Autor Subiect: Patagonia si Tara de Foc. Argentina si Chile. 28 septembrie - 13 octombrie 2022  (Citit de 5104 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12660
Re: Patagonia si Tara de Foc. Argentina si Chile. 28 septembrie - 13 octombrie 2022
« Răspuns #15 : Marţi, 06 Septembrie 2022, 06:06 »
In lipsa informatiilor actualizate pe site-ul mae, am solicitat partenerilor sa-mi transmita ceea ce este publicat la ei. Iata pe scurt ceea ce am primit:
In Argentina s-au ridicat aproape total restrictiile, iar in Chile, foarte important este ca mobility pass-ul poate fi imlocuit de un document in care apar cele trei vaccinuri individualizate, nu doar ultimul. Eu personal am descarcat adeverinta de vaccinare, nu doar certificatul. Pe adeverinta apar toate cele 3 vaccinuri cu seriile de lot. Am sa incerc sa obtin totusi si mobility pass.

Zilele urmatoare am sa va transmit un Email pentru inscriere si rezervare mese. Vom fi in mers sau ajungem seara tarziu, de aceea am solicitat partenerilor sa ne transmita ceea ce ofera ei de regula turistilor. Mai jos este brut ceea ce am primit de la ei.  O sa gasiti si seara cu cina&tango, optionala din seara zilei de 30 septembrie.

29SEP – BUE: TRF EZE/ HTL DAZZLER RECOLETA (PVT ING) AF228 07.45HS + EARLY CHECK IN + DINNER WALKING DISTANCE RESTAURANT - USD 40.-
30SEP – BUE: 09.00HS HD CITY TOUR (PVT ING) + LA VENTANA CENA TANGO SHOW (PVT ING) – DINNER TANGO SHOW LA VENTANA  - USD 64.5-
01OCT – BUE: 09.00HS HD TIGRE (PVT ING) - HD LUNCH DURING HD TIGRE  - USD 36.5.-
02OCT – BUE: 05.00HS TRF HTL/AEP (PVT ING) AR1932 07.40/11.15HS
                USH: TRF AEP/HTL WYNDHAM GARDEN (PVT ING) + HD PARUQE NACIONAL PARQUE DE FUEGO + TKT TREN (PVT ING) - DINNER HTL USD 38.-
03OCT – USH: HD CITY TOUR + MUSEO FIN DEL MUNDO  (PVT ING) + HD CANAL BEAGLE (PVT ING) - LUNCH AT THE RESTAURANT - USD 40.-
04OCT – USH: TRF HTL / APT (PVT ING) AR1863 11.15/12.35HS       
                FTE: TRF APT / HTL KOSTEN AIKE (PVT ING) - DINNER HTL USD 35.-
05OCT – FTE: FD PERITO MORENO (PVT ING) + NAVEGACIÓN MORENO SPIRIT  (SIB) - LUNCH AT THE RESTAURANT USD 33.-
06OCT – FTE: FD LADO ARGENTINO - TODO GLACIARES (PVT ING) - BOX LUNCH USD 20.-
07OCT – FTE: TRF HTL / FRONTERA CANCHA CARRERA (PVT ING) + CAMBIO DE VEHICULO +
                PAI: TRF FRONTERA CANCHA CARRERA / HTL LAS TORRES  (PVT ING) DINNER ALREADY INCLUDED
08OCT – PAI: FD TREKKING TORRES DEL PAINE (PVT ING) DINNER ALREADY INCLUDED
09OCT – PAI: HD NAVEGACIÓN GLACIAR GREY (SIB ING) + HTL LAGO GREY -DINNER ALREADY INCLUDED
10OCT – PAI: TRF HTL PAI / PUC (PVT ING) LA1160 14.30/16.40HS
                SCL: TRF APT / HTL CUMBRES LASTARRIA (PVT ING)  - DINNER HOTEL USD 37.-
11OCT – SCL : HD VALLE DE MAIPU TOUR DE VINO (SIB ING)  - LUNCH DURING THE EXCURSION - USD 39.-
12OCT – SCL: TRF HTL / APT (PVT ING) KL702 10.40HS

DINNER TANGO SHOW LA VENTANA  - USD 64.5-
This is the price I passed on to you last year and we are going to keep it even though this price does not exist anymore.
It is important for the passengers to see a show like this, it is very Argentinean and they should not miss it.

Am primit de asemenea explicatii referitoare la drumetia pe care o avem programata la TORRES DEL PAINE:

F/D Trekking Base Las Torres - 8 octombrie

Durată : 8-10 ore (21,5 km.)
Dificultate : nivel de dificultate ridicat
Altitudinea inițială : 120 m
Altitudinea finală : 870 m
Ziua începe cu o drumeție în urcare lentă prin pampasul patagonez și începe să se accentueze pe măsură ce intrați în Valea Ascencio, până când ajungeți în Pasul de Munte Los Vientos - cu vederi panoramice spectaculoase asupra peisajului și lacurilor din jur. Veți continua drumeția, trecând pe lângă pensiunea Chileno Mountain și printr-o pădure nativă de lenga înainte de a vă apropia de ultima porțiune a aventurii. Această parte a drumeției durează aproximativ o oră și se desfășoară pe un teren stâncos, mărginit de bolovani enormi. La final vă așteaptă cea mai impresionantă priveliște a celor trei turnuri iconice de granit și a lagunei glaciare. De acolo ne intoarcem pe acelasi drum.

Apropo de zona montana, asta pt ca am fost intrebat referitor la riscul de a avea rau de inaltime aveti mai jos raspunsul complet pe care l-am primit din Argentina:

“În Argentina nu există probleme cu altitudinea.
În ceea ce privește șederea pe care o veti avea în Parcul Torres del Paine, nu există probleme cu altitudinea, deoarece cea mai mare altitudine pe care o vor urca va fi de 700 de metri deasupra nivelului mării și care va corespunde cu momentul în care vor ajunge la  Base Las Torres (Santiago este la 550 de metri deasupra nivelului mării). La această altitudine nu vor avea probleme de altitudine. Se consideră că pentru a avea neplăceri trebuie să urci până la aproape 2.000 de metri, ca de exemplu în San Pedro de Atacama, în Altiplano, dar nu e cazul grupului d-voastra. Cu toate acestea, excursia la Baza Las Torres are un grad de dificultate ridicat, așa cum v-am spus, în principal din cauza condițiilor traseului, care are multe urcări și coborâri. Acesta este unul dintre motivele pentru care este preferat de iubitorii de trekking.”

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12660
Re: Patagonia si Tara de Foc. Argentina si Chile. 28 septembrie - 13 octombrie 2022
« Răspuns #16 : Sâmbătă, 10 Septembrie 2022, 10:20 »
Pentr a va da o mana de ajutor in pregatirea bagajelor, postez aici o prognoza meteo si de asemenea explicatii si recomandari foarte importante pentru zona de Torres del Paine. Urmariti in final un video, poate fi de foarte mare ajutor.

Temperaturi PATAGONIA

Buenos Aires Aries 29/09 - 02/10/:  ziua 18 – 22 grade Celsius - soare, 10 grade noaptea

Ushuaia 02 - 04/10/:  pana la 8/9 grade ziua, 1 grad noaptea, umed, posibil chiar lapovita.

Calafate 04 - 07/10/:  maxim 10 grade ziua,  1 grad noaptea

Las Torres 07 - 09/10/:  pana la 12 grade ziua, 2 grade noaptea

Torres del Paine 09 - 10/10/ – Lago Grey pana la 13/14 grade ziua, 1 grad noaptea

Santiago de Chile 10 - 12/10/- ziua maxim 26/27 grade cu soare,  11 grade noaptea

Vremea Las Torres
Dacă există o întrebare care se află în capul listei înainte de a porni în excursia Torres del Paine, probabil că aceasta este "Cum va fi vremea?". Raspunsul: nimeni nu știe! Într-o zi obișnuită în Torres del Paine ar putea fi vânt, zăpadă, ploaie dar și soare cald, în orice ordine și în orice combinație. Așadar, ce face ca vremea din Torres del Paine să fie atât de imposibil de prezis? Și ce puteți face, dacă puteți face ceva în această privință?

Cum este clima generală în Torres del Paine?
Nu  există prognoze certe, dar sunt tendințe care pot fi luate ca reper. Noi mergem in octombrie, atunci cand temperatura minimă medie (de obicei, temperatura minimă se înregistrează în timpul nopții) în Torres del Paine în luna octombrie este de 3,2°C. Octombrie este o lună secetoasă. Plouă în medie 5 zile/luna. Temperatura maximă medie pe timp de zi se situează în jurul valorii de 14,0°C.
Zona este cunoscuta pentru vânturi, asa ca trebuie sa le luam in calcul cand pregatim bagajul. 
Torres del Paine este renumit pentru vânturile sale puternice, care ajung până la 160 km/h, asta inseamna ca nu poti sta in picioare. Parcul național este amplasat între zonele cunoscute sub numele de Roaring Forties și Furious Fifties. Aceste zone sunt cunoscute pentru furtunile violente dinspre vest, provocate atunci când aerul cald de la ecuator se întâlnește cu aerul rece care se deplasează spre nord dinspre Antarctica. Aceste vânturi se învârt în emisfera sudică de la vest la est, cu foarte puține sanse ca masele de aer terestru să le încetinească, ceea ce le face mult mai puternice decât vânturile similare din emisfera nordică. De asemenea, Parcul Național Torres del Paine nu este departe de capatul continentului, unde Oceanul Pacific se ciocnește cu Oceanul Atlantic.

De ce este vremea atât de schimbătoare?
Poate cel mai frustrant lucru legat de drumețiile în Parcul Național Torres del Paine este faptul că vremea este aproape imposibil de prognozat, ca urmare a schimbării sale constante. Iată doi factori care își joacă rolul de a provoca meteorologii și drumeții deopotrivă:

1) Vanturile. Unul dintre motivele pentru care vremea în Patagonia poate fi complet diferită de la o oră la alta sunt vânturile puternice care bântuie prin parc. Fronturile meteorologice și bancurile de nori sunt împinse pe cer într-un ritm frenetic, astfel încât, până când ați scos geaca impermeabilă din geantă și v-ați pus-o pe voi, de multe ori este timpul să o dați jos din nou!

2) Configurația munților și a dealurilor din Torres del Paine are un impact uriaș asupra vremii. Parcul național combină ghețari, râuri, munți, văi, fiorduri și câmpii deschise, toate acestea având propriul impact individual asupra vremii. Unele dintre vârfurile parcului determină crearea de nori de ploaie. Pe măsură ce aerul este forțat în sus de panta muntelui, se răcește, formând nori și, în cele din urmă, ploaie. Acest lucru înseamnă că pe partea dinspre vânt a muntelui vor fi nori și ploi, în timp ce aerul care ajunge pe cealaltă parte a muntelui este lipsit de umiditate. O altă consecință a acestui efect sunt vânturile Foehn. Acestea apar atunci când aerul uscat care trece peste vârful muntelui coboară pe versantul de sub vânt. Pe măsură ce aerul coboară, devine ușor mai cald, creând vânturi care pot fi foarte puternice. În acest fel, se pot dezvolta multe microclimate extrem de diferite într-o zonă geografică relativ mică.

Despre echipament si pregatire pentru traseul de drumetie.

Ar trebui să respectați întotdeauna regula celor 3 straturi. Vremea este imprevizibilă, așa că trebuie să fiți capabili să eliminați sau să adăugați un strat la fel de repede cum se schimbă vremea.

Stratul de bază: trebuie să vă țină acoperit și să se asigure că transpirația este îndepărtată de corp. Recomandarea este de material tehnic, in nici un caz bumbac.

Stratul intermediar: trebuie să rețină căldura corporală pe care o generați (numit și strat izolator). O jachetă din fleece sau un pulover de greutate medie este ideal.

Stratul exterior: trebuie să vă protejeze de intemperii, în special de vânt și de ploaie. Un strat impermeabil ușor este întotdeauna o idee bună.

Este adevărat că ar trebui să "împachetezi pentru patru anotimpuri", dar ia în considerare să împachetezi cât mai ușor posibil. Nu faceți un bagaj prea mare. Betele de drumeție sunt foarte recomandate pentru a vă proteja genunchii, la fel ca și protecția solară (de cel puțin 30SPF), deoarece soarele poate fi incredibil de puternic aici, în sud.

Luați un rucsac bun ,  unul impermeabil. Și luați în considerare aducerea a cel puțin un sac uscat. Aici, cocktailul "vânt și ploaie" vă poate uda în câteva minute.

Urmariti recomandarea unor profesionisti:Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12660
Re: Patagonia si Tara de Foc. Argentina si Chile. 28 septembrie - 13 octombrie 2022
« Răspuns #17 : Vineri, 23 Septembrie 2022, 14:14 »
M-am intors din Islanda, un foarte bun antrenament inainte de Patagonia, pentru ca tara europeana pe care am vizitat-o este pe alocuri asemanatoare.

Suntem in linie dreapta, mai avem doar cateva zile si ne pregatim pentru plecare. Punctez aici lucrurile foarte importante, pe care trebuie sa le verificati inainte de plecare:

- pasaport
- daca nu ati facut mobility pass pt Chile - neaparat sa aveti si adeverinta de vaccinare (unde va apar vaccinurile facute) si certificatul de vaccinare (atentie sunt 2 lucruri diferite). Adaugat si cartea de identitate, nu doar pasaportul, pentru ca altfel nu veti putea fi indentificati cu documentele ce tin de vaccinare.
- pentru intrarea in Argentina, cu 48 de ore inainte de plecare trebuie sa completati un formular!
- trebuie sa descarcati aplicatia COVID 19 pt Argentina
- listati asigurarile de calatorie

Ati primit cu totii biletele de avion, daca este posibil, faceti check in online.

Eu am sa stau in noaptea de 27/28 septembrie la Vila Zoe Apartments Otopeni. Contactul este acesta: 0773.371.290. Daca v-ati gandit sa veniti cu o zi mai devreme, asa cum fac eu, este o optiune excelenta de cazare. Linistita, foarte curata, cu oameni primitori. La fel se poate lua micul dejun, avem transfer la aeroport. Nu se compara cu Hotel Otopeni, gazda pe care am avut-o multi ani, unde insa din pacate lucrurile s-au schimbat mult in rau.

Am incheiat acum cateva minute o discutie cu agentia partenera din Argentina si mi-a comunicat ca:

- in prima zi, vom avea gratuit o intrare gratuita si un ghidaj de asemenea free la Recoleta Cemetery, un must see in Buenos Aires. Este in apropierea hotelului, asa ca vom face o plimbare pana acolo. Apreciez ca in jur de 10:00 (daca toate lucrurile merg bine) o sa ajungem la hotelul din Buenos Aires, iar vizita o s-a avem la 16:00. La 20:00 este cina.

Aici este un film BBC despre acest loc:- mi-au comunicat de asemenea ca ex-servicii o sa fim condusi la toate restaurantele rezervate pentru mesele suplimentare.


Offline IORDAN

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 39
Re: Patagonia si Tara de Foc. Argentina si Chile. 28 septembrie - 13 octombrie 2022
« Răspuns #18 : Vineri, 23 Septembrie 2022, 21:50 »
Bună seara.
Multumesc Gigi pentru recomandarea hotelului și pentru veștile bune referitoare la excursie   :applause:
Sa ne revedem sănătoși și voioși la Zoe ! *|*

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12660
Re: Patagonia si Tara de Foc. Argentina si Chile. 28 septembrie - 13 octombrie 2022
« Răspuns #19 : Duminică, 25 Septembrie 2022, 10:24 »
Mai avem foarte-foarte putin pana la plecare (in jur de 72 de ore).

Sper ca toata lumea a inteles ca trebuie sa completeze formularul de intrare in Argentina https://ddjj.migraciones.gob.ar/app/home.php

sa-l descarce in telefon si sa-l printeze. Acesta va putea fi solicitat la check in pe aeroportul Henri Coanda si de asemenea la aterizarea in Argentina, fiind o conditie de imbarcare in avion si intrare in Argentina. Este un must do.

Desi se da ca limita de completare a lui 48 de ore inainte de plecare, eu am intrat astazi (deci mai devreme) si l-am completat. Pentru a veni in ajutorul vostru va dau cateva indicatii pentru completarea formularului.

Completarea se face in 2 pasi. In primul sunt cateva date, pe care daca le completati corect, veti primi un Email cu un link.

Intrati pe acest link si continuati completarea cu datele solicitate. Cateva repere la care m-am gandit ca va puteti incurca:

Punctul de intrare in Argentina este: EZEIZA - MINISTRO PISTARINI

Compania aviatica: AIR FRANCE

Zborul: AF228

Data la care ajungem: 29.09.2022Provincia: Buenos Aires

Orasul: GENERAL LAS HERAS EST. LAS HERAS

Strada: AVENIDA GENERAL LAS HERAS

Nr 2163

Cod postal: C1127 CABA

La ultima intrebare, aveti o polita de asigurare? Formularul are setat initial "NU", voi trebuie sa schimbati pe DA.

Daca totul e completat corect, o sa primiti un document pdf cu toate datele pe care le-ati completat si care se identifica printr-un cod de bare.

Va recomand sa-l completati maine, sa fie in acel interval solicitat, de 48 de ore. Eu l-am completat mai devreme pt a va putea indruma.


Check in. Ati primit cu totii biletele de avion. Ele sunt de grup, individualizate insa prin nume si ticket number. La check in va fi nevoie sa folositi ticket number-ul (nu codul de rezervare). Il gasiti in partea inferioara a biletului, pe pagina 4. Este de forma:

E-ticket: AF 057-525xxx9388-89 for Mr Cindea Gheorghe

Fiecare aveti un cod, iar pentru a face check in-ul online trebuie sa folositi pe al vostru, al fiecaruia. Rubrica in care se completeaza ticket number-ul "suporta" un numar mai mic de caractere si din experienta cu Air France are de exemplu in cazul meu urmatoarea forma: 525xxx9388. Deci 10 caractere. Incercati asa.

Sa nu va deruteze xxx, am inlocuit cifrele cu xxx din ratiuni de securitate a biletului meu de avion.

Check in-ul se deschide cu 30 de ore inainte de zbor.

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12660
Pentru ca am primit o intrebare referitoare la dimensiunea bagajului de cala la zborurile domestice, am transmis la randul meu intrebarea mai departe. Raspunsul primit: cele 3 dimensiuni ale bagajului de cala, sa nu depaseasca 158 cm. Deci sa fiu inteles: daca inaltimea bagajului este de 76 cm, latimea de 46 cm si latimea 25 cm (am dat ca exemplu bagajul meu, care este peste mediu ca dimensiuni) atunci suma celor 3 dimensiuni este 147 cm. Deci ma incadrez. La fel trebuie sa verificati si voi.

Offline Alintata

 • Jr. Member
 • **
 • Mesaje postate: 56
 • Bine ai venit in grupul nostru!
De unde descarcam aplicatia Covid 19 pt Argentina pe iPhone, ca eu nu am gasit-o de nici un fel?

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12660
In aplicatiile Iphone se numeste MiArgentina. Am gasit-o si descarcat-o usor de acolo. Inca nu am completat datele, urmeaza mai tarziu sa o fac.

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12660
Mai este foarte foarte putin si o sa ajungem impreuna intr-un loc pe care pana acum doar l-am visat. Copil fiind am fost atat de fascinat citind despre expeditiile conchistadorilor, despre oamenii neobisnuit de inalti intalniti de acestia in Patagonia, despre pinguini si lei de mare. Mai tarziu, in 1978 am privit fascinat la maestria inegalabila a lui Kempes si Ayala, a echipei conduse de impecabilul Daniel Passarela pana la castigarea Cupei Mondiale. Eram in vacanta la mare si o multime de olandezi asteptau ca echipa lor sa ridice cupa. Si acum tin minte ce frenezie "portocalie" era in acele zile pe terasa hotelului in care stateam...si cata dezamagire a fost dupa meciul de pe "La Bombonera"...
Ca adolescent am savurat plin de emotia romantica a tineretii "Don't cry for me Argentina" cantata de Olivia Newton John si mi s-a parut ca nimic nu poate sa fie mai sensibil decat aceasta melodie. Si mai tarziu am vazut filmul despre Evita Peron, poate cea mai iubita si indragita femeie care a trait vreodata. Scena in care Madona, cea care a interpretat-o pe Evita, se adreseaza multimii stranse in Plaza del Mayo si romantat canta "Don't cry for me Argentina", este din balconul Palatului Prezidential (Casa Rosada). Peste 4 zile vom fi acolo!  *|*Parca nu-mi vine sa cred ca ajung acolo...Sunt chiar emotionat, in sensul pozitiv... :)

Offline CrissA

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 1
Stie cineva care sunt cerintele pentru completare contului in aplicatia MiArgentina? Am incercat dar nu ma dumiresc ce numar imi cere... dni ? Nu accepta nici cnp, nici nr de pasaport, care e cerut mai jos...nu pot crea cont fara el.

Cris

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12660
Nici eu nu am reusit pe telefon. Campul pt documentul de identitate nu permite pasaport. Pe site insa am gasit aplicatia Mi Argentina si am reusit, exista posibilitatea sa schimbi CUIL CU PASS. Am deschis contul, am primit pe Email link-ul de activare, am dat ok, dar nu s-a activat. Am intrebat in Argentina, mi-a spus ca poate trebuie sa astept pt activare, dar in principiu este o aplicatie pt cei de acolo, mai putin pt turisti. Ei nu au gasit-o in documente necesare intrarii in tara. Oricum salvati-o in telefon si incercati, daca se poate se poate si pe site, asa cum am facut eu, daca nu vom vedea acolo. Asa a fost de exemplu inainte in Thailanda, acolo am completat. 

ATENTIE Despre bagajul cu care avem voie pe zborurile domestice, NU uitati ce am explicat la un moment dat: avem voie 23 kg, dar impartit:

15 kg la cala si 8 kg in cabina. Deci trebuie sa aveti doua bagaje, unul care sa se incadreze in suma dimensiunilor de 158 cm si greutate maxima de 15 kg si unul de cabina in greutate maxima de 8 kg, cu dimensiuni maxime: 55 x 35 x 25 cm.

Offline IORDAN

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 39
Bună seara.
Nu mai este valabila informația din 14 iunie cu acceptarea a 2 bagaje în cabina (unul de 55×35×25 cm, 8 kg și unul de 40×30×15 cm, 3kg ?

Offline IORDAN

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 39
Am lucrat pe calculator și am primit E-mail cu "DDJJ electronica para el Ingreso Ingreso al Territorio Nacional" în atașament. L-am imprimat și salvat pe telefon. Sper sa fie OK.

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12660
Re: Patagonia si Tara de Foc. Argentina si Chile. 28 septembrie - 13 octombrie 2022
« Răspuns #28 : Marţi, 27 Septembrie 2022, 05:37 »
@Iordan. Ba da, este valabila acea informatie. Eu doar o reaminteam si ma refeream la impartirea celor 23 de kg in 2 bagaje. Al treilea bagaj este posibil pe domestic, dar trebuie sa atrag atentia ca este incomod sa calatoresti cu 3 bagaje. Eu recomand MAXIM un bagaj de cala de tip troler in limita dimensiunilor de 158 cm si a unei greutati de 15 kg si altul de cabina, in dimensiunile maxime 55 x 35 x 25 cm. In acesta din urma sa aveti cel putin un rand de haine si incaltaminte, in situatia neplacuta in care nu va ajunge bagajul de cala la Buenos Aires, odata cu voi. In bagajul de mana puneti si un rucsacel pe care sa-l aveti zilnic cu voi, in care sa nu lipseasca pelerina. Cand faceti bagajele ganditi-va ca trebuie si duse de la autocar in camera, din camera in autocar, pe aeroporturi, fara ajutorul cuiva. Pt o astfel de excursie nu aveti nevoie de mai mult de 18 kg de bagaje. Trebuie ales judicios si eficient ce luati cu voi, nu doar la sa fie pentru ca poate trebuie. 

Daca ai parcurs cei 2 pasi corect si ai primit in urma celui de-al doilea codul de bare, atunci e ok.

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12660
Re: Patagonia si Tara de Foc. Argentina si Chile. 28 septembrie - 13 octombrie 2022
« Răspuns #29 : Marţi, 27 Septembrie 2022, 08:38 »
Check in-ul s-a deschis. Eu deja l-am facut, cu indicatiile pe care vi le-am dat intr-un mesaj anterior. Nu o sa primiti boarding pass-ul pentru ca pentru imbarcare mai este nevoie sa prezentam la ghiseul la care predam bagajul, documentul pe care vi l-am indicat sa-l completati pentru intrarea in Argentina: https://ddjj.migraciones.gob.ar/app/home.php