Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Sicilia. Farmec si savoare. 14 - 21 septembrie 2021
Bon Voyage:
Va rog trimite-ti pe e-mail-ul agentiei aceasta solicitare. office@bonvoyagesibiu.ro
Multumesc.
admin:
Mai este putin pana la plecarea in Sicilia si tin sa fac cateva precizari, sa va dau cateva explicatii si informatii.
In primul rand referitor la ora de intalnire pe aeroportul Otopeni. La lansarea excursiei am scris 11:00, dar pentru ca am calatorit mult cu avionul in ultima perioada si am vazut ce cozi mari sunt la check in, pentru a evita orice risc, am mutat la 10:30 intalnirea cu Florin, insotitorul de grup. Locul de intalnire este Plecari Internationale, Aeroportul Henri Coanda, in zona din dreapta a salii (in sensul de intrare), in fata cafenelei de acolo. La 10:30, Florin, cu cei prezenti la timp se va deplasa la check in, nu ramane nimeni in zona de asteptare pentru cei care nu ajung la timp. Daca intarziati, va prezentati la ghiseul Blue Air pentru a face check in-ul. Aveti nevoie doar de cartea de identitate (sau pasaport) si evident de documentele medicale, fara care nu puteti face imbarcarea.
Referitor la documentele medicale. Am explicat pe forum ca tot ceea ce tine de programare, testare, pregatire documente sunt actiuni individuale, personale, tine doar de persoana care calatoreste, nu de compania de zbor, nu de agentia turistica, nu de organizatori, nu de insotitorul de grup. Este nevoie deci sa va pregatiti singuri tot ceea ce inseamna document, in tara si in afara ei. De ce este nevoie pentru a calatori in Italia? Va scriu mai jos, desi sunt convins ca fiecare a citit deja.
De pe site-ul oficial, cel al MAE: https://www.mae.ro/travel-conditions/3711
Potrivit actului normativ, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile (România fiind inclusă alături de alte state pe lista C din ordonanță) au obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze verificări un certificat verde COVID-19 emis sau recunoscut în conformitate cu articolul 9 alineatul (2) lit. a), b) și c) din decretul lege din 22 aprilie 2021, nr. 52, care atestă una din situațiile următoare:
- vaccinarea anti-SARS-CoV-2, cu certificarea finalizării schemei de vaccinare de cel puțin 14 zile; Atentie, am subliniat, aveti nevoie de certificatul digital EU, de la 18 august nu mai este suficienta adeverinta de vaccinare. Certificatul de descarca usor de aici: https://certificat-covid.gov.ro/login
- vindecarea de COVID-19, cu încetarea perioadei de izolare prescrisă în urma infecției cu SARS-CoV-2;
- efectuarea, cu 48 ore înainte de intrarea pe teritoriul național, a unui test antigen rapid sau molecular cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.
Suplimentar documentului care atesta una dintre cele trei posibilitati, este OBLIGATORIU sa completati un formular medical solicitat de autoritatile din Italia. Acest formular este calcaiul lui Ahile la check in, compania de zbor respingand la imbarcare pe cei care nu-l prezinta. De pe site-ul mae:
"De asemenea, orice persoană care sosește în Republica Italiană este obligată să completeze un formular digital de localizare (https://app.euplf.eu) a pasagerilor și să dovedească acest lucru (pe un dispozitiv mobil sau în format hârtie) transportatorului sau oricărei persoane desemnate să efectueze verificări.". Completati folosind datele comunicate in prezentarea excursiei: https://app.euplf.eu/#/form si salvati in telefon sau print documentul. Fara el nu veti putea face imbarcare. Nu va bazati pe completarea in aeroport, acolo nu e timp, va asezati direct la coada.
Tot pe site-ul mae, dar si in presa si TV s-a discutat mult de masurile impuse de Italia, pe teritoriul lor. Vor ca economia sa nu se mai opreasca, totul sa functioneze aproape de normal, in acelasi timp insa tine sa se evite riscurile, de aceea la intrarea in diferite spatii inchise, dar si deschise se solicita certificatul verde COVID. Eu am calatorit recent in Austria, Germania, Elvetia, Franta si fara exceptie in Austria si cu oarecare frecventa in celelalte tari, ni s-au cerut la hoteluri, la restaurante (chiar si la terase), la obiective turistice etc certificatul verde covid. Deci nu e ceva formal si cel mai probabil ca din moment ce au anuntat si italienii au sa va ceara peste tot sa prezentati certificatul.
Este deci nevoie sa aveti salvat pe telefon sau la indemana certificatul verde COVID, sa puteti demonstra in fiecare moment si oriunde ca sunteti vaccinati. Pentru cei nevaccinati situatia nu e tocmai comoda, dar ma gandesc ca nimeni nu mai pleaca din tara fara sa aiba vaccinul facut. Pentru situatia in care totusi exista cineva in aceasta situatie, trebuie sa stie ca e nevoie sa se testeze rapid la fiecare 48 de ore. Altfel este foarte posibil sa nu fie admisa la cazare, la restaurante, la obiectivele turistice, etc. Nu recomand nimanui sa mearga pe ideea "lasa ca nu ma controleaza" pt ca puteti ajunge in situatii foarte neplacute, limita si nimeni nu va poate ajuta, astepta et. Insotitorul si grupul au un program de care trebuie sa se tina.
Cum procedati in Italia, daca nu sunteti vacacinati:
- socotiti datele in care trebuie sa va testati
- conform acestor date identificati unde sunteti in acea zi si momentul in care puteti face testul (fara a afecta programul grupului)
- cautati pe net ce locuri de testare rapida exista (in Italia, la fel ca in alte tari europene stiu ca aceasta se poate face si in farmacii)
- organizati-va felul in care ajungeti la locul identificat pentru testare (taxi sau pietonal)
- asigurati-va ca intrati in posesia certificatului rapid (de regula dureaza cca 30 minute) pana la plecarea grupului din localitatea respectiva
Tin mult sa precizez ca insotitorul de grup nu are nici o responsabilitate in ceea ce priveste gasirea unui loc de testare, transportul pana acolo si nici ceea ce poate decurge din refuzul de a fi primiti undeva, in situatia in care nu v-ati testat si nu puteti prezenta documentul. Sunt lucruri ce tin de fiecare persoana, rolul si datoria lui Florin este in zona turistica si de socializare, sa se asigure de servicii de atmosfera, nu insa si de partea aceasta.
Mai jos este ceea ce apare pe site-ul mae referitor la: MĂSURI PE PLAN INTERN:
Potrivit unui Decret-Lege emis de Consiliul de Miniștri, începând cu data de 6 august 2021, va fi posibilă desfășurarea unor activități numai dacă persoanele se vor afla în posesia:
- Certificatului digital verde, care poate fi eliberat și după administrarea primei doze de vaccin, fiind valabil până la data programată pentru administrarea celei de-a doua doze (în cazul unui vaccin cu doză dublă);
- Dovezii care atestă recuperarea după infecția cu virusul Sars-CoV-2 (valabilitate 6 luni);
- Dovezii efectuării unui test molecular rapid sau antigen, cu rezultat negativ pentru virusul Sars-CoV-2 (valabilitate 48 de ore).
Documentația menționată mai sus va fi necesară pentru a putea desfășura sau accesa următoarele activități sau zone:
- Serviciile de catering furnizate de orice unitate pentru consum la masă sau în interior; (se refera la restaurante, terase, baruri etc)
- Spectacole deschise publicului, evenimente sportive și competiții;
- Muzeele, alte institute și locuri de cultură și expoziții;
- Piscine, centre de înot, săli de sport, sporturi de echipă, centre de wellness, chiar și în cadrul facilităților de cazare, limitate la activități interioare;
- Festivaluri și târguri, conferințe și congrese;
- Spa-uri, parcuri tematice și de distracții;
- Centre culturale, centre sociale și recreative, limitate la activități interioare, cu excepția centrelor educaționale pentru copii, a centrelor de vară și a activităților de catering conexe;
- Camere de jocuri, camere de pariuri, săli de bingo și cazinouri;
- Organizarea concursurilor publice.
Proprietarii sau managerii serviciilor și activităților menționate mai sus sunt obligați să verifice dacă accesul la aceste servicii și activități are loc în conformitate cu cerințele în vigoare.
Despre bagaje: limita maxima pentru zbor Blue Air este de 23 kg pt bagajul de cala, dar in prezentarea excursiei am mentionat: "Impunem o limita a bagajului de cala, datorita spatiului mic de depozitare a trollerelor in microbuz. Tineti va rog cont in mod deosebit de acest aspect, pentru ca nerespectarea dimensiunilor poate duce la refuzul de a va incarca bagajul. Si nu ne dorim o astfel de situatie sensibila. Limita: 60 cm x 45cm x 35cm. Pe langa acest bagaj pregatiti si un rucsac gol, pe care zilnic sa-l umpleti cu ce aveti nevoie: costum de baie, pelerina, sapca de soare, apa."
Va recomand in mod deosebit sa aveti la voi incaltaminte sport. Sa aveti protectii solare, incepand de la creme pana la sepci. Nu uitati nici de pelerina! Nu se stie niciodata! Totul lejer, vaporos, in care sa nu transpirati.
Nu uitati nici de costumul de baie.
La complexul din Taormina nu aveti inclus micul dejun. Aveti fiecare la camera bucatarie cu tot ce e nevoie. Aduceti cafea, ceai, cateva produse pe care sa le consumati in prima dimineata (neperisabile: paine, salam de sibiu, cascava feliat vidat etc). Apoi o sa va luati de pe insula tot ceea ce aveti nevoie: un vin bun, fructe, alte produse, pe care vi le recomand a fi traditional siciliene pt ca sunt excelente.
Intr-una dintre zile aveti o vizitarea a doua insule: Lipari si Vulcano. Ma gandesc ca toata lumea doreste sa mearga, asa pentru a evita situatia neplacuta de a gasi la Millazo toate biletele vandute, am sa fac astazi rezervarile pentru tot grupul.
Cateva lucruri despre atmosfera, felul in care se desfasoara o excursie la care participa o mana de oameni. Astfel de vacante au rolul de a oferi o atmosfera de calatorie cu prietenii, chiar daca inca nu va cunoasteti. Intimitatea data de numarul de participanti, faptul ca o sa fiti toata ziua impreuna, o sa mareasca mult posibilitatea de socializare. Florin o sa faca tot ceea ce tine de el pt a va oferi o vacanta frumoasa, dar totul depinde de voi, de felul in care veniti la intalnirea cu ceilalti. Sfatul meu este, ca intotdeauna, sa lasati acasa problemele, tabieturile care pot supara pe ceilalti, sa nu incercati sa iesiti in evidenta prin critici, prin atotcunoastere. Lumea in vacanta vine sa se bucure, sa se distreze, sa se simta bine, nu sa auda si sa vada lucruri negative.
Am avut sute de grupuri mai mari sau mai mici si in proportie de 99% cei care participa sunt oameni foarte faini. Am petrecut vacante minunate, am ras, ne-am distrat, am vizitat. Asa ca veniti cu gandul linistit de acest lucru. Foarte rar se intampla sa apara cate o persoana comentatoare de profesie, care vrea sa-si impuna regulile ei nu pe ale grupului. Si chiar si in cazurile astea grupul s-a comportat prin efectul arici, lasand-o in afara.
Locurile pe care o sa le strabateti sunt foarte frumoase, locatia de la Taormina este minunat amplasata, iar acolo serile vi le puteti petrece impreuna in modul cel mai placut: privind la mare, servind un pahar de vin sicilian, bucurandu-va de atmosfera minunata a serii ce se lasa peste mare. Imi aduc aminte cu drag de serile pe care le-am petrecut cu grupul din primavara... :)
Va urez o vacanta minunata, sa va distrati, sa va imprieteniti, sa reveniti cu amintiri frumoase.
admin:
Am facut rezervarea pentru croaziera pe insulele Lipari + Vulcano. A costat 35 euro. Aceasta suma va fi nevoie sa o achitati lui Florin, insotitorul de grup. Daca alegeti acolo impreuna sa mergeti si in turul cu salupa in jurul insulei Lipari, va fi nevoie sa achitati acolo suma acelei excursii pe apa.
Clau L.:
Buna ziua,
Vad ca pentru completarea formularului de localizare trebuie completat numarul locului din avion. Cum facem? Ne trimiteti checkin-urile?
Multumesc
Clau L.:
... sau biletele de avion si ne facem singuri checkin-ul online .
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă