Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Croaziera Caraibe&Guadelupe 11 - 21 decembrie 2021
oli:
admin:
Oli ai indemant-o pe Adriana sa posteze aici cateva din imaginile de pe pagina ei de FB care "descriu" vasul de croaziera pe care ati calatorit. Le-am "cules" eu si le "impartasesc" cu ceilalti, pentru a intelege ce inseamna acel paradis plutitor.
Gabi L:
Zile si nopti de vis, peisaje uimitoare si un vas de croaziera absolut minunat !
oli:
In Tortola am ales o excursie 4x4 , care se intampla in cursul dupa amiezii. Am avut timp indelungat sa admir puntile in soare, insula de pe vas in portul care se scalda in soare si in culori de turcoaz, sa iau micul dejun in tihna si sa fiu martora la exercitiile de mimare ale unei situatii de catastrofa pe care le facea echipajul.
Imediat inainte sa plecam cerul s-a pus sa toarne cu galeata. Ne-am urcat toti in "4x4", un cuplu de belgieni in luna de miere( baiat si fata, sa precizez) , eu si 2 frantuzoaice, deci aveam limba comuna, mi-era usor cu franceza. 4x4 e muuult spus, un tractor cu remorca descoperita, dar are niste copertine laterale chipurile transparente care se pot lasa in caz de ploaie, ca s-a pus ploaia si nu s-a mai oprit tot drumul cu hartoape de vizitat insula pe sosea. Prin copertina transparenta murdara, imosibil sa vezi, mai vanam peisajul prin colt, pe langa coperina in schimbul stropilor de apa. Saracul om, cum se oprea ploaia mai ridica coperinele, dar imediat reincepea sa ploua cu galeata. In varfuri de deal , unde peisajul devenea mirific s-a oprit, ne-a explicat numele numeroaselor insule care stareau tolanite una langa alta pe apa si ne-a dat vestitul punch.
Saracie, carcase de masini abandonate prin curti, miros de marijuana, nici vorba de padure tropicala, liane, ce ne imaginam noi excursia in 4x4, si pe cand ne apropiam sa concluzionam ca e cam naspa alegerea noastra ca si excursie, ne-a abandonat pe o plaja aproape pustie, dupa ce am traversat o zona de mangrove.
Plaja perfecta, care e doar apa, cu nisipul alb , fin, marea lina turcoaz, scoicile de cules pe mal, vegetatie luxurianta pe mal cum nu am mai vazut. Ne-a lasat acolo intr-un abandon de aproape 2 ore, care a spalat cu varf si indesat necazul cu "4x4".
Tortola face parte din insulele Virgine Britanice, inca teritoriu britanic, dar e f haios ca folosesc dolarul american si se circula pe stanga dar masinile au volanul pe stanga. O mare parte din plantatorii de trestie de zahar au fost americani, veniti dupa razboiul de independenta American.
Se pare ca distrugerile si casele fara acoperis se datoreaza devastarii facute de uraganul Irma in 2017.
oli:
pic hosting
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă