Autor Subiect: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 28 - 30 octombrie 2022  (Citit de 1683 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12711
Tarif: 600 lei/ persoana

Supliment single = 80 lei/persoana. Sunt doar 4 camere single, primii care anunta si achita diferenta, vor ocupa aceste camere. Dupa rezervare si plata avansului, anuntati agentia ca doriti single, asteptati confirmarea si achitati apoi diferenta. Anuntarea se face pe Email office@bonvoyagesibiu.ro

Rezervari: https://singlescamp.ro/trip/muntii-baiului-bucegi

Perioada de desfasurare: 28/10/2022 - 30/10/2022

Cazare: Pensiunea Steaua Nordului 3* Busteni

Grup de: 22 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   cazare 2 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 2
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     asigurare medicala/STORNO, recomandat care sa acopere risc COVID
x     transport pana la destinatie. Recomandam grupaj.
x     transfer la capete de traseu
x     mese de pranz si cina*
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare si incadrare in conditiile medicale de calatorie.

*Cina tip grup costa 50 lei si se va achita direct la pensiune. Este nevoie ca in prealabil, daca doriti sa serviti aceasta masa, sa anuntati insotitorul de grup pe forum, pt ca la randul lui sa comande si sa anunte numarul de persoane.
 
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu

Ce vedem in aceasta calatorie:  Bușteni, Castelul Cantacuzino și Casa Memorială „Cezar Petrescu”, Munții Baiului, Cascadele din Valea Spumoasă și Mănăstirea Caraiman.

Profilul si tipul excursiei: excursie activa, in natura.

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane pregatite fizic, care stiu ce inseamna o poteca de munte si cum trebuie pregatita si necesita ca echipament o drumetie montana, care inteleg ca fac parte din grup si obligatoriu in profilul Singles Camp.

Aceasta este o excursie care are in program drumetii montane. Cititi va rugam, pentru ca este important:

Cum sunt organizate drumetiile montane organizate de Singles Camp

Reguli in drumetii

 :oops:Echipamentul este obligatoriu pentru a fi admisi in tura:  Echipament de iarna Echipament de vara

Trebuie sa aveti la voi:

•   Document de identitate: carte de identitate
•   Documente medicale -  in conditiile in care, la nivel national,  incepand cu data de 8 martie se iasa din Starea de Alerta si ca efect sunt anulate sau in curs de anulare majoritatea restrictiilor medical-sanitare, organizatorii si agentia Bon Voyage srl NU limiteaza in nici un fel inscrierile. Nu conditionam in nici un fel inscrierea, facem insa precizarea ca in situatia in care mai exista sau reapar restrictii trebuie sa va informati si sa fiti siguri ca le puteti respecta. Noi ca organizatori si agentia turistica suntem nevoiti sa respectam regulile date prin ordonante si decizii locale si sa limitam accesul celor care nu se incadreaza in acestea. Imposibilitatea de participare a unei persoane rezervate din motive independente de agentia turistica si de organizatori nu se poate invoca drept motivatie de neprezentare, cu solicitare de rambursare a sumelor achitate. Noi nu avem nici o vina ca cineva nu se poate incadra si deci nu ni se poate imputa ceva sau solicita sa rambursam banii incasati. Responsabilitatea este 100% a persoanei rezervate.

Programul excursiei

Ziua 1. Vineri 28 octombrie 2022 Bușteni, Castelul Cantacuzino și Casa Memorială „Cezar Petrescu”

Orele 14:00 – 15:00 întâlnirea la pensiune și preluarea camerelor
 
*În cazul în care doriți să luați vineri masa de prânz la pensiune, este nevoie să anunțați pe forum cu o săptămână înainte și, de asemenea, dacă se dorește meniu vegetarian.

La 15:00 facem o plimbare prin stațiune, vizităm Casa Memoriala „Cezar Petrescu” si Castelul Cantacuzino.

Seara cina, mai rămânem împreună la o poveste.

Castelul Cantacuzino din Bușteni

 

Castelul Cantacuzino din Bușteni, de o mare valoare arhitectonică, istorică, documentară și artistică, a fost construit în 1911 la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino  supranumit ,,Nababul”, fost ministru al României între 1899-1900, 1904-1907.

Castelul este situat la baza muntelui Zamora, pe locul unei vechi locuințe de vânătoare. Construit în stil neoromânesc, este înconjurat de un parc ale cărui alei te poartă spre cascade, fântâni arteziene. Edificiul a fost realizat în piatră și cărămidă după planurile arhitectului Grigore Cerchez și se întinde  pe o suprafață de 3148 mp.

Priveliștea din curtea castelului este grozavă, se poate vedea Masivul Bucegi în toată măreția sa.

Pachete de vizitare 2021:

Castel, galeria de artă, expoziția de sculptură din parcul castelului: 40 lei adult, 25 lei pensionar, student

Castel, expoziția de sculptură din parcul castelului: 30 lei adult, 20 lei pensionar, student

Casa Memoriala „Cezar Petrescu”

Casa Memoriala „Cezar Petrescu” este gazduita intr-o frumoasă vila stil neoromânesc în care a trait si a creat, de-a lungul a 24 de ani, marele scriitor.

Interiorul pastreaza nestirbit vechiul stil: mobilier rustic, scoarte romanesti vechi, ceramica romaneasca, statui si tablouri, peste 10.000 de volume de carte, ziare si reviste, dar și opere de artă unice, dovezi ale prieteniei lui Cezar Petrescu cu artisti plastici ai epocii: statuile celor trei martiri Horia, Closca si Crisan semnate de sculptorul Oscar Han, tablouri semnate de Iser, S. Demian, Jiquidi, Theodorescu-Sion etc.

Bilet intrare: 10 lei

Ziua 2. Sambata 29 octombrie 2022 Drumeție în Munții Baiului

Micul dejun la 08:00

La ora 8:45 plecăm grupati pe masinile personale spre stația de telegondola din Azuga, de la pensiune sunt circa 8 km.

Din Azuga urcam cu telegondola.

Traseul nostru incepe de la Cabana Popasul Uriașilor aflată în apropierea stației de telegondolă.

Traseu drumeție:

Cabana Popasul Uriașilor 1.540m - Vârful Băiuțul (1.826m) –  Șaua Băiuțului – Vârful Baiul Mic (1.834) - Cabana Popasul Uriașilor (1.540m)

Durata de parcurgere – 5-6 ore cu pauze
Grad de dificultate - mediu

Distanța  - circa 10 km
Diferență de nivel ~300m

Tarif telegondola Azuga dus-întors: 50 lei, program 09:16

Traseul constă în mare parte în drum forestier, nu este expus, cu urcușuri și coborâri în mare parte line.

De pe vârful Băiuțul se văd cel mai bine toate vârfurile și văile Bucegilor, creasta Zamora.
Traseul oferă, in special toamna târziu, priveliști superbe asupra masivelor Bucegi, Postăvaru, Piatra Mare și Ciucaș, cât și asupra culmilor mai domoale ale munților Tătaru, Clăbucetului Azugii și Clăbucetului Taurului.

In cazul in care vremea este buna, de la Băiuțul continuam urcusul spre vârful Baiul Mic.

Vremea este imprevizibila pe creasta, putem avea parte de ceata, ploaie si chiar zapada. Echipamentul de drumetie este absolut obligatoriu:  bocanci de munte, geaca impermeabila, pelerina, pantaloni de trekking.

Revenim apoi la telegondola pe acelasi traseu, cu un popas la Cabana Popasul Uriașilor pentru un ceai cald, un loc foarte primitor.
Trebuie să ajungem la gondolă inainte de orele 16:00 când este ultima coborâre.

Seara, ne bucurăm de atmosfera frumoasa de la pensiune.
Revenim pentru a treia oară la Steaua Nordului din Busteni si ne-am simtit de fiecare data foarte bine.

Munţii BaiuluiMunții Baiului (sau Munții Gârbova) sunt o grupă muntoasă a Carpaților de Curbură, aparținând de lanțul muntos al Carpaților Orientali. Au un loc aparte în ansamblul turistic al Văii Prahovei, în primul rând prin poziţia geografică faţă de cele două artere rutiere de circulaţie turistică Valea Prahovei şi Valea Doftanei, dar şi prin vecinătatea cu abruptul estic al Bucegilor.

Culmea principală a Munţilor Baiului oferă o imagine spectaculoasă a Abruptului Prahovean al Munţilor Bucegi, cu numeroase puncte de belvedere.

Când este senin, de pe creastă se văd localitățile Bușteni, Poiana Țapului, Azuga, Crucea Eroilor de pe Caraiman și Releul Coștila.

Ziua 3. Duminica 30 octombrie 2022 Cascadele din Valea Spumoasă și Mănăstirea Caraiman

Micul dejun, eliberam camerele, la 09:00 ne indreptam spre stația de telecabină din Bușteni.
De aici urmam traseul prin padure spre Manastirea Caraiman, un urcus de circa 15 minute pe treptele amenajate in padure.

Mănăstirea Caraiman, oaza de liniște de la poalele munților CaraimanMănăstirea este situată într-o poiană superbă și oferă o priveliște grozavă spre Masivul Caraiman și Crucea Eroilor. Este o adevărată încântare să te plimbi prin curtea amenajată cu mult bun gust, să admiri crestele semețe ale Bucegilor.
Revenim la telecabina pe aceeasi poteca din padure si ne indreptam spre Valea Spumoasa.

Cascada Valea Spumoasă

 

Cascada Valea Spumoasă se află în Parcul Natural Bucegi, pe valea cu același nume, la o altitudine de 1.150 de metri. Este mult mai spectaculoasă decât renumita Urlătoare aflată în apropiere și traseul mai pitoresc și scurt, aproximativ 40 de minute la dus.
Apa izvorăște de la doar câțiva metri deasupra stâncilor și este de o calitate foarte bună. În apropiere se află și o stație de epurare, acesta fiind unul dintre motivele pentru care traseul nu este încă omologat și nu a fost introdus în circuitul turistic.

Grad de dificultate traseu: ușor. Diferență de nivel: circa 250 de metri
 
Cu cei care nu se grabesc spre casa mai putem ramane sa luam impreuna masa de pranz la unul din localurile din apropierea telecabinei.
Actiunea se incheie in jurul orelor 14:00

Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

Scurta descriere a destinatiei:

Bușteni este un mic oraș de munte în nordul județului Prahova, Muntenia, în centrul României. Este localizat pe Valea Prahovei, la poalele Munților Bucegi, care au altitudinea maximă de 2.505 m.

Altitudinea medie a orașului Bușteni este de 850 m. Este una din cele mai populare stațiuni de munte, oferind panorame spectaculoase, o mulțime de oportunități și activități de vacanță.

Statiunea este denumita si „Poarta Bucegilor", datorita pozitiei sale, de aici deschizandu-se numeroase cai de acces in munte, cele mai deosebite atractii fiind Piatra Arsa, Jepii Mari, Jepii Mici, Babele, Sfinxul, Crucea Eroilor si Costila.

Străjuit de muntii Caraiman si Coștila, strabatut de apele raului Prahova, Busteni - vechi centru al turismului si alpinismului romanesc –reprezinta cel mai important punct de plecare in drumetiile si ascensiunile alpine din masivul Bucegi si imprejurimi.

Despre locatie:

Pensiunea Steaua Nordului


 Pensiunea Steaua Nordului este situată la poalele Muntilor Bucegi, în Busteni si oferă o panoramă deosebita asupra Masivului Caraiman. Din incinta pensiunii se vede Castelul Cantacuzino, o adevărată bijuterie arhitecturală, pe care îl vom vizita și noi.

De la pensiune se poate ajunge pe jos la următoarele obiective:
Gara Bușteni – 10 minute
Castelul Cantacuzino – 15 minute
Casa Memorială „Cezar Petrescu” – 10 minute
Centrul localității – 10 minute
Telecabina Bușteni – 30 minute

 :oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Online admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12711
Re: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 28 - 30 octombrie 2022
« Răspuns #1 : Marţi, 16 August 2022, 13:07 »
Am deschis rezervarile! Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/muntii-baiului-bucegi

Offline Iordan Marieana

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 13
Re: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 28 - 30 octombrie 2022
« Răspuns #2 : Sâmbătă, 22 Octombrie 2022, 22:15 »
Din Galati merge cineva in aceasta excursie?

Offline krondia

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1289
 • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 28 - 30 octombrie 2022
« Răspuns #3 : Luni, 24 Octombrie 2022, 12:33 »
Zonele din care veniti:

Bucuresti - Ilfov 6 + 1
Sibiu 2
Buzau 2
Iasi 2
Ialomita 2
Prahova
Arges
Bacau
Neamt
Constanta
Galati
Olt

In cazul in care doriti sa va grupati cu transportul, spuneti-mi si va pun in legatura.

Offline Aymee

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 13
Re: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 28 - 30 octombrie 2022
« Răspuns #4 : Luni, 24 Octombrie 2022, 14:06 »
Buna ziua!Cine vine de la Constanta,Galati,poate lua 2 persoane din Slobozia?Multumesc! Jeni-0723178544.

Offline Aymee

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 13
Re: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 28 - 30 octombrie 2022
« Răspuns #5 : Luni, 24 Octombrie 2022, 14:10 »
Pentru Constanta putem iesi aproape de autostrada.

Offline Lupu Georgeta

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 16
Re: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 28 - 30 octombrie 2022
« Răspuns #6 : Luni, 24 Octombrie 2022, 14:45 »
Buna!
Sunt Gina Lupu, din Buzau, as dori sa mananc la pranz vineri la pensiue si ma inscriu si la cele 2 cine. Nu am o preferinta alimentara. Abia astept sa ne vedem!

Offline VioreX

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 6
Re: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 28 - 30 octombrie 2022
« Răspuns #7 : Marţi, 25 Octombrie 2022, 15:46 »
Eu plec din Bucuresti, dacă mai sunt si alții ne putem grupa.
In legătura cu cina, o singura persoana dorește ?! Sunt pe cale de a bifa prima excursie SingleCamp si nu știu obiceiurile. Dacă nu mâncam la cabana, mergem in alta parte ?!

Offline Aymee

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 13
Re: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 28 - 30 octombrie 2022
« Răspuns #8 : Marţi, 25 Octombrie 2022, 16:59 »
Cred ca toti dorim cina…eu si Camelia,da,dorim cinele de vineri si sambata. :flori:

Offline Nicoleta Gavrea

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 5
Re: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 28 - 30 octombrie 2022
« Răspuns #9 : Miercuri, 26 Octombrie 2022, 11:12 »
Hello!
Cine mai vine din Sibiu? Putem merge împreună
Și eu vreau cina în ambele seri.

Offline krondia

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1289
 • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 28 - 30 octombrie 2022
« Răspuns #10 : Miercuri, 26 Octombrie 2022, 22:46 »
Reiau programul pentru vineri

Orele 14:00 – 15:00 întâlnirea la pensiune și preluarea camerelor
In cazul in care doriti sa luati o ciorba este necesar sa ma anuntati, mâine dimineata (joi) voi transmite comanda la pensiune.

La 15:00 mergem să vizităm Casa Memoriala „Cezar Petrescu” (10 lei biletul de intrare) si apoi Castelul Cantacuzino unde trebuie să intram cel târziu la 18:05.

Tarifele de intrare la castelul Cantacuzino: https://www.cantacuzinocastle.com/vizitare

Vă recomand sa vizitati si galeria de arta, este interesanta expozitia dedicata lui Leonardo da Vinci.
Pachetul complet costa 55 de lei.

Vremea

Vremea se anunta frumoasa, dar mai rece, in jur de 15 grade la Bușteni si in Muntii Baiului, la altitudini inalte, in jur de 7 grade.

Echipamentul de drumetie recomandat este absolut obligatoriu: rucsac, bocanci de drumetie, geaca de drumetie, pantalon elastic impermeabil, bluza cu maneca lunga de drumetie, sapca/buff/bandana, ochelari de soare, protectie solara, o bluza de schimb. Respectam regula celor 3 straturi.
Puteti lua betele de trekking daca sunteti obisnuiti cu ele.

Biletul dus-intors la telegondola din Azuga costa 50 de lei

Mese

Mai astept optiunile voastre referitor la cine si ciorba de vineri la prânz până mâine la orele 10:00.

Restaurantul functioneaza in circuit inchis si se aprovizioneaza strict pentru noi, in functie de portiile comandate.

De asemenea, aveti in vedere ca pensiunea nu permite introducerea de alimente si bauturi din afara unitatii.

Ne vedem vineri cu soare si voie buna! *|*


Offline almi_gabi

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 7614
Re: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 28 - 30 octombrie 2022
« Răspuns #11 : Miercuri, 26 Octombrie 2022, 23:32 »
Optez pentru ambele cine  - vineri si sambata.  Multumesc.  :)

Offline almi_gabi

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 7614
Re: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 28 - 30 octombrie 2022
« Răspuns #12 : Luni, 31 Octombrie 2022, 23:29 »
O atmosfera de relaxare, oameni placuti, soare si nori, in acelasi timp  - creand o atmosfera de mister – cam asa a fost drumetia noastra in muntii Baiului.   Am sa revin pe aceste poteci – prea mi-a placut drumetia si privelistea Muntilor Bucegi vazuta de la inaltime.
Offline krondia

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1289
 • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 28 - 30 octombrie 2022
« Răspuns #13 : Joi, 17 Noiembrie 2022, 11:32 »
Au fost zile foarte frumoase la Busteni, cu soare si temperaturi plăcute, spre bucuria celor care au fost si anul trecut. Ne-am luat acum revanșa si nu am mai avut pic de ploaie astfel ca am putut umbla cât a fost ziua de lunga  :D

In prina zi am vizitat casa memoriala Cezar Petrescu, un obiectiv mai puțin cunoscut dar care merita vazut la Busteni si Castelul Cantacuzino - am prins ultimele zi ale expozitiei dedicate lui Leonardo da Vinci. Foarte interesante exponatele realizate dupa schitele marelui artist si inventator.

Sâmbata de dimineata Muntii Baiului ne-au intampinat cu ceata si temperaturi scazute pentru ca, treptat, soarele sa ne dezvaluie crestele semețe ale Bucegilor. Un traseu usor dar ma bucur ca recomandarile privind echipamentul au fost luate in serios pentru ca la altitudini mari vremea este imprevizibila, in special in Muntii Baiului unde vântul isi face destul de des prezenta. De apreciat si eforturile depuse de câtiva participanti pentru a participa la aceasta drumetie. Continuati sa iesiti pe munte, sunteti pe drumul cel bun   :applause:

In Azuga am intrat  pentru "suveniruri" si la magazinul de vinuri de la cramele regale :)  La pensiune am facut o scurta pauza pentru o gustare adhoc in gradina, cu slanina, ceapa, vin de casa care au mers tare bine desi mâncaseram si sus la cabana. Multumim, foarte bune dar tot am mai facut o plimbare in centru si pentru un langos :)

Duminica dimineata am urcat la cascadele de pe Valea Spumoasa, un loc frumos si inca puțin cunoscut, nefiind marcat. Ultimul obiectiv a fost Manastirea Caraiman, un alt loc frumos care merita vizitat, dar pe traseul din padure, nu pe sosea.

A fost frumos, cu voi la Bușteni, o atmosfera foarte placuta, de prietenie, un grup unit, bravo voua  :applause: Nu e puțin lucru sa se renunte la biletele de tren in favoarea unui loc in masina, in pofida aglomeratiei de pe DN1 Câtiva au prelungit intalnirea si la o cafea in Ploiesti :)

La Busteni vom mai reveni, pensiunea este frumoasa, primitoare, peisajele sunt grozave in orice anotimp. Zile faine, ne vom revedea si pe alte poteci de munte si nu numai  *|*