Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Maramures de Sanziene 23 - 26 iunie 2022

<< < (3/4) > >>

MAC:
  Daca nu este nimeni cu un loc disponibil din Cluj, ma gandesc la varianta Cluj-Sacel.N-am idee daca gasesc un taxi in Sacel, asa ca Lidia daca mai ai un loc liber in masina(cred ca treci prin Sacel...) poate ma iei si pe mine.Ar trebui sa fiu in jur de 10:30 in Sacel.

lidia.Iasi:
Buna, tuturor! :)

Maine va astept intre orele 14.00 - 15.30 la Pensiunea Casa Traditiilor din Ieud. Pentru masa de pranz vor putea sa serveasca niste gustari reci, daca veti dori. La ora 16.00 plecam intr-o plimbare prin sat si vizitam Biserica din Deal, aflata in patrimoniul UNESCO (4 lei intrarea) si Muzeul Etnografic din Ieud. Ne intoarcem in jur de 18.00. Refresh si cina.

Vineri vom avea un traseu in Muntii Rodnei (Cascada Cailor, Lacul Stiol - izvorul Bistritei), asa ca aveti nevoie de echipament de drumetie (ghete cu talpa aderenta, pantalon lung elastic, tricou, haina vant/ploaie, sapca, rucsacel pentru apa si o gustare). La urcare, cea mai mare diferenta de nivel o vom urca cu telescaunul din Borsa (25 lei ).
Vineri este si Ziua Iei, va puteti aduce de acasa sau puteti inchiria de la pensiune, unde au o colectie impresionanta de costume traditionale

Sambata avem turul celor mai frumoase sate din Maramuresul istoric. Vom pleca cu un microbuz inchiriat, dar vom merge si pe jos, pe ulite, deci va trebuie incaltaminte comoda.

Drum bun! Sa ne vedem sanatosi si veseli! :thumbup:

MAC:
  Cand Lidia ne-a spus ca doi din mesterii de care s-au bucurat in anii trecuti au mers sa-si spuna povestile in alta dimensiune, mi-am adus aminte de vorbele lui Admin(pe forum sau in alta parte):mergeti sa vedeti Maramuresul cat mai aveti ce vedea.A fost un gand...
   Dupa permutari cu mijloacele de transport, cu ceva ajutor, am ajuns in Ieud la timp.O dupa amiaza in care ne-am oprit mai intai la biseica"Nasterea Maicii Domnului din Ieud Deal".

Muzeul etografic al familiei Ples din Ieud.

Ne-au fost prezentate diverse obiecte, ustensile specifice zonei.Cu siguranta, in memoria grupului a ramas frecalaul, folosit la amestecat fasole batuta.Ultima foto, sus in stanga. ;D

MAC:
  Cine a dorit, a mai batut ceva drum pana la Manastirea Sfintii Trei Ierarhi.

Si o zi in muntii Rodnei, cu nuante de verde, cu bujorul de munte, lacul stiol, vacute, cascada cailor.

[0220624-123440675.jpg[/img][/url]
[

MAC:
images from up

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă