Autor Subiect: Perlele Muntilor Trascau: Rimetea, Piatra Secuiului, Coltesti 22 - 24 oct 2021  (Citit de 4893 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cornelina

 • Jr. Member
 • **
 • Mesaje postate: 85
Phuai,

Va invidiez.
Pensiunea la care veti innopta are o bucatarie delicioasa.
Mancarea va fi de lins pe degete.
Privelistea de la ferestrele pensiunii este una memorabila.

Va doresc zile fara ploaie, sa va bucurati de intregul program.

Poate trec si eu intr-o zi sa va salut! 🤗

Toate cele bune!
Cornelia

Offline krondia

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1290
 • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Confirm, mâncarea este într-adevăr delicioasa și priveliștea de la pensiune deosebită. Pe orice vreme  :)
Cornelia, m-aș bucura să ne revedem.  *|*

Offline krondia

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1290
 • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Zile minunate de toamnă la Rimetea și un grup grozav, vesel, unit! Bravo vouă  :thumbup:
Vremea ne-a amenințat cu ceva precipitații dar ne-am bucurat de un soare cald și peisaje excepționale.

Am inceput acțiunea cu o plimbare în sat, un loc foarte pitoresc și liniștit, am deslusit împreună semnificatia semnelor sculptate pe porți. O plimbare plăcută de seara. Am mai făcut apoi o plimbare scurta în apropierea  pensiunii, erau niște măgăruși foarte cuminți care ne-au salutat zgomotos...

Eu m-am împrietenit și cu un cățel care mi-a arătat o potecă pe care rândul trecut nu o văzusem. L-am urmat câteva minute bune până spre traseul care duce la fostele mine de fier din Rimetea. Era târziu pentru a merge mai departe dar mi-am propus sa revin a doua zi.

A urmat cina, delicioasa ca de obicei, putina muzica și apoi odihna, ne aștepta o zi plina.

Cu forțe proaspete, sâmbătă dimineața am luat drumul spre munte. Steagul arborat la refugiul salvamont era verde semn ca se anunța o zi frumoasa, cu soare. De îndată ce am inceput urcușul si-au făcut apariția și cățeii pe care eu ii știam, mai urcaseram impreuna anul trecut. Și acum si-au făcut datoria cu simt de răspundere, o parte au mers în față și doi au rămas să închidă grupul :) Am mai întâlnit căței pe munte dar cei ce aici sunt deosebiți, chiar m-am înțeles de fiecare data cu ei, m-au însoțit când am mai urcat singura.

Traseul nu este simplu dar când vezi cât de ușor urcă un cățel te mobilizezi mai bine.. Doar două persoane au parcurs numai o parte din traseu, cu multă voința și perseverenta am ajuns cu ceilalți în șa unde am făcut o pauza binemeritata. Aici am hrănit  cățeii cu oasele păstrate de la cină și, după  ce ne-am tras sufletul, am continuat urcușul până pe Piatra Secuiului.

Capricioasă vremea aici, am văzut din nou cât de ușor se poate răci sau lăsa ceața. Dar noi eram echipați corespunzător, mă bucur că recomandările noastre privind echipamentul au fost luate în serios.

Și, pentru că pe Colții Trascăului era soare, am mai urcat puțin până într-un loc panoramic. Grozavă priveștea de sus. De aici am inceput coborârea prin pădurea viu colorata. Plouase noaptea și aluneca pe unele porțiuni, de aceea sunt bune betele de trekking, preiau mare parte din presiunea pe articulații, genunchi.

Foarte frumoase peisajele acum, fiecare copac era în alta nuanță acum, era liniște. În mai puțin de cinci ore am terminat traseul, un timp foarte bun. Am intrat apoi la Muzeul Etnografic recent renovat, un obiectiv care nu trebuie ratat. Toate exponatele provin de la oamenii din sat: unelte, piese de mobilier, costume populare vechi.
A mers apoi numai bine un gulaș :)

O scurtă pauză la pensiune și, cu cei care au mai vrut o plimbare, am reluat traseul spre minele de fier. Fantastic peisajul, păseam pe un covor moale de frunze, din loc în loc erau panouri cu diverse informații, locuri panoramice. Am parcurs o bună parte din traseu dar la un moment dat am decis sa ne întoarcem pentru a nu ne prinde întunericul, deși aveam frontale. Musai insa sa revenim cu mai mult timp.

Ne-am regrupat seara la o poveste cu muzica, ne trecuse toată oboseala... nu de alta dar trebuia să dăm jos bunătățile din care ne infruptaseram :)

Duminica dimineața temperatura scăzuse bine în Rimetea dar știam că la Coltesti va fi soare, nemaifiind umbra muntelui. Și, intr-adevar, drumul spre cetatea Trascăului a fost foarte plăcut, presărat cu multe poze.. Grozave și imaginile de sus, să tot stai pe aici. Și, pentru că nu puteam sa ne despărțim, am prelungit șederea cu o cafea pe terasa Conacului Secuiesc. Un loc select, amenajat cu mult bun gust și o vedere minunata spre Piatra Secuiului.

În jurul prânzului a trebuit, totuși, sa ne despărțim. Ne aștepta un drum lung spre casă.  Au fost zile frumoase de care sigur ne vom aminti cu toții cu drag. M-am simțit foarte bine cu voi, ma bucur ca și cei noi s-au integrat foarte bine.

Continuați sa ieșiți în natura, bucurati-va de toamna colorata, se anunță zile frumoase  :) Ne vedem la Tușnad  *|*Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12713
M-am bucurat sa vad ce vreme minunata ati prins! Am vazut mai multe fotografii ale celor care au participat, pe Facebook. Foarte foarte frumos, un week-end de toamna calma si calda.

Offline krondia

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1290
 • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Perlele Muntilor Trascau: Rimetea, Piatra Secuiului, Coltesti 22 - 24 oct 2021
« Răspuns #19 : Duminică, 05 Decembrie 2021, 19:16 »
Am trimis acum si fotografiile :)
Dacă nu au ajuns, spuneti-mi, sa retrimit.

La Rimetea ne vom revedea si la anul, este o experienta frumoasa, pe care ma bucur sa o repet. Mai sunt atâtea de văzut, musai sa ajungem si la minele de fier...
Sarbatori cu bine!