Arhiva > Arhiva
Cum poate supravietui civilizatia intr-o lume a grosolaniei ?
Manfred:
Iata-mă făcut şi mesager fără voie!
Chiar dacă nu m-a întrebat nimeni dacă vreau, fie!
Deci, raskolnikov dacă mai intri pe acest forum şi ai chef să transmiţi ceva, adresa mea de mail e publică şi poate fi văzută în profilul meu. Ea este:
manfred[at]fantasymail[dot]de
Am să pun un anunţ şi pe topicul cu Eminescu.
P.S. Ca să nu fiu complet off topic ridic şi eu o chestiune arzătoare: cum poate supravieţui civilizaţia într-o lume a mediocrităţii?
capsuna:
c-o naframa in varf de bat... :D
pe_jumate:
@ manfred: citesc si nu stiu ce sa inteleg.. tu crezi ca civilizatia, incluzand modul de adresare catre altii si toleranta/politetea fata de altii (acea toleranta la care face referire si admin intr-o postare recenta) e necesar legata de mediocritate? cine stabileste mediocritatea unei afirmatii sau pareri? unde e toleranta? cine suntem de fapt, cei care emitem judecati si cu ce drept apreciem mediocre unele dintre afirmatii?
te rog, ajuta-ma sa nu ma simt atat de naucita de ce ai intrebat adineaori..
Manfred:
E simplu, în acest moment foarte multă lume (dar din păcate nu destul de multă) în Romania este îngrijorată de mediocritatea care ne guvernează şi ne invadează vieţile. Oamenii valoroşi sînt daţi la o parte şi în locul lor puşi cei pe care îi vedem zilnic la tv. Cînd într-o societate elitele sînt date la o parte şi locul lor e luat de mediocritate apare o chestiune: dacă şi în cît timp se duce naibii respectiva societate-civilizaţie?.
steliana:
"Toţi avem dreptate. Să fim sceptici ? Dar dimpotrivă, abia acum, când inteligenţa şi-a încheiat opera, abia acum te poţi instinctualiza cu adevărat. Căci e jumătatea ta de adevăr. Şi e în natura adevărului instinctul de a dori să fie întreg."
Noica
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă