Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Marocul, Atlanticul, Sahara si oaze cu palmieri. 30 sept - 10 octombrie 2022

<< < (2/3) > >>

lidia.Iasi:
Mai sunt 10 zile pana la plecarea noastra in Maroc, asa incat am sa punctez cateva lucruri pentru a fi mai usor sa va organizati

Intalnirea grupului va fi pe 30.09, la ora 3.00 dimineata, Plecari internationale,in fata cafenelei Lavazza

Documente necesare:
- pasaport, cu data de expirare minim 6 luni
- certificatul de vaccinare valid SAU rezultatul negativ al testului PCR,  efectuat cu cel mult 72 ore anterior imbarcarii, printat si salvat pe telefon.
- fisa sanitara printata si completata    https://www.sante.gov.ma/Documents/2020/coronavirus/conseils%20voyageurs/fiche/Fiche%20Sanitaire%20du%20Passager%20(1).pdf   (Adresses au Maroc/ Addresses in Morocco: treceti hotelurile  anuntate pe site pentru cazare.)
- asigurarea medicala printata
Un certificat de vaccinare valid înseamnă pentru autoritățile marocane administratea a 3 doze de vaccin sau, în lipsă, a 2 doze, dacă timpul de la administrarea celei de-a 2-a doze nu depășește 4 luni. Pentru vaccinul J&J, o singură doză este echivalentă cu 2 doze din celelalte vaccinuri.  Autoritățile marocane nu recunosc la intrarea în Maroc certificatul de trecere prin boală. 

Bani:
- sa aveti cash euro  si un card bancar pentru retragere numerar in caz de nevoie
- o sa schimbam dirhami cand ajungem in Casablanca, va recomand sa aveti pentru asta cash in jur de 300 de euro. 1 euro = 10.5 dirhami. Se poate plati in euro sau dolari, dar este mult mai usor si ieftin sa cumparati in moneda locala.
- 30 euro cat mai marunti( tips-uri pentru ajutor la bagaje autocar-hotel, ghizi locali, insotitor marocan, soferi). Aceasta suma va fi stransa in prima zi de cineva din grup

Imbracaminte
- imbracaminte comoda, potrivita temperaturilor. Vor fi intre 25 - 30 de grade ziua si 18 grade seara, iar in desert temperature poate  cobori la 10 grade.
- o tinuta potrivita pentru hotelurile mai elegante din Marrakesh si Agadir
- sapca/palarie, crema de protective solara
- o pereche de pantofi sport, usori, deja purtati
- o lanterna pentru noaptea in desert

Bagaje
- bagaj de cala max 23 kg inclus si un bagaj de mana max 8 kg, in dimensiunile acceptate de Air France: 55 x 35 x 25 cm
- va recomand un troller dei dimensiuni mai mari, dar cu cat mai putine lucruri inauntru, pentru a avea loc suficient pentru cumparaturi.
- bagaj de mana - un rucsac  in care  sa incapa lucruri pentru noaptea din desert (un schimb de lenjerie intima, un tricou, o bluza mai groasa pt ca se face rece seara, trusa de toaleta).
- luati-va cu voi medicamentele pe care de regula vi le administrati, apoi unele de digestie, de alergie si n-ar fi rau daca ati primi de la medicul de familie si o reteta pt antibiotice pe care sa le aveti de asemenea in bagaj. In Maroc medicamentele se gasesc greu si sunt scumpe.
- in bagajul de mana, un pix pentru completarea formularului de viza Maroc.

Orice intrebar sau nelamuririi mai aveti, va rog sa le scrietiaici, pe forum si va raspund in cel mai scurt timp.

Gabi Bv:
Buna! eu vin de la Brasov, iar companiile  de transport catre aeroport  au afișat ora de ajungere 3.20-3.30. Ar putea ajunge cu 10-15 min mai repede fata de program, dar își iau marja.
Am voie sa intârzii putin... sau sa caut alt transport ?  Oricum caut și alta varianta.

lidia.Iasi:

--- Citat din: Gabi Bv din Vineri, 23 Septembrie 2022, 16:20 ---Buna! eu vin de la Brasov, iar companiile  de transport catre aeroport  au afișat ora de ajungere 3.20-3.30. Ar putea ajunge cu 10-15 min mai repede fata de program, dar își iau marja.
Am voie sa intârzii putin... sau sa caut alt transport ?  Oricum caut și alta varianta.

--- Terminare citat ---

Cel mai bine ar fi sa gasesti un transfer care ajunge mai devreme. Daca nu reusesti, cel mai probabil ne vei gasi la check-in , dupa 3.15

Este important sa va luati toate masurile pentru a ajunge la timp, ca sa ne cunoastem.
Daca intarziati, mergeti singuri la check-in si ne vedem la poarta de imbarcare

Ancutza:
Bună dimineața, Gabi ! Am venit aseară de la Sibiu la Ploiești și am stat 3 ore în Sinaia din cauza faptului ca se circula pe un sens pe podul de la întrare în Sinaia aflat în reparații. Asta ca să iei în calcul durata drumului Brasov Otopeni. Concediu plăcut va doresc !

Gabi Bv:
Bună Dimineata! Multumesc mult pentru raspunsuri!
Voi ajunge mai devreme.
Va pup si abia astept vacanta!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă