Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Muntii Baiului si Bucegii, in haine de toamna 28 - 30 octombrie 2022

<< < (3/3)

krondia:
Reiau programul pentru vineri

Orele 14:00 – 15:00 întâlnirea la pensiune și preluarea camerelor
In cazul in care doriti sa luati o ciorba este necesar sa ma anuntati, mâine dimineata (joi) voi transmite comanda la pensiune.

La 15:00 mergem să vizităm Casa Memoriala „Cezar Petrescu” (10 lei biletul de intrare) si apoi Castelul Cantacuzino unde trebuie să intram cel târziu la 18:05.

Tarifele de intrare la castelul Cantacuzino: https://www.cantacuzinocastle.com/vizitare

Vă recomand sa vizitati si galeria de arta, este interesanta expozitia dedicata lui Leonardo da Vinci.
Pachetul complet costa 55 de lei.

Vremea

Vremea se anunta frumoasa, dar mai rece, in jur de 15 grade la Bușteni si in Muntii Baiului, la altitudini inalte, in jur de 7 grade.

Echipamentul de drumetie recomandat este absolut obligatoriu: rucsac, bocanci de drumetie, geaca de drumetie, pantalon elastic impermeabil, bluza cu maneca lunga de drumetie, sapca/buff/bandana, ochelari de soare, protectie solara, o bluza de schimb. Respectam regula celor 3 straturi.
Puteti lua betele de trekking daca sunteti obisnuiti cu ele.

Biletul dus-intors la telegondola din Azuga costa 50 de lei

Mese

Mai astept optiunile voastre referitor la cine si ciorba de vineri la prânz până mâine la orele 10:00.

Restaurantul functioneaza in circuit inchis si se aprovizioneaza strict pentru noi, in functie de portiile comandate.

De asemenea, aveti in vedere ca pensiunea nu permite introducerea de alimente si bauturi din afara unitatii.

Ne vedem vineri cu soare si voie buna! *|*

almi_gabi:
Optez pentru ambele cine  - vineri si sambata.  Multumesc.  :)

almi_gabi:
O atmosfera de relaxare, oameni placuti, soare si nori, in acelasi timp  - creand o atmosfera de mister – cam asa a fost drumetia noastra in muntii Baiului.   Am sa revin pe aceste poteci – prea mi-a placut drumetia si privelistea Muntilor Bucegi vazuta de la inaltime.

krondia:
Au fost zile foarte frumoase la Busteni, cu soare si temperaturi plăcute, spre bucuria celor care au fost si anul trecut. Ne-am luat acum revanșa si nu am mai avut pic de ploaie astfel ca am putut umbla cât a fost ziua de lunga  :D

In prina zi am vizitat casa memoriala Cezar Petrescu, un obiectiv mai puțin cunoscut dar care merita vazut la Busteni si Castelul Cantacuzino - am prins ultimele zi ale expozitiei dedicate lui Leonardo da Vinci. Foarte interesante exponatele realizate dupa schitele marelui artist si inventator.

Sâmbata de dimineata Muntii Baiului ne-au intampinat cu ceata si temperaturi scazute pentru ca, treptat, soarele sa ne dezvaluie crestele semețe ale Bucegilor. Un traseu usor dar ma bucur ca recomandarile privind echipamentul au fost luate in serios pentru ca la altitudini mari vremea este imprevizibila, in special in Muntii Baiului unde vântul isi face destul de des prezenta. De apreciat si eforturile depuse de câtiva participanti pentru a participa la aceasta drumetie. Continuati sa iesiti pe munte, sunteti pe drumul cel bun   :applause:

In Azuga am intrat  pentru "suveniruri" si la magazinul de vinuri de la cramele regale :)  La pensiune am facut o scurta pauza pentru o gustare adhoc in gradina, cu slanina, ceapa, vin de casa care au mers tare bine desi mâncaseram si sus la cabana. Multumim, foarte bune dar tot am mai facut o plimbare in centru si pentru un langos :)

Duminica dimineata am urcat la cascadele de pe Valea Spumoasa, un loc frumos si inca puțin cunoscut, nefiind marcat. Ultimul obiectiv a fost Manastirea Caraiman, un alt loc frumos care merita vizitat, dar pe traseul din padure, nu pe sosea.

A fost frumos, cu voi la Bușteni, o atmosfera foarte placuta, de prietenie, un grup unit, bravo voua  :applause: Nu e puțin lucru sa se renunte la biletele de tren in favoarea unui loc in masina, in pofida aglomeratiei de pe DN1 Câtiva au prelungit intalnirea si la o cafea in Ploiesti :)

La Busteni vom mai reveni, pensiunea este frumoasa, primitoare, peisajele sunt grozave in orice anotimp. Zile faine, ne vom revedea si pe alte poteci de munte si nu numai  *|*

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă