Autor Subiect: Castelele de pe Valea Loirei 30 august - 5 septembrie 2022  (Citit de 2878 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Castelele de pe Valea Loirei 30 august - 5 septembrie 2022
« : Vineri, 10 Decembrie 2021, 07:53 »
Tarif: 690 euro/ persoana

Discount GOLD MEMBER:: 30 euro

Rezervari: https://singlescamp.ro/trip/castele-valea-loire

Perioada de desfasurare: 30/08/2022 - 05/09/2022

Cazare: The Originals City, Au Relais Saint-Éloi, Tours (Inter-Hotel) 3*

Grup de: 13 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   zbor dus si intors, taxe de aeroport si bagaj de cala inclus
•   cazare x 6 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 6
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     transfer aeroport - hotel si aeroport - hotel*
x     excursii optionale**
x     bilete mijloace de transport in comun
x     mese de pranz si cina
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare asupra conditiilor medicale de calatorie, programari - efectuari - costuri teste medicale, completare formulare de calatorie sau medicale necesare intrarii in tarile de destinatie

* Transfer aeroport Paris - hotel Tours si retur = cca 1200 euro/grup/sens; 2400 euro/grup/ambele transferuri. Suma se imparte la numarul de participanti.
La aceasta suma firma de transport a solicitat o taxa de noapte de 120 euro pt transferul de retur.

** Castelele Chenonceau, Chambord și Blois. Excursie opțională privată de o zi cu microbuzul si ghid local (8 ore)= 1200 euro/grup . Supliment 160 eur /grup(taxa  pt 1 ora in plus).

Gradinile Castelului Villandry, Castelul Azay-le-Rideau si Castelul Saché. Excursie opțională privată de o zi cu microbuzul = 1200 euro/grup

Participarea la cele 2 excursii optionale, de asemenea si inscrierea la transfer vor fi comunicate de fiecare participant aici PE FORUM, cel tarziu cu o luna inainte de plecare. Nu se fac inscrieri in agentie, nici la insotitorul de grup, tour leader-ul isi va "culege" numarul de optiuni pe fiecare optionala in parte de aici de pe forum.

Zbor BLUE AIR 

30 august 10:50 OB 105 Buc - Paris CDG 13:00

05 septembrie 10:05 OB 106 Paris  - Bucuresti OTP 14:00

Bagaj cala :23 kg
Bagaj mina: 10 kg /pasager (dimensiuni maxime 40 x 30 x 20cm)
Orarul de zbor poate suferi modificari.Acest lucru este independent de noi ,compania aeriana are acest drept,de a modifica orarul de zbor.
   
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu  0720/048744

Ce vedem in aceasta calatorie: Castelele de pe Valea Loire: Amboise, Chenonceau, Chambord, Blois, Azay-le-Rideau, Castelul Saché, Gradinile Castelului Villandry, conacul Clos Lucé, orasul Tours.

Profilul si tipul excursiei: Calatorie intr-o zona plina de romantism, cultura, istorie si pitoresc. O incursiune in lumea minunata a castelelor franceze.

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane iubitoare de calatorii, care-si doresc sa viziteze, sa afle, sa cunoasca locurile iconice ale Europei.

Trebuie sa aveti la voi:

•   Document de identitate: carte de identitate sau pasaport
•   Documente medicale - cele solicitate de autoritatatile locale din zona de calatorie  Franta  Persoanele inscrise se vor informa personal si din vreme despre documentele solicitate la intrarea in Franta. Se vor asigura ca pot respecta conditiile de intrare si de asemenea ca la data plecarii au pregatite documetele pentru prezentare si control, la imbarcarea din Bucuresti si la intrarea in Franta. Facem precizarea ca organizatorii si agentia Bon Voyage srl Sibiu nu au nici un fel de responsabilitate in ceea ce priveste pregatirea si prezentarea corecta a documentelor de identitate si sanitar-medicale, necesare intrarii in Italia.. Agentia turistica nu poate fi considerata vinovata, nu i se poate imputa nimic si de asemenea nu i se pot solicita rambursari in situatia imposibilitatii unui participant de a pleca in excursie din motive ce tin de neincadrarea/nerespectare conditiilor de intrare sau refuzul de a fi imbarcati pentru ca documentele solicitate nu au fost minutios pregatite de catre o persoana ce a rezervat la aceasta excursie.  Nu limitam inscrierile la persoane vaccinate, nu conditionam in nici un fel inscrierea, o poate face oricine, vaccinat sau nu. Responsabilitatea noastra este doar de a va informa de unde va luati informatiile necesare pentru plecarea in excursie si anume de aici:  Franta

Despre bagaje:

Programul excursiei

Ziua 1. 30 august 2022 Zburam spre Franta, ajungem la Tours, baza noastra de plecare in excursii
Ora de intalnire: 07:45 Cititi: Intalnirea pe aeroport, cum se face imbarcarea, zbor si regrupare

Zbor Blue Air: 30 august 10:50 OB 105 Buc - Paris CDG 13:00

Sa aveti la voi sandviciuri, ceva care sa va tina de foame pana cand ajungem la Tours.
Sunt aproximativ 260 km pe care îi vom parcurge în circa 3 ore.

Ziua 2. 31 august 2022 Tours, oras al artelor si tinerilor, un loc excelent pentru distractie


Vizită pietonală in orasul vechi Tours
Tariful este in jur de 10 euro calculat la un grup de 15 persoane.

Dimineața, împreună cu un ghid local, vom descoperi orasul Tours, capitala Departamentului Indre et Loire.
Tours este situat in centrul Frantei in zona cursului inferior al Fluviului Loire, intre Orleans si coasta atlantica a Frantei. Zona Touraine este vestita pentru podgoriile si vinurile produse aici. Orasul este renumit si prin celebra batalie de la Tours cat si prin turul ciclist Paris - Tours. Una dintre figurile marcante ale istoriei orasului a fost episcopul de Saint Martin, orasul devenind loc de pelerinaj dar si de escala pentru pelerinii care mergeau catre Santiago de Compostela. Tours pastreaza elemente ale arhitecturii medievale in vechiul cartier Le Vieux Tours avand ca principal exponent Le Palais des Archeveques, iar catedrala sa impresioneaza prin monumentalitate. Orasul Tours, strans legat de trecutul istoric al Frantei, este supranumit si Le Jardin de la France (Gradina Frantei).

Vieux Tours - Centrul Istoric
Cartierul Plumereau sau Vieux Tours este amenajat în mare parte pentru pietoni și cuprinde un patrimoniu medieval și renascentist important, reprezentând practic cea mai importantă zonă istorică și turistică a orașului Tours. Prezența regilor Franței în Touraine a favorizat dezvoltarea orașului, aceștia incitând mai multe familii aristocrate sau burgheze, să opteze pentru malul Loarei.
"Vechiul Tours" a fost restaurat în 1960, astăzi devenind, atât datorită patrimoniului său, cât mai ales datorită numeroaselor localuri (baruri, restaurante, cafenele) inima vieții de zi, dar mai ales de noapte, a orașului.

VinoLoire



După-masa, opțional, vizităm una dintre cramele aflate în apropierea orașului Tours.

Cea mai cunoscută podgorie este Vouvray, situată în orășelul cu același nume, pe malul drept al Loarei, într-o zonă viticolă de renume, sapata în falezele abrupte și argiloase ale fluviului.
Vinurile Vouvray sunt vinuri lejere, albe, obținute exclusiv din soiul de struguri chenin.

Vizitarea pivnitelor Vouvray inseamna o adevarata calatorie in universul Vouvray, un traseu de circa 3 km de galerii trogloditice unde se gasesc 6 milioane de sticle…

Tariful pentru această activitate va fi comunicat din timp pe forum.

Ziua 3. 1 septembrie 2022 Castelele Chenonceau, Chambord și Blois. Excursie opțională privată de o zi cu microbuzul si ghid local.
Tariful este de circa 1.200 euro per grup, circa 92 euro/persoana, tarif calculat la un grup de 13 persoane.
Include inchirierea microbuzului pentru 8 ore si ghidul local.
Nu include biletele de intrare, circa 17 euro/obiectiv.

Castelul Chenonceau  - Castelul Doamnelor



Despre castelul Chenonceau se spune ca este cel mai frumos si cel mai vizitat de pe Valea Loarei, dupa Versailles. Si, intr-adevar, probabil ca nici un alt castel nu imbina mai armonios toate elementele acestei regiuni. Cu o arhitectura unica, sub forma de pod peste raul Cher, cu doua gradini splendide care au pastrat pana astazi cate putin din personalitatea si rafinamentul celor doua doamne care le-au creat, Catherine de Medici si Diane de Poitiers, cu saloanele sale somptuos decorate, Chenonceau este, fara indoiala, cartea de vizita, emblema desavarsita a Vaii Loarei.

Una din curiozitatile de la Chenonceau este dormitorul Louisei de Lorraine-Vaudémont, nora Catherinei de Medici, care s-a retras aici timp de 11 ani dupa moartea sotului, creand o atmosfera sumbra. Si-a vopsit si decorat camera complet in negru si alb, in semn de doliu pentru sotul ei, doliu pe care l-a pastrat pana la moarte.

Dintre toate incaperile castelui Chenonceau, bucatariile impresioneaza cel mai mult. Au foarte multe incaperi si anexe, o sala de mese, cămară, macelarie, magazii prin care tot urci si cobori, deoarece bucatariile se afla chiar in pilonii podului…

Un documentar interesant, in limba romana, depre castelul Chenonceau:


Chambord, giuvaierul Văii Loarei



Înscris în patrimoniul mondial UNESCO, operă de artă unică în lume, Chambord este o creaţie arhitecturală excepţională, imaginată de Francois I şi asupra căreia pluteşte spiritul lui Leonardo da Vinci.

Arhitectura renascentistă extraordinară cu faimoasa sa scară dublu spiralată, apartamentele mobilate în stilul secolelor XVI - XVIII, priveliştea impresionantă de pe terasele panoramice, grădinile franţuzeşti imaginate în timpul domniei lui Ludovic al XIV-lea, bucătăriile din secolul al XVIII-lea,… vizitarea Chambord-ului, înseamnă parcurgerea a 500 de ani de istorie a Franţei în câteva ore.

În mod incontestabil elementul arhitectural cel mai remarcabil al castelului, se compune din două rânduri de scări care se împletesc şi deservesc etajele principale ale edificiului. Această minunăţie de inventivitate care aminteşte de schiţele lui Leonardo da Vinci fascinează vizitatorii deoarece putem urca pe fiecare parte fără să ne întâlnim, dar putând să ne urmărim cu privirea!

Domeniul naţional Chambord est împrejmuit de un zid de 32 kilometri. Acesta se întinde pe 5.440 hectare, echivalentul suprafeţei Parisului. El adăposteşte o floră şi o faună excepţionale şi constituie un reper al patrimoniului natural francez. Cerbi, mistreţi, mufloni, salamandre şi nu mai puţin de 150 specii de păsări sau specii rare de libelule, amfibieni, chiroptere şi insecte convieţuiesc în giuvaierul forestier, înscris în reţeaua NATURA 2000.

Castelul Blois, resedinta favorita a regilor Frantei in perioada Renasterii



Vom retrăi fastul și artele Curții franceze din perioada Renașterii! Drame, intrigi și jocuri de putere: castelul Blois povestește destinul a 7 regi și 10 regine și dezvăluie vizitatorilor secretele Curții regale a Franței.
Datorită diversității stilurilor arhitecturale, edificiul reprezintă un exemplu ilustrativ pentru evoluția arhitecturii franceze în perioada secolelor XIII-XVII. Decorurile magnifice sunt puse în valoare în apartamentele regale, acolo unde piesele de mobilier și tablourile prezentate evocă viața de zi cu zi a regilor.

Castelul Regal Blois, care poată titulatura de "Muzeu al Franței", având un patrimoniu de peste 35.000 de opere, prezintă publicului o parte din colecțiile sale în apartamentele regale din aripa François I, în Muzeul Artelor Frumoase, amenajat în aripa Louis XII, dar și cu ocazia a numeroase expoziții temporare.

Ziua 4. 2 septembrie 2022 Gradinile Castelului Villandry, Castelul Azay-le-Rideau si Castelul Saché. Excursie opțională privată de o zi cu microbuzul
Tariful este de 1200 euro per grup, respectiv 92 euro/persoana, tarif calculat la un grup de 13 persoane.
Include inchirierea microbuzului pentru 8 ore
Nu include biletele de intrare.

Spectaculoasele grădini ale Castelului Villandry


Castelul Villandry, unul din cele mai  vizitate castele de pe Valea Loarei, este cunoscut in primul rand datorita impunatoarelor sale gradini terasate care îl înconjoară ca pe o cutie de bijuterii.
Castelul a fost terminat in anul 1536 de catre Jean le Breton, ministrul de finante al regelui Francois I si a fost ultimul din cele mai mari castele construite pe malurile Loarei in timpul Renasterii. Aleile lungi marginite de tei, siluetele delicate ale arborilor tisa, flori, mirosuri, savoare, efervescenta … acestea sunt lucrurile ce definesc castelul Villandry.

Vom vizita si noi gradinile de la Villandry care sunt pur si simplu grandioase: imense, aranjate cu grija până la cel mai mic detaliu, cu o simetrie riguroasa, un obiectiv care nu trebuie ratat.

Gradinile castelui au fost construite avand ca model gradinile franceze ale secolului al XIV-lea. Gradina de la Villandry se imparte in 6 gradini mai mici, cu teme diferite. Cea mai spectaculoasa este gradina ornamentala, compusa din gradina dragostei (fiecare zona evoca un tip de iubire prin formele geometrice, plante si culori : iubirea tandra, pasionala, schimbatoare si tragica) si gradina muzicii, cu garduri vii tunse in forma de lire sau harpe.

Putin mai in spate se gaseste gradina soarelui, un labirint din gard viu si gradina apei, amenajata in stil clasic : in centru este iazul, rotund, inconjurat de gazon si tufe, un loc ideal pentru odihna si meditatie.

Un loc aparte il ocupa gradina de legume, formata din noua zone patrate, unde sunt plantate legume de culori contrastante care dau impresia unei table de joc multicolore. Intre aceasta si biserica din sat se gaseste gradina de mirodenii cu plante aromatice, medicinale si alte ierburi care se folosesc in preparatele culinare.

Masa de pranz o vom lua la restaurantul din apropierea castelului, foarte apreciat de grupul cu care am fost aici in urma cu ceva timp.  Am avut atunci o experienta deosebita, de o savoare aparte – mare parte din legumele preparate provin chiar din gradina castelului.

Bilet intrare castel si gradini Villandry: 12 euro
Bilet intrare doar gradini: 7.5 euro
Audioghid: 4 EUR

Castelul de poveste din Azay-le-Rideau


Azay le Rideau, un castel mai putin cunoscut dar foarte pitoresc, este proaspat renovat si modernizat.

Asezat pe o insula in mijlocul raului Indre, castelul Azay le Rideau este, fara indoiala, o bijuterie a Renasterii franceze, creat ca un castel de poveşti. Atunci când a fost construit, trezorierul Gillles Berthelot a decis să adauge turnuri înalte în colturi si un sant cu apa pentru a aminti trecutul seniorial indepartat, cand cavalerismul era în floare şi cele doua familii, Azay şi Ridel, stapaneau zona.
Recent restaurat, castelul este in prezent atractiv si in interior iar parcul romantic care inconjoara castelul creeaza o atmosfera de basm.

Bilet intrare castel: 11.50 EUR

Castelul Saché - reședința marelui scriitor francez Honoré de Balzac



La început o cochetă locuință rurală, proprietarul din secolul al XIX-lea, Jean de Margonne, a restaurat castelul și i-a amenajat grădinile. Era iubitul mamei lui Honoré de Balzac, îi admira scrierile și de aceea i-a pus castelul la dispoziție pentru mai mult de 20 de ani. Scriitorul se simțea aici foarte liniștit, departe de viața costisitoare de la Paris care-i dădea atâtea bătăi de cap. Se trezea dimineața foarte devreme și scria 14 – 16 ore pe zi, fără pauze, alimentându-se doar cu cafea adusă special de la Paris. Doar seara, politețea îl aducea la cina de familie.

Balzac a scris aici cateva dintre operele sale importante printre care Mos Goriot si Crinul din Vale.
Din 1951 castelul este deschis ca muzeu. Decorațiile au fost refăcute după fotografii de epocă, texte și corespondența lui Balzac în care vorbește cu multă admirație și recunoștință despre Saché. Dormitorul lui este la etajul al doilea unde se poate vedea colecția de scrisori și portrete ale iubitelor lui precum și multe din manuscrisele sale.
Biletul de intrare la muzeul Balzac costa 6 euro sau 5 euro pentru grupuri de minim 15 persoane.
 
Ziua 5. 3 septembrie 2022 Pe urmele lui Leonardo da Vinci – Castelul din Amboise si conacul Clos Lucé. Excursie opțională la Amboise, cu trenul



Dupa micul dejun ne indreptam spre gara (aproximativ 20 de minute de mers pe jos) de unde vom lua trenul spre Amboise.
Este cel mai rapid si mai ieftin mijloc de transport. Un bilet costa aproximativ 6 euro si calatoria dureaza in jur de o jumatate de ora.
De la gara Amboise până la castel sunt circa 15 minute de mes pe jos.

Oraselul Amboise atrage cu stradutele sale inguste si cladiri vechi, cu flori colorate la ferestre, cu multe restaurante si braserii, toate cu masute afara, cu vitrine luminoase si pline de bunatati…
Încadrată de o mulțime de terase și restaurante, magazine de suveniruri sau cofetarii cu vitrine îmbietoare, Place Michel Debré, vechea piață centrală a orașului, locul de întâlnire al negustorilor pe vremuri, este mereu plină de viață. Orice vizită la Amboise trebuie să înceapă dimineața cu un popas la cofetăria Bigot, situată pe colț, în piața Michel Debré. Odată așezați la terasa cu vedere spre dantelata capelă Saint Hubert, locul de odihnă al lui Leonardo DaVinci, pe un scaun orientat obligatoriu cu fața spre piață, ne putem delecta cu celebra „cafea la piston”, un croissant proaspăt, un pain au chocolat, sau chiar o prăjitură savuroasă.

Vizitam apoi castelul din Amboise a carui poveste incepe in secolul al XI-lea, cand contele de Anjou a reconstruit fortareata ce fusese ridica in imediata vecinatate a Loarei, ca punct strategic.
Castelul Amboise este cel care a introdus stilul renascentist pe Valea Loarei, datorită regelui Charles VIII care, după un război cu Italia, se întoarce acasă cu multe idei, dorind să construiasca pe malul Loarei un castel la fel ca cele văzute acolo.
Este unul dintre cele mai elegante și rafinate castele, atât din punct de vedere al arhitecturii, cât și al decorațiunilor interioare, al grădinilor cu influențe toscane-mediteraneene, dar mai ales pentru că datorită asezării pe un deal oferă o panoramă splendidă asupra orașului, Loarei și împrejurimilor.

Dupa ce vizitam castelul, vom lua pranzul la unul dintre localurile din centru pentru ca intre orele 14:00 si 19:00 restaurantele in Franta sunt de regulă inchise. Noi am mancat foarte bine la Hippeau si Anne de Bretagne.

Dupa-masa de pranz este timpul sa ii facem o vizita lui Leonardo da Vinci la conacul Clos Lucé unde acesta si-a petrecut ultimii ani din viata insotit de ucenicul sau, contele Francesco Melzi. Conacul este inconjurat de o gradina si se afla la 500 de metri de castelul Amboise, cu care comunica printr-o galerie subterana. Se spune ca regele Francois I mergea prin acest pasaj secret pentru a se sfatui cu ilustrul savant.
In prezent aici functioneaza un muzeu in care sunt expuse machetele inventiilor geniului italian –printre care aeroplanul, parasuta si tancul – executate de specialisti pe baza schitelor originale, cu materiale din epoca.

Dupa ce vizitam muzeul si gradinile, revenim in centru unde ne vom trage sufletul la una dintre terase sau putem face cumparaturi, sunt cateva magazine foarte dragute. In drum spre gara ne oprim putin si pe Ile d'Or, insula locuită din centrul Amboise, ce separă Loara în două brațe unde natura și istoria s-au îmbinat armonios. Este aici unul dintre cele mai bune baruri de cocktailuri din regiune, Shaker …
De aici suntem aproape de gara iar trenurile circula pana seara tarziu.

Un videoclip interesant despre castelul din Amboise, in limba romana:


Tarife orientative:
Castelul Amboise: 12.80 euro
Conacul Clos Lucé: 16 euro

Ziua 6. 4 septembrie 2022 Zi liberă în Tours
Timp liber în Tours pentru relaxare, ultimele cumpărături, vizite la obiective culturale sau o plimbare cu o ambarcatiune traditionala pe Loara

La Muzeul de Arte Frumoase unde sunt expuse lucrări ale lui Rubens, Rembrandt,  Delacroix, Monet, Rodin intrarea este gratuită în prima duminică a lunii.

Un alt muzeu interesant este Musée du compagnonnage, dedicat breslelor, circa 6 euro biletul.

In Tours se organizeaza si plimbari pe Loara cu barci traditionale (in functie de conditiile hidrologice).

Batranul fluviu desparte orasul in doua parti si este brazdat de cateva poduri, mai mari sau mai mici, luminate feeric noaptea. De o parte si de alta a apei exista alei de promenada pe maluri, pietruite si bine ingrijite, marginite de o parte de apa si de cealalata de ziduri mari de piatra, un fel de diguri pentru a proteja orasul de o eventuala crestere a debitului. Aici sunt bancute pe care te poti aseza si zone pentru biciclete.

Ziua 7. 5 septembrie 2022 Ne luam ramas bun de la Valea Loirei

Transfer privat cu microbuzul la aeroportul Charles Gaules din Paris. Zbor Blue Air: 05 septembrie 10:05 OB 106 Paris  - Bucuresti OTP 14:00

Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

Scurta descriere a excursiei:
Valea Loarei, o poveste frumoasa… castele somptuoase, restaurante elegante, preparate rafinate, suprafete nesfarsite de vita de vie, o zona care merita vazuta pe indelete si care nu seamana cu alte regiuni ale Frantei.

Revenim pe Valea Loarei cu un nou program, o excursie in care vom explora cele mai frumoase, somptuoase si renumite castele si gradini de pe Valea Loarei: Chambord, Chenonceau, Blois, Amboise, Villandry,  Azay le Rideau.
Ne vom caza in orasul Tours, capitala regiunii Departamentului Indre et Loire, oras al artelor, care imbina armonios istoria cu viata moderna si unde tinerii stiu, cu siguranta, sa se distreze.
Vom degusta vinurile si bunatatile locale iar serile le vom petrece à la française, pe malul Loarei, la celebra guinguette…

Valea Loarei



Valea Loarei, inscrisa in patrimoniul mondial UNESCO, este un loc exceptional datorita bogatiei sale istorice si culturale dar si diversitatii biologice. Supranumita si „Gradina Frantei” sau „taram de basm al castelelor”, este o regiune a superlativelor, unica in lume, taram al artei si al istoriei, presarat cu nenumarate castele si monumente.

„Unul dintre cele mai minunate râuri din lume, ce oglindeste de la izvoare pana la varsare o suta de cetati si cinci sute de turnuri”, Loara, dupa o cum o descria Oscar Wilde, este cel mai lung fluviu din Franta, 1.013 kilometri.

Patria castelelor se desfasoara pe o distanta de circa 300 km. Acestea sunt construite de o parte si de alta a fluviului Loara, cateva chiar in albia fluviului (Chenonceau) sau altele pe dealuri de unde se poate admira Loara (Amboise, Chaumont sur la Loire).

Valea Loarei este si cea mai vasta regiune viticola a Frantei, caracterizata printr-o mare varietate de peisaje, prin diversitatea soiurilor de struguri cultivate si, mai ales, prin complexitatea vinurilor produse

Atractii turistice in Tours

Clădirea Gării din Tours a fost construită între 1896-1898, după planurile arhitectului Victor Laloux, cel care a realizat și gare d'Orsay, actualul muzeu Orsay, din Paris, combinând armonios piatra, fierul, fonta și sticla.

Place Jean Jaurès, centrul modern, economic și administrativ al orașului

Braseria Univers din Place Jean Jaurès  - Combinând elemente clasice cu elemente moderne, decorul braseriei este foarte interesant, vedetele rămânând cupola luminoasă din sticlă în stilul Belle Epoque, tapetul baroc și un bar metalic, de tip Eiffel.
La Brasserie de l'Univers se poate lua și masa de prânz sau cina. Prețurile nu sunt foarte mari, preparatele sunt gustoase, iar bucătăria este una internațională

De pe terasa braseriei se poate admira impunătoarea clădire a primăriei, Hôtel de ville, precum si cea a Palatului de Justiție, Palais de Justice.

Construit între 1896-1904 tot după planurile arhitectul Victor Laloux, edificiul monumental al vechii primării din Tours este de-a dreptul impresionant.

La Rue Nationale, vechea rue Royale, a fost construită începând cu 1777, devenind între timp principala axă a orașului. Distrusă aproape în totalitate de bombardamentele germane din 1940, strada a fost refăcută și reorganizată complet după război. Honoré de Balzac s-a născut în Tours, pe rue Nationale, la numărul 39 (25 rue Royale la vremea aceea). Casa natală nu mai există, dar puteți observa o plăcuță comemorativă la locul respectiv. 

Rue Nationale se termină cu Pont Wilson, podul ce traversează Loara.
Pont Wilson, cel mai vechi pod din Tours, a fost construit între 1765-1778 și este înscris ca monument istoric. In prezent este traversat de linia modernă de tramvai inaugurată în 2013.

Eglise Saint-Julien de Tours - o veche abație benedictină, construită in secolul XIII, ceea ce îi oferă statutul de cea mai veche biserică din oraș.

Rue Colbert este una dintre cele mai vechi străzi din oraș, principala axă de comunicație și comerț în Evul Mediu. Îngustă, liniștită ziua, mărginită de case vechi, adevărate mărturii ale trecutului, strada prinde viață noaptea, când este luată cu asalt de localnici și turiști pentru multitudinea de baruri, restaurante, braserii sau hoteluri.

Maison de la Pucelle Armée, construită în secolul XVII, unde Ioana d'Arc și-a făurit armura pe care a purtat-o în timpul asediului de la Orléans.

Passage du coeur navré, pe rue Colbert, în Place Foire le Roi - un culoar de aproape 30m care leagă piața de stradă. Specific organizării urbane din Evul Mediu, se spune că pe aici erau duși condamnații în piață pentru a fi executați.

Château de Tours a fost construit pe malul Loarei în mai multe faze, în principal ca reședință a guvernatorilor orașului. Distrus aproape în totalitate, cele două turnuri rămase au fost unite printr-o nouă galerie. Renovat în secolul XX, castelul găzduiește în prezent activități culturale, îndeosebi diverse expoziții temporare.

Catedrala St Gatien, catedrala episcopala a departamentului Indre-et-Loire, este o catedrala romano-catolica, construita in celebrul stil gotic-flamboiard, intre 1170 si 1547, pe ruinele unei foste cetati galo-romane.

Abația Saint-Martin era una dintre cele mai impozante, puternice și bogate abații din Franța în Evul Mediu, atât datorită amplasării sale, în centrul urbei, cât și datorită vastelor domenii pe care le deținea în zonă. Biserica colegială, bazilica, a fost construită în anul 437 pentru a adăposti mormântul Sfântului Martin, cel care a evanghelizat regiunea în religia catolică, marcând viața religioasă franceză.

Les Halles de Tours
 Halele din Tours sunt un adevarat obiectiv turistic care atrag foarte mulți clienți, atât turiști cât și localnici, produsele propuse fiind de o foarte bună calitate gastronomică. Clădirea modernă este structurată pe mai multe niveluri: în timp ce parterul găzduiește circa patruzeci de comercianți (boulangerii, măcelarii, charcuterii, pescării, aprozare de fructe și legume proaspete, ciocolaterii, buticuri cu brânzeturi, epicerii și desigur magazine de vinuri), etajele servesc ca săli pentru diverse instituții și evenimente. Gasesti aici cele mai reprezentative produse traditionale, preparate artizanale, tot felul de tarte, legume si fructe, un loc foarte curat si modern amenajat, este o adevarata placere sa admiri si, de ce nu, sa cumperi produsele expuse spre vanzare.

Place Plumereau, Piața Plumereau, care datează din secolul XV, reprezintă inima orașului, aceasta fiind foarte frecventată, mai ales seara și în special de tineri, dar și de turiști. Aici se găseau în secolele XIII-XVI cele mai spectaculoase case cu bârne de lemn. Parterul lor era ocupat de magazinele comercianților, în timp ce etajul le servea ca locuința. Salvată ca prin minune de bombardamentele celui de-Al Doilea Razboi Mondial, piața a fost restaurată la finele secolului XIX.

Frecventată atât de localnicii ieșiți la socializare cu prietenii, sau de turiștii atrași de aspectul autentic al caselor tradiționale cu bârne de lemn și al străzilor adiacente înguste și pavate, dar mai ales de studenții dornici de distracție, Place Plum' este locul cel mai plin de viață al urbei, sufletul orasului Tours.
Lonely Planet a desemnat Place Plumereau din Tours drept cel mai frumos loc din Franta unde sa servesti apéro-ul, aperitivul fiind un element esențial al meselor franțuzești. Piața este împânzită de restaurante, bistrouri, cafenele, baruri sau braserii.

Plimbare pe malul Loarei si o bere la "guinguette"

De neratat pe malul Loarei din Tours este guinguetta
 La guinguette de Tours se află la baza podului Wilson și este deschisă în fiecare an, din mai până în septembrie. Este un bar-restaurant în aer liber, un eveniment estival foarte așteptat atât de localnici, cât și de turiști. Guinguetta este locul de întâlnire și de socializare, locul unde se petrec momente de neuitat: bar, restaurant, dans, serate tematice, concerte, animații, cinema în aer liber etc. De încercat mai ales după căderea întunericului.

Gastronomia de pe Valea Loarei

Castelele de pe Valea Loarei nu sunt unicul motiv de mandrie al locuitorilor zonei si, mai ales, nu sunt singurul punct de atractie pentru turistii care ajung pe aceste meleaguri. La fel de faimoase ca peisajele minunate pe care le intalnim la tot pasul pe intregul curs al Loarei sunt produsele traditionale de gastronomie specifice zonei, dar si vinurile care provin din aceasta regiune.

Francezii incep intotdeauna masa cu un apéro, in general un pahar de vin care sa iti starneasca pofta de mancare. Se prefera un vin lejer, mai dulceag, spumant, de exemplu un kir care este un cocktail frantuzesc facut dintr-un deget de lichior parfumat (initial din coacaze dar acum foarte popular este si cel de piersici, caise sau capsune) si vin care poate fi spumant kir pétillant sau vin alb kir plat. Exista si kir royal, facut cu sampanie, mult mai scump, fireste.

Vinul merge foarte bine cu mezelurile traditionale, charcuterie, mai exact sortimente de jambon, saucisson gen carnat/salam foarte uscat din carne de porc de obicei, bine pregatit, de regula afumat, aromat si condimentat. Foarte bine merg si specialitatile zonei, rillettes, o pasta din carne de porc prajita, zdrobita fin si amestecata cu diverse ierburi si condimente. In zona mai exista si rillons de Tours, un fel de jumari frantuzesti, foarte bune daca nu ai probleme cu silueta…

Urmeaza apoi antreul, care combina, in general, produsele de mai sus cu branza de capra, foarte populara in zona, cea mai cunoscuta fiind Sainte-Maure de Touraine. Merita incercate salata tourangelle (salata verde, cartofi fierti, rosii, ceapa, rillons si branza de capra) sau un quiche tourangelle (tarta sarata cu rillons si rillettes cu sos din oua si smantana). Merge foarte bine vinul alb, lejer de Tourraine.

La felul principal francezii se delecteaza cu un peste proaspat prins din Loara, gatit la cuptor si insotit de legume si un sos alb gustos din unt, ceapa si scaldat in vin alb. Bineinteles ca si la pahar se va lua tot un vin alb, sec, obligatoriu din regiune.

O alta optiune este celebrul coq au vin, cocos pregatit in vin rosu, de Chinon. La masa se va lua tot un vin rosu, sec, puternic – de Chinon, Bourgueil sau Saumur.

Cei mai gurmanzi nu trebuie sa rateze o alta specialitate locala - andouillette au Vouvray, adica un carnat mare si gros cu de toate in el, gen organe de porc, marinat in prealabil in vin alb de Vouvray si gatit mai apoi tot cu Vouvray care se poate servi cu diferite garnituri de legume sau sosuri albe cu unt. Merge foarte bine, desigur, cu vinurile albe de Vouvray sau Montlouis dar si cu unul rosu.

Din meniu nu poate sa lipseasca platoul de branzeturi, care urmeaza dupa felul principal. In zona Loarei traditionala este branza de capra, Sainte-Maure care este foarte bine pusa in valoare de vinurile rosii, lejere si parfumate din zona: Bourgueil, Chinon, sau Anjou. O alta branza buna este curé nantais, nepasteurizata, din lapte de vaca, puternica si presata. Francezii au insa in jur de 500 de tipuri de branza, care mai de care mai sofisticata.

La desert, vedeta regiunii este tarta rasturnata cu mere caramelizate, tarte tatin. In magazine se mai gaseste celebra Nugat de Tours și tot felul de crème brûlée, tarte cu fructe si alte minunatii.

Un loc aparte in gastronomia de pe Valea Loarei il ocupa specialitatile culinare trogloditice, respectiv les fouées. Acestea sunt niste painici rotunde, coapte la foc de lemne, in cuptoare imense, chiar in fata clientilor. Se degusta fierbinti, tartinate cu rillettes, unt sărat, mogettes (fasole albă mancata in mod traditional in departamentul Vendée din regiunea Pays de la Loire.) sau branza de capra. Readuse in actualitate in ultimii ani de mai multe restaurante din zona, aceste specialitati simple ale taranilor din zona Loarei au devenit extrem de apreciate de turisti.

Foarte multe restaurante functioneaza in habitatele trogloditice din Touraine si Anjou, majoritatea propunand celor care le calca pragul o gastronomie traditionala bazata pe produse locale, alaturi de vinuri regionale.

Habitatul trogloditic este, inca din preistoie, o arhitectura rudimentara sau somptuoasa, prezenta in diverse regiuni ale globului si care consta in amenajarea de locuinte subterane sau sapate in piatra.
Pe Valea Loarei a locui intr-o casa trogloditica este un mod de viat  prezent din cele mai vechi timpuri. Inca din Evul Mediu taranii si-au amenajat locuinte in cavitati sapate in falezele ce marginesc Loara in urma extractiei tufului. Tuful oferea numeroase avantaje, roca fiind izoterma, sigura si ieftina, iar casa se putea mari cu fiecare membru nou al familiei.
Habitatele troglo au inceput sa fie reabilitate in anii '70. Astazi pe Valea Loarei trogloditii sunt peste tot sub diverse forme, atat in provincia istorica Touraine, cat si in Anjou, ambele numarand un total de aproximativ 45 000 de habitate, dintre care 5 000 sunt case particulare.

Pe Valea Loarei putem descoperi trogloditi in sate trogloditice, hoteluri si pensiuni trogloditice, restaurante si crame trogloditice.

Cramele trogloditice reprezinta, pe langa castele, specificitatea Vaii Loarei. Se spune ca in aceste caves troglodytes vinurile Loarei se simt cel mai bine. Scobite in falezele calcaroase ale batranului fluviu, cramele trogloditice ofera avantajul unor conditii de pastrare si maturare constante, adica o temperatura optima si un grad de umiditate propice.

Vinurile de pe Valea Loarei

Există mai multă filozofie într-o sticlă cu vin decât în toate cărţile, spunea Louis Pasteur.

Valea Loarei este a treia regiune viticolă a Franței și a doua producătoare de vinuri efervescente, după Champagne, vinurile Loarei fiind cunoscute pentru calitatea și finețea lor.

Francezii din Touraine sunt mari amatori de vin spumant la aperitiv.
Kir-ul este un aperitiv foarte popular în zonă, chiar dacă originile sale se întind până în Bourgogne. Cocktailul continea la origine vin alb cu lichior de coacăze, însă cu timpul rețetele s-au diversificat cu alte sortimente de vin și alte lichioruri. Astfel, în mai toate localurile de pe Valea Loarei, puteți comanda kir plat dar mai ales un kir petillant, bază de vin spumant local, cu lichioruri de fructe (piersici, mure, zmeură, căpșuni,), notorietatea de care se bucura plasându-l astăzi în topul celor mai cunoscute și servite cocktailuri în Touraine. 

Crémant de Loire este cel mai apreciat vin spumant de pe valea Loarei.  Este un vin spumant caracterizat prin eleganță și savori fructate. Este perfect pentru aperitiv, dar merge și la desert. Se produce alb sau rosé, în zonele Saumur, Anjou și Touraine, în areale bine delimitate, respectând reguli de cultură și producție precise, soiurile de struguri variind de la chenin și chardonay pentru vinurile albe, la cabernet sauvignon, cabernet franc și pineau d'Aunis pentru cele rosé.

Anjou este un vin delicat, cu o personalitate influențată de climatul oceanic al regiunii și de relieful calcaros.
 
Saumur  este foarte apreciat datorită similitudinilor dintre arealul viticol din zona Saumur si cel din Champagne.

Touraine - sub această denumire se produc vinuri diverse și variate, care au în comun amprenta regiunii, Touraine fiind o provincie cu tradiție în producția de vinuri încă din perioada galo-romană;   
 
Vouvray sunt vinuri lejere, albe, obținute exclusiv din soiul de struguri chenin.
 
Montlouis  sunt vinuri  subtile, cu arome florale, vii și totodată pline de caracter, ce merg de minune la aperitiv, dar și la desert.

Aceasta este o introducere modesta in gastronomia franceza, francezii sunt maestri bucatari si patiseri neintrecuti, cu siguranta vom fi surprinsi de multe alte bunatati locale si dupa unul-doua pahare de vin vom vedea si noi la vie en rose…

Mesele
In costul excursiei este inclus doar micul dejun.
Va trebui sa tinem cont de programul restaurantelor si al magazinelor alimentare.
In general, restaurantele in Franta sunt deschise intre orele 12:00 – 13:00 si 19:00-21:30.

Bani
Moneda Frantei este euro.
In general, sunt acceptate platile cu cardul mai peste tot, sunt insa locuri unde plata cu cardul se poate face doar peste o anumita suma, de regula 5 euro.
Va recomandam, totodata, sa aveti bancnote mici, francezii sunt suspiciosi cand au de-a face cu bani mari.

Mare grija unde va pastrati banii si actele. Cel mai sigur este sa aveti ceva mic de purtat la gat, nu tineti toti banii asupra voastra si nu ii puneti niciodata in locuri de unde pot fi sustrasi usor – in rucsac, buzunare exterioare etc

Pentru controlul de securitate de la aeroport recomandam pasaportul, trecerea este mai rapida.

Îmbracamintea: tinuta comoda, incaltaminte trekking. Ne vom deplasa si pe teren accidentat, este important sa nu aveti pantofi care va jeneaza, vom fi plecati toata ziua.

Activități opționale
Toate detaliile legate de activitățile opționale precum și alte informații importante se vor publica pe forum.
Urmăriți forumul până înainte de plecare.

Despre locatie:
Hotelul The Originals Tours Au Relais Saint-Éloi unde ne vom petrece sejurul este aproape de centrul vechi si Place Plumereau, votata drept cel mai frumos loc din Franta pentru a lua apéro-ul. Ne-a mai fost gazda, nu suntem prima oara aici.

 :oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Castelele de pe Valea Loirei 30 august - 5 septembrie 2022
« Răspuns #1 : Sâmbătă, 18 Decembrie 2021, 17:26 »
Rezervarile sunt deschise, inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/castele-valea-loire

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Castelele de pe Valea Loirei 30 august - 5 septembrie 2022
« Răspuns #2 : Vineri, 25 Martie 2022, 09:18 »
2 locuri disponibile.

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Castelele de pe Valea Loirei 30 august - 5 septembrie 2022
« Răspuns #3 : Vineri, 01 Aprilie 2022, 12:35 »
Alors On Danse !   *|*  :dance: :yeah:

Aceasta este deviza Franței începând cu 15 martie 2022, data la care a fost ridicată cea mai mare parte a restricțiilor anti Covid19.
Francezii și turiștii pot merge din nou la restaurante, terase, muzee, evenimente sau călători cu trenul pe distanțe lungi fără să facă dovada vaccinării împotriva coronavirusului, a trecerii prin boală sau să prezinte rezultatul negativ al unui test recent.

A fost, de asemenea, ridicată obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile închise, cu excepția mijloacelor de transport în comun.

Referitor la intrarea pe teritoriul francez, în prezent nu este necesară prezentarea unui test negativ pentru COVID–19 pentru persoanele care sunt vaccinate complet cu un vaccin autorizat de UE.
Din 30 ianuarie 2022, pentru ca schema de vaccinare să fie considerată completă, persoanele cu vârsta de peste 18 ani care doresc să intre pe teritoriul francez trebuie să fi primit o doză complementară de vaccin cu ARN mesager, dacă au trecut 9 luni de la ultima doză administrată.

Mai multe info: https://www.mae.ro/travel-conditions/3698

A doua veste bună:
Am vorbit zilele acestea cu agenția parteneră din Franța și ne-au reconfirmat excursiile opționale pe Valea Loarei, transportul de la Paris la Tours unde vom fi cazați, la tarifele agreate anul trecut, respectiv cele menționate în programul excursiei.
Un aspect foarte important, datorită situației economice dinamice care există la nivel global, deci și în Franța.  :thumbup:
Vă reamintesc că tariful este la nivel de grup deci,cu cât ne strângem mai mulți, cu atât tariful pentru excursiile opționale este mai mic.    :thumbup:

Deci, dacă vă doriți să vedeți castelele de pe Valea Loarei, una dintre cela mai pitorești regiuni ale Franței dar și să vă distrați, să cântați și să dansați alături de francezi la celebra guinguette din Tours, profitați de această ocazie.  :dance: *|*
Nici francezii nu mai au răbdare și anul acesta la guinguette de Tours se deschide mai repede cu o lună, în 04 mai și se va închide în 25 septembrie.  *|*





O atracție nouă în programul excursiei !  *|*

Nu în ultimul rând, am vorbit ca, în prima zi, înainte să plecăm spre Valea Loarei,să facem o scurtă oprire în Paris pentru o plimbare pe malul Senei, o zonă emblematică a capitalei Franței.
Timp avem, doar să nu apară modificări neprevăzute privind zborul.
Această escală în Paris implică un mic cost, pentru staționarea microbuzului, dar cred că toată lumea dorește să se bucure de atmosfera pariziană.
Ce spuneți?




Offline rodisolo

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Castelele de pe Valea Loirei 30 august - 5 septembrie 2022
« Răspuns #4 : Miercuri, 06 Aprilie 2022, 18:17 »
Ce vești minunate, Diana!  :flori:
Chiar mă gândeam că uite, vom trece pe lângă Paris...
Aștept cu mare nerăbdare excursia - să pășim pe urmele regilor Franței și ale unor mari artiști ai lumii.
Arhitectura spectaculoasă, gastronomia specifică, degustarea vinurilor de pe dealurile lor însorite, alături de prieteni noi, toate astea îmi înseninează fruntea.
Alors On Danse!  *|*

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Castelele de pe Valea Loirei 30 august - 5 septembrie 2022
« Răspuns #5 : Miercuri, 08 Iunie 2022, 19:08 »
Salut!
Pentru că tocmai am primit intrebari referitoare la condițiile de călătorie in Franța, reiau si aici informatia că Franța se află într-un regim de tranziție privind ieșirea din starea de urgență sanitară, până la data de 31 iulie 2022.

Lucrurile s-au relaxat foarte mult si in Franța, purtarea măștii nu mai este obligatorie nici în exterior, nici în majoritatea spațiilor închise (firme, școli, instituții publice, magazine, mijloacele de transport public).

Săptămâna viitoare voi merge pe Coasta de Azur si la intoarcere voi reveni si aici cu impresii.

Cu titlu informativ, aveti intr-o postare anterioara conditiile de calatorie valabile in prezent.
Mai aproape de plecare vedem cum evolueaza lucrurile si documentele necesare călătoriei în acel moment.

Am primit si intrebari privind o eventuala suplimentare a locurilor.
In cazul in care sunteti hotărâți să veniți în excursia de pe Valea Loarei, trimiteti un email in agentie.

Stiu că asteptati cu nerabdare vacanta, dar nu mai este chiar atât de mult  :)

Până atunci, uitați o imagine de acum câteva zile cu frumoasa Loara, in apropierea orasului Tours, unde ne vom petrece si noi sejurul.




Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Castelele de pe Valea Loirei 30 august - 5 septembrie 2022
« Răspuns #6 : Luni, 27 Iunie 2022, 16:02 »
A aparut un loc liber intr-o camera dbl la femei.

Offline sirc

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
Re: Castelele de pe Valea Loirei 30 august - 5 septembrie 2022
« Răspuns #7 : Marți, 19 Iulie 2022, 10:18 »
Bonjour à tous
  Diana, doresc sa ma inscriu la transfer si la cele doua (sau cate or fi) optionale. Astept vesti
  Cristina
Cristina

Offline rodisolo

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Castelele de pe Valea Loirei 30 august - 5 septembrie 2022
« Răspuns #8 : Vineri, 22 Iulie 2022, 09:59 »
Bună ziua !

Particip la trasfer și excursiile opționale.
Sunt înscrisă pe poziția #700.

Cu urări de bine, Rodica  :smitten:

Offline sorina matei

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Castelele de pe Valea Loirei 30 august - 5 septembrie 2022
« Răspuns #9 : Sâmbătă, 23 Iulie 2022, 13:58 »
Bine v-am gasit!
Ma inscriu si eu la transfer si optionale!
Am inceput numaratoarea inversa pana la plecarea in excursie! Astept sa ne intalnim!

Offline Emylia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Castelele de pe Valea Loirei 30 august - 5 septembrie 2022
« Răspuns #10 : Sâmbătă, 30 Iulie 2022, 13:43 »
Buna!
Emilia Sunt, postez pentru prima oara( mi-a luat ceva timp pana sa ma descurc)
Ma inscriu si eu la transfer si la excursiile optionale.
Sper ca nu e prea tarziu.

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Castelele de pe Valea Loirei 30 august - 5 septembrie 2022
« Răspuns #11 : Luni, 01 August 2022, 19:53 »
Condiții de călătorie Franța 1 august 2022
Sursa: https://www.mae.ro/travel-conditions/3698

Începând cu data de 1 august 2022, au fost eliminate măsurile aplicate tuturor persoanelor care călătoresc în Franța și în teritoriile franceze de peste mări, indiferent de statul de proveniență, astfel:

    Nu mai este necesară prezentarea certificatului de vaccinare, a testelor negative pentru COVID -19 sau a certificatului de recuperare de COVID-19;
    Nu mai este necesară prezentarea motivului urgent al călătoriei;
    Nu mai este necesară prezentarea declarației pe propria răspundere privind lipsa simptomelor de infectare cu SARS-CoV-2 și a contactului cu un caz confirmat.


Vestea buna este ca in Franta nu a mai fost prelungita starea de urgenta sanitara.
Deja in iunie, cand am fost noi pe Coasta de Azur, cu exceptia documentelor sanitare care erau necesare la aeroport, nu mai exista nicio restrictie.
Noi mergem intr-o zona unde, in prezent, incidenta este printre cele mai scazute din Franta.

In ultimele zile am avut zilnic un schimb de e-mailuri cu agentia din Tours referitor la transferul privat dus-intors de la aeroportul din Paris si la cele 2 excursii optionale la castele.

Mai astept un raspuns si revin cu detalii privind programul si costurile.

A mai rămas puțin..




Offline iana

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 177
Re: Castelele de pe Valea Loirei 30 august - 5 septembrie 2022
« Răspuns #12 : Marți, 02 August 2022, 11:39 »
Buna,
Particip la excursia de pe Valea Loirei, rezervarea #692, si doresc sa ma inscriu la transfer si la toate excursiile optionale.

Multumesc !
Adriana

Offline Valimaria

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
Re: Castelele de pe Valea Loirei 30 august - 5 septembrie 2022
« Răspuns #13 : Joi, 11 August 2022, 22:08 »
Bineinteles că mă înscriu la transfer și la toate opționalele posibile! Comanda 702.
Cu drag!

Offline Elena Culicov

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Re: Castelele de pe Valea Loirei 30 august - 5 septembrie 2022
« Răspuns #14 : Sâmbătă, 13 August 2022, 08:48 »
Buna,sunt Elena si eu ma înscriu ptr optionale si ptr transfer.Comanda 1053