va recomand in mod deosebit sa faceti check in-ul online. Se poate aplica cu 48 de ore inainte de zbor deci incepand de maine, 14 ianuarie ora 10:50. Orice problema apare cu zborul, check in-ul prezinta o protectie suplimentara biletului de zbor. Aici se face check in-ul online: https://www.qatarairways.com/en/services-checking-in.html Evident ca se poate face si pe aeroport, dar pt a a alege un loc mai bun si pt a evita orice posibilitate de overbooking, asa cum va spuneam, este recomandat sa-l faceti online.
Spor la bagaje si la pregatiri. Ne vedem luni, 16 ianuarie ora 07:50 pe Aeroportul Henri Coanda OTOPENI, Plecari Internationale, in partea dreapta in sensul de intrare, in fata cafenelei.
Judit:
Multumim Gigi pt precizari. Ne vedem la aeroport :)
admin:
Vad ca check in-ul online nu s-a deschis, la 48 de ore inainte de primul zbor. Au probabil alta setare in sistem si posibil, sa se deschida doar raportat la al doilea zbor. Am scris pentru a nu va impacienta ca nu reusiti sa intrati in panoul de check in. Nici eu nu am reusit, o sa mai incerc astazi.
O zi frumoasa!
ANCUTA66:
Buna dimineata, am facut check-inul.
admin:
Da, s-a deschis, l-am facut si eu. Va recomand sa-l faceti, daca stiti cum se face online, daca nu, ramane pentru aeroport, la ghiseu.
Fata de programul de pe bilet zborul QR 830 care avea ca ora de plecare din Doha spre Bangkok 19:45, are acum 20:15. Stiam de aceasta modificare, validasem acum o luna acordul de schimbare.
Eu astazi plec spre Bucuresti, am sa dorm ca de obicei la Vila Zoe Otopeni si urmeaza ca maine dimineata la ora anuntata de intalnire, adica la 07:50 sa va astept pe toti pe aeroportul Otopeni, plecari internationale, in zona din dreapta, in fata cafenelei.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă