Autor Subiect: Haihui prin Fundata și împrejurimi 26 - 28 martie 2021  (Citit de 6347 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Haihui prin Fundata și împrejurimi 26 - 28 martie 2021
« : Marți, 08 Decembrie 2020, 17:36 »
01.02.2021
Nu mai sunt locuri disponibile.



Tarif: 570 lei/ persoana - demipensiune cazare in camera DBL, cu inca o persoana, de acelasi sex

Tarif pentru cazare in camera dubla, regim single (1 singur loc disponibil) = 650 lei -locul din aceasta camera sgl nu mai este disponibil.

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/haihui-prin-fundata-si-imprejurimi-26-28-martie-2021/
(Inainte de inscriere, cititi va rog cu atentie, intreaga prezentare a actiunii si urmariti link-urile catre materialele informative)

Plecare: 26 martie 2021
Sosire: 28 martie 2021

Cazare: Cabana Piatra Albă, Fundata, jud. Brasov

Numar de locuri: 17 locuri

Servicii incluse:
•   cazare doua nopti
•   2 x mic dejun din produse naturale, provenite de la fermele din jur
•   2 x cina (fel de baza + desert). Meniurile urmeaza sa fie comunicate cu o saptamana inainte de plecare.
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Va recomandam sa discutati pe forum, sa va prezentati de unde plecati si daca aveti in intentie sa o faceti cu masina personala si daca sunteti dispusi sa mai luati pe cineva pana la pensiune si apoi la capete de traseu in excursie.
x     pranz sambata
x     intrati la obiective
   
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu 0720.048.744

Program

Vineri 26 martie 2021

Orele 15:00 -16:00 sosire la Piatra Albă, pensiunea-cabană din Fundata unde suntem cazați

Acces pensiune:
Pe drumul național 73 Brasov – Pitești, în localitatea Fundata, fie că veniți dinspre  Moeciu sau dinspre Rucăr, urmăriți indicatorul spre Fundățica. Ieșiți din șoseaua națională în dreptul acestui indicator și urmați drumul asfaltat (strada Principală) circa 2,5 km, până când ajungeți la poarta maramureșeană de la intrare. Parcați imediat in stânga, în parcarea pensiunii Piatra Albă.

Ora 16:00. Echipați sport, de munte, plecăm într-o plimbare de circa două ore, să ne bucurăm de aerul tare de munte și să aflați istoria zbuciumată a acestui loc atât de pitoresc.

Seara cina - meniu tip grup, socializare…

Sâmbătă 27 martie 2021. Drumeție tip circuit Fundata- Fundățica – Moieciu de Sus - Fundata

După micul dejun plecăm în drumeție
Lungime traseu: circa 10 km - aproximativ 4-5 ore
Diferență de nivel: aproximativ 400m
Dificultate: medie

Vom străbate poteci de munte, pajiști și fânețe, drumuri folosite de localnici, un traseu deosebit de pitoresc, cu priveliști grozave spre masivul Bucegi.
Traseul cuprinde și obiective care prezintă valorile locale printre care Muzeul Etnografic Stoian, Biserica Veche din Fundata, Casa Inspectorului Tișcă - loc de belvedere asupra văilor principale din  Moeciu de Sus.

Casa Veche a familiei Stoian
În Fundata suntem norocoși să găsim unul dintre cele mai autentice locuri care păstrează tradițiile și obiceiurile acestei zone de munte, Casa Veche a familiei Stoian, amenajată în muzeu. Construcția datează din 1881 și e plină de amintiri din alte vremuri – costume populare, fotografii vechi, colecții de bani din ani pe care noi nu i-am prins, schiurile cu care se duceau iarna copiii la școală, lada de zestre, războiul de țesut și o mulțime de alte obiecte-lecții de istorie. 

Biserica veche din Fundata, monument istoric, este un exemplu de modestie, fără cupole şi turle de zeci de metri. Este o biserică din piatră, acoperită cu şindrilă. A fost construită la 1830 de familia preotului paroh Bucur Moşoiu şi pictată de Ioan Vartolomeiu, un dascăl din Şimon. Biserica a fost conservată perfect şi aici se mai ţin două slujbe pe an, în Sâmbăta Morţilor şi de Adormirea Maicii Domnului, care este şi hramul bisericii.

Chiar lângă vechiul lăcaş de cult se înalţă biserica nouă a Fundatei, ridicată între anii 1939 şi 1943. Ctitorii au păstrat specificul zonei şi modestia. Biserica nouă a fost ridicată de Moise Găvănescu, un fiu al satului, care este şi înmormântat aici. Noua biserică are hramul Sfântului Nicolae. Legenda spune că Moise Găvănescu s-a hotărât să treacă Munţii Bucegi doar cu straiţa de merinde cu el ca să ajungă la Ploieşti. Nici nu a ajuns bine acolo, că a găsit un butoiaş cu aur. L-a vândut şi şi-a deschis o prăvălie. A făcut avere mare şi a decis să-i mulţumească lui Dumnezeu pentru norocul lui. S-a întors acasă şi a construit actuala biserică.

Casa Inspectorului Tișcă din Moieciu de Sus o construcție tradițională, este una dintre puținele case cu curte interioară din sat, structură de apărare specifică zonei. Este vorba de o gospodărie închisă pe toate cele patru laturi, cu o curte interioară, casa datând de pe la 1870 și aparținând preotului paroh din sat. Acest gen de arhitectură asigura protecția familiei și a animalelor în fața prădătorilor, fie animale sălbatice sau răufăcători.
Priveliștea de aici este grozavă, se văd  crestele stâncoase ale Bucegilor, casele și odăile risipite pe dealuri cât vezi cu ochii.

Masa de prânz o vom lua la pachet

Seara cina – meniu tip grup, socializare…

Duminică 28 martie 2021

Luăm micul dejun în tihnă și apoi mai facem o plimbare pe un nou traseu ecoturistic, aproximativ două ore

Acțiunea se încheie în jurul orei 12:00

Trei zile cu drumeții și plimbări la munte, aer puternic ozonat, peisaje spectaculoase, mâncare gustoasă. Intrati in povestea unei naturi minunate, petreceti un week-end cu relaxare si distractie, cu prieteni noi si vechi.

Pensiunea Piatra Alba Fundata, acolo unde o sa fiti cazati si unde o sa serviti micul dejun si cina:





Trebuie sa va spun ca este locul in care au stat celebrul actor Gerard Butler si Madalina Ghenea, atunci cand au venit in Romania, in 2013.

Fundata, satul de pe acoperișul României



Comuna Fundata din Judeţul Braşov este localitatea aflată cea mai mare înălțime din țară, peste 1.300m, şi este străjuită de Munţii Bucegi, pe de o parte, şi de Munţii Piatra Craiului, pe cealaltă parte. Aici este cel mai curat aer din ţară, lucru dovedit şi de o staţie meteo, aflată chiar în vârf de munte, care măsoară puritatea aerului.

Un alt record statistic se referă la faptul că așezarea a primit, în 1973, alături de altele 13 din țară, statutul de „sat turistic“, într-un experiment al turismului din acele vremuri. Fundata este un loc fascinant ca peisaj și se adresează mai degrabă celor care iubesc plimbările în natură, mișcarea, nu este locul tocmai potrivit pentru cei care caută luxul și  confortul de la oraș.

Oriunde priviţi, la Fundata veţi vedea culmile munţilor, dealurile superbe, îmbrăcate în verdeaţă şi flori din aprilile până în octombrie, sau acoperite de omăt iarna. O plimbare pe uliţele comunei braşovene vă va încărca cu energie şi veţi simţi imediat efectele aerului curat.

Oamenii care trăiesc aici spun că nu ar da nici în ruptul capului Fundata pe confortul unui oraş mare. Aerul de munte îi ţine sănătoşi pe localnici, fapt dovedit şi de media de viaţă, de peste 80 de ani, care este mai mare decât cea din marile oraşe. Oamenii de 80 de ani se simt încă tineri, iar mulţi dintre ei nici nu-şi arată vârsta. Chiar dacă viaţa la munte nu e totuşi una uşoară, localnicii sunt fericiţi că trăiesc într-un adevărat paradis natural.

Mâncare tradiţională, 100% naturală
Pe lângă peisajele superbe, Fundata este renumită şi pentru preparatele tradiţionale, mai ales pentru brânzeturi şi pastramă. Aici, şi laptele are alt gust, pentru că poluarea este la un nivel minim.
La Fundata, mai totul se mănâncă cu mămăligă şi mai puţin cu pâine. Localnicii consideră că mâncarea fără mămăligă este nesăţioasă. O altă tradiţie este aceea că, în zilele de sărbătoare, la Fundata se mănâncă lapte cu orez.

Locul de naştere al schiului fond
La Fundata a luat naştere şi schiul fond din România. Aici, în 1930, principesa Ileana, fiica reginei Maria, a început să organizeze cursuri de schi pentru copii și în același an a avut loc şi prima competiţie de schi fond. La Fundata, toată lumea ştie să schieze, deoarece iarna este grea şi zăpada foarte mare. În trecut, oamenii se deplasau mai mult pe schiuri, pentru că drumurile nu erau asfaltate şi nu exista nicio altă posibilitate de transport. În anii ’50, lotul naţional al României de schi fond era alcătuit exclusiv din sportivi din Fundata şi din Şirnea – satul învecinat. Astăzi, la Fundata există singura bază privată de schi fond şi biatlon din România.

Localitatea de pe graniţă, cea dintâi eliberată în Primul Război Mondial
 Pe lângă peisajele deosebite, Fundata are şi o istore zbuciumată. În august 1916, aici a murit primul român, Gheorghe Poenaru-Bordea, în Primul Război Mondial. Fundata era aşezată chiar pe graniţa dintre Imperiul Austro-Ungar şi Ţara Românească, iar oamenii ajunseseră să aibă casa într-o ţară şi grajdul în alta. De câteva ori pe zi, treceau hotarul pentru a-şi hrăni animalele. Fundata a fost prima localitate eliberată de trupele militare române. Astfel, în luptele pentru Fundata, la 14 august 1916, colonelul Gheorghe Poenaru-Bordea (adjunctul comandantului Regimentului 30 Infanterie „Muscel“) a trecut graniţa cu trupele sale şi a fost ucis. Alte câteva zeci de soldaţi au pierit în bătăliile pentru eliberarea Fundatei.

Festival de reconstituire istorică unic în ţară
Astăzi, în curtea dispensarului, care acum 100 de ani a fost clădirea vămii şi marca graniţa, este ridicat un monument străjuit de două tunuri, în cinstea eroilor căzuţi în luptă. Tot în memoria eroilor, la Fundata, se organizează anual un Festival de Reconstituire Istorică în care este pusă în scenă bătălia care a readus Fundata în întregime pe harta României. La Festival, organizat în fiecare an, în luna august, vin pasionaţi din toată Europa, se costumează cu uniforme din Primul Război Mondial şi au în dotare arme vechi de peste 100 de ani. Soldaţii de ocazie trăiesc două zile ca în război: fac instrucţie, gătesc la cazan, mănâncă şi dorm împreună în corturi. Pe unul dintre dealurile din Fundata se dă bătălia la care asistă fascinaţi şi mulţi turişti.

Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

Reguli in drumetiile montane: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/

Aceasta este o actiune montana, daca intentionati sa participati la aceasta va trebui sa cititi, explicatiile si detaliile de mai jos si sa va asumati tot ceea ce decurge din nerespectarea regulilor pe care le impunem.

Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are o greutate corespunzatoare (sa nu fie supraponderal), pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort, sa le poata parcurge relativ usor. Trebuie insa sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort prelungit in spatiu izolat, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. Va chinuiti pe voi, dar si pe cei din grup, sa nu mai discutam de insotitorul de grup, care in loc sa vada de traseu si de grup trebuie sa va acorde o atentie deosebita. Tineti pe loc grupul, creati probleme pentru toata lumea. Evitati asemenea situatii neplacute printr-o evaluarea personala corecta.

Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti de o persoana cu mare experienta montana, astfel incat veti primi toata indrumarea si asistenta necesara. Nu va asteptati insa si la ajutor fizic, insotitorul de grup are rolul de a ghida montan, nu de a cara pe cineva.  :-\

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, accesibile si care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!

Nu putem sa dam o masura a efortului pe care urmeaza sa-l faceti, depinde de pregatirea si exeperienta fiecaruia. Ceea ce unora li se pare foarte usor altora le poate parea foarte greu. Daca aveti dubii cu privire la posibilitatea de a parcurge traseele acestei actiuni este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre acestea.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de profesionisti.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-odrumetie montana.

Inscrierea la aceasta actiune, inseamna ca ati citit, ati inteles, ati fost de acord si v-ati insusit toate cele cuprinse in "Responsabilitati personale".  un document ce cuprinde reguli si explicatii referitoare la participarea la o actiune montana. Le puteti consulta aici: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/.

Inscrierea la aceasta actiune inseamna intrarea in vigoare si legalitatea, fara a mai fi nevoie sa fie semnat, a urmatorului document:  Asumarea riscurilor si responsabilitatilor personale: https://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/

Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sunt poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
•      rucsac de munte, cca 30 litri
•      bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna. (nu adidasi, nu ghete de oras, nu cizme, subliniem bocanci de munte)
•      daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
•      imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
•      haine de ploaie: minim pelerina semiprofesionala, ideal pantalon si geaca impermeabile
•      fiecare lucru din rucsac trebuie sa fie protejat intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile se pot uda
•      rezervor de apa plin ( 1-2 l)
•      medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
•      lampa frontala
•      bete telescopice

Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta. Daca nu veniti imbracati si incaltati corespunzator, asa cum s-a prezentat, insotitorul de grup veti fi refuzat(a) la inspectia pe care o s-o faca inainte de plecare. In aceasta situatie de vina nu este nici agentie, nici organizatorul si nici insotitorul de grup, deci orice reclamatie, sau cerere de restituire a banilor ca nu ati efectuat programul anuntat, nu va fi luata in considerare, fiind considerata nejustificata. In momentul inscrierii, v-ati asumat conditiile noastre, in care este inclus si echipamentul obligatoriu.

Deci la refuzul de a fi luati in tura datorita echipamentului necorespunzator sau incomplet, nu puteti avea pretentia sa primiti bani inapoi, sa reclamati ca nu vi s-au efectuat serviciile comunicate, nu puteti avea suparari indreptate asupra organizatorilor. Sunteti singurul vinovat de situatia creata, trebuie sa v-o asumati si s-o acceptati.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
Re: Haihui prin Fundata și împrejurimi 26 - 28 martie 2021
« Răspuns #1 : Miercuri, 09 Decembrie 2020, 06:38 »

Offline getaravi13

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 31
Re: Haihui prin Fundata și împrejurimi 26 - 28 martie 2021
« Răspuns #2 : Miercuri, 09 Decembrie 2020, 12:39 »
REZERVAT  :thumbup:

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1480
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Haihui prin Fundata și împrejurimi 26 - 28 martie 2021
« Răspuns #3 : Miercuri, 09 Decembrie 2020, 17:49 »
Ca o prefață a excursiei, adaug câteva fotografii de săptămâna trecută cu unul din traseele pe care le vom parcurge împreună. Ultimele două cu zapada sunt de azi, intre timp a venit iarna la Fundata.
Un aer tare, de munte, departe de agitația si aglomeratia oraselor.
Cine mai vine cu noi *|* ?
































Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Haihui prin Fundata și împrejurimi 26 - 28 martie 2021
« Răspuns #4 : Luni, 01 Februarie 2021, 09:04 »
A mai ramas doar 1 loc disponibil intr-o camera dbl la barbati.

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 547
Re: Haihui prin Fundata și împrejurimi 26 - 28 martie 2021
« Răspuns #5 : Luni, 01 Februarie 2021, 11:13 »
Nu mai sunt locuri disponibile.

Offline Emilia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 43
Re: Haihui prin Fundata și împrejurimi 26 - 28 martie 2021
« Răspuns #6 : Sâmbătă, 13 Martie 2021, 14:33 »
  Bine v-am regăsit.Merg in această  excursie  iar întrebarea mea este despre  transportul Brașov  Fundata,in Brașov ajungându-se  ușor. Dacă unul din colegii de călătorie cu autoturism personal are un loc liber in masina sa și mă poate ajuta și pe mine,cu costurile aferente bineînțeles, raman recunoscătoare.Telefonul meu e 0726 183730.Multumesc
   Și o altă intrebare:când devine activ nr telefon al ghidului acțiunii?Va mulțumesc  și mă bucur de reintalnire.

Offline zambila

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 65
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Haihui prin Fundata și împrejurimi 26 - 28 martie 2021
« Răspuns #7 : Luni, 15 Martie 2021, 21:32 »
Buna, tuturor! Sunt in aceeasi situatie ca doamna Emilia, m-ar ajuta mult daca m-ar putea prelua cineva din participantii la drumetie cu masina pe ruta Brasov-Fundata  si retur, bineinteles. Multumesc anticipat!  :)Telefonul meu este 0745651696

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1480
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Haihui prin Fundata și împrejurimi 26 - 28 martie 2021
« Răspuns #8 : Luni, 15 Martie 2021, 22:53 »
Mai jos, localitatile din care veniti, pe zone.
Pentru grupaje pe masini, dacă nu doriți să vă lăsați datele pe forum, mă puteti contacta si vă pun în legătură.

Calarasi - 2 persoane 
Constanta – 1
Ploiesti -1

Cluj Napoca – 2 persoane
Turda – 1

Baia Mare -1
Sighisoara – 1

 Deva – 1
Alba Iulia - 2

Suceava –1
Fălticeni -1
Bacau -1

     

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1480
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Haihui prin Fundata și împrejurimi 26 - 28 martie 2021
« Răspuns #9 : Marți, 16 Martie 2021, 13:24 »
V-am transmis acum un email, vă rog să îmi răspundeți până cel târziu in 19.03, vineri seara.
Am nevoie să-mi transmiteti optiunile voastre privind mesele de prânz care nu sunt incluse si, de asemenea, daca doriti meniu vegetarian.

V-am retrimis localitatile din care veniti, am rugamintea sa imi spuneti daca puteti lua persoane pe traseul spre Fundata.

Întâlnirea la Cabana Piatra Alba este, conform programului, vineri 26 martie, intre orele 15:00 – 16:00.

Cina de vineri seara va consta din friptura de porc cu piure de cartofi si placinta cu mere.
Cina de sambata seara: pastrav prajit cu mamaliguta si mujdei si prajitura casei cu fructe.

Vremea este in continuare imprevizibila, iarna s-a reintors la Fundata si in imprejurimi. Duminica mai era zăpadă doar în pădure și pe ulitele mai putin umblate dar acum ninge din nou.

Echipamentul tehnic de iarna este absolut obligatoriu: bocanci impermeabili, călduroși, cu talpa care nu aluneca, parazapezi, pelerină, pantaloni elastici impermeabili, tricou, polar, geaca de drumetie impermeabila, căciulă, manusi. Prind foarte bine si betele de trekking.

Cam asa arata primavara acum doua zile la Fundata...



Cabana Piatra Alba, Fundata













Mai revin mai aproape de plecare, in principal cu vesti despre vreme.

Offline Emilia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 43
Re: Haihui prin Fundata și împrejurimi 26 - 28 martie 2021
« Răspuns #10 : Miercuri, 17 Martie 2021, 11:19 »
   Mulțumesc pt informațiile  prețioase,mai ales cele legate de condițiile de iarna.

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1480
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Haihui prin Fundata și împrejurimi 26 - 28 martie 2021
« Răspuns #11 : Duminică, 21 Martie 2021, 20:23 »
Peisajele de azi de la Fundata.. O primăvară autentică de iarnă.. A nins foarte mult si se anunta noi ninsori pâna pe joi, apoi iese si soarele. Weekendul viitor se pare ca vor fi temperaturi pozitive, vedem mai aproape.

Astazi toate stradutele principale erau curatate "la negru", insa pe ulitele mai putin umblate si in padure zapada este peste genunchi... Alternative avem, deci nu vom sta in casa, pregatiti-va sa mergem si prin zapada mare... Atentie la echipamentul recomandat, prind bine si ochelarii de soare, reflexiile zapezii pot fi deranjante.

La Piatra Alba se ajunge usor, din soseaua judeteana care traverseaza pasul Bran- Rucar urmariti indicatorul de Fundatica, faceti stanga cum veniti dinspre Bran, sa nu ajungeti la primarie. Este si un banner cu magazinul La Doi Pasi care se gaseste in spatele cabanei unde suntem cazati. Un alt punct de reper este Scoala Generala din Fundata, de aici sunteti aproape, prima strada la stanga. Drumul este asfaltat pâna la pensiune.

Inca nu am primit cateva raspunsuri la mailul pe care vi l-am trimis acum câteva zile.
Referitor la transport, sunt doua persoane din Constanta si Ploiesti care au nevoie de ajutor. Cel mai bine ar fi sa se evite Brasovul din motive sanitare, daca sunt persoane care le pot prelua de pe traseu, le rog sa ma anunte. Multumesc.
Mai revin aici inainte de plecare.
































Offline Lila

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 21
Re: Haihui prin Fundata și împrejurimi 26 - 28 martie 2021
« Răspuns #12 : Luni, 22 Martie 2021, 10:20 »
Salutare, tuturor!

Imaginile sunt de poveste , chiar daca nu vom sarbatori primavara , ne vom bucura de ultima zapada pe anul acesta .Eu voi veni din Constanta , pot merge cu trenul pana la Bucuresti sau la Brasov .Rugamintea mea este daca cineva dintre colegi care vine cu masina pe acest traseu , ma poate prelua si pe mine fie din Bucuresti ,fie din Brasov . Bineinteles ca voi participa la cheltuielile de transport . Inchei cu speranta ca vom putea ajunge eu si Emilia si ne vom bucura de clipe deosebite

Multumesc ,
Nr meu de tel este 0727135447

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1480
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Haihui prin Fundata și împrejurimi 26 - 28 martie 2021
« Răspuns #13 : Luni, 22 Martie 2021, 11:05 »
@Lila, @Emilia o varianta ar mai fi sa luati din Brasov un tren spre Râșnov. Pe aici trec cei mai multi in drum spre Fundata.

 Am asteptat sa mai vad evolutia situatiei sanitare de la Brasov, in 1-2 zile se va lua o decizie in acest sens. Azi cifrele sunt in crestere, exista riscul tot mai mare ca municipiul Brasov sa intre in carantina.
Urmeaza sa vă anunt de indata ce se comunica ceva oficial.

Offline Emilia

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 43
Re: Haihui prin Fundata și împrejurimi 26 - 28 martie 2021
« Răspuns #14 : Luni, 22 Martie 2021, 18:46 »
  Va salut cu drag,sunt convinsa ca tovarășii noștri de călătorie ne vor sari în ajutor mie și Lilei pt a ajunge la Fundata și le mulțumesc anticipat pt asta Nr meu de telefon 0726 183730