Autor Subiect: Poiana Narciselor, fenomenele de la Racos, cetati. 13 - 15 mai 2022  (Citit de 3225 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12478
Poiana Narciselor, fenomenele de la Racos, cetati. 13 - 15 mai 2022
« : Duminică, 21 Noiembrie 2021, 12:33 »Tarif: 440 lei/ persoana

Supliment single: 100 lei. Se va anunta agentia la inscriere si daca mai sunt disponibilitati, se va comunica pentru a plati diferenta.

Rezervari: https://singlescamp.ro/trip/excursie-poiana-narciselor-vulcanul-racos-cetati

Perioada de desfasurare: 13/05/2022 - 15/05/2022

Cazare: Pensiunea Roua Muntelui Dejani, jud. Brasov

Grup de: 22 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   transport zonal cu autocar/microbuz
•   cazare x 2 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Recomandam grupaj.
x     supliment single 100 lei
x     mese mic dejun, pranz si cina*
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare si incadrare in conditiile si restrictiile sanitare impuse de autoritati.

*Pensiunea ne pune la dispozitie bucataria si grill-ul exterior, urmand ca noi sa ne organizam si desfasuram la fata locului. Diana, va ajuta cu aprovizionarea, acolo fiecare isi va aduce aportul la pregatirea meselelor, la debarasare si spalatul veselei folosite.
 
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu  TEL 0720/048744

Ce vedem in aceasta calatorie: Poiana Narciselor, vulcanul Racos, lacul de Smarald, cetatile Fagaras si Rupea, Moara de la Ohaba.

Profilul si tipul excursiei: tur zonal in care o sa descoperim impreuna multe locuri interesante; o ocazie perfecta de socializare, mai ales ca o sa gatim impreuna!  :)

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane iubitoare de a calatori in tara, care isi doresc un grup cu care sa viziteze, cu care sas-si petreaca un sfarsit de saptamana si sa se distreze.

Recomandare incaltaminte si imbracaminte. Echipament sport, comod, încălțăminte impermeabilă în special pentru dumbrava cu narcise unde solul este, în general, foarte umed.

Trebuie sa aveti la voi:

•   Document de identitate: carte de identitate
•   Documente medicale -  in conditiile in care, la nivel national,  incepand cu data de 8 martie se iasa din Starea de Alerta si ca efect sunt anulate sau in curs de anulare majoritatea restrictiilor medical-sanitare, organizatorii si agentia Bon Voyage srl NU limiteaza in nici un fel inscrierile. Nu conditionam in nici un fel inscrierea, facem insa precizarea ca in situatia in care mai exista sau reapar restrictii trebuie sa va informati si sa fiti siguri ca le puteti respecta. Noi ca organizatori si agentia turistica suntem nevoiti sa respectam regulile date prin ordonante si decizii locale si sa limitam accesul celor care nu se incadreaza in acestea. Imposibilitatea de participare a unei persoane rezervate din motive independente de agentia turistica si de organizatori nu se poate invoca drept motivatie de neprezentare, cu solicitare de rambursare a sumelor achitate. Noi nu avem nici o vina ca cineva nu se poate incadra si deci nu ni se poate imputa ceva sau solicita sa rambursam banii incasati. Responsabilitatea este 100% a persoanei rezervate.

Programul excursiei

Ziua 1. 13 mai 2022 Cetatea Fagarasilor si un grill...de socializare Orele 15:00 întâlnirea cu însoțitorul de grup la poarta de intrare în cetatea Făgărașului
Cetatea Făgăraș se află în centrul municipiului Făgăraș, la jumătatea distanței dintre Brașov și Sibiu, pe Drumul Național 1.
Intrarea în cetate se face de pe Strada Mihai Viteazul numărul 1, în jurul acesteia sunt mai multe locuri de parcare.
Gara din Făgăraș se găsește la 2 km.
Vizităm împreună muzeul din interiorul cetății, o scurtă plimbare pe lângă cetate și apoi ne îndreptăm spre pensiunea Roua Muntelui din Dejani unde suntem cazați, sunt circa 20 de km.
Ne cazăm, un scurt refresh si ne apucăm de grătar.
Atmosfera de lângă foc este grozavă și ce arome… Ne bucurăm să repetăm această experiență de câte ori este posibil. Am avut, de fiecare dată, ajutoare de nădăjde și idei noi de preparate la grătar...

Cetatea FăgărașuluiCetatea Făgăraşului este cel mai impunător monument al ţinutului, unul dintre cele mai mari şi mai bine păstrate cetăți din întreaga ţară şi chiar din Europa.

 Construcția acestui monument magnific a început la sfârşitul secolului XIV și a continuat prin adăugiri succesive până la mijlocul secolului al XVII-lea. Scopul suprem era apărarea sud-estului Transilvaniei de invazia tătarilor şi otomanilor.

Cetatea Făgărașului nu poate fi asociată cu imaginea unui singur domnitor, fiecare domnie în Transilvania a adus cetății îmbunătățiri semnificative, consolidări, adăugiri transformând-o din cetate militară în reședință a principilor Transilvaniei. Interiorul ei cuprinde istorie, evoluție, frumusețe, cultură, civilizație și mai presus de toate, faimă, recunoaștere europeană și avantaje strategice.

În prezent cetatea Făgărașului este muzeu si unul dintre cele mai frumoase castele din lume, potrivit jurnalistilor de la Hopper.

Vom vizita  Muzeul Țării Fagarasului "Valer Literat" aflat în incinta cetății, care se mândrește cu un patrimoniu de peste 20.000 de piese.

Tarif de vizitare 2021:
Adulți - 20 RON
Elevi, studenți, pensionari - 10 RON
Taxa de vizitare este individuală, nu se fac reduceri de grup

Ziua 2. 14 mai 2022 Excursie de o zi la Rezervația Geologică de la Racoș și Cetatea de la Rupea
Traseu cu microbuzul pe ruta: Dejani - Racoș - Rupea - Dejani circa 1720 km (o sa inchiriem un microbuz - a carui servicii sunt incluse in tariful excursiei)
După micul dejun ne îndreptăm cu microbuzul închiriat pentru această zi la Racoș.
Vizităm Castelul Sükösd-Bethlen atestat în anul 1624 și apoi facem o plimbare de circa două ore în rezervația geologică de la marginea localității. Vedem Vulcanul stins, Lacul de Smarald, Coloanele de Bazalt.
Taxa de vizitare 2021: 15 lei
Masa de prânz o luăm în zona Racoș - Rupea

De la Racoș mergem la cetatea Rupea, aflată în apropiere.
Vizităm cetatea si revenim la Dejani, estimăm să ajungem la pensiune în jurul orelor 18:00.

Pregătim cina împreună, ne bucurăm de atmosfera de grup

Racoș, județul Brașov
Racoș este o localitate pitoreasca unde majoritari sunt secuii. Prin apropiere trece Oltul care traversează Munții Persani, un masiv de munți nu prea înalți dar deosebit de sălbatici. În zona acestor munți au avut loc cele mai recente activități vulcanice de pe teritoriul țării noastre, adică acum aprox. 1 milion de ani. În zona au existat vulcani, care la Racoș au lăsat urme atât de vizibile încât ai zice au au erupt în urma cu doar câțiva ani. Nu întâmplător în capătul dinspre secuime a munților Persani se află cele mai multe ape minerale, mofete, ape termale etc.

La Racoș a existat un vulcan din care s-a exploatat mult timp zgură. Acum nu se mai exploatează deoarece e zonă protejată și e rezervație - Geoparcul Perșani. Peisajul rămas în urma exploatărilor e fantastic și deosebit de pitoresc. Iar pentru un pasionat de geologie, locul e perfect pentru a studia toate tipurile de zgură, cenușă, piatră ponce, bombe vulcanice, bazalturi, lavă întărita etc. Toate arată de parcă s-ar fi răcit ieri.

Peisajul de la Racoș este foarte asemănător cu cel de la Etna. Același tip de roci și de culori. Toată comuna Racoș este construită cu piatră ponce și tuf vulcanic. La fel de solid ca orice piatră masivă dar mult mai ușor, datorită structurii spongioase produse de bulele de gaz din timpul răcirii lavei.

Vulcanul stins de la Racos
 


 A inregistrat ultimele activitati vulcanice acum vreo 10.000 de ani, desi totul in jur pare ca mocneste inca. Pietrele au diferite nuante maro, rosiatice si negre, este vorba de tuf vulcanic, asa cum am vazut in excursiile noastre din Islanda, Norvegia, Italia. O perioada s-a exploatat zgura din craterul vulcanului, insa in prezent este zona naturala protejata.

Coloanele de bazalt reprezinta unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Transilvania, un adevarat spectacol natural, complexul fiind declarat in 1962 rezervatie naturala de tip geologic cu o suprafata totala de 2,5 hectare. Coloanele au o inaltime cuprinsa intre 10 si 15 metri si s-au format ca urmare a racirii rapide a lavei vulcanice..

Lacul de SmaraldDaca despre vulcan si coloane s-a mai vorbit, o adevarata ,minune de care parca nimeni nu a auzit este Lacul de smarald, aflat la niciun kilometru distanta.

În apropiere de fosta carieră de zgură se afla două cariere de bazalt, în care exploatarea a încetat la începutul anilor 1990. La câțiva pași de prima carieră de bazalt se află cariera Brazi, o ”groapă” uriașă în care s-a adunat apă. Lacul rezultat cu o apă verde a fost botezat Lacul de Smarald...

Are o culoare care se aseamana cu un smarald slefuit, iar altitudinea de la care il privesti, aflat fiind intr-o formatiune ce seamana a vulcan stravechi, te face sa iti inchipui ca prin el poti patrunde in alta lume.

Peisajul este absolut fabulos și impresionant. Nu-ți vine să crezi că nu știai de acest loc din țara ta.

Cetatea RupeaCetatea Rupea, aşa cum ni se înfăţişează astăzi, acoperă o suprafaţă de aproape 11 hectare cu ziduri, turnuri şi curţi interioare. Datorită poziţiei dominante pe care o ocupă în apropierea drumului european E 60, în dreptul oraşului, este o prezenţă remarcabilă de la mare distanţă.

Este atestată documentar în 1324 când Carol Robert de Anjou o cucerește și aceasta intră sub autoritate regală. În acest timp, a fost atacată de turci și nu a mai prezentat interes pentru curtea regală și este redată comunității, care reușește să construiască zidurile distruse și o fântână. La 1599, trupele lui Mihai Viteazul, în drum spre Șelimbăr, asediază cetatea, căci comunitatea de aici nu era de acord cu unirea celor trei provincii românești (Transilvania, Moldova și Țara Românească) pentru care milita voievodul. Un alt moment care marchează existența cetății are loc în secolul XVIII, când populația se retrage aici din pricina epidemiei de ciumă.

Există câteva elemente importante ale cetății, care, și după reconstruire, redau cetății atmosfera de acum câteva secole. Turnul Porții e primul prin care se trece, în fața lui fiind, în trecut, un șanț adânc peste care se așeza un pod mobil. Turnul Slujitorilor a fost construit în același timp cu Turnul Slăninii și se află în apropierea fântânii (cu adâncimea de 41 m). Trecem pe teritoriul Cetății de Mijloc printr-o poartă sub forma unei arcade, iar pe latura vestică a cetății putem intra în Capelă și în Turnul Cercetașilor, dar și în Turnul Pentagonal. Pentru panoramă și apogeul experienței în cetate, urcăm până la Căsuța din vârf de unde avem o priveliște impresionantă asupra împrejurimilor.

Ziua 3. 15 mai 2022 Poiana Narciselor din Drumbrava Vadului și Moara de apă de la Ohaba
După micul dejun, grupați pe mașinile personale, ne îndreptăm spre Vad, circa 40 km.
O plimbare relaxantă în rezervație, ne bucurăm de spectacolul oferit de gingașele flori. Este perioada când narcisele sunt, de obicei, în plină floare.
Cu cei care nu se grăbesc spre casă mergem apoi la Ohaba să vizităm moara de apă, aproximativ 5 km din Vad.

Acțiunea se încheie în jurul prânzului.

Poiana Narciselor din Drumbrava VaduluiAcest loc magnific, acoperit cu padure de stejar, reprezinta singura rezervatie naturala de profil din Europa, intinzandu-se pe o suprafata de 400 de hectare. Frumusetea si mirosul senzual si pronuntat al covorului de narcise, alaturi de cadrul natural in care este amplasata poiana te determina sa revii in fiecare primavara.
Zona este arie protejata de interes national și culesul frumoaselor narcise este interzis prin lege.
Cresterea narciselor a fost favorizata in primul rand de solul podzolic cu urme de mlastina si umbre slabe ale arborilor, iar in unele locuri pot creste chiar si 150 de fire pe metru patrat.

Moara de apă de la Ohaba

Este cea mai veche moara din de apă Tara Fagarasului aflată în stare de functionare, in pofida faptului ca are mai mult de 130 de ani de activitate. Pietrele morii au fost aduse din Franta, in 1873 si nu au fost niciodata inlocuite.

O oprire aici completeaza experienta rusticului, a vietii satului asa cum se mai pastreaza, in crampeie, din vechime. Candva, toate satele din valea Sercaitei aveau moara. Datorita masivelor transformari aduse de invazia civilizatiei moderne, peste lumea satului, cele mai multe instalatii taranesti din Tara Fagarasului s-au ruinat si, in cele din urma, au disparut. Fiindca a supravietuit mai mult de un secol, moara de la Ohaba, a fost supranumita si Moara cu Noroc.

Vechile mori de vant sau de apa vorbesc de vremuri cand painea noastra avea un cu totul alt gust: mai natural, mai sanatos, mai putin rafinat. Pâinea tăranului român, frământată din faina grauntelor, poarta pecetea organicului pierdut pentru cei mai multi din locuitorii aglomerarilor urbane. Iar mecanismul si obiectele originale aflate in incinta morii de la Ohaba sporesc farmecul autentic al acestei instalatii de epoca.

Totusi, putini oameni isi mai poarta sacul de graunte la moara de apa de la Ohaba, tocmai fiindca lumea satului a saracit in pastratori de traditii, in locuitori. In vechime, veneau care pline de grane, astazi, abia daca mai vine un musteriu sa macine, o data la doua zile.

Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

Scurta descriere a excursiei: "Cu narciși, cu crini, cu lotuși / Timpul cald se-apropie…"

 O ieșire veselă, de primăvară în Țara Făgărașului, cu prieteni vechi și noi. Locuri dragi, pe care ne bucurăm să le revedem an de an: cetatea Făgărașului, poienile cu narcise din Dumbrava Vadului, impresionanta rezervație geologică de la Racoș cu Vulcanul stins, Lacul de smarald și Coloanele de bazalt, cetatea Rupea și alte minunății.
O plimbare relaxantă în natură și un soare cald, de primăvară într-un ținut de poveste, desemnat destinație de excelență în 2020.

Despre locatie: venim de multi ani aici, ne-am obisnuit, suntem de-ai casei. Pensiunea Roua Muntelui este situată într-un sat de munte, la poalele munților Făgăraș. Un loc retras, primitor, foarte liniștit, aproape de pădure și pârâul Dejani.
Pensiunea oferă condiții foarte bune de cazare, cu dotări moderne, camere spațioase și o priveliște frumoasă spre munte. Calificativul mediu de pe Booking este "Exceptional", respectiv 9.6
În prezent pensiunea nu mai oferă servicii de masă, ne vom organiza singuri.
Însoțitorul de grup va aduce cele necesare, cheltuielile urmând să fie împărțite în mod egal dar fiecare trebuie sa ajute la pregătirea mesei.

 :oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12478
Re: Poiana Narciselor, fenomenele de la Racos, cetati. 13 - 15 mai 2022
« Răspuns #1 : Duminică, 21 Noiembrie 2021, 13:48 »
Rezervarile s-au deschis. Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/excursie-poiana-narciselor-vulcanul-racos-cetati

Offline PGabriela

 • Sr. Member
 • ****
 • Mesaje postate: 267
Re: Poiana Narciselor, fenomenele de la Racos, cetati. 13 - 15 mai 2022
« Răspuns #2 : Vineri, 18 Martie 2022, 00:09 »
Astept cu nerăbdare acțiunea.
Vin din TgMures-Brasov.apoi Brasov-Fagaras

Offline Balaita Violeta

 • Jr. Member
 • **
 • Mesaje postate: 82
Re: Poiana Narciselor, fenomenele de la Racos, cetati. 13 - 15 mai 2022
« Răspuns #3 : Vineri, 15 Aprilie 2022, 15:03 »
Buna ziua ! M-as inscrie si eu , am inteles ca mai este cineva din Bacau, sa mergem impreuna cu o singura masina. 0751777819 Violeta

Offline Balaita Violeta

 • Jr. Member
 • **
 • Mesaje postate: 82
Re: Poiana Narciselor, fenomenele de la Racos, cetati. 13 - 15 mai 2022
« Răspuns #4 : Sâmbătă, 16 Aprilie 2022, 10:01 »
Buna tuturor ! Am achitat integral , sunt nerabdatoare, e mult timp de cand nu am mai plecat de acasa. Natura asteapta-ma , vin in curand ! Sper sa mai fie cineva din zona, sa nu ma plictisesc pe drum.

petrutz

 • Vizitator
Re: Poiana Narciselor, fenomenele de la Racos, cetati. 13 - 15 mai 2022
« Răspuns #5 : Luni, 18 Aprilie 2022, 12:13 »
M-am inscris pentru poiana narciselor,sunt din roman,posesor auto sunt disponibil pentru grupaj.0744551110

petrutz

 • Vizitator
Re: Poiana Narciselor, fenomenele de la Racos, cetati. 13 - 15 mai 2022
« Răspuns #6 : Luni, 18 Aprilie 2022, 15:00 »
M-am inscris pentru poiana narciselor,sunt din roman,sunt disponibil pentru formarea unui grupaj cu propria-mi masina. 0744551110.

petrutz

 • Vizitator
Re: Poiana Narciselor, fenomenele de la Racos, cetati. 13 - 15 mai 2022
« Răspuns #7 : Luni, 18 Aprilie 2022, 15:09 »
M-am inscris pentru poiana narciselor,sunt din roman, sunt disponibil pentru grupaj.0744551110

Offline Mazilu Greta

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 15
Re: Poiana Narciselor, fenomenele de la Racos, cetati. 13 - 15 mai 2022
« Răspuns #8 : Luni, 18 Aprilie 2022, 15:55 »
 Bună tuturor!
Eu vin din Pitești, dacă  dorește cineva să călătorim împreună cu mașina mea,mi-ar face plăcere.
Greta

Offline krondia

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1207
 • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Poiana Narciselor, fenomenele de la Racos, cetati. 13 - 15 mai 2022
« Răspuns #9 : Luni, 18 Aprilie 2022, 19:29 »
Bun venit tuturor!
Pentru inceput, am o intrebare de baraj: cine se oferă sa ne ajute la grill?
Nu de alta dar la gratar eu una nu ma pricep  :giggle:

Offline So

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 5
Re: Poiana Narciselor, fenomenele de la Racos, cetati. 13 - 15 mai 2022
« Răspuns #10 : Miercuri, 20 Aprilie 2022, 08:54 »
Buna dimineața,

Eu vin din București cu mașină personală și mă bucur sa iau încă 3 persoane.
Cât despre grătar, nu e rocket science, pot sa ajut.:)

Sărbători frumoase!

Sorin
Cu bine,
Sorin

Offline Horzon

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 10
Re: Poiana Narciselor, fenomenele de la Racos, cetati. 13 - 15 mai 2022
« Răspuns #11 : Joi, 28 Aprilie 2022, 10:04 »
Bună tuturor! Sunt nou venită, vin din Iași cu mașina.Mi-ar face plăcere să iau 2 persoane, dacă este cineva interesat.
Nicoleta

Offline anailil

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 9
Re: Poiana Narciselor, fenomenele de la Racos, cetati. 13 - 15 mai 2022
« Răspuns #12 : Sâmbătă, 30 Aprilie 2022, 06:37 »
Buna dimineața,

Eu vin din București cu mașină personală și mă bucur sa iau încă 3 persoane.
Cât despre grătar, nu e rocket science, pot sa ajut.:)

Sărbători frumoase!

Sorin

Buna Sorin,
Ai mai fost la Poiana Narciselor? Exista oare vreo ruta mai simpla, fara prea multe serpentine, venind dintre Bucuresti?

Multumesc,
Liliana

Offline anailil

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 9
Re: Poiana Narciselor, fenomenele de la Racos, cetati. 13 - 15 mai 2022
« Răspuns #13 : Sâmbătă, 30 Aprilie 2022, 07:04 »
Buna,
Voi pleca din Bucuresti cu masina mea si am un loc pentru un barbat, sofer experimentat, care sa ma poata inlocui la volan pe anumite portiuni de drum, daca va fi cazul.
O zi buna,
Liliana

Offline Hera

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 3
Re: Poiana Narciselor, fenomenele de la Racos, cetati. 13 - 15 mai 2022
« Răspuns #14 : Luni, 02 Mai 2022, 12:16 »
Buna ziua!
A intervenit o urgenta și nu voi putea ajunge, din păcate.
Avansul excursiei este plătit, poate vrea cineva sa se bucure de experiența respectiva care va fi, cu siguranța , deosebita.
O zi frumoasa tuturor!