Autor Subiect: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 13 - 15 august 2021  (Citit de 4315 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12711
Tarif: 590 lei/ persoana - demipensiune, cazare in camera DBL, cu inca o persoana, de acelasi sex

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/calatorie-minunatul-tinut-al-buzaului-13-15-august-2021/
(Inainte de inscriere, cititi va rog cu atentie, intreaga prezentare a actiunii si urmariti link-urile catre materialele informative)

Plecare: 13 august 2021
Sosire: 15 august 2021 

Cazare: Pensiunea Valea Lupului 3* Patarlagele, DN10 22, Valea Lupului 127444

Numar de locuri: 22

Servicii incluse:
•  transport cu plecare din Bucuresti
•  2 nopti pensiune 3 * mic dejun inclus (cazare in camera dubla, cu inca o persoana)
•  2 cine tip grup
•  insotitor de grup - pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x  intrari la obiective
x  mesele de pranz
   
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Insotitor de grup din partea Singles Camp: Gabi Lala 0723 337 963

Program

Vineri 13 august 2021 Intalnire ora 07:30 Statia Petrom Aurel Vlaicu. Plecare din Bucuresti ora 07:45. Traseu Bucuresti - Buzau – Berca - Patarlagele - Casoca - Barajul Siriu - Patarlagele. cca 270 km

Scurt popas in Buzau. Primul obiectiv turistic al zilei: Vulcanii noroiosi – un fenomen unic, care va face sa va simti ca intr-un peisaj selenar. Este o zona protejata situata in comuna Berca din judetul Buzau, care incanta si uimeste pe oricine ajunge acolo.

Ne indreptam apoi cu microbuzul catre Patarlagele, zona unde se afla Pensiunea Valea Lupului, cazare, o masa de pranz……apoi va veti pregati pentru partea a doua a zilei.

Mai intai, un drum catre Viaductul Stanca Teherau pentru a admira in toata splendoarea barajul si  lacul Siriu.Urmeaza un traseu turistic usor (drum forestier, cca 4-5 km dus-intors) si pitoresc catre cea mai frumoasa cascada din Muntii Buzaului - Casoca (Pruncea), aflata pe valea raului cu acelasi nume. Tot intr-o plimbare veti da si de ascunzatoarea haiducului Gheorghelas, cel ce a batut dealurile si muntii Buzaului, de la Istrita si pana-n Penteleu, luand de la bogati si dand celor nevoiasi, pandur in oastea lui Tudor Vladimirescu.

Nascut prin partile Cislaului, Gheorghelas (fiul mosneanului Negoita), se inroleaza in oastea de panduri a lui Tudor Vladimirescu in 1821, cu care participa la luptele date contra arnautilor la Patarlagele, Manastirea Carnu, Niscov si Manastirea Gavanu.
Dupa moartea lui Tudor Vladimirescu, intre 1821-1827 (cand a fost ucis) , Gheorghelas ia drumul haiduciei alaturi de alti doisprezece tovarasi de arme, ce stateau mai mult ascunsi pe valea „Sapte Izvoare” din Penteleu. O alta ascunzatoare era pe valea paraului Casoca la cascada Pruncea in muntii Podu Calului. Pe aceasta urmeaza sa o vedem noi.
Inamicul sau, armasul Stefan Macovei, omul banului Dumitrache Ghica, cel ce uzurpase muntii Penteleului, Braiesti, Musa si Furu de la obstile mosnenesti, va fi rapus de haiduc pe pasunea de la „Fantana Bradului”. O potera formata din oamenii lui Macovei il prinde pe Gheorghelas, fiind tradat de catre un cumatru de-al sau, Stefan din Catina, si il omoara in locul numit „Chichilai”, langa o poteca ce urca pe piscul Penteleului.
Istoricul literar Gheorghe Dem Theodorescu in volumul sau „Poezii populare romane” precizeaza ca „haiducul Gheorghita este cel mai autentic dintre toti, deoarece este singurul care are un mormant atestat istoriceste”.Cel mai probabil ar fi vorba de locul numit „Fagul Alb” din Penteleu.

In jurul orei  19.00 - 19.30 veti ajunge inapoi la cazare, free time, odihna, relaxare. Cina - cu bunatati buzoiene, va fi in jur de ora 20.00 Petrecere, voie buna, atmosfera relaxanta si  muzica live la chitara.

Sambata 14 august 2021 Traseu: Pensiunea Valea Lupului – Chiojdu- Cascada La Sipot- si retur= 74 km
Micul dejun, apoi pregatirea pentru frumuseti si istorie pe valea Basca Chiojdului, admirand de-a lungul drumului  plaiuri buzoiene si localitati pierdute in timp. Drum de cca 30-35 km cu mijlocul nostru de transport.
Oprire la tunurile de straja de la  Piatra Arşiţei, un abrupt din strate de gresie dură, un popas pentru a admira natura, valea raului Basca Chiojdului si muntii din jur, aici existand  si un izvor cu apa.
Drum catre urmatoarea localitatea Chiojdu, atestat documentar inca din sec. XV, o zona care se dezvolta turistic in ultimul timp, unde vom merge la Casa cu Blazoane. clădire veche de aproape trei secole. Casa a fost restaurată de către Uniunea Arhitecților din România, actualul ei proprietar. Clădirea monument istoric de importanta nationala, comoara arhitecturala, a fost ridicată la mijlocul sec. al XVIII-lea  Casa cu blazoane a fost ridicată de moşnenii izbăşoi, ţărani liberi, deţinători de moşii întinse, stăpânite în devălmăşie, ipostază socială nemaiîntâlnită în nicio altă ţară din Europa, după cum apreciază experţii Uniunii Arhitecților. În secolul al XIX-lea a fost pentru mult timp reşedinţa şefului de garnizoană militară. Sunt documente care atestă că a fost renovată în 1828 şi de atunci a fost locuită, până în 2000, când a fost cumpărată de un tânăr din zonă, de la doi bătrâni.
Numele clădirii este dat de blazoanele de deasupra intrării principale, cel din mijloc reprezentând vulturul bicefal, simbol al împăraţilor bizantini, care a aparţinut familiei Cantacuzinilor, stabilite în ţările române după căderea Bizanţului, la 1453.Dupa atata istorie e timpul pentru vizitarea Cascadei La Șipot și un traseu usor ( cca 4-5 km dus-intors) pe malul raului Bâsca Chiojdului, admirand frumusetea naturii in plina vara si bucurandu-ne de aer curat !Intoarcere la pensiune in jurul orei 16, masa, refresh… Dupa amiaza "Fun Tourist Orientation" in jurul pensiunii...Este vremea sa radem un pic ...  Cina, cu voie buna, muzica, dans….

Duminica 15 august 2020 Traseu: Pensiunea Valea Lupului-Manastirea Ciolanu- Bucuresti= 180 km (prin Buzau).
Mic dejun, un pic de leneveala de dimineata, apoi….check-out
Ne indreptam catre Herghelia de la Cislau-una dintre cele mai vechi herghelii din ţară şi singura producătoare de pursânge englez în România. Aici, pe fostele domenii ale Mitocului Călugăresc de la Cislău, a fost înfiinţată prima herghelie, în 1894, caii fiind crescuţi şi folosiţi în serviciul armatei.
A fost însă desfiinţată la doi ani de la inaugurare, iar terenul a găzduit apoi, până în 1916, un depozit de armăsari. Din 2002, Romsilva este cea care administrează herghelia, Efectivul actual al hergheliei este constituit din cai Pur Sange Englez, Gidran si alte rase.

De la Cislau drumul continua pentru a descoperi  trei obiective incarcate de istorie, toate situate in aceeasi zona: Manastirea Ciolanu  - asezare monahala atestata inca din sec XVI, Schitul Cetatuia – un loc deosebit si ascuns, unde regele Carol I a cautat loc pentru resedinta regala...si Tabara de sculptura de la Magura , unde au lucrat zeci de sculptori si au creat sute de sculpturi. Pana la Schitul Cetatuia vom merge prin padure pe jos, un mic urcus, cam 30 minute. Picnic pe iarba printre sculpturile in piatra...Spre seara o sa ajungeti in Bucuresti, incantati si bucurati de frumusetile naturii si atmosfera de grup. Amintiri, baterii incarcate, prieteni noi.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile.  

Aceasta este o actiune care combina drumetia usoara, cu vizitarea unor obiective naturale, altele culturale, altele incarcate de spiritualitate. Pentru accesul in natura trebuie sa fiti echipati corespunzator. Cu pantof sport, recomandat trekking, obligatoriu cu talpa antiderapanta. Bluze comode, o pelerina in caz de ploaie si un mic rucsac in care zilnic sa aveti pregatit ce ati luat pt caz de ploaie, apa, o sapca de soare. 

Astfel de actiuni pe care le organizam in natura, cu cazare intr-un cadru intim, vizeaza socializarea intre participanti. Ne dorim nu doar latura turistica ci si cea de socializare. Insotitorul de grup are experienta in acest sens, nu este un simplu ghid. Vine din partea Singles Camp, nu a agentiei.

Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/


Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 12711

Offline Gabriel

 • Sr. Member
 • ****
 • Mesaje postate: 309
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 13 - 15 august 2021
« Răspuns #2 : Marţi, 20 Aprilie 2021, 10:03 »
Buna tuturor.Sunt Gabriel,insotitorul de grup in frumoasa zona a Buzaului.Vom vedea si descoperi locuri cu un farmec aparte, unde istoria,oamenii si povestile se combina de minune.Sa ne vedem sanatosi in august !

Offline CristiC88

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 7
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 13 - 15 august 2021
« Răspuns #3 : Luni, 26 Aprilie 2021, 12:18 »
Buna ziua. Am achitat avansul pentru aceasta excursie. Eu sunt din Braila,  voi veni cu masina personala pana la pensiune. Exiata posibilitatea de a ma alatura celorlalti cu microbuzul in excursiile din cadrul evenimentui? Va multumesc.

Offline Gabriel

 • Sr. Member
 • ****
 • Mesaje postate: 309
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 13 - 15 august 2021
« Răspuns #4 : Luni, 26 Aprilie 2021, 15:19 »
Buna ziua CristiC88.Da,excursia are inclus transportul din Bucuresti.Si anul trecut au fost persoane care au venit cu masina personala,apoi vineri si sambata am mers cu microbuzul toti participantii.Pentru detalii ma puteti contacta,aveti nr meu la inceputul evenimentului postat (Gabi Lala-insotitor de grup)

Offline CristiC88

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 7
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 13 - 15 august 2021
« Răspuns #5 : Marţi, 27 Aprilie 2021, 10:54 »
Ok. Ramane sa va contactez in apropierea excursiei. Sarbatori fericite!

Offline Caralex

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 6
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 13 - 15 august 2021
« Răspuns #6 : Luni, 26 Iulie 2021, 22:12 »
Buna seara, as dori sa ma inscriu la aceasta excursie. Va rog sa-mi spuneti daca sunt suficiente inscrieri pentru realizarea ei. Multumesc si o seara buna, Carmen

Offline Gabriel

 • Sr. Member
 • ****
 • Mesaje postate: 309
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 13 - 15 august 2021
« Răspuns #7 : Joi, 29 Iulie 2021, 13:04 »
Buna tuturor ! Sunt Gabriel, insotitorul de grup in frumoasa zona a Buzaului. Mai avem putin timp si ne vom intalni intr-o zona deosebita,cu peisaje buzoiene,obiective turistice si istorice faine si vom afla multe despre locurile pe care le vom parcurge. Vom efectua si trasee turistice usoare,dar foarte frumoase. Nu uitati pelerina de ploaie, de asemenea ceva de imbracat cu maneca lunga,seara afara este racoare.In aceasta perioada sunt Perseidele-asa ca noaptea putem vedea spectacolul cerului, avand in spatele pensiunii un spatiu deschis foarte generos..
Din Bucuresti vom pleca catre directia Buzau, unde vom face si o oprire ( daca sunt persoane care ajung in aceasta zona, ne comunicati)

Cateva foto si din anii trecuti, cand am avut parte de zile frumoase de august si distractie pe masura !
Offline Gabriela P

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 1
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 13 - 15 august 2021
« Răspuns #8 : Joi, 29 Iulie 2021, 13:50 »
Buna ziua, vin cu masina personala de la Piatra Neamt . Puteti sa- mi comunicati un loc de intalnire inainte de Vulcanii Noroiosi ? Din itinerar am inteles ca ar fi primul obiectiv inainte de pensiune. Multumesc, o fi frumoasa, Gabriela

Offline Gabriel

 • Sr. Member
 • ****
 • Mesaje postate: 309
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 13 - 15 august 2021
« Răspuns #9 : Vineri, 30 Iulie 2021, 19:23 »
Pentru Gabriela P si alte persoane care vin cu masina personala la pensiune,vom vorbi la telefon punctual. In comuna Berca este un Penny si acolo ne putem vedea pentru a merge cu totii la primul obiectiv al zilei de vineri-Vulcanii Noroiosi.

Offline Bon Voyage

 • Global Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Mesaje postate: 483
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 13 - 15 august 2021
« Răspuns #10 : Luni, 09 August 2021, 12:23 »
Buna ziua

Astazi am primit o notificare din partea firmei de transport cu care  colaboram ca plecarea in aceasta excursie s-a decalat cu 45 minute.

-Intilnirea grupului va fi la ora 07:30 in statia Petrom Aurel Vlaicu
-Plecarea va fi 07:45

Offline Caralex

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 6
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 13 - 15 august 2021
« Răspuns #11 : Marţi, 10 August 2021, 21:44 »
Buna seara, imi puteti da un punct de reper pentru statia Petrom Aurel Vlaicu va rog? Este cea de langa statia de metrou Aurel Vlaicu? In apropiere mall Promenada? Multumesc si o seara buna, Carmen

Offline Gabriel

 • Sr. Member
 • ****
 • Mesaje postate: 309
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 13 - 15 august 2021
« Răspuns #12 : Marţi, 10 August 2021, 23:06 »
Da.locul de intalnire Petrom Aurel Vlaicu este aproape de statia de metrou Aurel Vlaicu.ne vedem vineri la ora 7.30

Offline Gabriel

 • Sr. Member
 • ****
 • Mesaje postate: 309
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 13 - 15 august 2021
« Răspuns #13 : Joi, 12 August 2021, 11:14 »
INFORMATII PLECARE VINERI 13 august 2021

Microbuz: B 484NEW
Sofer: Marius, tel 0763/150437
Intalnire ora 07:30 statia Petrom Aurel Vlaicu

Pentru cei care veniti cu masini personale, ne auzim la telefon 0723/337963 Gabriel. Primul obiectiv al zilei de vineri- Vulcanii noroiosi, apoi ne indreptam catre pensiune, ne cazam, luam o masa de pranz, apoi plecam cu microbuzul catre Barajul Siriu si Cascada Casoca.

Offline Gabriel

 • Sr. Member
 • ****
 • Mesaje postate: 309
Re: Calatorie in minunatul Tinut al Buzaului. 13 - 15 august 2021
« Răspuns #14 : Vineri, 20 August 2021, 09:36 »
Au fost trei zile de vara cu obiective turistice si peisaje frumoase din judetul Buzau, unele mai celebre, altele mai putin cunoscute. Am avut vremea foarte buna pentru obiectivele propuse...chiar si pentru dansul de seara ! Va multumesc tuturor pentru super atmosfera creata, atat in timpul excursiilor dar si.... seara, la racoare, la serile cu party si socializare de pe terasa pensiunii si muzica live la chitara.