Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Cheile Vârghișului și Rezervația Naturală de la Reci 13 - 15 august 2021
Ancutza:
Scuze, am inteles ca Aneta nu stie cum sa se inscrie. Caldura e de vina !
Aneta:
Mulțumesc mult fetele,
Aici în Madeira e răcoare, m-am înscris, cautam doar cum sa ajung mai simplu :)
krondia:
Aneta, ma bucur.
Mai aproape de plecare, va anunt localitatile de unde veniti, pentru eventuale grupaje auto.
SilviuC:
Buna,
Sunt nou in grup si as dori sa ma inscriu si eu intr-o prima excursie, insa am o problema.
Fosta mea sotie spune ca e mare, eu zic ca e mica: sforai in somn! :))). Ea spune ca sforai tare, eu zic ca sforai incet.
Un prieten mi-a spus chiar, ca de fapt nici macar nu e problema mea, ci a persoanei care e deranjata de asta.
Insa transparent cum imi place sa fiu, eu declar asta chiar aici pe forum.
INTREBARE: pot lua singur o camera, evident platind diferenta?
krondia:
Noutăți
Începând din acest sezon, regulile de acces și de vizitare a rezervației Cheile Vârghișului s-au modificat.
În prezent grupurile organizate pot intra în rezervație doar cu autorizatie si însoțite de un ranger.
Tariful este de 25 lei/persoana care include insotirea grupului de către rangerul rezervației si biletul de acces in rezervatie ( 8 lei).
Peștera Orban Balasz este închisă vizitatorilor și poate fi vizitată doar în prezența unui ranger.
Vom stabili impreuna cu rangerul traseul pe care il vom urma dar cu siguranta o parte din traseu va fi unul mai puțin cunoscut.
Vom primi informatii de specialitate despre rezervatia Cheile Vârghișului, în special despre flora, fauna care este atât de variată aici.
Echipament obligatoriu de drumeție pentru Cheile Vârghișului: bocanc de munte impermeabil cu talpa care nu alunecă, de preferință Vibram, lanternă frontală (peșterile nu sunt amenajate), pantalon lung elastic, bețe de trekking, tricou tehnic, polar subțire, geacă de ploaie/pelerină, șapcă, ochelari de soare, loțiune de protecție pentru că ne vom deplasa și în zone deschise unde soarele este puternic și un rucsac mic de drumeție.
Atenție, cei care nu au echipamentul indicat nu vor putea participa la traseu!
Rangerul mi-a atras in mod deosebit atentia asupra echipamentului întrucât riscul de accidentare este foarte mare în lipsa echipamentului adecvat.
Acum câțiva ani am avut în grup o persoană care a ignorat aceste reguli si si-a fracturat glezna, necesitând ulterior operatie.
Acesta este si motivul pentru care există la intrarea in traseu un punct Salvamont.
Am dat ieri o fugă în zonă, un loc răcoros, numai bun de vizitat în această perioadă. Am fost plăcut surprinsă de ce am găsit la fața locului, nu mai fusesem de mai bine de 2 ani. În primul rând, nu mai este aglomerația si gălăgia de până acum si asta, cel mai probabil, din cauza biletului de acces majorat - 8 lei si a taxei de parcare care se achită separat 15 lei/masina mica.
Mă asteptam să fie foarte aglomerat fiind vârf de sezon dar traseul a fost destul de aerisit, oamenii asteptau civilizat sa traverseze podetele suspendate.
Mi-a plăcut mult atmosfera si sper sa se copieze si in alte parti acest model. Era nevoie de aceste reglementari pentru că acum, mai mult decât niciodata, rezervatiile naturale, traseele montane sunt asaltate la propriu de persoane care nu respecta regulile minime de drumetie si provoaca doar disconfort celor din jur si salvatorilor montani..
Orientativ, localitatile din care veniti sunt:
Bacau - 1 pers.
Botosani 2 pers.
Iasi - 3 pers.
Roman - 2 pers.
Ploiesti - 2 pers.
Bucuresti - 3 pers.
Galati - 1 pers.
Turda - 1 pers.
Deva - 1 pers.
Timisoara - 1 pers.
Pentru grupaje auto puteti scrie aici sau sa imi trimiteti un mesaj si va pun in legatura cu cei cu care ati putea veni impreuna.
Și câteva fotografii de ieri din Cheile Vârghișului:
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă