Autor Subiect: Ozon, culori de toamna si inedit la Tusnad 29 - 31 octombrie 2021  (Citit de 8739 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12713
27.10.2021
2 locuri disponibile din renuntari.Tarif: 450 lei/ persoana - cazare in camera DBL, cu inca o persoana, de acelasi sex
Supliment single: 100 lei/persoana pt 2 zile

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/ozon-culori-de-toamna-si-inedit-la-tusnad-29-31-octombrie-2021/
(Inainte de inscriere, cititi va rog cu atentie, intreaga prezentare a actiunii si urmariti link-urile catre materialele informative)

Plecare: 29 octombrie 2021
Sosire: 31 octombrie 2021

Cazare: Pensiunea Tulipan Cozmeni, Ținutul Vulcanilor Str. Principală, nr. 200, jud Harghita

Numar de locuri: 18

Servicii incluse:
•   cazare doua nopti
•   mic dejun
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei
•  microbuz si costuri aferente pentru excursie de jumătate de zi la Lacul Sfânta Ana, Tinovul Mohoș și Balvanyos (duminica)
•   ghid zonal, drumetie vineri


Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Va recomandam sa discutati pe forum, sa va prezentati de unde plecati si daca aveti in intentie sa o faceti cu masina personala si daca sunteti dispusi sa mai luati pe cineva pana la pensiune si apoi la capete de traseu in excursie.
x     transfer la si de la capete de traseu
x     pranzuri si cine
x     Tușnad Safari Tour - 100 lei/persoana (excursie optionala sambata)

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu 0720 048.744

Programul excursiei

Vineri 29 octombrie. Drumeţie la punctul de belvedere de pe Piatra Șoimilor, Tușnad și spa

13:00 întâlnirea cu grupul în Tușnad Băi, județul Harghita, în zona lacului Ciucaș, echipați de drumeție

În prima zi vom face o drumeție ușoară la stânca Piatra Șoimilor, un punct de belvedere care oferă o panoramă spectaculoasă asupra staţiunii Băile Tuşnad, Defileului Oltului şi a Muntelui Ciomatu.

Stânca Șoimilor din Băile Tuşnad se află la o altitudine de 824 de metri şi are un platou pe care se află stălpi de andezit. Sub acest platou este un gol de aproximativ 200 de metri.

Traseu tematic amenajat:  Lacul Ciucaş (600 m) - Piatra Şoimilor (858 m)

Durata:  aprox. 2 ore 

Distanţa de parcurs: 2,5 km.

Diferenţă de nivel: circa 250 m.

Dificultate : ușor  pentru o persoană cu o condiție fizică medie

În cazul în care situatia sanitară de la momentul respectiv permite, după drumeție putem merge la centrul spa din Tușnad. Am dori să repetăm experiența din urmă cu câțiva ani care ne-a plăcut foarte mult. Complexul cuprinde un bazin cu apă termală, un bazin de înot, jacuzzi, saună și alte facilități wellness, o modalitate plăcută de relaxare.

Sâmbătă 30 octombrie. Tușnad Safari TourDupă micul dejun ne indreptam cu masinile personale spre  Băile Tuşnad de unde incepe programul de safari. Vom călători apoi de-a lungul răului Olt în zona Bixad, unde vom descoperi o zonă spectaculoasă, colorată, sălbatică şi necunoscută.

În cadrul programului vom admira:

- răul Olt
- barajul Carpitus
- părăuri şi izvoare de apă minerală şi mezotermală
- rămăşiţele cetăţii Vapa
- cuiburi de mitraliere şi galerii subterane din cel de-al doilea război mondial
- stânci şi cariere de pietre misterioase
- păduri mixte de conifiere şi foioase
- peisaje fermecătoare

Include:
-   transport în remorcă acoperită echipată cu scaune, trasă de un vehicul 4x4
-   picnic rece cu produse tradiționale

Durata: circa 4 ore
Tarif: 100 lei/persoană

Atenție! Activitatea include și o drumeție de minim o oră, grad mediu de dificultate

Să vedem urșii

Opțional, seara, vă invităm la pânda urşilor bruni în habitatul lor natural, la observatorul fotografului de renume internaţional Mathe Bence Băile Tuşnad (capacitate 20 locuri).
Acesta a obţinut în 2010 titlul de Wildlife Photographer of the Year, un premiu considerat echivalentul Oscarului în domeniul fotografierii vieţii sălbatice.
După mulţi ani de cercetare, faimosul fotograf peisagist şi arhitect al punctelor de observare a animalelor a decis să vină în acest loc deosebit de frumos. Un criteriu important în alegerea şi proiectarea locului era potenţialul de a face fotografii de calitate din observatorul de animale. Bence a visat un observator contemporan, care satisface fiecare nevoie, proiectat special pentru acest loc.

Din observatorul închis, acoperit şi creat pentru a oferi siguranţă pe durata observării ursului, se poate fotografia confortabil ursul în mediul său natural, prin geamurile mari de sticla.

Deşi funcţionează ca un punct de observare a animalelor pentru turişti, şi din punct de vedere fotografic este cel mai bun loc de observare al ursului din Transilvania şi poate în lumea întreagă. La proiectarea şi construcţia locului s-a avut în vedere ca şi fotografii amatori sau pasionaţi să poată să facă fotografii excepţionale.

Duminică 31 octombrie. Excursie de jumătate de zi la Lacul Sfânta Ana, Tinovul Mohoș și BalvanyosMicul dejun, eliberam camerele, ne indreptam cu microbuzul pe care il avem inchiriat spre Lacul Sfânta Ana – circa 25 km de la pensiune.
Vom descoperi principalele atracţii naturale din Ținutul Vulcanilor:
  Lacul Sfânta Ana - o comoară naturală unică în ţară şi în Europa Centrală şi de Est, este un lac vulcanic format în craterul mai tânăr al muntelui Ciomatu.
Are o suprafaţă de cca 20 hectare și este situat la 950 m altitudine. Pe malul lacului priveliştea este splendidă în special în această perioadă când pădurea îmbracă nuanțe arămii.

Rezervaţia naturală Tinovul Mohoş - lacul de sub pământ, care aminteşte de un film SF.
Ne vom plimba într-o mlaştină oligotrofă, vom asculta povestea ghidului local despre lumea adâncurilor, a apelor subterane care merg chiar şi câteva zeci de metri spre inima pământului şi de care nu ne despart decât patru metri de pământ moale…

Băile Fetelor Apor - 8 izvoare tămăduitoare cu ape minerale diferite, care conţin o cantitate mică de acid sulfuric (vitriol) şi băi tradiţionale în care barbotează gaze. Astfel de izvoare nu mai sunt nicăieri în Europa, fiind vorba de o adevarată raritate mondială.

Include: transport, ghid local, taxa de intrare în rezervaţie
Durata: circa 4 ore
Opțional, se poate asigura contra cost și masa de prânz, sub forma unui picnic cu gustări tradiționale reci
Acțiunea se încheie în jurul orelor 14:00

Programul poate suferi modicări în funcție de vreme.

Echipament de drumeție pentru toate activitățile

Cu cel puțin o săptămână înainte, veți primi un email, urmând să confirmați activitățile la care doriți să participați. Plata se va face în prima zi la însoțitorul de grup.

Despre excursie. O acțiune SinglesCamp în premieră în zona Tușnad cu drumeții, picnic în natură, safari, pândă la cel mai modern observator de urși bruni, obiective naturale unice în România: defileul Oltului, Piatra Șoimilor, un loc cu o priveliște spectaculoasă asupra staţiunii Băile Tuşnad,  Lacul Sfânta Ana, singurul lac vulcanic din România, rezervația naturală Tinovul Mohoș dar și locuri inedite și misterioase precum ruinele cetăţii medievale Vapa,  cuiburi de mitraliere şi galerii subterane din cel de-al doilea război mondial.
Ne vom bucura împreună de culorile toamnei, aerul curat, puternic ozonat, în locuri liniștite, majoritatea foarte puțin cunoscute.

Pensiunea Tulipan

Pensiunea Tulipan este situată la doar 12 km de Stațiunea Băile Tușnad, în centrul localității Cozmeni, de-a lungul drumului internaţional E578.

Pensiunea dispune de parcare proprie, terasă de vară, foișor în curte, șemineu în aer liber și loc pentru grătar.

Toate camerele au paturi separate, de câte o persoană.

Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12713
Re: Ozon, culori de toamna si inedit la Tusnad 29 - 31 octombrie 2021
« Răspuns #1 : Joi, 23 Septembrie 2021, 16:23 »

Offline costi31

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 553
Re: Ozon, culori de toamna si inedit la Tusnad 29 - 31 octombrie 2021
« Răspuns #2 : Joi, 30 Septembrie 2021, 13:27 »
Salutări tuturor , dacă mai merge cineva din zona Moldovei eu plec din Roman cel mai probabil cu trenul care ajunge la 12'30 în Tușnad dar dacă mai sunt participanți care conduc sau vor să călătorim împreună ar fi foarte bine. Tel. 0733350375
Sper să avem liber și la Spa Wellness , eu fiind vaccinat demult îmi doresc să vizitez acea stațiune  :thumbup:
Sănătate și să ne vedem voioși intr-o nouă aventură !  :flori: O0

Offline costi31

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 553
Re: Ozon, culori de toamna si inedit la Tusnad 29 - 31 octombrie 2021
« Răspuns #3 : Miercuri, 06 Octombrie 2021, 18:46 »
Chiar nimeni pe aici ? Cine mai merge in această excursie ?  :)

Offline costi31

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 553
Re: Ozon, culori de toamna si inedit la Tusnad 29 - 31 octombrie 2021
« Răspuns #4 : Luni, 11 Octombrie 2021, 17:46 »
"Pensiunea dispune de parcare proprie, terasă de vară, foișor în curte, șemineu în aer liber și loc pentru grătar."
Salutări Diana , dacă ne organizăm pt un grătar și un vin fiert crezi că se poate ?
Adică să aducem noi tot ce trebuie, luam și cina cu ocazia asta  :) *|*

Offline ligia

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 42
Re: Ozon, culori de toamna si inedit la Tusnad 29 - 31 octombrie 2021
« Răspuns #5 : Luni, 11 Octombrie 2021, 17:50 »
Buna ideea, subscriu .

Offline costi31

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 553
Re: Ozon, culori de toamna si inedit la Tusnad 29 - 31 octombrie 2021
« Răspuns #6 : Luni, 11 Octombrie 2021, 17:53 »
Salutări Ligia , de unde ? Facem party ?  :flori: ::)

Offline krondia

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1290
 • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Ozon, culori de toamna si inedit la Tusnad 29 - 31 octombrie 2021
« Răspuns #7 : Luni, 11 Octombrie 2021, 22:59 »
Salut, Costi! Mă bucur să ne revedem  *|*

Aștept și eu cu nerăbdare să revin la Tușnad, chiar zilele trecute am depănat amintiri cu cei cu care am fost ultima oară în zonă. Ce vremuri...
Cinele organizate in regim self-catering cu grătar etc sunt cele mai faine, mobilizează si unesc întreg grupul. Și eu le prefer și sper să mai fie și alți doritori.
Ce spuneți? Ultima oară, la cabana de la Moroieni ne-a ieșit un grătar delicios și m-aș bucura să repetăm experiența  :thumbup:

Am văzut acum câteva imagini spectaculoase cu Lacul Sfânta Ana, uitați și voi cât este de frumos.

Deci, cine mai vine cu noi?Offline costi31

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 553
Re: Ozon, culori de toamna si inedit la Tusnad 29 - 31 octombrie 2021
« Răspuns #8 : Miercuri, 13 Octombrie 2021, 17:23 »
Diana dragă , abia aștept să ne vedem , facem atunci ce putem in funcție de restricție, dar oricum  suntem în zonă OK , cea mai mică rată ....
Hai să ne simțim bine  :thumbup: :flori:

Offline costi31

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 553
Re: Ozon, culori de toamna si inedit la Tusnad 29 - 31 octombrie 2021
« Răspuns #9 : Sâmbătă, 16 Octombrie 2021, 15:55 »
O excursie atât de frumoasă , și nimeni pe aici ?
Pare straniu , de ce ?  :sorry:

Offline Mihaela.2056

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 3
Re: Ozon, culori de toamna si inedit la Tusnad 29 - 31 octombrie 2021
« Răspuns #10 : Luni, 18 Octombrie 2021, 15:49 »
Buna. Eu vin din Bucuresti cu masina. Daca este cineva interesat am locuri libere in masina!!!

Offline krondia

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1290
 • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Ozon, culori de toamna si inedit la Tusnad 29 - 31 octombrie 2021
« Răspuns #11 : Marţi, 19 Octombrie 2021, 16:39 »
Știți că în 31 octombrie este Halloween-ul, da?
Ce ziceti, pregătim niște măști / costumații?  *|* :crazy2:  :dance:

Offline costi31

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 553
Re: Ozon, culori de toamna si inedit la Tusnad 29 - 31 octombrie 2021
« Răspuns #12 : Marţi, 19 Octombrie 2021, 18:48 »
Eu sunt pregătit să sperii toate fetele , dacă nu erau deja...   :D  :strambatura: :happy:
Doar două pe aici   și cu tine  trei :giggle:

Offline krondia

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1290
 • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Ozon, culori de toamna si inedit la Tusnad 29 - 31 octombrie 2021
« Răspuns #13 : Marţi, 19 Octombrie 2021, 20:22 »
Pentru ca am primit  întrebări referitor la prima zi a excursiei, revin cu precizarea că veți primi mai multe informatii privind locul de întâlnire, programul cu câteva zile înainte de excursie după ce stabilesc ultimele detalii cu partenerii noștri de la Tușnad.

 Orice întrebări aveți, va rog sa le adresați aici pe forum, pot  fi de interes și pentru alți participanți .

Și, nu în ultimul rand, va rog sa va anuntati prezenta și aici pe forum, sa incercam sa ne cunoaștem puțin înainte de excursie, mai ales dacă sunteți la prima ieșire cu noi.

Am avut  weekendul trecut un grup minunat în Munții Baiului, imi doresc sa fim și de data aceasta un grup frumos, vesel, sa ne bucuram împreună de locurile minunate pe care le vom vedea.

Diana

Offline Tilda

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 9
Re: Ozon, culori de toamna si inedit la Tusnad 29 - 31 octombrie 2021
« Răspuns #14 : Miercuri, 20 Octombrie 2021, 00:18 »
Salutari din Tg. Mures! Subscriu propunerea lui Costi în legătură cu grătarul, dar nu și ideea cu măștile /costumație de Halloween. Îmi pare rău, dar nu prea agreez această "tradiție", dar ca in orice grup - majoritatea decide.