Am preferat sa raspund aici discutiilor deschise la topicul despre Eminescu, pe tema raskolnikov. Am facut-o si privat catorva din voi, tin sa o fac si aici, nu pentru justificari, ci pentru a mai explica inca o data masura luata atunci.
Sa o luam cu inceputul pentru a se intelege mai bine. Am sa tin cont de faptul ca nu poate sa dea un drept la replica fiind banat, daca citeste si i se pare ca ceva trebuie lamurit si din punctul lui de vedere, poate sa o faca prin transmiterea unui Email catre Manfred, urmand sa fie postat prin copy / paste.
Deschiderea acestui forum se datoreaza, fara nici o indoiala, in mare masura lui raskolnikov. Nimeni nu poate contesta asta. Scrisul lui savuros a incantat pe multi dintre noi si a incitat la discutii peste o anumita stacheta. Este o persoana foarte bine informata, spontana, cu o penita plina de fantezie. Este un pamfletar inascut, plin de umor si care are o abilitatea si o usurinta a folosirii cuvantului, exceptionala. Asta am admirat la el si i-am si spus, ca mi-a incantat multe dimineti cu mesajele lui de noapte.
Doar ca, in momentul in care forumul si-a atins tinta propusa, aceea de a dezvolta o comunitate armonioasa si sociabila, in loc sa devina o persoana de echilibru si de reper, a preferat sa-si canalizeze eforturile in a corecta, chiar in a aplica corectii. Si nu putinor dintre noi. A uitat ca aici nu suntem la scoala, unde cine nu stie intinde palma, pentru a fi pedepsit. Aici suntem intr-un spatiu de presocializare, intr-un antreu pentru ce se doreste a se obtine prin acest proiect. Prima conditie pentru obtinerea socializarii in spatiul real este TOLERANTA. Ori tocmai acest lucru nu l-a inteles din pacate raskolnikov.
Repet si accentuez, nu urmaresc sa dezvolt un forum. Acest tip de platforma de socializare, lansat si multiplicat in mii de variante, are caracter comercial. Ori intentia mea este sa dezvolt un proiect viu, nu o afacere pe internet. Daca doream acest lucru, plateam moderatori, faceam publicitate, marketing. Incerc ca prin forum sa se obtina o prima conoastere, un prim contact intre viitori participanti la tabere. Nu sunt interesat in nici un fel de trafic, de vizite, de indicatori care sa serveasca unor scopuri comerciale. Nu incurajez mult forumul si se vede asta foarte bine. Incerc sa determin lumea sa iasa in afara spatiului virtual, sa socializeze real. Altfel o sa continuam sa ne ascundem in spatele unor nickname-uri.
Carmentoma, stii bine, n-are rost sa o mai repeti pe forum, nu am absolut nimic impotriva admiratiei si prieteniei tale pentru si spre raskolnikov. Ce as putea avea? Si cum mi-as putea permite a avea? Incercarea de a nuanta existenta unui disconfort, a unei anumite neacceptari a unei astfel de relatii, este deja prea stridenta. Atentia mea este acum indreptata spre lucruri care trebuie pregatite pentru a asigura continuitatea si succesul urmatoarelor tabere, in nici un caz spre astfel de probleme. Si repetabilitatea asta cu teama de a fi banata este deja suparatoare. Ma faci sa ma simt jenat de pozitia in care ma pui. Nu-mi place sa cenzurez si sa banez. Rolul meu este cu totul altul. Dar pentru ca la un moment dat s-a ajuns prea departe cu jignirile surorii tale ioanaxxl, a lui raskolnikov, a lui sile43, a trebuit sa cobor o treapta in ochii mei si sa o fac. Nu puteam sa permit sa fie jignite gratuit atatea persoane. Pentru ce sa le expun? Toti au intrat in comunitate pentru complet altceva decat pentru a fi atacati si catalogati de 3-4 persoane.
Pentru asta ai fost si tu banata carmen si o stii foarte bine, nu cred ca trebuie sa o mai repet.
Partizanatul pentru raskolnikov nu ma supara in nici un fel, doar ca nu il inteleg. Credeti si macar pentru o secunda ca daca ar fi debanat raskolnikov s-ar intoarce pe forum? Nici vorba! Credeti ca raskolnikov ar putea vreodata sa armonizeze intr-o tabara cu cei pe care i-a jignit? Mi-e imposibil sa cred! Si atunci?