Autor Subiect: Cheile Varghisului si decorul natural al "Cold Mountain" 27 - 29 mai 2022  (Citit de 2270 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12659Tarif: 550 lei/ persoana

Rezervari: https://singlescamp.ro/trip/cheile-varghisului

Perioada de desfasurare: 27/05/2022 - 29/05/2022

Cazare: Pensiunea Mokus Bicfalau 3* http://www.mokuspanzio.ro/

Grup de: 26 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   transport zonal cu autocar/microbuz - ziua 2.
•   cazare x 2 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 2
•   cina x 2
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Recomandam grupaj.
x     pranz sambata
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare si incadrare in conditiile medicale si sanitare de calatorie si cazare.

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu[  0720/048744 /url]

Ce vedem in aceasta calatorie: Cheile Vargisului, Rezervatia de Mesteceni de la Reci, Bicfalau

Profilul si tipul excursiei: O excursie in natura, cu drumetii, plimbari, vizite si socializare.

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane interesate de socializare, de a calatori impreuna cu persoane apropiate ca profil, care-si doresc sa viziteze locuri mai putin cunoscute din Romania in compania unui ghid experimentat.

Aceasta este o excursie care are in program drumetii montane. Cititi va rugam, pentru ca este important:

Cum sunt organizate drumetiile montane organizate de Singles Camp

Reguli in drumetii

 :oops:Echipamentul este obligatoriu pentru a fi admisi in tura:  Echipament de vara

Trebuie sa aveti la voi:

•   Document de identitate: carte de identitate
•   Documente medicale -  in conditiile in care, la nivel national,  incepand cu data de 8 martie se iasa din Starea de Alerta si ca efect sunt anulate sau in curs de anulare majoritatea restrictiilor medical-sanitare, organizatorii si agentia Bon Voyage srl NU limiteaza in nici un fel inscrierile. Nu conditionam in nici un fel inscrierea, facem insa precizarea ca in situatia in care mai exista sau reapar restrictii trebuie sa va informati si sa fiti siguri ca le puteti respecta. Noi ca organizatori si agentia turistica suntem nevoiti sa respectam regulile date prin ordonante si decizii locale si sa limitam accesul celor care nu se incadreaza in acestea. Imposibilitatea de participare a unei persoane rezervate din motive independente de agentia turistica si de organizatori nu se poate invoca drept motivatie de neprezentare, cu solicitare de rambursare a sumelor achitate. Noi nu avem nici o vina ca cineva nu se poate incadra si deci nu ni se poate imputa ceva sau solicita sa rambursam banii incasati. Responsabilitatea este 100% a persoanei rezervate.

Programul excursiei

Ziua 1. 27 mai 2022 Bicfalău, satul celor 36 de conace, vechi de sute de aniÎntâlnirea la pensiune între orele 14:00-15:00
În cazul in care doriti sa luati masa de prânz la pensiune este necesar sa anuntati din timp insotitorul de grup.
Ne cazăm și apoi vom face o plimbare prin sat împreună cu un ghid local, circa o oră și jumătate.
Tariful pentru ghidul local este de 10 lei/persoana, se va achita insotitorului de grup.
Putem merge puțin și prin pădurea aflată în apropierea pensiunii, este un loc de belvedere frumos la care se ajunge in circa o jumătate de oră.
Din punctul numit Kövesponk aflat la 942 m se poate admira minunata depresiune a Bârsei dar și munţii Ciucaş, Bucegi, Piatra Mare, Postăvaru, Făgăraş, Baraolt şi Bodoc.
În sat vom vedea cele mai frumoase conace secuiești din această zonă printre care Centrul Cultural Bicfalău, recent restaurat, Conacul Koréh-Dénes în prezent locuință privată și sediul Asociației Artelor și Patrimoniului din Transilvania dar și Biserica Reformata construita in secolul XV.

Bicfalău este un sat fermecător din Covasna, un adevărat tezaur de arhitectură traditională.

Localitatea a fost atestată documentar încă din secolul al XIV-lea şi adăposteşte nu mai puţin de 36 de conace, vechi de sute de ani, care au aparţinut odinioară nobililor maghiari. Nu este uliţă în satul Bicfalău pe care să nu fi fost ridicate măcar două, trei conace, cele mai multe zidite încă de acum trei, patru secole. Unele au avut norocul de noi proprietari, care au investit în reabilitarea şi introducerea lor în circuitul turistic.

Valoarea acestor conace este atât de mare încât autorităţile de aici speră ca satul lor să fie inclus în patrimoniul UNESCO.  În ultimii ani localitatea a trecut printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare astfel că tot mai mulți turiști sosesc aici, atrași de frumusețea zonei și numărul mare de obiective. În judeţul Covasna există peste 200 de conace folosite pe vremuri de familiile nobiliare din Ardeal ca reşedinţe permanente sau de vacanţă.

Seara cina – ne bucurăm de atmosfera de grup

Ziua 2. 28 mai 2022 Cheile Vârghișului – peșteri și drumeție

 

 Dupa micul dejun, mergem la Vârghiș cu microbuzul pe care îl avem închiriat pentru această zi, circa 60 km pe care îi vom parcurge până la intrarea în rezervație în circa o oră și jumătate, ultimii 10 km fiind pe un drum îngust dar foarte pitoresc.

Durată drumeţie: 5-6 ore

Lungime traseu : circa 10 km
Dificultate traseu drumeţie: medie

Tarif vizitare Cheile Vârghișului în 2021: 8 lei/pers.

Atenție, se pot parcurge porțiuni cu apă, traseul este accidentat, vom urca și coborî formațiuni stâncoase, vom traversa podețe suspendate, traseul nu este recomandat persoanelor care au probleme de vertij.
Echipamentul de munte este absolut obligatoriu! Bocanci de munte cu talpa care nu aluneca, de preferinta impermeabili.
Nu uitați lanterna frontalală, peșterile nu sunt amenajate.

 Vă rugăm să tratați cu responsabilitate recomandarea privind echipamentul. În lipsa bocancilor de munte nu veti putea participa la traseu.

Cheile Vârghișului sunt una din cele mai impresionante rezervații speologice si carstice din România.

Vom parcurge un traseu care cuprinde podețe si punți suspendate, pesteri, stânci de calcar si flora deosebita.

 Este un loc mirific, o vale splendida plina de grote sapate in calcarele Muntilor Persani. Cheile se intind de-a lungul unui defileu carstic spectaculos, format prin eroziunea calcarului de către apa raului Varghis care izvoraste din muntii Harghita.
Traseul este bine intretinut, cu podete si scari suspendate care faciliteaza accesul in pesterile care se pot vizita.

Noi vom vizita pesterile Sura Cailor si Meresti (Orban Balasz). Pesterile nu sunt amenajate, vom intra doar in galeriile principale, recomandam lanterna frontala.

Dupa-masa revenim la pensiune, timp liber

Cina – meniu tip grup

Ziua 3. 29 mai 2022 Plimbare în Rezervația de Mesteceni de la Reci, decor pentru celebrul film Cold Mountain

 Micul dejun, eliberăm camerele

Ne indreptăm cu mașinile personale spre Reci, circa 15 km

Vom face o plimbare plăcută de circa două-trei ore în rezervație, aceasta fiind unul dintre cele mai frumoase obiective naturale din județul Covasna.

Acțiunea se încheie în jurul prânzului.

Mestecănișul de la Reci, o zonă inedită, este cea mai întinsă arie protejată din județul Covasna și este caracterizată de o mare complexitate floristică, faunistică și geologică.

Puteti viziona un filmulet de prezentare aici.

Rezervația se află în lunca Râului Negru, afluent al Oltului și face parte din bioregiunea continentală, dar cuprinde și specii de plante specifice stepei și habitatelor de zone umede. Frumusețea rară a sitului este data de pădurea de mesteceni, farmecul mlaștinilor și varietatea de plante și animale care trăiesc aici.

Printre speciile de plante pe cale de dispariție se numără otrățelul de baltă, o plantă carnivoră, dedițelul, stânjenelul, laleaua pestriță, nufărul alb etc.
Printre arborii și arbuștii reprezentativi pentru această rezervație se numără mesteacănul, pinul de pădure, arinul negru, alunul, zmeurul, măceșul și murul.
Pinul bancsian, specific zonelor cu vegetație vitregă, este o specie rară prezentă în rezervație.

Aici s-a filmat, în 2003, o parte din producția "Cold Mountain", cu Nicole Kidman și Jude Law, film premiat cu Oscar in 2004. Căsuța care a fost construită în pădure  cu ocazia filmărilor nu mai există dar veți recunoaște, cu siguranță, cadrul natural.Lacul de la Reci, aflat în apropiere, este o altă oază de liniște și aer curat. Acesta este frecventat de foarte mulţi pescari în timpul sezonului de pescuit, fiind unul dintre punctele piscicole de referinţă de pe teritoriul judeţului Covasna.
Principalele specii de pesti pe care le ofera lacul sunt: caras, rosioara si crap.

Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

Despre locatie:Pensiunea Mókus (Veveriţa)

Pensiunea Mókus se află în judeţul Covasna, la 14 km de Municipiul Sfântu Gheorghe, într-o depresiune mică, în partea superioară a satului Bicfalău, aproape de pădure.

Este la numai 26 de km de Municipiul Braşov, iar oraşul Covasna se găsește la 35 de km.

Este o pensiune simplă dar ospitalieră, preparatele sunt de casă, cu specific maghiar.

Camerele sunt spatioase si au paturi separate.

Pensiunea are o terasa insorita, o grădină frumoasă cu pomi fructiferi, balansoare si alte facilitati disponibile contra cost: saună, jacuzzi, teren de tenis, ciubăr, teren de sport.

Imagini cu locatia in care veti sta::oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12659
Re: Cheile Varghisului si decorul natural al "Cold Mountain" 27 - 29 mai 2022
« Răspuns #1 : Sâmbătă, 18 Decembrie 2021, 16:51 »
Inscrierile sunt deschise, rezervarile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/cheile-varghisului

Offline krondia

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1257
 • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Cheile Varghisului si decorul natural al "Cold Mountain" 27 - 29 mai 2022
« Răspuns #2 : Duminică, 16 Ianuarie 2022, 11:50 »
Zilele trecute am dat o fugă la Bicfalău, un loc foarte frumos si putin cunoscut din judetul Covasna, care a placut mult grupului cu care am fost aici in vara. Dupa actiune, o persoana chiar a revenit in zona pentru linistea si pitorescul de aici. O localitate ordonata, cu oameni gospodari, care s-au ingrijit si de casele mai modeste astfel incât se pastreaza, pe lânga conace impunatoare si multe locuinte traditionale.

Vom relua si anul acesta turul ghidat al conacelor din Bicfalău dar musai sa mergem putin si in pădurea din apropierea pensiunii. Sunt doua puncte de belvedere care ofera o priveliste grozava spre Țara Bârsei la care se ajunge in 15 respectiv 45 de minute. Traseul este mai lung, fiind amenajat pe urmele fostei centuri de fortificatii din Ținutul celor Șapte Scaune. Am avut norocul sa vad si câteva caprioare.

Traseul pleaca chiar de lânga pensiunea  Mokus ( in traducere Veverita) la care vom fi cazati. O pensiune simpla dar primitoare si care are si o livada frumoasa.
Pensiunea Mokus, BicfalăuOffline Bon Voyage

 • Global Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Mesaje postate: 477
Re: Cheile Varghisului si decorul natural al "Cold Mountain" 27 - 29 mai 2022
« Răspuns #3 : Vineri, 01 Aprilie 2022, 08:54 »
5 locuri disponibile.

Offline RaduM

 • Jr. Member
 • **
 • Mesaje postate: 68
    Buna ziua , mai vine cineva din zona Clujului ?

Offline danilet

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 2
Re: Cheile Varghisului si decorul natural al "Cold Mountain" 27 - 29 mai 2022
« Răspuns #5 : Marţi, 05 Aprilie 2022, 12:05 »
Buna ziua, din zona Iasi pentru doritorii de grupaj cu auto sunt disponibile 6 locuri. telefon contact 0722594032.

Offline Claudia Nacu

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 26
Re: Cheile Varghisului si decorul natural al "Cold Mountain" 27 - 29 mai 2022
« Răspuns #6 : Vineri, 29 Aprilie 2022, 21:46 »
Buna! Daca renunta cineva, rog sa ma anunte la telefonul 0730 44 90 90! Va multumesc.

Offline enya71

 • Jr. Member
 • **
 • Mesaje postate: 52
Buna,

   De la Constanta mai este cineva inscris?

Offline calin s

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 12
Salutare,tuturor!
Dacă sunt doritori de grupaj din zona Orăștie-Sebeș, aștept variante. Toate cele bune!

Offline Vicu

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 8
Buna ziua,
               pot prelua locul celui care doreste sa renunte, 0769089051
                                         Multumesc! Sa auzim numui de bine!

Offline oli

 • Full Member
 • ***
 • Mesaje postate: 210
Re: Cheile Varghisului si decorul natural al "Cold Mountain" 27 - 29 mai 2022
« Răspuns #10 : Sâmbătă, 21 Mai 2022, 18:51 »
De la Bucuresti vine cineva cu masina? As putea ocupa si eu un loc? Sau daca nu, poate ma poate lua Enya71, daca trece prin Bucuresti?
Abia astept sa ne vedem!

Offline enya71

 • Jr. Member
 • **
 • Mesaje postate: 52
Re: Cheile Varghisului si decorul natural al "Cold Mountain" 27 - 29 mai 2022
« Răspuns #11 : Duminică, 22 Mai 2022, 22:08 »
  Oli, si eu cautam sa ma atachez la cineva care pleca cu masina din Bucuresti sau Constanta. In acest moment nu am gasit cu ce sa plec decat cu masina mea. Dar in aceasta situatie voi pleca cu o zi inainte si raman o noapte la Brasov. Te pot ajuta cu drumul de intoarcere care va fi direct catre casa si implicit trec prin Bucuresti.

Offline krondia

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1257
 • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Zonele din care veniti:

Bucuresti 5
Iasi 8
Bacau 2
Suceava
Cluj
Deva
Sighisoara
Alba
Fagaras
Arges
Ialomita
Vrancea
Constanta
Ploiesti 2

Din zona Iasi pentru doritorii de grupaj cu auto sunt disponibile 6 locuri. telefon contact 0722594032. @danilet

Spuneti-mi daca doriti sa mai vorbiti intre voi pentru grupaje auto si va pun in legatura.

Eu mâine ma duc pe traseu si voi reveni cu impresii din zona.

Urmariti in continuare forumul, aici voi comunica ultimele noutati.

Offline Mirela Oprea

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 1
Bună seara,
Dacă exista doritori... Cedez locul în acesta excursie🥺 tel 0758979099

Offline krondia

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1257
 • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Cheile Varghisului si decorul natural al "Cold Mountain" 27 - 29 mai 2022
« Răspuns #14 : Miercuri, 25 Mai 2022, 18:18 »
Grupaje auto
Am transmis numerele de telefon celor care au solicitat grupaj.
Dacă mai e ceva, mă puteți contacta.

Întâlnirea la pensiune este vineri 14:00 - 15:00.

Waze vă duce corect la pensiune, mai aproape există indicatoare, Pensiunea Mokus / Veverița, Bicfalău, județul Covasna

ATENTIE
Am in vedere sa mergem la rezervația de la Reci vineri la 15:00 intrucat duminica se anunta ploi


Vă anunt mâine după-masa cum facem dar, daca prognoza nu se amelioreaza, e mai bine sa mergem in rezervatie vineri, când e vreme frumoasa si sa facem plimbarea in sat duminica dimineata.

Rezervatia de mesteceni este aproape, sunt doar 19 kilometri de la pensiune.

Mese

Am rugamintea sa imi transmiteti până cel târziu mâine, joi la prânz, dacă sunt persoane care doresc meniu vegetarian, fără carne si, de asemenea, daca doreste cineva sa manance o ciorba când ajunge la pensiune

Avem incluse micul dejun si cina, bauturile se achita separat - se poate plăti si cu cardul

Meniu cine:
Vineri: friptura cu piure de cartofi si prajitura de casa
Sâmbătă: papricaș de pui si kurtos kolacs

Pensiunea este situata intr-o zona mai retrasa, nu sunt magazine in apropiere, sa va aduceti ce aveti nevoie.

Pentru drumetia de sâmbătă se pot comanda sandviciuri la pensiune.
In zona rezervatiei nu sunt magazine, puncte alimentare.

Sâmbătă
Dupa micul dejun, la 08:45 plecăm cu microbuzul inchiriat spre Vârghiș, sunt circa 80 km, aproximativ 1h30
Din locul unde ne lasa microbuzul, mai este circa 1 km de drum forestier până la intrarea în rezervație.

Echipament

Echipamentul de drumeție recomandat în descrierea acțiunii este obligatoriu: bocanci de munte, pantalon elastic de drumetie, tricou tehnic, geaca de ploaie, pelerina, sapca, ochelari de soare, un rucsac de drumetie de 20-25l, nu uitați lanterna frontală pentru sâmbătă!

Prind bine betele de trekking pe anumite portiuni din traseul de la Vârghiș dar si parazapezile in cazul in care ploua, protejeaza de noroi si umezeala.

La modul cel mai serios, persoanele care nu au echipamentul obligatoriu, in special bocanci de munte, nu vor putea participa la drumeție!

Traseul nu este dificil pentru o persoana obisnuita cu drumetiile dar nici nu este o plimbare in parc.

Terenul este accidentat, se urca pe pietre si, in cazul in care ploua, riscul de accidentari este mare.

Va rog sa veniti echipati adecvat, sa evitam orice incident si sa ne putem bucura de traseu.

Vremea

Vremea se anunta calda, 24 de grade vineri si 21 sâmbătă si duminica.

Vineri va fi frumos insa de sambata vremea se schimba, sunt anuntate averse

Si acum, câteva imagini de ieri din Cheile Vârghișului *|*