Autor Subiect: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei si lacul Scropoasa. 15 - 17 iulie 2022  (Citit de 3679 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Tarif: 590 lei/ persoana

supliment single = 130 lei (4 locuri cu cazare in regim single)

discount cazare in apartment 3 pers = 20 lei (3 locuri pt persoane care se cunosc deja)

Rezervari: https://singlescamp.ro/trip/excursie-cheile-zanoagei-lacul-scropoasa

Perioada de desfasurare: 15/07/2022 - 17/07/2022

Cazare: Pensiunea Steaua Nordului 3* Busteni

Grup de: x 22 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   cazare x 2 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 2
•   cina x 2
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Recomandam grupaj.
x     transfer la capete de traseu
x     excursie optionala cu jeep-uri si drumetie pe Zanoaga (cca 100 lei/pers)
x     pranz sambata
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare si incadrare in conditiile si restrictiile sanitare impuse de autoritati.

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu

Ce vedem in aceasta calatorie: stațiunea montană Bușteni și castelul Cantacuzino, inttr-o drumetie usoara Poiana Coștilei (1.300m) din Masivul Bucegi si optional rezervatia Cheile Zanoagei

Profilul si tipul excursiei: O evadare in natura minunata a Bucegilor. Excursie activa, vesela si relaxanta, pentru cei care isi doresc o gura de aer curat si un pic de miscare pe trasee de drumetie.

Cui se adreseaza ca profil de participant: iubitori de natura, de munte, de locuri speciale. Oameni care iubesc miscarea si isi doresc sa socializeze intr-un grup.

Aceasta este o excursie care are in program drumetii montane. Cititi va rugam, pentru ca este important:

Cum sunt organizate drumetiile montane organizate de Singles Camp

Reguli in drumetii

 :oops:Echipamentul este obligatoriu pentru a fi admisi in tura:  Echipament de vara

Trebuie sa aveti la voi:

•   Document de identitate: carte de identitate
•   Documente medicale - in conditiile in care, la nivel national,  incepand cu data de 8 martie se iasa din Starea de Alerta si ca efect sunt anulate sau in curs de anulare majoritatea restrictiilor medical-sanitare, organizatorii si agentia Bon Voyage srl NU limiteaza in nici un fel inscrierile. Nu conditionam in nici un fel inscrierea, facem insa precizarea ca in situatia in care mai exista sau reapar restrictii trebuie sa va informati si sa fiti siguri ca le puteti respecta. Noi ca organizatori si agentia turistica suntem nevoiti sa respectam regulile date prin ordonante si decizii locale si sa limitam accesul celor care nu se incadreaza in acestea. Imposibilitatea de participare a unei persoane rezervate din motive independente de agentia turistica si de organizatori nu se poate invoca drept motivatie de neprezentare, cu solicitare de rambursare a sumelor achitate. Noi nu avem nici o vina ca cineva nu se poate incadra si deci nu ni se poate imputa ceva sau solicita sa rambursam banii incasati. Responsabilitatea este 100% a persoanei rezervate. 

Programul excursiei

Ziua 1. 15 iulie 2022 Castelul Cantacuzino și plimbare prin Bușteni
Orele 14:00 – 15:00 întâlnirea la pensiune și preluarea camerelor
 
*În cazul în care doriți să luați vineri masa de prânz la pensiune, este nevoie să anunțați însoțitorul de grup cu o săptămână înainte și, de asemenea, dacă se dorește meniu vegetarian

La 15:00 mergem să vizităm Castelul Cantacuzino, situat în apropierea pensiunii și apoi facem o plimbare prin stațiune.

Seara cina, mai rămânem împreună la o poveste...

Castelul Cantacuzino



Castelul Cantacuzino din Bușteni, de o mare valoare arhitectonică, istorică, documentară și artistică, a fost construit în 1911 la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino  supranumit ,,Nababul”, fost ministru al României între 1899-1900, 1904-1907.

Castelul este situat la baza muntelui Zamora, pe locul unei vechi locuințe de vânătoare. Construit în stil neoromânesc, este înconjurat de un parc ale cărui alei te poartă spre cascade, fântâni arteziene. Edificiul a fost realizat în piatră și cărămidă după planurile arhitectului Grigore Cerchez și se întinde  pe o suprafață de 3148 mp.
Priveliștea din curtea castelului este grozavă, se poate vedea Masivul Bucegi în toată măreția sa.

Pachete de vizitare, tarife 2021:
Castel, galeria de artă, expoziția de sculptură din parcul castelului: 40 lei adult, 25 lei pensionar, student
Castel, expoziția de sculptură din parcul castelului: 30 lei adult, 20 lei pensionar, student

Ziua 2. 16 iulie 2022 Excursie cu masini de teren pe Transbucegi și drumeție in rezervația Zănoaga

Vedem Lacul Bolboci, Podu' cu florile - unul dintre cele mai frumoase locuri de belvedere din zonă și facem și o drumeție ușoară pe Cheile Zănoagei, la Lacul Scropoasa și Cascada 7 Izvoare
 
*Întrucât traseul cuprinde și porțiuni accidentate care pot fi parcurse doar cu mașini de teren dar și pentru a evita la coborâre porțiunea mai aglomerată de pe Transbucegi, va oferim o varianta mai spectaculoasa, sa ne deplasăm cu jeepuri.

 **Tariful este în jur de 100 de lei /persoană.

 ***În cazul în care nu doriți să participați la această excursie, avem rugămintea ca, după ce ați achitat ultima rată, să anunțați însoțitorul de grup, pentru a ști din timp numărul mașinilor de care avem nevoie.

Micul dejun devreme și în jur de 8 dimineața plecăm spre Transbucegi, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri montane din România, principala cale de acces auto spre Masivul Bucegi.

Este un traseu extrem de aglomerat in weekend, vom pleca devreme pentru a evita, pe cât posibil, aglomerația.

 O oprire la cota 1.500 pentru fotografii și continuăm să urcăm spre Lacul Bolboci și apoi spre creastă pe un drum forestier ce şerpuiește prin pădure. Vom ajunge în locul numit Podu' cu florile, un platou excavat în muntele Zănoaga Mare, calcarul de aici fiind utilizat la construcţia barajului de la Bolboci, lucrare finalizată în 1989.

Podu' cu florile



Nestor Urechea scria în 1926 în “Vraja Bucegilor” că denumirea locului vine de la bogăţia florilor din luna mai, înainte să vină turmele de oi.

Este, probabil, cel mai frumos loc de belvedere din zonă. De aici se văd Lacul Bolboci, platoul Bucegilor şi cheile Zănoagei, o frumuseţe de munte care îţi taie respiraţia.
 
După sesiunea foto ne îndreptăm spre campingul Zănoaga unde începe traseul spre cheile din rezervația cu același nume.

Cheile Zănoagei, Lacul Scropoasa și Cascada 7 Izvoare

Cheile Zănoagei



Am ajuns și eu aici. M-am bucurat de linistea potecilor, de peisaje, dar mai ales de sunetul apei...Puteti citi aici impresiile mele si fotografii de atunci.

Detalii traseu:
Grad de dificultate: usor spre mediu
Diferenta de nivel: 170 metri
Atenție, traseul este accidentat, se traversează podețe, se urcă formațiuni stâncoase.
Echipamentul montan este absolut obligatoriu, in mod special bocancii de munte cu talpa care nu aluneca si care acopera glezna.

Timp de parcurgere: circa 2 ore

În 2021 tariful de intrare in parcul Natural Bucegi era 10 lei, valabil trei luni

Traversăm cheile, poposim pe malul Lacului Scropoasa pentru o gustare, apoi vedem Cascada 7 Izvoare.
De aici revenim la mașini pe un drum forestier de circa 3 km și apoi ne întoarcem la Bușteni.
Seara cina, puțină muzică, ne bucurăm de atmosfera de grup

Cheile Zănoagei

Situate in Masivul Bucegi, pe Valea Ialomitei, Cheile Zănoagei fac parte din Rezervatia naturala Zănoaga (150 ha), unul din cele 46 de monumente ale naturii din Parcul Natural Bucegi.
Peisajul este spectaculos, dat de numeroasele diferente de nivel pe care le parcurge raul Ialomita, in cascade, de peretii abrupti, inalti de 200 m, printre care isi face drum apa, dar si de o vegetatie bogata.

Lacul Scropoasa, una dintre minunile Dâmboviței, este o adevărată splendoare, care vă va lăsa fără cuvinte. Superbul lac, situat între Cheile Orzei și Cheile Zanoagei, vă va cuceri instant. Lacul Scropoasa este situat în inima Muntilor Bucegi, pe Valea Ialomitei, la o altitudine de 1197 metri.
Este un lac de baraj antropic, construit în anul 1929 și asigură regularizarea săptămânală a râului Ialomiţa. Lacul are un potential hidroenergetic de 1500 – 2000 kw/km, lucru ce a determinat construirea primei hidrocentrale românesti la Dobresti, în anul 1936.


Cascada "Șapte Izvoare", aflată în apropiere, este un loc unic în lume, care ascunde o sursã de apă purã, cu calităti speciale. Se spune că aici este cea mai pura apa din lume, re proprietăți magice, însă nimeni nu a reușit să afle cărui fapt i se datorează acest lucru. Mai mulți specialiști, inclusiv străini, au încercat să descifreze fenomenul, dar modul în care apa este purificată rămâne un mister.
Există două teorii cu privire la fenomenul de la cabana 7 izvoare. Fie că apa trece printr-un câmp magnetic,  fie că aceasta străbate un zăcământ de argint care o purifică.

Aflate sus in munti, la 1300 de metri, izvoarele isi aprovizioneaza suvoaiele dintr-un lac subteran. Cascada se scurge de pe o stâncă impunătoare, transformându-se într-un covor de apă superb până la poalele muntelui.

Ziua 3. 17 iulie 2022 Drumetie la Poiana Costilei

Traseu montan: Bușteni (850 m) – Căminul Alpin (925 m) - Munticel - Poiana Coștilei (1.300m) – Plaiul fânului - Bușteni (850 m)

„Dacă ai un dor ce te frământă
Nu căta că-i drum obositor
Hai, prietene, cu noi pe stâncă
Pe cărările Bucegilor. "
Imnul Bucegilor

Poiana Coștilei



Durata: circa 4 ore fără pauze
Dificultate: ușor spre mediu
Diferență de nivel : ~ 400 m


Micul dejun la 08:00, eliberăm camerele

La 09:00, echipați de drumeție, plecăm pe jos spre Căminul Alpin, circa 20 de minute, unde începe traseul nostru.

De aici poteca urcă constant prin pădure și, spre finalul traseului, mai multe stanci acoperite de muschi verzi parca te transpun intr-un taram al hobbitilor.

Dupa urcusuri si coborasuri, in circa 2 ore ajungem in Poiana Costilei, un loc excelent de popas. Inconjurata de brazi si munti, poiana ofera o priveliste grozava spre abruptul prahovean. Aici vom lua o gustare, ne bucurăm de peisajul si de linistea pe care acest loc le ofera.

Este un loc îndrăgit de toți drumeții care ajung pe aici, descris, cu mai bine de 100 de ani în urmă și de către Nestor Urechia, călător neobosit, unul dintre precursorii literaturii turistice românești și care a iubit nespus Munții Bucegi.

Redăm un scurt fragment din cartea sa, „În Bucegi”:

„Şi acum, priveşte… Ai în faţă-ţi cea mai minunată privelişte din lume…

Tot ce poate desfăta şi fermeca sufletul unui poet, sau al unui iubitor al naturei se află îngrămădit aci, gingăşie şi frumuseţe, putere şi străşnicie, grozăvie şi măreţie.

Valea Prahovei, s-a lărgit deodată şi râul s-a tras la o parte, în semn de respect pentru aceşti uriaşi munţi Bucegi; deasupra patului său se întind podişuri care, în toiul verei, se îmbracă cât o floră fermecător de colorată.

Dar minunea minunilor este acel zid uriaş, acea pălălae de piatră ce se înalţă la cer, într-un avânt neînstrunat. Sălbăticie a timpurilor preistorice, triumf al grozăviei şi măreţiei! Omul se simte strivit faţă cu această zidire fără asemănare în lume."

Din Poiana Coștilei revenim în Bușteni pe alt traseu, circa o oră jumătate.

Acțiunea se încheie în jurul prânzului.
 Ne luăm rămas bun de la Bucegi dar ne vom revedea la Bușteni pe noi cărări de munte.

Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

Scurta descriere a destinatiei:

Bușteni



Străjuit de muntii Caraiman si Coștila, străbătut de apele raului Prahova, Busteni - vechi centru al turismului si alpinismului romanesc – reprezinta cel mai important punct de plecare in drumetiile si ascensiunile alpine din masivul Bucegi si imprejurimi.

Altitudinea medie a orașului Bușteni este de 850 m. Este una din cele mai populare stațiuni de munte, oferind panorame spectaculoase, o mulțime de oportunități și activități de vacanță.

Despre locatie:

Pensiunea Steaua Nordului



Este situată la poalele Muntilor Bucegi, în Busteni si oferă o panoramă deosebita asupra Masivului Caraiman. Din incinta pensiunii se vede Castelul Cantacuzino, o adevărată bijuterie arhitecturală, pe care îl vom vizita și noi.

Este o pensiune frumoasă, primitoare, ne-am simțit foarte bine aici în toamnă astfel încât am decis să revenim și vara, pentru a colinda noi trasee de munte.

De la pensiune se poate ajunge pe jos la următoarele obiective:
Gara Bușteni – 10 minute
Castelul Cantacuzino – 15 minute
Casa Memorială „Cezar Petrescu” – 10 minute
Centrul orașului – 10 minute
Telecabina Bușteni – 30 minute

 :oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
S-au deschis rezervarile. Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/excursie-cheile-zanoagei-lacul-scropoasa

Offline estera

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 37
Salut, am reusit sa fac plata cu cardul de vacanta! *|*
Doresc sa ma inscriu la excursia cu jeepul!
Elena din Mures

Offline Gabi Bv

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
Bună! Și eu doresc sa ma  înscriu la excursia cu mașini 4x4. Mulțumesc!
Gabi Brasov

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1480
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Mulțumesc, am notat cele 2 opțiuni.
Cine mai vine cu noi?  *|*

Offline Tillinger Maria

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 8
Buna!
Doresc si eu sa particip la excursie!
Maria Carei

Offline gratie

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
Bună ziua, sunt Ioana Ruse, pentru prima data cu voi! Ma înscriu și eu pentru excursia cu jeep-ul.

Offline viorica samoila

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 40
Buna,
si eu vreau excursia/ drumetia cu masina de teren.
Multumesc!
Vio

Offline bibi1504

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Buna! As dori sa merg si eu in excursie! Oare mai merge cineva din Cluj?

Offline ghibirdic viorica

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
Re: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei si lacul Scropoasa. 15 - 17 iulie 2022
« Răspuns #9 : Sâmbătă, 09 Iulie 2022, 10:40 »
Bună dimi!
Un mare DA pentru plimbarea cu jeepul.
Abia aștept întâlnirea/reintalnirea noastră!
 *|*

Offline Gabriela11

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 11
Re: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei si lacul Scropoasa. 15 - 17 iulie 2022
« Răspuns #10 : Duminică, 10 Iulie 2022, 10:01 »
Bună,
Doresc sa merg cu jerp-ul.

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1480
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei si lacul Scropoasa. 15 - 17 iulie 2022
« Răspuns #11 : Duminică, 10 Iulie 2022, 11:56 »
Am notat optiunile voastre referitor la excursia optionala pe Transbucegi.
Am vorbit intre timp si cu firma din Busteni care ne va asigura transportul cu jeepuri  :thumbup:

Am rugamintea sa ma anuntati până cel tarziu miercuri daca este cineva care nu doreste sa participe la excursia optionala cu jeepuri.

De asemenea, am rugamintea sa ma anuntati pâna cel tarziu miercuri daca mai este cineva care doreste meniu vegetarian.

Tot până miercuri, va rog sa imi transmiteti daca doriti sa serviti o ciorba vineri la prânz.


Zonele din care veniti:
Bucuresti (3), Prahova (2), Brasov, Fagaras, Mures, Dolj, Suceava, Constanta, Satu Mare.

Din Cluj nu este nimeni in acest moment dar posibil ca persoana din Satu Mare sa treaca prin Cluj.

In cazul in care doriti sa vorbiti intre voi pentru transport, spuneti-mi si va pun in legatura.

Ma bucur sa ne (re)vedem la munte, vom vedea locuri spectaculoase.

Si pensiunea care ne va gazdui este foarte frumoasa, primitoare, un loc minunat unde sigur ne vom simti foarte bine.

Cine mai vine cu noi?  *|*








Offline costi31

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 604
Și eu vin !  O0
Plec din Roman cu trenul , dar sunt interesat și pt grupaj dacă merge cineva cu auto personal !
Vă salut cu drag !  :thumbup:

Offline Mareea

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 49
Buna, tuturor!

Vin din Bucuresti cu trenul, daca mai alege cineva aceasta optiune poate ne vedem la gara. :)

Particip si eu la excursia optionala cu jeep-ul si as vrea sa mananc o ciorba vineri la pranz.

Multumesc, Diana!  *|*

Offline costi31

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 604
Bună Mareea , pe care tren îl luați mai exact ?
Vin și eu cu cel de 12.30 din București , practic fac schimbare , dacă mai este cineva ne putem tine companie.
Spor la toate s-aveți !  :)