Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Sicilia. Farmec si savoare. 23 - 30 iunie 2022
admin:
Se apropie plecarea si chiar daca sunteti un grup mic, ideal este sa aveti facute rezervarile pentru intrari si optionale. Le enumar mai jos:
25 iunie Valea Templelor ora 16:30 - 10 euro: https://ecm.coopculture.it/index.php?option=com_snapp&view=products&catalogid=362B23A9-4E76-F4F8-4367-0167F50BB7B3&snappTemplate=template3&lang=en
26 iunie Villa Romana del Casale ora 09:00 - 10 euro: https://www.villaromanadelcasale.it/ - se poate face doar prenotare (pre-rezervare). Achitare la fata locului.
27 iunie ora 09:30 Cu ambarcatiune - Isolla Bella, Grotta Azzuro si o parte din riviera - depinde de numarul de persoane. Apreciez ca va fi in jur de 30 euro.
28 iunie ora 09:00 Gole Alcantara Parco Botanico e Geologico) drumetie usoara si vizitare Cheile Alcantara - 12 euro (WALKING) https://www.golealcantara.it/walking
29 iunie - croaziera cu plecare din Millazzo, stop si vizitare doua dintre insulele Eoliene: Lipari si Vulcano 45 euro
http://www.minicrociere.tarnav.it/minicruises/lipari_e_vulcano_at_0930,36.html
Deci totalul acestor optionale este in jur de 107 euro. Va transmit acum un Email, cine doreste sa-l ajut cu rezervarile e necesar sa-mi raspunda in seara aceasta. Maine ma intalnesc cu Florin si facem impreuna rezervarile. Factura va fi transmisa din agentie, plata trebuind a fi efectuata in maxim 3 zile. Eu sunt plecat si nu mai am cum sa ajut dupa data de maine.
admin:
Am primit raspunsurile voastre, mai putin de la o persoana (Anca M). Pentru cei care mi-au transmis solicitarea de a rezerva optionalele prezentate in program si pe lista din mesajul anterior, am sa fac platile in cursul acestei dimineti. In zilele urmatoare veti primi din agentia facturile, pe care va fi nevoie sa le achitati imediat.
Factura NU va include si plimbarea cu salupa la insula Bella. Urmeaza ca Florin sa discute pt rezervarea salupei si sa va comunice acolo cat costa/persoana. Va strange apoi banii si ii va achita la imbarcare.
Pentru cei care au optat pentru toate optionalele, factura va fi de 77 euro, iar la doua persoane se vor scadea obiectivele la care nu participa.
Anca M daca intre timp te razandesti si doresti sa participi la optionale, ai in mesajul anterior link-urile catre paginile de rezervare ale obiectivelor. Va fi nevoie sa tii cont de zi si de orele anuntate.
Nu o sa mai am posibilitatea sa interactionez cu voi, o sa primiti aici pe forum inainte de plecare confirmarea de ora de intalnire de la Florin, insotitorul de grup.
Va doresc vacanta minunata, locurile sunt de poveste, sunteti un grup mic, veti fi mereu impreuna. In rest depinde de voi... :)
admin:
Sunt deja plecat, dar pentru ca am vazut Email-ul Blue Air, am intrat aici sa va dau o veste buna: in ultima zi nu va mai fi nevoie sa va treziti foarte devreme, pt ca zborul s-a decalat cu 4 ore. Am facut modificarile la zbor si program, decolarea va fi acum la ora 13:10 si veti ajunge in bucuresti la 16:45.
oli:
Superba excursia asta, sau mai bine zis: bellissima!
E greu sa cuprind o senzatie generala despre Sicilia, pt ca am calatorid in lungul si de-a latul, am vazut apele bleu stralucitoare, tufele de leandri multicolori, bouganvillea, minunatele case urcate pe stanci in luxoasa Taormina.
Am vazut praful, caldura sufocanta, naucitoare din interiorul insulei, muntii si dealurile uscate. Etna se vede ca prin ceata din cauza prafului; tot ea a pregatit pt noi un spectaculos con de fum.
A fost o calatorie intre prieteni, intima, ii multumim lui Florin ca ne-a dus peste tot si a fost f bine organizat.
Ne-a ars soarele in Valea Templelor din Agrigento, am facut baie la Scara turca, am mancat rosii, caise si migdale din piata, spalate in fantana publica in Monreale ( unde mai pui ca vanzatorii de legume fredonau in timp ce le cantareau).
Am ascultat si fredonat That's amore Dean Martin, Notte Magice, Strani amori, Azzuro si Chiara.
Seara in Custonaci, undeva in zona muntoasa a insulei, izolati intr-un sat, ne-am plimbat pe langa livezile de maslini, lamai si migdali, unde sareau iepuri de camp pe inserat.
Cainii din sat erau cunoscuti pe nume de sateni Stelo si Bianco.
Cefalu, prima noastra oprire, mi s-a parut cea mai pitoreasca, desi de o frumusete extraordinara, cu cetatea medievala de sub stanca impresionanta, era putin turistica; am putut sta pe plaja langa localnici, adolescenti, tineri, care se jucau veseli, varstnici respectati.
Berea Messina, inghetata cu cafea, se administrau 1-2-3 pe zi pt potolirea setei si caldurii.
Orasul Piazza Armerina a fost impresionant prin pustietatea lui, oras medieval ca o cetate pe un deal, o multime de biserici impresionante, avea un aer de oras in parte parasit, iar localnicii un pic de deznadejde intiparita in priviri.
Ne-am bucurat de o oprite scurta in orasul Marsala sa bem cu vin Marsala, am vazut o nunta, sa cumparam un coral, apoi am vazut elegantul oras Siracuza inconjurat de marea albastra.
Multa poezie in Sicilia:
"Le mie voci sono onde di mari lontani
Le mie parole sono onde sfertaze dai venti"
Ne-am sufocat de cald in canionul Alcantara, ca apoi sa ne revenim cand ne-am imbaiat in rau, am furat cirese amare de pe Etna, care ne-a taxat cu o intepatura de albina, am calcat cu nerabdare pe lava neagra.
Si pe insula eoliana Vulcano, am vazut muntele fumegand si am facut putin jacuzzi printre bulele de gaz sulfuros in apele marii.
Ne-am delectat cu paste a la norma, parmigiana di melanzane, caponata di melanzane, pizza margherita.
Cel mai frumos a fost la Taormina, cazarea in mijlocul edenului din orasul cocotat pe stanci, cu privire directa la mare, cu gradina tropicala, e un lux neasteptat, unde pui ca ai privire directa si la muntele Etna care fumega.
Amfiteatrul antic, cu o pozitonare mirifica la inaltime, cu vedere la mare si spre Etna, gazduia in perioada asta festivalul de film Taormina.
Si apoi, sa nu uit de romantismul salinelor din Trapani, unde se extrage sarea din mare prin metoda traditionala prin evaporarea apei din diversele bazine cu concentratii diferite de sare. Se spune ca apusul de soare acolo este f special.
A fost asa de densa excursia ca intre Saline si Taormina, parca a trecut o luna.
Sicilia este plina de comori arhitecturale, vestigii antice, are o istorie de la greci, romani, arabi; pana si normanzii au avut de-a face cu zona.
Multumim pt o excursie atat de complexa.
oli:
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă