Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Circuit Irlanda 17 iunie - 27 iunie 2022

<< < (3/5) > >>

admin:
Astazi este ultima zi de incasare pentru optionale. Sper ca toata lumea care ne-a transmis ca doreste sa participe a achitat optionalele si noaptea diferenta. Maine am sa ma ocup sa fac platile la optionale, pentru cei care au achitat.

admin:
Am lucrat zilele acestea la partea de timing si detalii pentru excursia noastra si dupa ce totul se va confirma si concretiza (mai astept 3 raspunsuri) o sa va transmit programul pe ore si obiective. Este foarte bine ca in timpul excursiei sa aveti un astfel de reper care sa va ajute atunci cand nu ati urmarit cu atentie ceea ce v-am comunicat in legatura cu programul si orele de plecare si intalnire.

Ieri am achitat o mare parte din optionale, urmand ca la celelalate sa o fac dupa ce primesc confirmarile. Va prezint mai jos lista de optionale, urmand ca in prima zi de excursie sa reglam financiar totalul cu ceea ce ati achitat in agentie. Fat de ceea ce v-am transmis ca propunere, au aparut cateva modificari. Am scos vizitarea pe interior a Castelului Dunguaire (este sarac in exponate si nici nu mai are tur ghidat, iar farmecul lui sta in asezare si exterior, nu in interior)  si am adaugat 3 locuri toate foarte interesante, care sunt convins ca o sa placa tuturor.

Abatia - Kylemore Abey. Tarif 15 euro REZERVAT

Connemara Heritage & History Centre - 10 euro REZERVAT

Cliffs of Moher -   9 euro REZERVAT

Bunratty Castle & Folk Park   - 15.25 euro REZERVAT

Killarney National Park&Muckross House&Traditional Farms -10 euro REZERVAT

National Stud&Gardens - 13 euro REZERVAT

Newbridge Silverware museum&visitors centre - free REZERVAT

Guinness Storehouse Tour - 26 euro REZERVAT

Jameson Whiskey Distillery   - 25 euro REZERVAT

In cateva filmulete obiectivele adaugate:

Connemara Heritage & History Centre:

Bunratty Castle & Folk Park:

Killarney National Park&Muckross House&Traditional Farms

Tot ceea ce am adaugat, la fel cu ceea ce v-am propus inainte sunt lucruri care va introduc in atmosfera irish, in care puteti intelege cu adevarat viata oamenilor de acolo asa cum s-a desfasurat in timp. Sunt locuri inedite, interesante si care plac oricarei persoane care-si doreste sa ramana cu ceva in minte si suflet dupa ce pleaca din Irlanda.

Acum va scriu in legatura cu ceea ce sa aveti cu voi. Ganditi imbracamintea si incaltamintea cat mai simplu si rational, pentru a nu avea cu voi bagaje grele si voluminoase. Suntem intr-un circuit, avem multe check in-uri si check out- uri si ganditi-va ca nu are cine sa va ajute la carat bagaje in camere, din camere pana la microbuz.

Pentru excursiile zilnice, care mare parte sunt in natura, va recomand in mod deosebit:
- pantofi treking, din material prin care nu intra apa si cu talpa care sa nu alunece
- pantalon lung de drumetie de primavara cat mai elastic pt a va fi comod
- tricouri din materiale tehnice (asa numitele termice) in care nu transpirati si va mentine corpul la o temperatura placuta
- bluze peste tricou, la fel tip drumetie. Cu gluga, bine ar fi si impermeabile. Mai cade un strop si mai ales sunt bune pt vant.
- in fiecare zi sa aveti in rucsacel pelerina; una buna nu din cele de unica folosinta. Acolo avem sanse mari sa dam de ploaie, asa ca va puteti uda si umbla toata ziua in felul asta.

Pentru oras si seara cand o sa iesim in restaurant sau pub-uri.
- pantof inchis (in nici un caz sandale)
- pantalon gen blug
- tricouri polo sau camasi
- bluze textile
- haina de ploaie si vant, pt oras.

Avem intr-un loc sau doua SPA. Daca aveti de gand sa va relaxati un pic (desi va spun de acum ca timpul va fi foarte limitat pt asa ceva) puneti in bagaj si costum de baie.

O sapca sau o bandana pt situatia in care va fi soare.

Va recomand in mod deosebit sa aveti un bagaj de cala gen troler foarte usor de transportat si un rucsac de cca 15 - 20 litri pe care sa-l aveti zilnic cu voi. Unul de timp montan, drumetie, pt ca cele urbane nu sunt pregatite pt ploaie.

Eu am sa plec peste cateva zile din tara cu grupul de Sorrento si ma intorc doar in preajma plecarii. De aceea am tinut sa rezolv totul inca de acum, iar voua sa va dau posibilitatea de a va pregati din timp.

admin:
Mai este putin pana ne intalnim pe aeroport pentru a ne incepe calatoria spre "Tara Verde". Am postat anterior recomandarile mele, nu stiu, poate mai aveti intrebari, doriti unele precizari mai detaliate. Va invit sa-mi scrieti aici, eu sunt 12 ore pe calculator, asa ca vad in scurt timp daca apare ceva pe topic.

M-am uitat un pic la prognoza meteo si chiar am discutat cu cineva care locuieste in Dublin. Mi-a spus ca pana acum vremea a fost tare inchisa, rar a aparut soarele pe cer, a fost umezeala multa, dar in ultimele zile a inceput sa se incalzeasca si sa fie chiar insorit.

Vad la Dublin in ziua in care aterizam, ca este destul de bine, cca 21 grade ziua, 11 grade noaptea. Dimineata insa cand plecam spre vest se anunta ploi scurte.

Pe coasta vestica, pe care noi o sa coboram pana la Dingle, in partea nordica o sa fie zile cu maxim 15 grade ziua, 10 grade noaptea si prognoza de ploaie 40%, dar pe masura ce coboram spre Dingle Peninsula si Cork, vremea arata a se imbunatati considerabil, in sensul ca aparea soarele, iar sansele de ploaie se reduc pana la 2-5%.

Ca o sa dam de ploaie este aproape o certitudine, doar un noroc cu totul si cu totul special ne-ar putea feri fara sa fim stropiti sau chiar udati. In conditiile acestea tineti cont de recomandarile si explicatiile mele:

- indiferent de vreme, obiectivele vor fi parcurse. Chiar si cele care necesita un soi de drumetie, asa cum este Cliffs of Moher. Nu se pot amana pe alta zi, reprograma etc, pt ca suntem intr-un circuit. Asta pe de o parte, pe de alta, daca sunteti pregatiti cu incaltaminte si imbracaminte potrivita, asa cum v-am recomandat, o sa simtiti in mica masura disconfortul dat de ploaie. Irlanda este frumoasa chiar si ploaie. Scriu asta pt ca am avut cu ani in urma 2 persoane in grup, care spuneau: "Ahh ploua, gata, mergem mai departe!". Asta pt ca nu erau echipate ca ceilalti, pentru ca nu erau dispuse la nici un efort, pentru a savura frumusetea naurala Irlandei. Evident ca cine doreste sa ramana in microbuz o poate face, nu este obligatoriu sa faceti traseul, daca acolo conisderati ca e mai important confortul decat panoramale. Este decizia fiecaruia, nu e nici o suparare. Doar ca evident nu se pot solicita banii inapoi pe biletele de intrare. Rezervarile sunt facute ferm, sunt achitate, fara posibilitatea de anulare. 

- pentru ca veti fi destul de mult in natura, nu in spatiul urban, tineti cont de recomandarile mele referitoare la incaltaminte si imbracaminte. Neaparat sa aveti cel putin 2 perechi de trekeri impermeabili, sa va protejeze piciorul de umezeala, sa nu alunecati, sa nu simtiti vreun disconfort. Bluze de diverse grosimi din material tehnic (nu bluzite, nu tricouri de bumbac - pt ca o sa transpirati sub haina de ploaie si o sa fie foarte neplacut). Neaparat pelerina si nu din aceea de unica folosinta ci una cel putin semiprofesionala. Este extrem de importanta. Foarte potrivit ar fi sa acopere rucsacul, sa nu va ude ceea ce aveti in el. Ganditi-va ca si celelalte haine pe care le luati sa fie pe cat posibil impermeabile (cele de oras nu ofera aceasta calitate, ele sunt gandite mai mult pentru estetic decat pt protectie si va protejeaza maxim 15-30 minute, dupa care se imbiba cu apa si nu le mai puteti purta). Se gasesc acum la magazinele sport o multime de produse de protectie care sunt si estetice si care odata luate va vor proteja multi ani de acum incolo, nu sunt investitii doar pt excursia din Irlanda.

- nu veniti cu pantofi deschisi, efectiv nu veti avea ce face cu ei. Nici in oras nu sunt buni, nu mai discutam in natura. Va scriu toate aceste recomandari din experienta multor calatorii in Irlanda si zone similare si a catorva exemple negative. Persoane care le stiu pe toate, care nu se informeaza nici macar minim, care confunda tarile nordice cu Italia sau Spania si vin imbracate si incaltate total nepotrivit. Tot ca exemplu va dau o persoana care a venit in excursia din Irlanda intr-o rochita, e drept foarte frumoasa (in stilul Marilyn Monroe) si cu pantofiori la fel, in out-fit. Dupa turul de Dublin, in care s-a chinuit pe pavaj, in care a inghetat si s-a plans continuu, s-a decis sa mearga sa-si cumpere ceva care sa semene cu ce aveau ceilalti. Dar din nou a ales esteticul si ceea ce a cumparat nu a ajutat-o cu nimic. A facut niste rani urate la picioare, a racit, nu a putut sa iasa in natura, cu un cuvant nu s-a bucurat deloc de excursie. Este pacat sa ajungeti pana acolo si sa vi se intample asa ceva, de aceea insist, tineti cont de recomandarile mele.

Biletele de avion o sa fie la mine, la fel si asigurarile, voi va fi nevoie sa aveti doar documentul de identitate. Daca nu mai sunt intrebari, ne vedem la ora 15:00 pe aeroport, in locul indicat. Daca intarziati dupa aceasta ora, anuntati-ma la 0040 745 106501 si parcurgeti singuri traseul check in - security - politie frontiera - boarding.

Pt taxi din aeroport pregatiti euro mai marunti, pentru a putea achita impreuna cu cei cu care urcati, tariful taxat.

admin:
M-am uitat un pic la tarifele actuale ale taxi-urilor in Dublin.

O cursa aeroport - hotel costa cca 30 - 35 euro, pentru 3-4 persoane. Deci sa aveti pregatiti in jur de 10 euro marunti.

Diferenta dintre ce ati achitat (unii 75, altii 100 euro) pt optionale si totalul final al optionalelor este de 23 de euro (cu exceptia Alinei care are doar 19 euro). Va rog sa aveti pregatita si aceasta suma in bancnote si monezi pt a o incasa in prima zi.

Vad ca nu am mai primit intrebari. Inseamna ca toata lumea stie ce are de facut si ne vedem pe aeroport. Spor la bagaje! 

simo arad:
Servus Gigi, am citit pe mae Irlanda ca au fost ridicate toate restrictiile de calatorie. Poate ca suna cam aiurea dar, eu nu am mai calatorit cu avionul de mult, asa ca doar intreb daca in aeroport si avion mai este necesara masca?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă