Autor Subiect: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022  (Citit de 4682 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12659
Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
« Răspuns #30 : Miercuri, 25 Mai 2022, 08:41 »
 :oops:

Va anunt pentru moment pe forum, urmand sa primiti oficial si din agentie: Blue Air ne-a anuntat ca "din motive operationale", zborul de plecare din 18 iunie, Bucuresti - Nisa a fost mutat pe 19 iunie.

Am facut modificarea pe site si pe forum, la zboruri, la ziua 1 de excursie, la servicii si la tariful de excursie, acesta scazand cu 80 de euro. Diana lucreaza acum la program, urmeaza sa-l modific pe site si forum, functie de ce imi transmite ea. Oricum zilele importante, cele esentiale NU vor fi afectate, Diana lucreaza la scoaterea din program a ceva care venea doar in completare.

Urmeaza sa primiti si OFICIAL, din agentia Bon Voyage aceasta informare.

Ne pare rau ca nu va putem oferi intreaga perioada, dar cred ca toata lumea intelege ca in astfel de situatii nu avem nici vina si nici vreo posibilitate de a face ceva. Din pacate tot mai des companiile aeriene modifica programele de zbor, ba chiar anuleaza rute, fara nici o consultare cu partenerii, agentiile turistice. Nu putem face altceva decat sa ne pliem dupa comunicatele lor, adaptanad programe, scotand sau adaugand zile. Noroc ca pana acum am gasit intelegere la hoteluri...

Offline adda

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1325
Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
« Răspuns #31 : Miercuri, 25 Mai 2022, 18:23 »
Mulțumim Gigi, deși era frumos sa avem o zi în plus, înțelegem situația.

Salutari încă o data grupului, sigur va fi o excursie reușită și spectaculoasă, are toate ingredientele :)


Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12659
Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
« Răspuns #32 : Joi, 26 Mai 2022, 08:49 »
Diana a primit confirmarile partenerilor ei de acolo, asa incat noul program nu o sa omita destinatii/obiective din ceea ce a fost prezentat initial, toate elementele anuntate se vor regasi si in ceea ce o sa apara astazi pe forum si site. Incep imediat sa fac modificarile, pana la orele amiezii, vor fi postate. Doar Nisa s-a comprimat un pic, dar compensator, Diana o sa va scoata seara la plimbare, dupa ce finalizati programul optional si in acest fel va veti bucura de tot ceea ce este important acolo.
Foarte important a fost ca modificarea nu a fost majora. Va spun nu pt a crea o stare ci pentru ca stiu ce se intampla acum: putea fi mult mai rau, chiar si anulare. Daca urmariti stirile o sa vedeti ce se intampla in perioada aceasta cu companiile de zbor, ceva ce am prognozat inca de anul trecut. Luasem atunci in considerare ca multi angajati ai aeroporturilor, mult personal navigant sau ajutator au parasit domeniul si s-au reorientat, in perioada de pandemie. Acum companiile se confrunta cu lipsa de oameni dar si de lipsa de aparate, livrarile fiind afectate de imposibilitatea de a importa anumite componente. Exact ceea ce patesc gigantii din industria constructoare de masini, nevoiti sa-si intrerup activitatea din cauza lipsei de cip-uri.
Nu vreau sa sperii pe cei care citesc aici, nici sa creez o imagine descurajatoare de a calatori, dar anticipez ca lucrurile in sectorul aero vor merge in mai rau, o sa vedem oameni in aeroporturi asteptand ore intregi sa fie imbarcati, vom vedea anulari si nu anuntate ci atunci ad-hoc. Cel mai probabil ca lucratorii din aeroporturi cu mult sub numarul normal, presati de timp si de volumul de munca, neremunerati pe masura efortului, o sa faca greve, care o sa paralizeze activitatea din aeroporturi.

In conditiile astea nu ne ramane altceva de facut decat sa ne strecuram, asa printre probleme, sa ne putem bucura de vacante. Noi ca organizatori o sa facem tot ceea ce este posibil din back office ca lucrurile sa se rearanjeze in puzzle astfel incat lumea sa poata calatori spre destinatiile dorite. E o munca dubla acum, dar asta e, trebuie facuta...

Am sa revin aici, cu noul program.

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12659
Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
« Răspuns #33 : Joi, 26 Mai 2022, 10:02 »
Am revenit asa cum am promis. Programul excursiei, modificat dupa schimbarea orarului de zbor Blue Air, este afisat acum pe forum si site. Asa cum am precizat, s-a facut totul incat sa vedeti ceea ce am comunicat in programul vechi.

Stiu ca din agentie s-a transmis Email-ul de anuntare, era nevoie doar sa transmiteti cum doriti sa fie folosita suma de 80 euro, reducerea de tarif datorata schimbarii numarului de nopti cazare:

- la o alta excursie la care participati anul acesta si pe care s-o indicati SAU

- sa fie virata intr-un cont pe care-l indicati

Nu este posibil sa fie inapoiata numerar de catre insotitorul de grup si nici folosita pt plata optionalelor din aceasta excursie, pt ca o astfel de opratiune de rambursare nu are suport legal financiar-contabil. Practic rezervarea fiecaruia dintre participanti trebuie sa se inchida, prin banca, la nivelul tarifului actual.

Offline krondia

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1257
 • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
« Răspuns #34 : Joi, 26 Mai 2022, 12:39 »
Condiții călătorie Franța
Sursa: https://www.mae.ro/travel-conditions/3698, 20.05.2022

România este clasificată de Franța ca fiind o "zonă verde", la fel ca toate celelalte țări din Spațiul European.

Intrarea în Franţa este permisă cu paşaportul sau cartea de identitate, aflate în curs de valabilitate.

Pasagerii care călătoresc către Franța (ca destinație finală)  trebuie să completeze un formular de localizare a pasagerilor prin intermediul formularului digital european de localizare a pasagerilor.
Fiecare persoană (adulți și minori) trebuie să completeze un dPLF separat, chiar și când călătoriți ca parte a unui grup sau familie.

Mai multe detalii aici: https://app.euplf.eu/#/

Franța se află într-un regim de tranziție privind ieșirea din starea de urgență sanitară, până la data de 31 iulie 2022.

La intrarea pe teritoriul francez, se aplică următoarele măsuri pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani care sosesc din România, conform Strategiei de redeschidere a frontierelor:
•   nu este necesară prezentarea unui test negativ pentru COVID–19 pentru persoanele care sunt vaccinate complet cu un vaccin autorizat de UE. Schema de vaccinare este considerată completă la 28 de zile de la administrarea dozei unice pentru vaccinul Janssen (Johnson & Johnson), la 7 zile de la administrarea celei de-a doua doze  pentru celelalte vaccinuri recunoscute de Agenția Europeană a Medicamentului (Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield) și, pentru persoanele care au efectuat toate dozele necesare dintr-un vaccin autorizat de OMS și nerecunoscut de Agenția Europeană a Medicamentului, la 7 zile de la administrarea unei doze complementare de vaccin cu ARN mesager care beneficiază de o astfel de recunoaștere.

ATENȚIE! Din 30 ianuarie 2022, pentru ca schema de vaccinare să fie considerată completă, persoanele cu vârsta de peste 18 ani care doresc să intre pe teritoriul francez trebuie să fi primit o doză complementară de vaccin cu ARN mesager, dacă au trecut 9 luni de la ultima doză administrată.
 
Persoanele care nu sunt vaccinate (cu schemă completă, conform detaliilor de mai sus) trebuie să prezinte la îmbarcare/la trecerea frontierei:
•   fie un test molecular tip PCR, efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în Franța, fie un test antigen, efectuat cu maximum 48 ore înainte de intrarea în Franța; sunt exceptați pasagerii aflați în tranzit aeroportuar, pentru care statul de destinație finală nu solicită testul;
•   fie un certificat de recuperare de COVID-19, care atestă o infectare confirmată cu cel puțin 11 zile și maximum șase luni anterior.

Atenție! Se acceptă ca certificate doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală sau rezultatului negativ al unui test tip RT-PCR doar certificatele care conțin un cod QR și care sunt redactate în limba statului în care au fost emise și în limba engleză.

Alte măsuri adoptate de către autoritățile franceze:
•   În cafenele și baruri consumația în picioare este autorizată, din data de 16 februarie.
•   Începând cu data de 2 februarie nu mai este obligatorie purtarea măștii în exterior.
•   Începând cu data de 16 februarie sunt deschise discotecile, cu respectarea regulilor sanitare.

Purtarea măștii nu mai este obligatorie nici în exterior, nici în majoritatea spațiilor închise (firme, școli, instituții publice, magazine, mijloacele de transport public).
Masca rămâne obligatorie în unitățile medicale, fiind recomandată și în alte locuri.
Masca sanitară este, și la această oră, obligatorie  în tot ce înseamnă transportul în comun - metrou, autobuze, tramvaie, în trenuri, în cazul curselor aeriene interne dar și în taxi.

Restricții sanitare care rămân in vigoare:
În spitale se va putea intra și în continuare, doar în baza unui test negativ la Covid ori în baza pașaportului vaccinal. Iar în cazul unui test pozitiv, este impusă izolarea de alte persoane, timp de o săptămână.

Din 14 martie 2022, permisul vaccinal nu mai este necesar pentru accesul în locuri de agrement, baruri și restaurante, sau în mijloace de transport public interregional.


MONACO
RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:
Sursa: https://www.mae.ro/travel-conditions/28307, 17.05.2022

Orice persoană cu vârsta de peste 16 ani, indiferent de naționalitate, care sosește în Principatul Monaco trebuie să prezinte documentele justificative, solicitate în funcție de zona de proveniență (zona verde, zona portocalie și zona roșie).

Orice persoană cu vârsta de peste 16 ani, indiferent de naționalitate, care sosește în Principatul Monaco și provine dintr-un stat/regiune din zona verde: statele din spațiul european (statele membre UE, printre care si România) trebuie să prezinte unul din următoarele trei documente justificative:

- rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR sau antigen, efectuat cu cel mult 24 de ore înainte de sosirea în Principat;
- schema completă de vaccinare:
      Pentru vaccinul «COVID-19 Vaccine Janssen» (Johnson & Johnson), 28 de zile după administrarea dozei unice. Persoanele cu vârsta de peste 18 ani trebuie să efectueze doza de rapel cel mai târziu la 9 luni după ultima doză. Rapelul se efectuează numai cu o doză complementară de vaccin cu ARN mesager (Pfizer-BioNTech sau Moderna).
        Pentru celelalte vaccinuri, 7 zile după administrarea celei de-a doua doze sau de la doza unică, pentru persoanele care au avut COVID-19. Pentru ca această schemă de vaccinare să fie considerată completă, persoanele cu vârsta de peste 18 ani trebuie să fi primit o doză complementară de vaccin ARN mesager în termen de cel mult 9 luni de la ultima doză efectuată.
        Schema de vaccinare va fi considerată completă la 7 zile după injectarea dozei complementare.
- un certificat care să justifice vindecarea de COVID-19: test PCR pozitiv datând de mai mult de 11 zile și mai puțin de 6 luni.Offline krondia

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1257
 • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
« Răspuns #35 : Joi, 26 Mai 2022, 13:15 »
Aveti mai sus conditiile de calatorie in Franta si Monaco in vigoare in prezent, sa va puteti pregati documentele de calatorie din timp.

 Alors on danse    :dance:  *|*, aceasta este deviza Franței începând cu 15 martie 2022, data la care au inceput sa se ridice, treptat, cele mai multe dintre restricțiile anti Covid19.

De acum intram si noi in linie dreapta cu pregatirile de vacanta :)
Îi salut si pe noii inscrisi, stiu că asteptati cu nerabdare plecarea  *|* Mă bucura entuziasmul vostru, semn că vom fi un grup fain  :thumbup:

Pe lângă partenerii de la Nisa, am contactat ieri si compania care efectueaza croaziera La Corniche d'Or cu plecare din Cannes.
Am alocat excursiei opționale la Cannes ziua de miercuri, tocmai pentru a putea merge in aceasta frumoasa croaziera care are loc doar miercurea si vinerea de la 14:30 :)

Săptâmâna viitoare urmează să vă trimit un email referitor la activitățile opționale și apoi, în funcție de răspunsurile voastre, să efectuez rezervarile.

Până atunci, o imagine de acum câteva zile din Cheile Verdonului, unul dintre obiectivele din cadrul excursiei în Provence:A plus !Offline doina savu

 • Jr. Member
 • **
 • Mesaje postate: 99
 • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
« Răspuns #36 : Vineri, 27 Mai 2022, 10:04 »
Intrebare: eu am facut ultima doza la 28 sept. De atunci au trecut peste 9 luni. Din postarea ta inteleg ca ar trebui sa ma vacinez din nou???

Mci
Doina

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12659
Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
« Răspuns #37 : Vineri, 27 Mai 2022, 13:05 »
Doina iti raspund eu, pentru ca Diana este plecata cu grupul de Varghis. Asa acum solicita Franta, se intelege ca este nevoie de booster daca au trecut 9 luni de la ultima doza. Vad ca este chiar subliniat.

Offline doina savu

 • Jr. Member
 • **
 • Mesaje postate: 99
 • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
« Răspuns #38 : Vineri, 27 Mai 2022, 14:02 »
Multumesc.
“Scap” la mustata sa nu fac doza 4…..
Ciudat e ca pana acum nu am mai auzit de “obligativitate”mascata” sa se faca si doza 4.
Toate gandurile mele bune!!!
Doina

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12659
Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
« Răspuns #39 : Vineri, 27 Mai 2022, 15:48 »
Doina, un moment, sa ne intelegem: nu trebuie doza 4, daca ai doza 3 (booster) nu are limita, deci este suficient. Eu am inteles din ce ai scris ca ai doar doua doze, fara booster. Acolo se pune problema.

Offline doina savu

 • Jr. Member
 • **
 • Mesaje postate: 99
 • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
« Răspuns #40 : Vineri, 27 Mai 2022, 19:38 »
Multumesc!
Doina

Offline Ade-Sofia

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 6
Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
« Răspuns #41 : Luni, 30 Mai 2022, 12:16 »
Buna, tuturor! Am prins ultimul loc in excursie! Astept cu nerabdare sa va cunosc pe toti  si sa te revad, Diana! De acord cu toate optionalele pe care le propui. Doar ne anunti cat si cum achitam. Sunt sigura ca va fi minunat. Cu drag, Adelina.

Offline krondia

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1257
 • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
« Răspuns #42 : Marţi, 31 Mai 2022, 12:09 »
Activitatile optionale

Revin cu precizarea ca Agentia Bon Voyage nu este implicata in activitatea de organizare a excursiilor optionale la care vom participa.
Este o perioada aglomerata in agentie acum, doar eu ma ocup de centralizarea optiunilor voastre, de rezervari si apoi de plati, tocmai pentru a nu aglomera activitatea agentiei si mai mult.
Acesta este un alt motiv pentru care nu este posibila transferarea diferentei de 80 de euro in contul excursiilor optionale.

Vom achita excursiile optionale dupa ce ajungem in Franta.
La fel si croaziera de la Cannes, voi cumpara biletele fizic in ziua in care vom ajunge in Cannes, doar rezervarea trebuie sa o efectuez inainte.

Dupa ce confirma toti participantii ca au luat la cunostinta noul orar de zbor, am sa va transmit emailul referitor la optionale.
Puteti sa scrieri si aici pe forum, doar va rog sa nu imi transmiteti aceste mesaje pe Wapp sau alte canale private de comunicare, este mult mai simplu sa primesc optiunile voastre centralizat.

Stiu ca sunteti nerabdatori sa plecam in vacanta, dar a mai ramas putin...  *|*

Diana

Offline Roxana88

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 6
Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
« Răspuns #43 : Joi, 02 Iunie 2022, 09:39 »
Buna.
Am luat la cunostinta de data si ora zborului, de faptul ca, daca ai a 3 a doza de vaccin (booster), nu ai probleme de testare sau alte probleme.
Urmaresc si celelalte informatii pe Forum, deoarece eu nu am mai fost cu voi decat intr-o excursie interna si chiar nu stiu cum procedati.
Multumesc pentru orice mica informatie utila.
 
  :-*

Offline krondia

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1257
 • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
« Răspuns #44 : Joi, 02 Iunie 2022, 12:27 »
Intrebare: eu am facut ultima doza la 28 sept. De atunci au trecut peste 9 luni. Din postarea ta inteleg ca ar trebui sa ma vacinez din nou???

Mci

Doina, iti raspund si eu.
Schema completa de vaccinare inseamna a treia doză pentru vaccinurile Pfizer, Moderna, Astra Zeneca și a doua doză pentru Johnson&Johnson, cel mai târziu la 9 luni de la finalizarea schemei inițiale de vaccinare, vezi mai jos alte surse oficiale:

Since 1 February 2022, in order for their vaccination schedule to continue to be recognised as complete, persons aged 18 years or older wishing to enter French territory must have received a booster dose of messenger RNA vaccine no later than nine months after receiving the last mandatory dose.
         https://www.interieur.gouv.fr/covid-19-international-travelAtenție! Începând cu 15 februarie 2022, persoanele cu vârsta de peste 18 ani care sosesc în Franța trebuie să fie vaccinate cu o doză complementară de vaccin pe bază de ARN mesager (a treia doză pentru vaccinurile Pfizer, Moderna, Astra Zeneca și a doua doză pentru Johnson&Johnson) cel mai târziu la 9 luni de la finalizarea schemei inițiale de vaccinare. Pentru a fi recunoscută, doza de rapel trebuie să fi fost administrată cu cel puțin 7 zile înainte de efectuarea călătoriei.
https://ro.ambafrance.org/Masuri-legate-de-COVID-19-in-FrantaPentru că am primit mai multe intrebari referitor la documentele medicale, va rog sa cititi cu atentie informarile privind conditiile de calatorie in cele doua tari de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe:

Franta
https://www.mae.ro/travel-conditions/3698

Monaco
https://www.mae.ro/travel-conditions/28307[/i]

Incerc sa va ajut cu informatiile de care aveti nevoie dar va reamintesc ca este responsabilitatea fiecaruia de a se informa si asigura ca detine documentele de calatorie si medicale necesare calatoriei in Franta si Monaco.
Citat
Persoanele inscrise se vor informa personal si din vreme despre documentele solicitate la intrarea in cele doua tari. Se vor asigura ca pot respecta conditiile de intrare si de asemenea ca la data plecarii au pregatite documetele pentru prezentare si control, la imbarcarea din Bucuresti si la intrarea in Franta si Principatul Monaco.


Mai sunt cateva persoane care nu au raspuns inca la mailul trimis din agentie referitor la noul orar de zbor.
In momentul in care se primeste si ultima confirmare, am sa va trimit mailul referitor la optionale si alte informatii utile.