Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Peru. Excursie Machu Picchu 7 - 16 iunie 2022
admin:
Am primit orarul de zbor si tariful pentru zborurile interne.
LA2107 JUNE 08 LIMA / AREQUIPA 0855 1027/OPERATED BY LATAM AIRLINES PERU
LA2004 JUNE 15 CUZCO / LIMA 0735 0905 /OPERATED BY LATAM AIRLINES PERU
Tariful pentru cele doua zboruri, taxe de aeroport si bagaj de cala incluse este de 250 euro/persoana.
Le-am confirmat, acum urmeaza sa le achitam. O sa primiti din agentie un Email cu factura aferenta acestui serviciu.
Nu stiu daca fiecare dintre voi s-a gandit la ce face cu procurarea pastilelor pt rau de inaltime. Asa cum v-am comunicat, pot discuta la agentia partenera sa procure din vreme pastilele. Va recomand in mod special sa aveti cu voi si sa luati asa ceva pentru a preveni raul de inaltime. Daca nu aveti inca procurate, sau nu stiti de unde sa luati, scrieti-mi un Email pe office@singlescamp.ro pana in 15 aprilie si am sa iau legatura acolo.
admin:
Am transmis astazi agentiei, solicitarea pentru medicamente de rau de inaltime, pentru cei care mi-au scris ca doresc asa ceva. Am sa va tin la curent.
Eugen Vărvărucă:
Ar fi util dacă organizatorii ar putea să facă o scurtă trecere în revistă a cerințelor/documentelor legate de prevenirea COVID în călătorie, cum s-a făcut în excursia de anul trecut, ca să nu-i scape ceva cuiva. De exemplu dacă avem certificatul de vaccinare cu două doze și măști obișnuite, este totul în regulă? Am văzut ceva puțin ciudat pe site-ul mae Franța, că pentru "intrarea pe teritoriul francez" este necesară și cea de-a treia doză...Eu am făcut și a treia doză, dar nu cred că pot face dovada: ea nu cred că apare pe certificatul COVID obișnuit, iar hârtia din ziua vaccinării nu mi s-a dat din cauză că erau niște neconcordanțe în sistem la adresa din buletin (dar mi s-a spus că nu voi avea nevoie niciodată de dovada vaccinării cu a treia doză). Întrebarea mea este dacă are cineva dovada vaccinării cu a treia doză, și dacă chiar vom avea avea nevoie de ea pentru tranzitul prin Paris? (pe site-ul mae Peru se menționează doar primele două doze.) Mulțumesc.
admin:
Anul trecut era o nebuloasa totala, de aceea ne-am concentrat atunci cu multa atentie pe conditii si restrictii, ajutand prin indrumare pe participanti. Eram primele grupuri care ajungeam acolo, am fost "deschizatori" de hoteluri, fiind primii cazati dupa 2 ani. Acum lucrurile stau total diferit, s-a relaxat si in Peru ceea ce tine de preventie, incepand cu 1 mai fiind scoasa conditia de purtare a mastii in spatii deschise. Atunci chiar si la Machu Picchu am vizitat cu masca, sa nu mai spun ca in trenuri si pe cursele interne a fost nevoie sa purtam si shield. Ca orice lucru au fost avantaje si dezavantaje: avantajul a fost ca eram atunci foarte putini turisti, sa ca ne-am putut bucura de fiecare obiectiv cu ragaz. Dezavantajul ca vizitarea s-a facut din cauza masurilor restrictive cam incomod.
Acum sa raspund, la ce ai intrebat Eugen. Parisul este doar o legatura, o conexiune si in plus suntem in UE, deci certificatul nostru este valabil si acolo. Daca ai un certificat de vaccinare este OK. Important este ceea ce solicita Peru, nu Parisul, pentru ca toate companiile aeriene considera la imbarcare solicitarile tarii de destinatie, nu cele de tranzit.
Peru solicita (de pe site-ul mae):
- rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, emis cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei sau certificatul de vaccinare împotriva COVID-19 (două doze), pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la efectuarea schemei complete de vaccinare în statul de proveniență.
- in vederea intrării în Peru, toți pasagerii trebuie să prezinte o declarație pe propria răspundere privind starea de sănătate și acordul acestora cu privire la dispunerea măsurilor de izolare sau carantină. Declarația poate fi descărcată aici: https://e-notificacion.migraciones.gob.pe/dj-salud/ și se completează cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării în avion. Din cate stiu nici mai devreme
Banuiesc ca toata lumea are certificat de vaccinare, deci este destul de simplu. Trebuie doar completata si declaratia, fara ea este foarte posibil sa nu fiti imbarcati.
La completare, tineti cont ca puteti alege limba (apare in spaniola, dar se poate schimba in engleza).
Daca tot am intervenit aici, raspund si celor 4-5 participanti care mi-au raspuns Email-ului referitor la sorojchi, medicamentul contra raului de inaltime. Am scris acum o saptamana agentiei colaboratoare si mi-au raspuns ca deocamdata nu exista disponibilitate de cumparare din farmacii (producatorilor le lipsesc anumite componente). Cererea mea ramane valabila, cum apare in farmacii cum cumpara, daca nu din Lima, poate din Arequipa. Am discutat si cu Lidia, acum ea e in contact cu Elva, reprezentanta noastra din agentie, imi spunea inainte de a pleca astazi cu grupul de Cinque Terre ca incearca sa procure si in Iasi un medicament asemanator. Cand se intoarce, va va tine la curent aici cu ceea ce a rezolvat in Peru sau tara.
De medicamente, va spun ca este nevoie, asa cum recomandam inca de la lansarea excursiei. Fara, unii dintre voi vor simti destul de brutal diferenta de altitudine. Farmaciile noastre aduc extrem de rar, pentru ca nu este cazul sa se foloseasca asa ceva aici, la noi.
Exista si posibilitatea de a va ajuta seara, dupa traversarea Anzilor, de o mica butelie de oxigen. Med.pro vinde asa ceva, produsul se numeste Tub de oxigen cu mască de inhalare 14L-99,5% puritate oxigen. Are cca 14 litri de oxigen concentrat intr-o butelie de 30 cm lungime. Intra usor in bagajul de cala. Au oxigen si la hotel, vi se da masca dar free este limitat, dupa aceea trebuie sa platiti. Nu era chiar scump, dar daca ai nevoie toata noaptea, atunci se aduna vreo 40 USD.
Exista si oxigen la tub gen spray, am vazut ca unii il indica, doar ca va spun, sunt doar 4-5 inhalari, l-ati golit si este apoi inutilizabil. Cel pe care vi l-am recomandat are 70-80 inhalari, arhi-suficient pentru acea noapte. Pt ca este vorba doar de o noapte si nu va speriati, nu la toata lumea se manifesta raul de altitudine. Sunt persoane care nu au nici o treaba, sunt altele care au doar usoare ameteli. Dar v-am spus corect si responsabil de la inceput, sunt persoane carora le este rau, au dureri de cap, ameteli puternice, chiar varsaturi.
Sa se intealaga: este vorba DOAR de noaptea 9/10 iunie, cand veti fi la Puno. Atat. Dimineata veti primi un ceai cu o infuzie de frunze de c. iar apoi veti avea croaziera pe Titicaca si dupa cateva frunze mestecate, uitati complet de raul de altitudine. Deci atunci e "baiul", in rest totul este ok, nu mai aveti locuri in care sa va fie rau.
Tineti cont de recomandarile mele referitoare la haine si incaltaminte, nu va domnisoriti pt Peru pt ca nu aveti unde sa va imbracati altfel decat de drumetie. Asta nu inseamna ca escaladati ceva, ca urcati, ci ca veti da si de frig si de vant in unele locuri, mergeti pe poteci (cum este de exemplu la Machu Picchu si la templele din Cusco) si nu e cazul sa va sclintiti vreo glezna sau sa va raciti.
Va recomand de asemenea sa va lasati loc suficient de mare in troler pt cumparaturi si ma refer aici la produse din lana de alpaca sau vicunia. Daca mai aveti intrebari, eu pana sambata sunt aici si va raspund pe forum cu toata disponibilitatea. Vineri se intoarce si Lidia din Cinque Terre si atunci va fi mereu aici...
Va asteapta o aventura minunata, sunt niste locuri extraordinare din care o sa veniti incarcati de amintiri. Va fi nevoie insa sa dati atentie, ca de fiecare data, doar lucrurilor bune, care va aduc incantare. Sa treceti peste oboseala, peste anumite momente in care posibil sa va simtiti incomodati de ceva. Ce va asigur este ca agentia peruana colaboratoare este foarte atenta si responsabila, asa ca din punctul acesta de vedere nu trebuie sa va faceti griji.
admin:
Am primit astazi de la agentia din Peru, ultimele reglementari anti COVID. Sunt in engleza, sper ca va descurcati, daca nu copy/paste cu google translate.
Dear traveler,
HEALTH COMES FIRST
The Peruvian Government has taken these measures to fight against COVID-19:
● All travelers entering the country must complete the following affidavit: https://djsaludviajero.minsa.gob.pe/dj-salud/
● All travelers entering the country, aged 12 years and older, must show, before boarding the plane, their COVID-19 vaccination card with the first and second
doses applied in Peru or abroad, and the booster for those over 18 years old residing in Peru and who are qualified to receive it according to current protocol,
otherwise, they must show a negative molecular test issued up to 48 hours before boarding. Children under 12 years old are only required to be
asymptomatic to board.
● For domestic flights and interprovincial land travel, passengers over 12 years old will show before boarding their COVID-19 vaccination card with the first and
second doses applied in Peru or abroad, and the booster for those over 18 years old residing in Peru and who are qualified to receive it according to current
protocol. Otherwise, they must show a negative molecular test issued up to 48 hours before boarding. Children under 12 years old are only required to be
asymptomatic to board.
● For entrance to enclosed spaces, those over 18 years old residing in Peru shall show their COVID-19 vaccination card with the three doses applied in Peru or
abroad, only if they are qualified to receive it according to current protocol.
● It is mandatory to wear a KN95 mask or, in replacement, a three-fold surgical mask and, on top of it, a cloth mask, to circulate on public roads and in closed
places.
● In regions with 80% vaccination coverage against COVID-19 of people aged 60 years and over with 3 doses and 80% vaccination coverage against COVID-19 of
people aged 12 years and over with 2 doses, the use of masks in open spaces is optional, provided that physical or bodily distancing is guaranteed, measures that
could be modified according to the epidemiological context.
● It is important to constantly wash hands, avoid crowds and maintain social distance.
● These measures shall be in force as of May 1, 2022, according to the SUPREME DECREE No. 041-2022-PCM (link).
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă