Autor Subiect: Sfarsit de iarna cu prietenii, la Predelut 26 - 28 februarie 2021  (Citit de 3175 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
A aparut un loc liber dintr-o renuntare intr-o camera dbl la femei.

Tarif: 620 lei/ persoana - DEMIPENSIUNE, cazare in camera DBL, cu inca o persoana, de acelasi sex

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/sfarsit-de-iarna-cu-prietenii-la-predelut-26-28-februarie-2021/
(Inainte de inscriere, cititi va rog cu atentie, intreaga prezentare a actiunii si urmariti link-urile catre materialele informative)

Plecare: 26 februarie 2021
Sosire: 28 februarie 2021

Cazare: 2 nopti la Pensiunea Inspire View 3* Predelut. Adresa: Str. Nicolae Malaxa, Predelut507026 Bran

Numar de locuri: 18

Servicii incluse:
•   cazare doua nopti la o pensiune de 3*
•   mic dejun tip bufet, sambata si duminica dimineata Welcome drink si platouri țărănești la sosire
•   welcome drinks si platouri țărănești la sosire
•   bufet cu fel principal 2-3 feluri , garnitura 2-3 feluri și salate + desert
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Va recomandam sa discutati pe forum, sa va prezentati de unde plecati si daca aveti in intentie sa o faceti cu masina personala si daca sunteti dispusi sa mai luati pe cineva pana la pensiune si apoi la capete de traseu in excursie.
x     transfer la si de la capete de traseu
x     pranz sambata
x     intrati la obiective
   
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Lidia Mandache 0743 122.214

Sfarsit de iarna cu prietenii. Drumetii si distractie la Predelut, Bran

Program

Ziua 1. 26 februarie 2021 Plimbare in Predelut si Bran

Intalnirea cu insotitorul de grup este la pensiune, incepand  cu ora 13.00. Gazdele ne vor astepta cu platouri traditionale si o palinca. Dupa ce luam o gustare, ne cazam iar la ora 15.00 plecam intr-o plimbare in Predelut si Bran. Satul Predelut este situat pe un platou, deasupra Branului, pe drumul care face legatura intre Bran si Zarnesti.. De aici pot icontempla Castelul Bran, inaltimile Bucegiului sau creasta dantelata a Craiului.  Cu putin noroc, ne putem intalni cu cerbul lopatar alb care a aparut de ceva vreme in sat si se plimba nestingherit pe ulite si prin livezile localnicilor. Vom cobari lin Bran, la Vama Medievala si la stanca cunoscuta sub numele de Inima Reginei Maria, pentru a afla istoria locului.
Cina, foc in semineu, muzica si ...socializare.  :dance: *|*

Ziua 2. 27 februarie 2021. Drumetie  sub creasta sudica a Pietrei Craiului. Casa Folea (Pestera) 1190m–Saua Joaca 1445m– Curmatura Groapelor 1389m – Sirnea 1240m–Pestera, 5-6 ore

Dupa micul dejun, echipati de drumetie, ne grupam in masini si plecam spre satul Pestera, aflat la 14 km distanta de pensiunea noastra. Parcam masinile in capatul satului, acolo unde se termina si drumul asfaltat. Traseul incepe de la Casa Folea, cea mai veche cabana turistica atestata din Romania (1923) si urca domol pe un drum forestier pana in Saua Joaca. De aici, schimbam directia si mergem paralel cu creasta sudica a Craiului, avand posibilitatea sa o admiram atunci cand padurea lasa loc pasunii si avem vizibilitate. Ajungem in Sirnea pe la pranz pentru a manca (vom stabili  cu o zii nainte un meniu cald intr-o locatie din zona, pentru a nu astepta prea mult) si pornim inapoi spre Pestera, dar pe alt drum, parcurs de ciclisti de obicei.
Satul Pestera este situat in comuna Moeciu, la o altitudine care urca pana la 1200m. Aici te afli in mijlocul muntilor, intr-un spatiu in care domnesc linistea si frumusetea, in aria Parcului National Piatra Craiului., un unicat între munţii noştri. Ca o cetate naturală de piatră, îmbrăcată cu brâul verde al pădurilor, peisajul este caracterizat de o creasta calcaroasă, cu  lungimea de 25 km și cu altitudinea maximă de 2238m în varf. La Om. Este cea mai lungă și mai inaltă creastă calcaroasă din țară.
Numele satului vine de la Peștera Liliecilor care se află la o altitudine de 950m. Cunoscută și sub numele de Peștera Mare sau Peștera Badichii, existența ei este semnalata in documente cu multe secole in urma. Grota este populată de colonii de lilieci, printre care specii rar intalnite, supravegheate atent de specialiști. Pestera nu este amenajata turistic dar se poate vizita, cu grija necesara pentru a nu deteriora mediul. În interior se pot admira formațiuni calcaroase jurasice, formate de-a lungul secolelor, printre care așa-numitele “lacrimi ale pământului”.
Sirnea, sat al comunei Fundata, este o veche asezare de pastori, primul sat turistic din Romania, renumit pentru traseele sale ecoturistice si pentru produsele traditionale de cea mai buna calitate. Aici, Charley Ottley, jurnalistul britanic care a realizat documentarele  “Wild Carpathia” si care promoveaza Romania turistica, si-a cumparat de curand o gospodarie traditionala pe care intentioneaza sa o restaureze si modernizeze, pastrandu-i aspectul traditional.
Cina si...socializare. :)

Ziua 3. 28 februarie 2021 Drumetie la Amfiteatrul Transilvaniei
Dupa micul dejun eliberam camerele si plecam cu masinile spre Cheia (Moeciu de Jos).  De aici vom parcurge 4 km pe un drum forestier pana la  Amfiteatrul Transilvania, un loc pitoresc, situat pe un platou intre Moieciu de Jos si Moieciu de Sus. Dupa cum ii spune numele, ofera o panorama de 360 grade spre Muntii Bucegi si Piatra Craiului dar nu numai. Amfiteatrul Transilvania a fost amenajat din cladiri vechi de 200 de ani in care se depozita fanul. Acestea au fost reconditionate, pastrandu-si aerul rustic.

Locatia in care veti sta este una cu totul si cu totul deosebita, ca panorama, confort si servicii. Va veti convinge acolo...Iata cateva fotografii:































Fotografii care va introduc un pic in atmosfera acestei excursii:





























Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

Reguli in drumetiile montane: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/

Ce sa aveti pregatit pentru aceasta actiune:

Documente:

Bagaje:

Echipament:

Special:


Aceasta este o actiune montana, daca intentionati sa participati la aceasta va trebui sa cititi, explicatiile si detaliile de mai jos si sa va asumati tot ceea ce decurge din nerespectarea regulilor pe care le impunem.

Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are o greutate corespunzatoare (sa nu fie supraponderal), pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort, sa le poata parcurge relativ usor. Trebuie insa sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort prelungit in spatiu izolat, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. Va chinuiti pe voi, dar si pe cei din grup, sa nu mai discutam de insotitorul de grup, care in loc sa vada de traseu si de grup trebuie sa va acorde o atentie deosebita. Tineti pe loc grupul, creati probleme pentru toata lumea. Evitati asemenea situatii neplacute printr-o evaluarea personala corecta.

Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti de o persoana cu mare experienta montana, astfel incat veti primi toata indrumarea si asistenta necesara. Nu va asteptati insa si la ajutor fizic, insotitorul de grup are rolul de a ghida montan, nu de a cara pe cineva.  :-\

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, accesibile si care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!

Nu putem sa dam o masura a efortului pe care urmeaza sa-l faceti, depinde de pregatirea si exeperienta fiecaruia. Ceea ce unora li se pare foarte usor altora le poate parea foarte greu. Daca aveti dubii cu privire la posibilitatea de a parcurge traseele acestei actiuni este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre acestea.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de profesionisti.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-odrumetie montana.

Inscrierea la aceasta actiune, inseamna ca ati citit, ati inteles, ati fost de acord si v-ati insusit toate cele cuprinse in "Responsabilitati personale".  un document ce cuprinde reguli si explicatii referitoare la participarea la o actiune montana. Le puteti consulta aici: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/.

Inscrierea la aceasta actiune inseamna intrarea in vigoare si legalitatea, fara a mai fi nevoie sa fie semnat, a urmatorului document:  Asumarea riscurilor si responsabilitatilor personale: https://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/

Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sunt poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
•      rucsac de munte, cca 30 litri
•      bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna. (nu adidasi, nu ghete de oras, nu cizme, subliniem bocanci de munte)
•      daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
•      imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
•      haine de ploaie: minim pelerina semiprofesionala, ideal pantalon si geaca impermeabile
•      fiecare lucru din rucsac trebuie sa fie protejat intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile se pot uda
•      rezervor de apa plin ( 1-2 l)
•      medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
•      lampa frontala
•      bete telescopice

Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta. Daca nu veniti imbracati si incaltati corespunzator, asa cum s-a prezentat, insotitorul de grup veti fi refuzat(a) la inspectia pe care o s-o faca inainte de plecare. In aceasta situatie de vina nu este nici agentie, nici organizatorul si nici insotitorul de grup, deci orice reclamatie, sau cerere de restituire a banilor ca nu ati efectuat programul anuntat, nu va fi luata in considerare, fiind considerata nejustificata. In momentul inscrierii, v-ati asumat conditiile noastre, in care este inclus si echipamentul obligatoriu.

Deci la refuzul de a fi luati in tura datorita echipamentului necorespunzator sau incomplet, nu puteti avea pretentia sa primiti bani inapoi, sa reclamati ca nu vi s-au efectuat serviciile comunicate, nu puteti avea suparari indreptate asupra organizatorilor. Sunteti singurul vinovat de situatia creata, trebuie sa v-o asumati si s-o acceptati.



Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224

Offline viorica samoila

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 40
Re: Sfarsit de iarna cu prietenii, la Predelut 26 - 28 februarie 2021
« Răspuns #2 : Duminică, 14 Februarie 2021, 15:18 »
Buna, daca este vreo doamna doritoare sa mearga in aceasta actiune?
Eu trebuie sa ma retrag, Nr de telefon 0745776227.
Multumesc!
Vio

Offline lidia.Iasi

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 359
Re: Sfarsit de iarna cu prietenii, la Predelut 26 - 28 februarie 2021
« Răspuns #3 : Miercuri, 24 Februarie 2021, 09:22 »
Pentru cei care s-au inscris la transport din Iasi, vom pleca cu 2 masini, vineri la ora 07.00, din parcarea Carrefour Market (fosta Billa Gara), str.  Arcu nr.29.

Din Bucuresti sunteti 7 persoane, asa ca puteti sa anuntati pe forum daca doriti sa va grupati pe masini.

Vineri va astept la pensiune incepand cu ora 13.30. Ne cazam, luam masa de pranz (avem inclusa o gustare cu platouri traditionale, iar daca doriti  sa comandati si mancare calda se poate, a la carte, la restaurantul pensiunii). La 15.00 plecam intr-o  plimbare pe jos pana in Bran. Daca vreti sa vizitati Castelul Bran, ultima intrare este la ora 16.00 iar pretul unui bilet este 45 lei.

Pentru traseul de sambata va rog sa va luati echipament adecvat sezonului. Vom da de zapada, pot fi si precipitatii mixte si este foarte neplacut sa mergi ud la temperaturi de 2-3 grade.
Va recomand imbracamintea in straturi: strat 1- bluza termica (nu bumbac pentru ca mentine umezeala), strat 2- polar, geaca sau hanorac impotriva vantului, strat 3-  geaca impermeabila; pantaloni softshell sau pantaloni termici + pantaloni impermeabili; sosete termice si bocanci impermeabili ( puteti folosi si un spray de impermeabilizare de la Decathlon, Sportisimo), parazapezi, rucsac de 25-30 l pentru apa, un baton energizant, termos cu ceai, o bluza de schimb).

Pensiunea Inspire View este situata la marginea satului Predelut, la 2,7 km de Bran si nu se afla la drumul principal.
Indicatii de orientare: din centrul Branului mergeti 2 km pe Strada Predelut. apoi faceti dreapta pe Str. Nicolae Malaxa, un drum pietruit care urca putin, iar in capat din nou dreapta pe Str. Pe Tarina de unde gasiti indicatoare care va duc la pensiune. Va dau aceste repere pentru ca gps-ul poate sa va indice si un traseu mai scurt, dar care este accidentat.

Drum bun! Sa ne vedem sanatosi si cu voie buna!  :thumbup:

Offline mi_pop

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
Re: Sfarsit de iarna cu prietenii, la Predelut 26 - 28 februarie 2021
« Răspuns #4 : Miercuri, 24 Februarie 2021, 11:29 »
Buna ziua, eu nu pot veni daca este cineva doritor detalii 0745454695

Offline MichelleMB

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
Re: Sfarsit de iarna cu prietenii, la Predelut 26 - 28 februarie 2021
« Răspuns #5 : Miercuri, 24 Februarie 2021, 11:43 »
Buna ziua, tuturor, cu sufletul imbujorat de Dragobete! *|*

As vrea sa stiu daca are cineva un loc disponibil in masina, din BV catre Bran, in jurul orei 11.00 si care ar putea sa ma recupereze de la gara.
Eu voi sosi din Bucuresti, cu trenul, la ora 10.45.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
O zi senina va doresc!




Offline apus de soare

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
Re: Sfarsit de iarna cu prietenii, la Predelut 26 - 28 februarie 2021
« Răspuns #6 : Miercuri, 24 Februarie 2021, 16:25 »
      Mulțumim, Lidia ! Abia astept...aer curat de munte ! :dance:

Offline rox

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
Re: Sfarsit de iarna cu prietenii, la Predelut 26 - 28 februarie 2021
« Răspuns #7 : Joi, 25 Februarie 2021, 17:47 »
Michelle, eu vin din Bucuresti, suntem 3 in masina. Te pot lua din Bucuresti daca vii unde ne intalnim, dar nu intru in Brasov. Daca vrei suna ma la 0722230677

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Sfarsit de iarna cu prietenii, la Predelut 26 - 28 februarie 2021
« Răspuns #8 : Vineri, 26 Februarie 2021, 08:46 »
Drum bun, sa ajungeti cu bine! Sa va bucurati de panoramele minunate de acolo, de vreme buna, de atmosfera de grup. Am vazut ca astazi va fi superb acolo, sunt 15 grade cu mult soare, maine o sa se mai bosumfle un pic, o sa fie doar maxim 9 grade, dar tot vestitor de primvarara o sa fie.

Sa ajungeti cu bine acolo si sa va intoarceti cu amintiri frumoase!  *|* :flori: