Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Un taram nordic fascinant: Insulele Faroe 2 - 10 iulie 2022

<< < (3/6) > >>

admin:
DKK. Cu euro nu aveti ce face acolo. Cardul este de baza si putem oricand, in drumurile noastre, sa scoatem bani. Am sa revin aici, la fel ca la toate excursiile in care sunt insotitor si am sa va dau toate detaliile necesare despre bani, mese, ce mancare sa luati cu voi, imbracaminte, incaltaminte etc.

admin:
Mai avem o luna si jumatate pana la plecare. Va ajut in pregatirea celor necesare plecarii, recapituland si adaugand unele lucruri pe care le-am consider importante.

1. Document de identitate pt imbarcare: PASAPORT VALABIL (nu carte de identitate!)

2. In acest moment nu exista nici un fel de restrictie de calatorie, nu trebuie prezentat nimic. Dar trebuie urmarit individual, daca apare ceva. Daaca aveti certificat de vaccinare eu consider ca e bine sa-l aveti cu voi.

3. Hrana rece neperisabila cel putin pentru cina din prima seara si micul dejun din dimineata urmatoare (cafea, ceai, cateva felii de paine, produse care nu au nevoie de conditii speciale: gen salam uscat tip Sibiu, pateu, branza topita). Nu ne putem aproviziona decat incepand cu a doua zi la amiaza cu produse alimentare. Produsele alimentare puse intr-o cutie de plastic, in bagajul de cala, pt a putea trece cu ele.

6. Sampon (in prezentarea locatiei am scris ca avem sapun dar nu si sampon). Este bine si indicat sa aveti un prosop de baie. Ce primim in prima zi, cu aia ramanem pana la sfarsit.

7. Vremea va fi: maxim 13 grade ziua, cca 6-10 grade noaptea. Zona este foarte umeda, ploua des, asa ca e neaparata nevoie de pelerina cel putin semiprofesionala, imbracaminte care sa va tina departe de umezeala si care sa fie potrivite acestor temperaturi. Tricouri din material tehnic, bluze cu gluga de 2-3 grosimi, pantalon lung gen drumetie.Incaltaminte: cel putin o pereche de trekeri de drumetie, in care sa nu intre apa. Ceva asemanator daca nu aveti doua perechi, pt situatia in care va udati. Luati spray pentru impermeabilizare, pregatiti incaltamintea pt excursie, pentru a nu fi acolo in situatia in care sa va udati si sa nu aveti cu ce va schimba. De uscat va fi foarte greu, iar de cumparat nu se pune problema, nu aveti de unde.Ciorapi de drumetie, nu subtiri, nu scurti. Pentru casa, un trening si adidasi sunt mai mult decat potrivit sa aveti in bagaj. Pentru noapte sa aveti ceva mai gros.

8. Bani pe card, sau euro pentru schimb (dar asta doar pe aeroport o puteti face si poate in capitala). In Faroe se foloseste cardul si preventiv o sa scoatem din bancomat pe aeroport niste coroane. Pentru plata tunelurilor,  parcari, taxe de drum, de traversare, ferry - care va spuneam ca este cota de cca 30 euro/persoana, imi dati in moneda europeana, ca sa fie mai simplu. Tineti cont sa aveti ceva euro si pentru conexiuni, acolo pe aeoporturi o sa mai cheltuiti cate ceva. Daca ma intebati de cati bani veti avea nevoie va pot spune doar un minim. Conisderati ca in fiecare seara mancam la Rose, iar un meniu cu tarife gasiti aici: https://www.rosescafecatering.com/menu. Pt amieze, acolo unde oprim sa mancam costa cca 25 euro. Apoi mai puneti completarea mic dejunului. Sa zic asa un estimat, cca 400 de euro cu cafea, prajitura. Acesta este un minim. Daca vreti sa va cumparati ceva amintiri atunci ceasta suma creste.

9. Bagajul. Un troller, am zis de maxim 55 inaltime sa ma asigur ca intra in portbagajul microbuzului. Ultimele dati am primit VW Transporter, care are ceva mai mult spatiu in spate. Asta inseamna ca puteti sa depasiti hai maxim maxim - pana la 65 x 40 x 30 cm. Mai mult nu pot sa garantez ca o sa ne intre bagajele.  Pe langa troller un rucsac de 20-30 l, pe care sa-l aveti zilnic pregatit cu voi, ca pentru o drumetie montana: pelerina, bluza cu gluga, tricou de schimb, ciorap de schimb, o sapca si chiar o caciulita pt vant. Bineinteles apa si 3-4 batoane care sa va astampere foamea pana ajungem la masa.

10. Pentru mesele de cina am vorbit deja cu vecina noastra Rose, o sa ne pregateasca in fiecare zi cate un meniu pe care-l alegem in ziua precedenta. Pentru mic dejunuri, o sa mergem in ziua urmatoare sosirii si cumparam la comun oua, ulei, ceva legume, pt omleta, si individual fiecare ce isi doreste sa serveasca. Evident si paine. Cu berea e mai greu, nu gasesti decat rar. Va recomand: sa aveti in bagajul de cala ceva de baut, ambalat incat sa nu se sparga. Daca ati uitat mai sunt posibilitati: in conexiuni si chiar la debarcare pe Vagar, pt ca este un free shop cu bauturi inainte de preluarea bagajelor de pe banda. Apa este buna, dar trebuie sa aveti recipient. Oricum mai cumparam de la magazin.

11. La locatie avem internet wifi.

12. Repartizarea pe camere: casa are asa cum am anuntat 7 camere si 3 grupuri sanitare. Noi vom fi 9 persoane: 2 baieti si 7 fete. Baietii si 3 fete (care ies la tragere la sorti) o sa avem camere single (care sunt cele mai mici si sunt matrimoniale). Raman 2 camere twin in care vor fi cazate 4 fete (o sa le alegem pe cele mai mari). Pt baieti, va fi nevoie sa luam camere alaturate, pt a folosi o baie, astfel incat sa nu fie niciuna comuna fete-baieti. Casa este impartita in doua - partea de jos si cea de sus. Au intrari separate, bucatarii si sufragerii separate, dar o sa mancam sus, pt a nu deranja camera de jos, cea lipita de sufragerie.

13 Regula ocuparii locului in microbuz. Cei vechi stiu, ma adresez celor care nu au mai fost cu mine: in fiecare zi, va rotiti cu un loc, astfel incat in 7 zile fiecare sa treaca pe cate un fotoliu. Nu permit ocuparea "definitiva", eu am fost primul si gata asta e locul meu. Suntem un grup de prieteni, nu intr-o competitie pe locurile din autocarul unei agentii.

Eu am sa fiu plecat continuu pana aproape de data in care ne intalnim pe aeroport. De aceea am scris din timp, sa aveti timpul necesar pentru pregatire.

Spor la bagaje, ganduri faine ca o sa fie tare bine!  :)

admin:
Pana la plecarea in aceasta excursie eu o sa mai am o alta calatorie, cu grupul de Irlanda. Ma intorc doar in 28 iunie, disponibil deci voi mai putea fi aici doar in perioada 29 iunie - 01 iulie, pt ca in 2 iulie vom fi deja pe drum.

Eu v-am comunicat tot ce am crezut necesar a avea nevoie pentru pregatire, bagaj etc. Vad ca nu a scris nimeni nimic, nu am primit aici nici o intrebare, inteleg deci ca informatiile mele au fost complete.

Vreau sa subliniez ca excursia aceasta nu are drumuri lungi de facut pe jos, nu o sa fie exces de efort fizic. Doar ca o sa fim plecati cu microbuzul toata ziua, de dimineata pana se lasa seara si o sa avem multe opriri, pt panorame, pentru plimbari in catunele feroeze, pentru a savura ceea ce insulele ofera. Vremea in nord nu este intotdeauna prietenoasa, poate sa si ploua, poate sa apara si vant. Noi mergem in cea mai buna perioada a anului, dar niciodata nu se stie cum va fi vremea acolo. De aceea va recomand si subliniez sa tineti cont sa aveti cu voi haine si incaltaminte care sa va fereasca de umezeala. Sa nu alunecati, sa nu va fie rece, sa fiti comod imbracati si incaltati. Nu infofoliti, pt ca transpirati si puteti raci. Luati haine din materiale tehnice de diferite grosimi si ganditi-va la drumetii de primavara, asa sa tratati toata excursia ca necesar de imbracaminte si incaltaminte.

Nu stiu ce altceva sa va mai indrum, asa cum am scris sper ca am atins tot. Zile faine pana ne vedem pe aeroport!

admin:
Am revenit din Irlanda, acum...azimut Faroe!  :dance:

Am inceput sa-mi pregatesc bagajul, documentele si mancarea, adica tot ceea ce este necesar pentru plecare si calatorie. 

Apropo de documente, nu uitati ca intrarea se face pe baza de PASAPORT, nu de CI!

Ma uit acum la vreme, desi este pur orientativ, pentru ca in general este greu de dat o prognoza pe insule.

Oricum, temperatura maxima nu va depasi 13 grade Celsius, iar pentru cea minima se estimeaza 10 grade. Ceea ce inseamna ca vremea va fi destul de echilibrata termic noapte/zi. Nu arata ploi, ceea ce ar fi fantastic de bine pentru ca acolo sansele de a fi udat sunt destul de mari.

Subliniez inca o data, sa tineti cont de recomandarile de incaltaminte si imbracaminte. Asta pentru ca am avut din nou o situatie de persoana care nu citeste si nu se informeaza decat foarte superficial. In excursia din Irlanda desi am scris de nu stiu cate ori ca e nevoie de incaltaminte trekking insulated, persoana in cauza a venit senina in ghetute de oras si asa a umblat toate zilele Norocul ei a fost ca nu ne-a plouat deloc pentru ca altfel ar fi putut aluneca si cu siguranta s-ar fi udat bine la picioare. Ce pot sa spun: oameni inconstienti, care nu pricep ca este necesar sa urmezi niste sfaturi. D'ale romanilor carora li se pare ca le stiu pe toate si nu mai au nevoie de recomandari. Dar cand patesc ceva altii sunt de vina, nu ei.

Deci sa nu va lipeasca: imbracaminte care sa va tina departe de umezeala si care sa fie potrivite temperaturilor din aceasta perioada. Tricouri din material tehnic, bluze cu gluga de 2-3 grosimi, pantalon lung gen drumetie. Incaltaminte: cel putin o pereche de trekeri de drumetie, in care sa nu intre apa. Ceva asemanator daca nu aveti doua perechi, pt situatia in care va udati. Luati spray pentru impermeabilizare, pregatiti incaltamintea pt excursie, pentru a nu fi acolo in situatia in care sa va udati si sa nu aveti cu ce va schimba. De uscat va fi foarte greu, iar de cumparat nu se pune problema, nu aveti de unde.Ciorapi de drumetie, nu subtiri, nu scurti. Pentru casa, un trening si adidasi sunt mai mult decat potrivit sa aveti in bagaj. Pentru noapte sa aveti ceva mai gros.

Cam acestea sunt ultimele sfaturi. Am sa va transmit astazi pe Email biletele de avion, pt a incerca check in-ul. Avem bilete de grup, dar uneori este posibil sa se poata face check in online.

Daca mai aveti intrebari, puneti-le aici, am sa va raspund cat de promt pot.

admin:
Am transmis biletele de avion. Daca nu ati primit Email-ul meu, scrieti-mi aici: office@singlescamp.ro si va retrimit documentul.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă