Autor Subiect: Cheile Nerei, cascada Beusnita, Ochiul Beiului, distractie! 21 - 24 iulie  (Citit de 4132 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12790
Tarif: 580 lei/ persoana

Supliment single: 160 lei - locurile sunt limitate. Intentia de a ocupa un loc singur in camera trebuie comunicata de la inceput agentiei, iar la avans e nevoie sa se achite suplimentar suplimentul de tarif.

Rezervari: https://singlescamp.ro/trip/excursie-cheile-nerei

Perioada de desfasurare: 21/07/2022 - 24/07/2022

Cazare: Pensiunea Cheile Nerei 3* Sasca Romana

Grup de: 48 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   cazare x 3 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 3
•   cina x 3
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei
•   ghid montan

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie**
x     transfer la capete de traseu
x     mese de pranz
x     taxa intrare in Rezervatia Cheile Nerei - Beusnita
x     rafting pe Cheile Nerei. Tarif 130 lei. Include: ghidaj, barci, veste pentru rafting.*
x     transfer aeroport - hotel si aeroport - hotel
x     transfer la capete de traseu
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare si incadrare in conditiile sanitare impuse de autoritati.

* Inscrierile pentru rafting se fac la insotitorul de grup, in prima zi. Tot lui i se achita cei 130 lei.

** Se vor organiza transporturi cu microbuze, in grupaj pe urmatoarele 2 rute:

Bucuresti Traseu: Bucuresti - Pitesti - Slatina - Craiova - Strehaia - Drobeta Turnu Severin - Orsova - Moldova Noua - Sasca Romana (MICROBUZ 30 locuri).Returul pe "Clisura", soseaua care urmareste Dunarea pana la Cazanele Mari, apoi continua ca si la sosire, pana inapoi in Bucuresti. Transportul cu miniautocar de 30 de locuri nu este inclus in pretul excursiei si se achita cota din tariful de transport + costuri legate de sofer (cazare + diurna de masa). Daca toate locurile miniautocarului se vor ocupa, suma de transport (tarif + sofer) se imparte la 30 persoane. Tariful se achita la urcarea in miniautocar, unei persoane desemnate sa colecteze banii. Tariful de transport va fi anuntat cu 2 luni inainte de plecare.

Sibiu Traseul va fi: Sibiu - Orastie - Hateg - Caransebes - Resita - Oravita - Sasca Romana si retur pe acelasi traseu.
Transportul cu microbuz de 18 locuri nu este inclus in pretul excursiei si se achita cota din tariful de transport + costuri legate de sofer (cazare + diurna de masa). Daca toate locurile microbuzului se vor ocupa, suma de transport (tarif + sofer) se imparte la 18 persoane. Tariful se achita la urcarea in miniautocar, unei persoane desemnate sa colecteze banii. Tariful de transport va fi anuntat cu 2 luni inainte de plecare.
    
Inscrierea la transport se face DOAR pe forum, nu sunand in agentie sau pe insotitorul de grup, nu trimitand Email-uri. Cu 30 de zile inainte de excursie se vor deschide 2 liste una pentru Bucuresti si una pentru Sibiu, in care va veti inscrie, individual (nu adaugati de altcineva). Inscrierea se face prin preluarea cu copy/paste a ULTIMEI LISTE (altfel ii lasam pe unii inscrisi pe dinafara) si adaugarea numelui si a initialei prenumelui, precum si a locului de urcare (conexiune). Evident ca pentru a putea posta pe forum, este nevoie sa aveti cont de utilizator, ceea ce v-am recomandat tuturor la momentul inscrierii in grup.

Persoanele care aleg sa vina in grupaj auto, sau nu au alta solutie de conexiune, vor trebui sa achite transferurile la cap de traseu: 50 lei. Se achita insotitorului de grup, urmand ca acesta sa redistribuie banii incasati celor care care au achitat transportul cu microbuzele.

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Florin Ionescu  0740/205877

Ce vedem in aceasta calatorie:: traseul spectaculos al Cheilor Nerei, cascada Beusnita, Lacul Ochiul Beiului si Lacul Dracului.

Profilul si tipul excursiei: excursie activa, cu drumetii, distractie si balaceala la piscina.

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane cu conditie fizica buna, sanatosi, care fac fata unui traseu montan de anduranta. Sociabili, dornici de miscare, veseli si gata oricand de petrecere.

Aceasta este o excursie care are in program drumetii montane. Cititi va rugam, pentru ca este important:

Cum sunt organizate drumetiile montane organizate de Singles Camp

Reguli in drumetii

 :oops:Echipamentul este obligatoriu pentru a fi admisi in tura: Echipament de vara + pantofi plastic de apa (care se folosesc si la mare contra intepaturilor aricilor de mare)

Trebuie sa aveti la voi:

•   Document de identitate: carte de identitate sau pasaport
•   Documente medicale -  in conditiile in care, la nivel national,  incepand cu data de 8 martie se iasa din Starea de Alerta si ca efect sunt anulate sau in curs de anulare majoritatea restrictiilor medical-sanitare, organizatorii si agentia Bon Voyage srl NU limiteaza in nici un fel inscrierile. Nu conditionam in nici un fel inscrierea, facem insa precizarea ca in situatia in care mai exista sau reapar restrictii trebuie sa va informati si sa fiti siguri ca le puteti respecta. Noi ca organizatori si agentia turistica suntem nevoiti sa respectam regulile date prin ordonante si decizii locale si sa limitam accesul celor care nu se incadreaza in acestea. Imposibilitatea de participare a unei persoane rezervate din motive independente de agentia turistica si de organizatori nu se poate invoca drept motivatie de neprezentare, cu solicitare de rambursare a sumelor achitate. Noi nu avem nici o vina ca cineva nu se poate incadra si deci nu ni se poate imputa ceva sau solicita sa rambursam banii incasati. Responsabilitatea este 100% a persoanei rezervate.

Programul excursiei

Ziua 1. 21 iulie 2022 Pornim la drum, ne intalnim si petrecem. Plecare Bucuresti: ora 7.00 si se ajunge dupa cca 9-10 ore, adica la 17.00, la Sasca Montana. Plecarea din Sibiu ora 9.00 din Piata Garii (parcare, in fata Bisericutei). Se ajunge cam in acelasi timp cu cei din Bucuresti. Check in la pensiune, apoi seara cina cu meniu de grup. Ghizii au sa va explice traseele, locurile prin care veti trece, particularitatile. Si un pic de party...

Ziua 2. 22 iulie 2022 Drumetie usoara Tunelele Romane - Cascada Vaioaga - Ochiul Beiului - Cascada Besnita Dupa micul dejun, la ora 9.30 se pleaca intr-o drumetie usoara, de incalzire pentru a doua zi. Echipament usor, rucsac de mici dimensiuni, sandviciuri si apa. Se pleaca din Sasca Romana, se trece prin Tunelele Romane, apoi se continua pana la Podul Beiului. Apoi pe drumul forestier, ajungeti la Cascada Vaioaga, ramaneti pentru o pauza de fotografiere, dupa care continuati pe drumul forestier pana la Pastravarie, acolo unde este amenajat un camping, o sa fie acolo mai multa lume, dar grupul nostru nu are treaba cu acel loc... decat pentru o scurta pauza. Excursia continua pe poteca din stanga pastravariei, pe langa gard. Se urca un pic pana in padure apoi o poteca umbrita conduce spre locul in care Beusnita se varsa in Bei. Se poate admira Ochiul Beiului, senzationalul albastru smarald al apei acestuia, apoi cine se incumeta, lipa - lipa desculti pe valea Beusnitei prin cascadele calcaroase, gen Pamukale. Tot acolo o pauza de masa, fiecare isi consuma sandviciul pregatit la pensiune sau individual cu produse cumparate de la magazinul din sat. Drumul continua spre Cascada Beusnita, un loc absolut mirific. Apa cade printre muschi si formatiuni calcaroase, de o rara frumusete. Acolo se formeaza travertinul. De la aceasta cascada se mai poate urca pe Beusnita pt celelalte doua cascade, dar doar cine se incumeta... Fotografii, apoi intoarcerea pe acelasi drum.
Tot acest traseu, lung de 8 km pe un sens, cu pauze, dureaza cca 7-8 ore. Nu este deloc dificil pentru ca se merge doar pe drum forestier, cu exceptia unei scurte portiuni la Tunelele Romane. Deci in jur de 17.00 veti ajunge inapoi la pensiune. Un refresh si ...socializare. Seara cina si petrecere.

Ziua 3. 23 iulie 2022 Drumetie Cheile Nerei Ziua - zilelor. Dupa micul dejun, la ora 8.00 in microbuze si se pleaca spre capatul traseului. Pt a va face o idee despre traseul de urmat, ganditi-va ca lungimea traseului este de cca 13 km. Nu este foarte lung, dar nici scurt. Nu sunt urcusuri prea multe si in nici un caz prea inalte, dar trebuie spus ca drumul pana la Podul Beiului nu este o alee de parc...
Se pleaca cu microbuzele din Sasca Romana, urmand cursul Vaii Susarei. Drumul auto urmeaza un traseu in dreapta, sus spre culme, in timp  poteca pietonala duce spre cascada Susara. Drumul sinuos de urcare ne duce in satul Carbunari, o localitate intinsa. De acolo va indreptati spre Poiana lui Logort, de fapt o imprejmuire cu gard de laturoaie de lemn. Acolo va despartiti de microbuz si urmeaza sa parcurgeti cei 20 de kilometri de traseu, pe Cheile Nerei. Drumul merge prin padure, iar indicatorul care se urmeaza este cel spre Lacul Dracului. Drumul este placut, in prima faza este unul forestier, de caruta. Cam o jumatate de ora se merge asa, apoi se intra pe carare de padure. Se merge in mars, fara probleme de orientare sau de dificultate pana la o intersectie de indicatoare. Se numeste "La scaune", pt ca acolo erau 3 - 4 bancute de odihna. In fiecare an mai dispare cate una, semn ca "civilizatia" a patruns si acolo. Langa, crucea unui tanar de douazecisiceva de ani... Drumul spre Lacul Dracului urca intai culmea printr-o padurice de arbusti, apoi coboara pana la Nera. Nu este chiar usor, dar bine ca e scurt...Lacul este superb, de un albastru straveziu ireal. Carduri de pastravi se rotesc si sar in apa. Un colt de rai! Coborati pana la apa, va balaciti un pic, serviti un sandvici, apoi inapoi la traseu. Va intoarceti la scaune si mergeti spre Cantonul lui Damian. Acela este reperul. (sarmanul, doar asta a mai ramas din maretia si frumusetea acelui loc - acum o ruina napadita de balarii...). Inca nu sunteti intrati pe chei, doar am parcurs intrarea in defileu. De aici incepe frumusetea: ogase, izbucuri, poieni si evident celebrele balcoane, poteci sapate in stanca de la malul Nerei, de cine si de ce ...nu se stie! Noi zicem bogdaproste ca avem pe unde sa mergem....Balcoanele au de 2-3 ani cabluri montate in stanca, asa ca va veti putea tine de ele... Mai sariti cate un pom cazut, mai admirati o floare, o frunza, uite asa se ajunge la pasarela, in Poiana lui Vogiun. Este de fapt acolo o gospodarie, pe partea cealalta a Nerei, care face reclama pe o bucata de lemn tintuita pe un pom ca vinde miere, branza, nu mai stiu ce. Acolo se face un popas si pregatiti-va intrati in cea mai frumoasa zona a Cheilor Nerei. Si ca pt orice lucru deosebit trebuie sa fi pregatit. Si odihnit. Peisajele stancii modelate de Nera si de vant sunt grozave, sunt convins ca o sa stati mirati la acele minunatii si nu va vine sa credeti ca sunteti pe pamant. Si apa aceea minunata care trece la doi pasi! Se merge asa vreo 2,5 ore bune (pana la Poiana lui Vogiun sunt vreo 3, cu pauze cu tot) si dupa ce trecem o serie de mai multe balcoane si coborasuri, ajungem la o trecere prin vad. Un indicator rasarit parca din poteca iti arata ca trebuie sa-ti inmoi picioarele in Nera, pt a ajunge la Cantonul lui Damian. Pt aceasta trecere sugerez celor cu care merg, sa aiba la ei papuci din aceia de plaja pietroasa, inchisi. In acest fel nu se vor zgaria de pietrele din apa. Traversam, facem si o baie, plecam apoi spre canton. Drumul este tot mai usor, este o poteca prin padure practic. Se ajunge la canton, apoi la zona de surpare a drumului, care practic a inchis accesul spre cladire si se urmeaza drumul forestier pana la Podul Beiului. Acolo unde cu o zi inainte ati vazut tunelele romane. In parcare va vor astepta microbuzele. Sunt total vreo 9 ore de mers, dar depinde si de grup. De aceea propun plecare cat mai de dimineata, pt a evita ajungerea pe intuneric. Seara, un refresh, cina si poate...cine stie...din nou o petrecere...

Ziua 4. 24 iulie 2022 La revedere prieteni, pornim spre casa! Ultima zi! In jur de ora 9.00 se pleaca spre casa, fiecare pe traseul lui. In drumm opriri pt masa, pt obiective de traseu. Cei care vin din Bucuresti se intorc pe Defileul Dunarii, avand astfel ocazia sa vada in mers Cazanele Mari, Cazanele Mici, Manastirea Mraconia, Chipul lui Decebal, Hidrocentrala Portile de Fier I....Cei care vin din Sibiu, Sarmizegetuza, Biserica de la Densus, poate Rezervatia de zimbri de la Hateg.

Programul poate suferi modificari, functie de vreme si alti factori care pot afecta activitatile.

Cheile Nerei, o zona superba:Traseul Cheilor Nerei este unul mediu, fara prea multe coborasuri sau urcusuri, se pastreaza practic poteca care insoteste firul apei. Exista cateva balcoane de trecere, dar pt o persoana care a mai fost la munte nu reprezinta nici un obstacol, nici o problema. Cei care insa au probleme de vertij, desi distanta pana jos la luciul apei este mica (cca 5 m), este indicat sa se gandeasca...de doua ori inainte de a se inscrie. Avem si cateva coborari pe treapta de stanca, cu grad minim de risc, dar unde este nevoie de un pic de concentrare si evident de conditia fizica necesara pt un astfel de traseu asigurat cu cablu. Distantele de coborare sunt scurte, cel mult 10 m, iar asigurarea cu cablu vine mult in ajutor. Cheile Nerei sunt parcurse si de persoane cu varste de peste 60 de ani, dar care evident au conditie fizica intretinuta prin excercitii. Deci nu reprezinta o problema pt persoane tinere.
Problema Cheilor Nerei este rezistenta la anduranta, acolo nu se pune problema de capacitate de efort de urcare, pt ca nu este cazul. Dealurile din jur, nu au mai mult de 600 m si in nici un punct nu le urcam pana in varf.
Ca un mare ajutor, microbuzele va vor duce la capat de traseu si va vor astepta la celalalt capat, scutind astfel de un efort inutil si de ore bune de mers.

Zona este de un pitoresc si un farmec aparte. Si este atat de particulara si personala, incat ai senzatia ca pasesti pe un taram nou, nemaintalnit. Sunt atatea lucruri de vazut si admirat acolo, incat poti sa-ti petreci o saptamna ratacind pe potecile parcului, vizitand cascade, pesteri, tuneluri sapate in stanca si bucurandu-te de peisaje de vis. Combinatia perfecta intre roca de calcar si o vegetatie mediteraneana bogata, intre apa de rau de munte si stancarie acoperita de muschi, iti creeaza un sentiment si un efect de placere vizuala de neexplicat. Culoarea ireala a Ochiului Beiului, lacrima verzui - albastra a ofiterului otoman care si-a vazut iubita romanca moarta, pastravii curcubeu ce se joaca in apele limpezi si repezi, racoarea potecilor umbrite, zgomotul cascadelor, iti influenteaza atat de mult starea, incat te simti levitand in frumos.

Trebuie sa va spunem ca Singles Camp este unul dintre pionierii traseului de Cheile Nerei. Multe harti, multe indicatii si explicatii ale noastre au fost apoi preluate de ghizi, de agentii, in organizarea altor grupuri. Avem multe amintiri de acolo. Cateva sunt surprinse in imaginile de mai jos.

Fotografii facute de Embo in 2015:

Si de alti pasionati ai acelei minunate zone:

In fiecare an, unii participanti impartasesc si lasa ca amintire pe forum, bucuria zilelor minunate petrecute pe Cheile Nerei  Dati CLICK pe an si ajungeti pe paginile excursiei de atunci:

2021 vara 2021 primavara 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013

O prezentare a locatiei in care o sa stati:

Este amplasata intr-o zona linistita, aproape de raul Nera. Are o terasa generoasa unde o sa serviti masa si o sa socializati si o piscina in aer liber, deci nu uitati de costumul de baie. Camerele au fiecare baie proprie, climatizare, TV si WiFi.

 :oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie


Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12790
Re: Cheile Nerei, cascada Beusnita, Ochiul Beiului, distractie! 21 - 24 iulie
« Răspuns #1 : Duminică, 21 Noiembrie 2021, 07:33 »
Am deschis rezervarile. Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/excursie-cheile-nerei

Offline Ttina

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 6
Re: Cheile Nerei, cascada Beusnita, Ochiul Beiului, distractie! 21 - 24 iulie
« Răspuns #2 : Vineri, 29 Aprilie 2022, 11:43 »
Buna ziua, Alina ma numesc si sunt din Slatina.
Nu prea inteleg,  trebuie certificat verde  pentru aceasta excursie?
Multumesc
Ttina

Offline Ttina

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 6
Re: Cheile Nerei, cascada Beusnita, Ochiul Beiului, distractie! 21 - 24 iulie
« Răspuns #3 : Vineri, 29 Aprilie 2022, 13:55 »
Buna ziua din nou,
Am platit avansul si de abia astept excursia :D.O sa merg cu autocarul de Bucurest, asadar eu deschid lista?
Alina- urcare din Slatina
Ttina

Offline Ttina

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 6
Re: Cheile Nerei, cascada Beusnita, Ochiul Beiului, distractie! 21 - 24 iulie
« Răspuns #4 : Sâmbătă, 30 Aprilie 2022, 10:21 »
Buna ziua din nou,
Am platit avansul si de abia astept excursia :D.O sa merg cu autocarul de Bucurest, asadar eu deschid lista?
Alina Angeru- urcare din Slatina
Ttina

Offline Anca B

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 7
Re: Cheile Nerei, cascada Beusnita, Ochiul Beiului, distractie! 21 - 24 iulie
« Răspuns #5 : Duminică, 05 Iunie 2022, 16:59 »
Buna ziua! Voi veni in excursie din Bucuresti. M-ar interesa sa stiu daca sunem suficiente persoane sa platim un microbuz sau mai sunt persoane interesate de gruaj auto. Multumesc.

Offline Maryo

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 10
Buna dimineata , sunt Maryo din Craiova , m-am inscris la aceasta excursie si doream sa intreb daca este cineva care doreste sa mearga cu masina ( cu mine , desigur )...O zi buna va doresc...

Offline Ttina

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 6
Buna ziua Maryo,
Sunt Alina din Slatina
Daca nu o sa mai fie posibilitatea microbuzului,te pot insoti eu?
Precizez ca nu am carnet ca sa ajut la condus☺.
Ttina

Offline Maryo

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 10
Sar'mana d-na Alina , cu cea mai mare placere , fiind abia la nivel "ïncepator" nu eram sigur daca mesajul meu a fost postat macar ,dar si citit... ;)...apoi am realizat ca nu am lasat un nr de telefon ( oare avem voie ?...la cate obligatii si restrictii am citit ... :angel:) oricum, imi asum raspunderea...0767213114... pe curand...

Offline Bon Voyage

 • Global Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Mesaje postate: 486
Persoanele inscrise la aceasta excursie sunt din toata tara.
Transportul cu microbuz se poate  organiza doar daca vor exista suficiente cereri pt a inchiria un microbuz de cel putin 19 locuri

Altfel ,va trebui sa va organizati in grupaje de masini pana la destinatie.

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12790
Maryo, imi pare rau, stiu ca multora nu le plac regulile si conditiile, dar trebuie inteles ca pentru ca ceva sa functioneze este nevoie de asa ceva. In orice domeniu, mai ales intr-unul special si sensibil care este socializarea offline.

Tot ceea ce este gandit si comunicat ca regula vine in ajutorul si confortul celor de aici, asa trebuie intelese lucrurile. Nu sunt restrictii pentru ca asa mi-ar place mie, sa fie cazone si ferme, ci pentru ca in felul acesta se pastreaza atmosfera si genul de interactiune asteptate de oamenii care vin cu noi.

Daca as fi lasat mesajele personale, accesul la profil, postarea datelor personale ar fi insemnat ca ne transformam intr-o actiune de dating. Ori nu asta este scopul Singles Camp, ci socializarea de grup.

Daca nu am filtra comunitatea prin anuntarea profilului, prin urmarirea incadrarii in acesta, Singles Camp s-ar transforma in altceva. Efortul nostru de a filtra, expunerea noastra a organizatorilor, subliniez inca o data, sunt pentru voi, pentru a gasi aici oameni de bun simt.

Comunicam de la inceput clar si direct care sunt regulile si conditiile, nu le spunem pe parcurs. Fiecare nou inscris este indrumat sa le citeasca, sa vada daca este  compatibil, daca le poate si este dispus sa le respecte.  Consideram ca odata inscris, considera ca este in profil, cunoaste conditiile si le-a acceptat.

Ma bucur ca ai inteles repede ca forumul este o platforma utila de dialog si comunicare, este foarte important pentru cei noi sa se familiarizeze cu acesta.

Offline Maryo

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 10
Multumesc in mod deosebit pt raspunsul d-voastra , nu sunt o fire revendicativa sau un tip impulsiv si sunt sigur ca ma incadrez in profilul cautat si dorit pt acest gen de excusii...Pe curand... :surrender:

Offline Julye

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 9
 • Never lose today's happiness by thinking the past.
 Maryo,  mai este posibil un pasager din Craiova? ?
:)

Offline Maryo

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 10
Buna ziua  Julye , in legatura cu intrebarea ta pot sa raspund ca nimeni nu m-am contactat "oficial" pt a merge impreuna.Daca sunteti decisa putem sa vb si la telefon pt detalii , eu am dat nr asa ca...va stau la dispozitie.O zi frumoasa va doresc.. :thumbup:

Offline Julye

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 9
 • Never lose today's happiness by thinking the past.
Buna ziua  Julye , in legatura cu intrebarea ta pot sa raspund ca nimeni nu m-am contactat "oficial" pt a merge impreuna.Daca sunteti decisa putem sa vb si la telefon pt detalii , eu am dat nr asa ca...va stau la dispozitie.O zi frumoasa va doresc.. :thumbup:

Multumesc, Maryo pentru acceptul de a te suna. Intre timp, m-am razgandit si am rezervat pentru excursia la Caraiman, 29-31 iulie.
 Poate cu alte ocazii! Zile frumoase! :)
:)