Autor Subiect: Primavara cu drumetii, distractie si prieteni. Predeal 15 - 17 aprilie 2022  (Citit de 247 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 12237
Tarif: 490 lei/ persoana

Rezervari: https://singlescamp.ro/trip/drumetie-predeal

Perioada de desfasurare: 15/04/2022 - 17/04/2022

Cazare: Hotel Montblanc Predeal 3*

Grup de: 32 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   cazare x 2 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 2
•   cina x 2
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Recomandam grupaj.
x     transfer la capete de traseu
x     pranz sambata
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare si incadrare in conditiile si restrictiile sanitare de calatorie. La momentul lansarii excursiei: certificat de vaccinare.

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu

Ce vedem in aceasta calatorie: zona muntilor Bucegi si Baiului

Profilul si tipul excursiei: Drumetii la sfarsit de saptamana, cu socializare si voie buna. O ieșire de primăvară în aerul curat al munților. Un prilej de petrecere a unui weekend în natură, cu drumeții și socializare, cu prieteni noi și vechi și multă voie bună. O acțiune îndrăgită, pe care o repetăm de ani buni cu același succes.
În natură nu vom găsi wifi, dar sigur ne vom bucura de o conexiune mult mai bună…

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane active, iubitoare de miscare in aer liber, care-si doresc sa petreaca bucuria iesirii in grup, impreuna cu o gasca de oameni faini.

Aceasta este o excursie care are in program drumetii montane. Cititi va rugam, pentru ca este important:

Cum sunt organizate drumetiile montane organizate de Singles Camp

Reguli in drumetii

 :oops:Echipamentul este obligatoriu pentru a fi admisi in tura:  Echipament de iarna Echipament de vara

Trebuie sa aveti la voi:

•   Document de identitate: carte de identitate
•   Documente medicale - cele solicitate de autoritatatile locale din zona de calatorie: certificat verde de vaccinare

Programul excursiei

Ziua 1. 15 aprilie 2022 Acasă la Mama Oara - Drumeție din Predeal la Cabana Phoenix Diham

Traseu  montan: Valea Râșnoavei Predeal 1.000 m - Muchia Brădetului - Cabana Forban (Steaua) 1.200m  - Șaua Baiului 1.354 m - Cabana Diham 1.320 m - Valea Beuca - La Șipote - Valea Râșnoavei Predeal 1.000 m

 Durata traseului este estimată la circa 4 ore fără pauze

 Diferența de nivel: +/- 350 m

Grad de dificultate : ușor
La ora 12:00 ne întâlnim la pensiune.
Check-in dacă sunt gata camerele, ne schimbăm rapid in echipament de munte. Vă recomandăm să veniți gata echipați de drumeție, la pensiune să vă schimbați doar încălțămintea de oraș cu bocancii de munte.

La 12:30 plecăm în grupaj auto/taxi spre Valea Râșnoavei, unde începe traseul nostru.

Vă rugăm să nu întârziați!

Plecați din timp la drum, aveți în vedere că zona din apropierea orașului Predeal este, de regulă, aglomerată în weekend.

La ora anunțată se pleacă pe traseu, nu dorim să ne prindă noaptea în pădure.

Traseul este unul cu un grad mic de dificultate si poate fi parcurs de persoane care nu sunt foarte pregatite din punct de vedere fizic.

Poteca urcă ușor prin pădure până la Cabana Forban - actualul complex sportiv Steaua unde vom ajunge după circa 30 de minute. De aici urmăm drumul forestier spre Șaua Baiului și apoi spre Cabana Diham.

Un traseu foarte pitoresc, cu o priveliște extraordinară. Vedem masivul Bucegi cu toate vârfurile sale, Crucea Eroilor de pe Caraiman, Releul de pe Coștila, Colții Morarului, undeva în plan îndepărtat Piatra Craiului dar și Măgura Codlei, Masivele Postăvaru și Piatra Mare. O plăcere să urci însoțit de așa imagini.

În cel mult două ore jumătate suntem la cabana Diham, un loc foarte cunoscut și îndrăgit de iubitorii muntelui. Cu o istorie zbuciumată, oferă un excelent loc de odihnă și este în același timp punct de plecare pentru numeroase drumeții în împrejurimi sau pe trasee mai dificile pe abruptul nordic al Bucegilor.

Pauză pentru un ceai, o gustare și coborâm spre Predeal pe un drum mai scurt care pleacă chiar de lângă cabană. În cel mult o oră jumătate ajungem în locul numit "La Șipote" de unde revenim la pensiune în grupaj auto/taxi.

Cina, timp liber, ne bucurăm împreună de atmosfera de grup.

Cabana Diham

 

 Aflată la o altitudine de 1.320 de metri, cabana de sub Măgura Cenușie a apărut în 1934, pe locul unor grajduri de vite construite în 1906. Inițiativa de a construi unui adăpost a aparținut Clubului German de Schi din București, care funcționa în această zonă din 1932 și care avea nevoie de un loc de odihnă pentru schiori.

 Cabana a beneficiat de două etape de extindere și modernizare, în anii ’70 și apoi în 2001 a fost dat în folosință al doilea corp al clădirii, ridicat de soții Gigi și Maria Bordea. Noua clădire era construită, în totalitate, din lemn, fapt pentru care, un an mai târziu, a fost distrusă de flăcări. Iubitorii muntelui nu au putut rămâne nepăsători și, cu mic cu mare, s-au mobilizat, ajutând cu donații sau chiar participând efectiv la reconstrucția cabanei.

Cabana a primit un nou nume: Diham Phoenix, cu trimitere la pasărea ce renaște din propria cenușă. Iarna, actualul adăpost servește ca bază pentru practicarea schiului fond, așa cum a fost și intenția constructorilor în 1934.

Cabana Diham este îngrijită acum de Maria Bordea, "Mama Oara" cum este alintată de drumeții care îi trec pragul. La aproape 80 de ani, Mama Oara este cel mai vechi și mai respectat cabanier din România. Trăieşte de mai bine de 50 de ani în inima munţilor, unde a îngrijit nenumărate generaţii de iubitori de munte şi a devenit un reper. A avut grijă, pe rând, de cabanele Omu, Babele, Caraiman și din 1979 s-a stabilit la Diham. În prezent este ajutată de copiii ei, care i-au promis că nu vor înstrăina cabana și vor duce tradiția de familie mai departe.

Ziua 2. 16 aprilie 2022 Cabana Gârbova din Munții Baiului
 
Traseu: Urcare cu telescaunul din Predeal până la Clăbucet Sosire 1.050 m și drumeție la Cabana Gârbova 1.350 m, circa 40 minute

Opțional, continuăm drumeția spre Azuga pe traseul:  Vârful Clăbucetul Taurului 1.520m - Drumul Tunului - Azuga 950m

Vizionati un filmulet cu o parte din traseul pe care urmeaza sa-l faceti. Click aici

Durata întregului traseu de la Clăbucet Sosire la Azuga este estimată la circa 4 ore fără pauze.

Diferența de nivel: +/- 500 m

Grad de dificultate : mediu

După micul dejun plecăm spre pârtia de schi din Predeal de unde luăm telescaunul până la Clăbucet Sosire.
În 2021 o urcare a costat 35 lei sau 60 lei dus-intors.

Pauză pentru fotografii, priveliștea spre Bucegi de lângă stația de teleferic este minunată: revedem Colții Morarului, Bucșoiu, Crucea Eroilor, Releul de pe Coștila.

De aici până la Cabana Gârbova avem de parcurs pe jos circa jumătate de oră, un traseu ușor pe care îl poate parcurge oricine.

La cabană facem o scurtă pauză pentru o gustare, un ceai, o cafea. De aici, cei care nu doresc să mai continue pot reveni pe același drum, urmând să coboare în Predeal tot cu telescaunul.

 Cu ceilalți continuăm traseul spre Clăbucetul Taurului. Urcușul spre vârf nu este tocmai ușor dar merită cu prisosință pentru că vom ajunge într-un loc panoramic excepțional dar și de mare însemnătate istorică.

Pe Vârful Clăbucetul Taurului, aflat pe linia frontului Predeal - Azuga (Munții Bucegi – Munții Baiului), se păstrează încă urmele tranșeelor și adăposturilor armatei române din anul 1916. Aici s-au dat lupte grele în timpul  Primul Război Mondial.

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, pe Vărful Clăbucetul Taurului s-a ridicat o troiță în memoria ostașilor români care și-au pierdut viața în Bătălia de la Predeal. Totodată a fost marcat și traseul tematic Drumul Tunului pe drumul pe care a fost urcat în octombrie armamentul ostașilor români dinspre Azuga.

Ca repere istorice, Bătălia de pe Valea Prahovei s-a desfășurat între 9–25 octombrie 1916, fiind una dintre cele mai grele confruntări ale armatei române din Primul Război Mondial, soldate cu numeroase pierderi de vieți umane, în zonele Predeal/Susai, Azuga/ Clăbucetul Taurului, Clăbucetul Azugii și Clăbucetul Baiului, Bușteni/ Valea Cerbului, Diham.

Ne tragem sufletul pe vârful Clăbucetul Taurului, admirăm priveliștea și coborâm spre Azuga pe Drumul Tunului.

Traseul nu este trecut pe hărți dar este bine marcat și se coboară mai ușor decât pe poteca turistică unde sunt porțiuni abrupte. Un traseu emoționant, gândindu-ne la evenimentele din toamna anului 2016.
 
De la Azuga revenim la Predeal cu trenul sau cu taxi, sunt circa 10 km.

Seara cina, socializare

Ziua 3. 17 aprilie 2022Cabana Trei Brazi și Poiana SecuilorMicul dejun, ne indreptam spre Cabana Trei Brazi si apoi Poiana Secuilor. O scurta drumetie in jur de vreo 2 ore, pranzul a la carte la Cabana Secuilor si apoi...drumul spre casa. Apreciem in jur de 15:00.

Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

PredealStaţiunea Predeal este situată pe Valea Prahovei, între râurile Prahova şi Timiş, la poalele munţilor Bucegi. Oraşul Predeal se află la altitudinea de 1.030m -1.110m, singurul oraș din România amplasat la o altitudine atât de înaltă. Una dintre cele mai populare stațiuni montane din țară, localitatea este îndrăgită de cei care iubesc natura,sportul, drumețiile sau care vor să se bucure de aerul curat şi nepoluat.
Revenim și noi de mai bine de opt ani la Predeal, să ne bucurăm de aerul tare și peisajele de munte.

 :oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 12237
Re: Primavara cu drumetii, distractie si prieteni. Predeal 15 - 17 aprilie 2022
« Răspuns #1 : Marţi, 23 Noiembrie 2021, 11:01 »
S-au deschis rezervarile. Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/drumetie-predeal