Autor Subiect: Postăvaru și Piatra Craiului – Drumeții de iarnă și voie bună 19 - 21 feb 2021  (Citit de 6374 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224
18.01.2021
Nu mai sunt locuri disponibile.

Tarif: 580 lei/ persoana - cazare in camera DBL, cu inca o persoana, de acelasi sex

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/postavaru-si-piatra-craiului-drumetii-de-iarna-si-voie-buna-19-21-feb-2021/
(Inainte de inscriere, cititi va rog cu atentie, intreaga prezentare a actiunii si urmariti link-urile catre materialele informative)

Plecare: 19 februarie 2021
Sosire: 21 februarie 2021

Cazare: 2 nopti la Casa Nori Albi, Tohanu Nou, Adresa Strada Branului, Tohanul Nou, jud. Brasov*

Numar de locuri: 13

Servicii incluse:
•        cazare 2 nopti in camera dubla, cu inca o persoana
•        2 x mic dejun tip catering*
•        2 x cina tip catering*
•        insotitor de grup pentru toata perioada excursiei

Mic dejun sambata:
ceai, cafea
orez cu lapte
oua ochiuri
salam uscat, bacon
ementhaler, cascaval
rosii, ardei gras
unt, miere, gem
chifla

Mic dejun duminica:
ceai, cafea
iaurt
carnaciori, sunca, salam uscat
telemea, branza topita
rosii, castraveti
unt, gem, miere
chifla

Cina vineri:
ciorba de porc ardeleneasca 400 g
piept de pui gratinat 150g
piure de cartofi 200 g
salata de varza cu rosii 150 g
chifle calde

Cina sambata
ciorba de vacuta taraneasca 400 g
iahnie de fasole 200 g
ciolan la cuptor 150 g
salata de castraveti murati 100 g
chifle calde

Nota: meniurile de mic dejun si cina sunt fixe, exista o singura optiune, va rugam nu ne solicitati variante.

*Explicatii asupra locatiei:

Casa Nori Albi este o vilă tip cabană, care se închiriază la cheie. Prezența fizică a proprietarilor este inexistentă și asta pentru că se oferă serviciul self check-in/self check-out – cheia este incuiată intr-o cutiută cu cifru. Chiar si căldura se reglează de la distanța, printr-o aplicație pe telefon.
Vila este curată, apa caldă a fost, in week-end-ul in care am mai stat, fierbinte și curgea instant, a fost cald și bine.

Toate camerele au câte două paturi alăturate, vila a fost gândită pentru grupuri, acesta este și motivul pentru care se închiriază doar în totalitate.

Acest tip de cazare presupune insa sa ne gospodarim singuri, nu exista personal la curatenie, ospatari, restaurant sau bar. Practic trebuie doar sa intretinem vila asa cum am gasit-o…Totul se face colectiv, fara "printi si printese".

Mesele se serviesc în regim catering de către un restaurant renumit din zonă. Foarte interesant sistemul : exista o cutie mai mare unde sunt așezate platourile cu mâncare caldă/pentru micul dejun și separat chiflele calde, salata, vesela.
Se primeste veselă normală, nu din cea de unică folosință, inclusiv cești de cafea și, partea cea mai bună, vesela murdară o înapoiam, nu trebuie sa spălăm noi nimic.

Singurul lucru pe care trebuie să îl facem este să așezăm mâncarea pe masă și să o porționăm. In week-end-ul in care am mai fost cazati, mâncarea a fost foarte bună, aspectuoasă și muuultă. Chiflele fierbinți, cafeaua și ceaiul au fost aduse în termos, împreună cu micul dejun.
Nu există deci posibilitatea să se ofere cafeaua mai devreme …

Firma de catering a fost foarte serioasă și punctuală – mancarea a fost adusă de fiecare dată la ora stabilită. Servicii excelente, nimic de reprosat din partea fostului grup.

Acest tip de cazare este ideal pentru grupuri, se adresează persoanelor căroa le face plăcere să interacționeze, să ajute la servirea mesei, să se servească singure.
Atmosfera este mai intima si micile lucruri pe care trebuie sa le faca fiecare unesc grupul. Pentru perioada aceasta este optima, pentru ca nu este nevoie sa interactionezi decat cu cei din grup, nu cu alti turisti, nu cu gazde, ospatari etc. Acesta este, alaturi de calitatea deja probata a locatiei si serviciilor de alimentatie publica, motivul pentru care am ales din nou aceasta vila, drept gazda.

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Va recomandam sa discutati pe forum, sa va prezentati de unde plecati si daca aveti in intentie sa o faceti cu masina personala si daca sunteti dispusi sa mai luati pe cineva pana la pensiune si apoi la capete de traseu in excursie.
x     transfer la si de la capete de traseu
x     pranz sambata
x     intrati la obiective
   
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu 0720 048.744

Profilul actiunii

tipul - activa
particularitatile actiunii: o iesire de week-end la munte, la zapada, la aer curat. Drumetii si socializare
profil participant: aceasta actiune se adreseaza persoanelor active, care iubesc muntele, zapada, care au conditie fizica buna, care inteleg ca fac parte dintr-un grup, care isi doresc socializare.

Program

Ziua 1, vineri 19 februarie Traseu de drumetie in masivul Postăvaru: Râșnov - Bisericuța Păgânilor - Piatra Scrisă - Peștera Râșnoavei (860m) - Râșnov

Ora 11:00 – intalnire cu grupul la Râșnov pentru drumeția în Postăvaru. Locul de intalnire este in parcarea cu plata de la baza cetătii Râșnov, la punctul de taxare, o ghereta alba. In 2020 tariful de parcare era de 10 lei/zi

11:15 Plecarea pe traseu, vă rugăm nu întârziați!
Programul este astfel gândit încât să nu ne prindă noaptea in padure
La ora de intalnire trebuie sa fiti deja echipati de munte si gata de plecare.

Intram pe traseu din zona parcarii cetatii, urmand sa parcurgem obiectivele in circuit. Durata traseului este de aproximativ 4 ore, la care se adauga pauzele.
Diferenta de nivel: aproximativ 300 m altitudine
Grad de dificultate: mediu

"Bisericuta Paganilor" este o formatiune stancoasa, loc despre care se povesteste ca, in timpul unuia dintre numeroasele asedii asupra Rasnovului, turcii au fost infranti iar cativa calareti refugiati s-au ratacit in padurile din apropiere. Deoarece se temeau ca vor fi prinsi de locuitorii Tarii Barsei, s-au ascuns intr-o pestera. Astfel au ramas ascunsi o vreme in padure si au ridicat o masa de piatra pentru ofranda si o casa si de aici numele locului, pastrat pana azi, "Bisericuta paganilor".



In spatele bisericutei se afla un punct superb de belvedere pe o stancă golasa, de unde putem admira tot versantul vestic al Postăvarului, cu impresionantele abrupturi şi chei săpate în calcare: Crucuru Mare, Prăpastia Lupului, Cheile Râşnovului, iar spre dreapta, ceva mai departe, se zăreşte capătul nordic al Bucegilor.
Stânca Belvedere se mai numeste si Piatra Scrisă pentru că pe aceasta ar exista niste inscriptii de tip rune.



Aici vom face pauza de pranz, un cadru perfect de ragaz si pentru o sesiune foto de exceptie…

Coboram apoi prin pădurea de molid şi fag spre urmatorul obiectiv – Pestera Râșnoavei

Adeseori confundata cu pestera Valea Cetatii care este amenajata, Pestera Râșnoavei este salbatica si cel mai indicat este sa fie vizitata cu un ghid sau speolog. Galeriile sunt stramte si in conditii de ploi este usor inundabila. Noi ne vom multumi sa o admiram de la intrare.



Continuam apoi pe poteca care coboară din Poiana Brașov spre Râșnov. Vom face o buclă, astfel încât vom reveni în același punct din care am intrat pe traseu. Foarte pitorească ultima porțiune de pe Dealul Schleif care a prezentat un pericol strategic pentru cetatea medievala a Râșnovului. Cronica luptelor sasilor cu principele Gabriel Bathory pomeneste de loviturile decisive date cetatii de artileria principelui Transilvaniei urcata pe Schleif la asediul din Martie 1612. Deși zidurile au rezistat fără stricăciuni foarte mari, inamicii au blocat accesul apărătorilor la izvorul secret al cetății și capitularea nu a întârziat. Aceasta este singura dată când cetatea a fost cucerită, atacurile anterioare din prima jumătate a secolului al XV-lea fiind respinse de locuitorii din Râșnov, Ghimbav și Cristian. Cetatea Râșnov s-a întors în posesia comunității săsești un an mai târziu când aceștia i-au plătit lui Gabriel Bathory 3.000 de florini răscumpărare. În plus, Dealul Schleif a fost amenajat pentru patrulare, apoi promenadă, loc de joacă pentru copii și loc de întâlnire cu ocazia diverselor evenimente. 

Din Râșnov ne indreptam cu masinile personale spre cabana Nori Albi, aflata la numai 11 km. În drum spre cazare vom opri si la Pălincăria Transilvania, o pălincarie  traditionala unde se produce o bautura autentic romaneasca dupa retete neschimbate de sute de ani. Acest loc a fost apreciat in mod deosebit de ultimul grup cu care am fost aici, astfel incat am decis sa revenim. Sunt produse de calitate care respecta toate normele in vigoare. Preturile nu sunt tocmai mici dar sunt deplin justificate. Se poate si degusta dar, bineinteles, doar dacă nu sunteti sofer, un motiv in plus pentru a veni in grupaje pe masini.



Seara timp liber, cina

Ziua 2, sâmbătă 20 februarie Traseu de drumetie: Fântâna lui Botorog (850 m) – Prăpăstiile Zărneștilor - Cabana Curmătura (1.470  m) - Poiana Zănoaga (1.350)- Fântâna lui Botorog (5-6 ore)

Echipati de munte. Traseul dureaza aproximativ 5 ore dus-intors, la care se adauga pauzele
Diferenta de nivel: aproximativ 500m altitudine
Grad de dificultate: mediu

8:00 Micul dejun
9:00 plecam in grupaj cu masinile personale spre Zărnesti, sunt 13 km
Traseul incepe de la Fântâna lui Botorog, renumita poartă de intrare în Parcul Natural Piatra Craiului, unde vom lasa masinile. Ne aprovizionăm cu apă proaspătă de la izvor si pornim in drumetie spre cabana Curmătura.



Dupa 1 km parcurs pe drum forestier intram intr-un sector de chei spectaculos cunoscut sub numele de Prapastiile Zarnestiului. In pofida numelui, acestea pot fi parcurse la pas, fiind, de fapt, un defileu străjuit de stânci inalte si strabatut de un drum serpuit. In unele zone, stâncile de pe cele două laturi ale drumului par că se ating, fapt care face ca plimbarea să fie una spectaculoasă.
Multe filme romanesti s-au realizat in aceste locuri, cele mai cunoscute fiind cele cu Mărgelatul. Frumusetea si salbaticia locului au atras si mari regizori de la Hollywood, cea mai cunoscuta productie fiind Cold Mountain.

Amatorii de alpinism si escalada iubesc Prăpăstiile Zarnestiului.



Zeci de trasee sunt amenajate in peretii defileului, cel mai lung avand 115 metri. Prăpăstiile Zărnestiului fac parte din rezervația Piatra Craiului, una dintre cele mai frumoase din Romania.

Cabana Curmătura nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este una dintre cele mai frumoase de la noi din țară si reprezintă un punct principal de plecare pentru traseele din zona. Privelistea din fata cabanei este grozava in orice anotimp.

La cabana vom face pauza de pranz. Cu cateva zile inainte de excursie veti fi anuntati daca este deschisa bucataria cabanei si in ce conditii se poate lua masa de pranz.

După ce ne-am incarcat bateriile revenim la Fântâna lui Botorog prin Poiana Zănoaga, urmând să ne indreptăm apoi spre pensiune.

Revenim la pensiune, timp liber, cina

Ziua 3 duminică 21 februarieSatul de munte Șimon – drumeție și degustare de brânzeturi la o gospodărie tradițională

8:00 Micul dejun
9:00 plecam cu masinile personale spre Șimon, un sat pitoresc de munte aflat la poalele munților Bucegi. Cei care ajung aici sunt în mare parte turiști străini, cuceriți de simplitatea și autenticitatea acestor locuri. Deși aproape de Bran, este ferit de agitație și aglomeratie, o adevărată plăcere să te plimbi în natură.
Sunt aproximativ 10 km de la pensiune până in Șimon, unde începe traseul nostru, aproximativ 15-25 minute in functie de trafic.

Din sat urcam in jur de 20 de minute pe o poteca de munte pana la o gospodarie traditionala unde vom putea degusta diverse sortimente de brânză foarte gustoase, produse in casa. Este o locuinta izolata, aflata pe culmea unui deal, cu o curte mare si o livada generoasa. Aici isi duce traiul o familie de oameni harnici si primitori, cu mult bun simt, fericiti ca munca lor este apreciata. Ajungem acum la ei pentru prima oara, la dorinta grupului cu care am fost in zona in toamna si care a avut ocazia sa guste branzeturile produse de acestia. Vom putea degusta si cumpara urda, caș, telemea, branza de burduf, toate proaspete si pregatite cu grija.
 
Echipamentul de munte este obligatoriu, se poate ajunge pe jos doar pe aceasta poteca. Vom traversa si un mic pârâu, neapărat să aveți ghete impermeabile.
Exista si un traseu auto dar acesta poate fi parcurs doar de masinile de teren, pe o ruta ocolitoare. Oamenii care locuiesc aici sunt obisnuiti cu drumurile de munte si nu se plang.
Vom vedea cât de aspră este viața de aici, departe de confortul de la oras.

Cu cei care nu se grabesc spre casa vom continua plimbarea spre Culmea Balabanului, un loc cu o priveliste spectaculoasa spre Bucegi, Leaota, Piatra Craiului, Măgura Codlei, satele dinspre  Piatra Craiului: Ciocanu, Șirnea, Măgura și Peștera



Pe culmea Balabanului este asezat si Schitul Bran, un lacas linistit, amenajat cu mult bun gust. Această mănăstire este una mică, modestă, întemeiată în 2006 sub formă de schit si transformată mai tarziu in manastire. A fost ridicata in cinstea soldatilor cazuti aici in lupta, in Primul Razboi Mondial. Acoperita cu șiță, zidită si varuita într-un alb curat, armonizează cu locul si linistea de aici.



Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

Reguli in drumetiile montane: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/

Aceasta este o actiune montana, daca intentionati sa participati la aceasta va trebui sa cititi, explicatiile si detaliile de mai jos si sa va asumati tot ceea ce decurge din nerespectarea regulilor pe care le impunem.

Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are o greutate corespunzatoare (sa nu fie supraponderal), pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort, sa le poata parcurge relativ usor. Trebuie insa sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort prelungit in spatiu izolat, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. Va chinuiti pe voi, dar si pe cei din grup, sa nu mai discutam de insotitorul de grup, care in loc sa vada de traseu si de grup trebuie sa va acorde o atentie deosebita. Tineti pe loc grupul, creati probleme pentru toata lumea. Evitati asemenea situatii neplacute printr-o evaluarea personala corecta.

Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti de o persoana cu mare experienta montana, astfel incat veti primi toata indrumarea si asistenta necesara. Nu va asteptati insa si la ajutor fizic, insotitorul de grup are rolul de a ghida montan, nu de a cara pe cineva.  :-\

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, accesibile si care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!

Nu putem sa dam o masura a efortului pe care urmeaza sa-l faceti, depinde de pregatirea si exeperienta fiecaruia. Ceea ce unora li se pare foarte usor altora le poate parea foarte greu. Daca aveti dubii cu privire la posibilitatea de a parcurge traseele acestei actiuni este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre acestea.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de profesionisti.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-odrumetie montana.

Inscrierea la aceasta actiune, inseamna ca ati citit, ati inteles, ati fost de acord si v-ati insusit toate cele cuprinse in "Responsabilitati personale".  un document ce cuprinde reguli si explicatii referitoare la participarea la o actiune montana. Le puteti consulta aici: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/.

Inscrierea la aceasta actiune inseamna intrarea in vigoare si legalitatea, fara a mai fi nevoie sa fie semnat, a urmatorului document:  Asumarea riscurilor si responsabilitatilor personale: https://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/

Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sunt poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
•      rucsac de munte, cca 30 litri
•      bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna. (nu adidasi, nu ghete de oras, nu cizme, subliniem bocanci de munte)
•      daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
•      parazapezi; sunt foarte importante pt ca protejeaza pantalonul si gheata contra umezelii
•      imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
•      haine de ploaie: minim pelerina semiprofesionala, ideal pantalon si geaca impermeabile
•      fiecare lucru din rucsac trebuie sa fie protejat intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile se pot uda
•      rezervor de apa plin ( 1-2 l)
•      medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
•      lampa frontala
•      bete telescopice

Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta. Daca nu veniti imbracati si incaltati corespunzator, asa cum s-a prezentat, insotitorul de grup veti fi refuzat(a) la inspectia pe care o s-o faca inainte de plecare. In aceasta situatie de vina nu este nici agentie, nici organizatorul si nici insotitorul de grup, deci orice reclamatie, sau cerere de restituire a banilor ca nu ati efectuat programul anuntat, nu va fi luata in considerare, fiind considerata nejustificata. In momentul inscrierii, v-ati asumat conditiile noastre, in care este inclus si echipamentul obligatoriu.

Deci la refuzul de a fi luati in tura datorita echipamentului necorespunzator sau incomplet, nu puteti avea pretentia sa primiti bani inapoi, sa reclamati ca nu vi s-au efectuat serviciile comunicate, nu puteti avea suparari indreptate asupra organizatorilor. Sunteti singurul vinovat de situatia creata, trebuie sa v-o asumati si s-o acceptati.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13224

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
La multi ani tuturor!
 Sper că ati inceput Noul An cu bine și vă bucurați și voi de zăpada din aceste zile. Ninge de ceva vreme la Brașov dar a fost foarte aglomerat mai peste tot.

Astăzi insa am profitat de ninsoarea de azi-noapte si am urcat la Cabana Curmătura, obiectivul principal al acestei acțiuni.
Zăpada proaspătă, liniște și... o capră neagră, asta am găsit azi in Piatra Craiului.
La cabană se poate mânca ceva cald dar afară, poate dura puțin.

Pregătiți-vă din timp echipamentul, neapărat de iarnă, in special bocanci călduroși impermeabili, cu talpă care nu alunecă, geacă si pantaloni de munte, exclus blugi, polar, rucsac de 20-25 litri, căciula, mănusi, recomand si betele de trekking.
Puteti sa va aduceti si un termos mic, ne putem face ceai dimineata, sa ne luam cu noi.
Orice intrebari aveti despre echipament, mă puteti intreba aici sau in privat.

Salutări si urari de bine si de la gazdele de la Nori Albi, transmise cu ocazia Noului An. Este o cabană simplă dar primitoare, ne-am simtit bine aici de fiecare data. O atmosfera  faina, cu oameni de munte, veselie si o stare de bine.

Am bucuria că, după câteva luni bune, grupul cu care am fost in septembrie păstrează incă legatura, mai schimbă câte o vorbă. Acesta este spiritul Singles Camp, asta ne dorim cu toții, să ne facem prieteni noi, oameni alături de care ne simțim bine, pe care să ne dorim să îi revedem.

Aștept cu nerăbdare să revenim impreuna la munte, să ne bucuram de zăpadă, de aerul curat și nu numai..





















Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Uitati și câteva filmulețe din Parcul Național Piatra Craiului. Oamenii inimoși care se ocupă de rezervație monitorizează in permanență fauna, traseele,  uneori așteaptă ore în șir pentru un cadru reușit dar rezultatele sunt spectaculoase, priviți..












Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Știti că a mai rămas doar o lună, da?        *|*

Aveți mai jos localitătile din care veniți, in cazul in care doriti să vă grupați pe mașini, ceea ce va recomand.

Bucuresti - 2 persoane dintre care 1 persoana vine mai devreme cu o zi, fara masina
Bacau - 2 persoane
Iasi - 2 persoane, masina completa
Turda - 1 persoana
Cluj - 1 persoana
Ploiesti - 1 persoana
Târgoviște - 1 persoana
Sibiu - 1 persoana
Constanta - 1 persoana, vine mai devreme cu o zi, fara masina

Daca nu doriti sa va lasati datele pe forum, spuneti-mi mie si va pun eu in legatura pentru transport.

Nu uitati de echipament, incercati sa va miscati inainte, va ajuta mult in drumetia propriu-zisa.
Sa auzim numai de bine  :)

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Suntem în echipă completă  *|*

Bucuresti - 2 persoane dintre care 1 persoana vine mai devreme cu o zi, fara masina
Bacau - 2 persoane
Iasi - 2 persoane, masina completa
Turda - 1 persoana
Cluj - 1 persoana
Ploiesti - 1 persoana
Târgoviște - 1 persoana
Sibiu - 1 persoana
Constanta - 1 persoana, vine mai devreme cu o zi, fara masina
Focsani - 1 persoană







Offline cornelina

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 90
Salut,

Cine pleaca din Cluj, ma ia si pe bine in portbagaj?!  8)
Sau vine pana in Turda si mergem cu masina mea mai departe?

@Diana: fa-mi legatura cu Clujul  :flori:

Sanatate multa sa aveti!
Cornelia

Offline Gabrielamad

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
Buna tuturor!

plec din Bucuresti, spre Rasnov. daca vrea cineva sa mearga cu mine su masina, m-as bucura foarte! :)
Da-ti un semn.

Madalina

Offline Maria O.

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Buna ziua! Din păcate, eu nu mai pot merge. Cedez locul, in eventualitatea în care doreşte altcineva o excursie. Dacă nu, asta e, altă data!

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Referitor la transport.
Domnul Gheorghe din Târgoviște poate veni la Râșnov prin Ploiești, dacă sunt persoane care doresc să vină împreună cu el. Spuneți-mi si vă pun în legatura.

Altfel, la Brașov a nins mult, era așa o zăpadă faină ieri în Postăvaru.
Nu uitați de echipament, să aveți și parazăpezi.
 Mișcați-vă cât de puțin, contează să nu veniți pe munte direct de la birou  :)

Și câteva imagini cu o capră neagră și puiul ei :)

https://fb.watch/3izKFTBz3H/

Offline MichelleMB

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
Buna seara, tuturor!

Va doresc un februarie minunat, cu tonus maxim si experiente imbucuratoare! *|*

Madalina, as vrea sa stiu daca dispui de 2 locuri in masina la intoarcerea in Bucuresti si daca ai putea sa ne iei pe mine si pe Victoria, duminica, cu tine. Vom avea fiecare o valiza si un rucsac.

Ca sa comunicam mai usor, ai fi de acord sa ne auzim la telefon? Nr. meu este 0722534199.
Noi vom ajunge cu o zi inainte in zona si vom veni cu trenul, dar inca nu am cumparat biletele si as vrea sa stiu daca ne orientam spre o calatorie dus-intors pana la BV sau numai dus.

Te rog frumos, lasa-mi un mesaj si revin eu catre tine. Iti multumesc anticipat pentru raspuns.

O noapte linistita si o saptamana usoara, tuturor!
Michelle

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Am profitat azi de temperaturile de primăvară si am dat o fugă la Râșnov. Zăpada s-a topit complet dar  la sfarsitul saptamanii se anunță ceva ninsori si valori negative.
Vedem mai aproape ce surprize ne mai rezerva vremea. Până atunci, câteva imagini de pe traseul de drumeție din prima zi.



















Offline cornelina

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 90
Salut,

Cu parere de rau trebuie sa renunt la aceasta iesire.
Initial crezusem ca pot ajunge vineri seara, dar au mai aparut si alte aspecte care nu imi permit sa particip.

Daca cineva e interesat sa preia locul meu, asa pe ultima suta de metri, ma poate suna la 0742934766 si stabilim pasii de urmat.

@Adi: Imi pare rau ca te-am incurcat cu transportul. :(
Sper sa gasesti o alternativa fezabila.

Sa va distrati maxim!
Cornelia

Offline man

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
Buna seara tuturor.
Adi ma numesc si vreau sa pun o intrebare poate pentru cei care au drum prin Cluj-Napoca si merg spre Postavaru.
Daca aveti un loc liber in masina si doriti comapanie v-as fii recunoscator.
Stiu/recunosc ca e din scurt(timpul) dar poate poate se rezolva intr-un mod sau altul.
Multumesc anticipat indiferent de rezultat.
Numarul  meu de telefon este 0729129606.
O noapte calduroasa la toata lumea.
 

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1482
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Bună Adi, v-am trimis luni un email in care am trecut si localitatile de unde veniti. Din Cluj/ Turda nu mai este nimeni, asta doar daca nu se inscrie cineva pe locul care a aparut. Din Sibiu va veni o doamna, cel mai aproape de Cluj.

In alta ordine de idei, revin cu rugamintea de a-mi confirma
până mâine dimineata participarea la degustarea de branzeturi de duminica si daca doriti sa achizitionati produse. Am primit doar cateva optiuni si, cum mâine ajung la Șimon, sa stiu ce sa spun omului. Este posibil sa cumparam produsele de jos din sat, mai are un loc unde le depoziteaza - si apoi, optional, sa urcam in drumetie pe Culmea Balaban.
In aceasta perioada branza este mai putina, are clienti permanenti si are nevoie sa stie cum sa se organizeze.

Inchei cu câteva imagini din zona Râsnov. Zăpada, proaspata, urme de animălute mai mici sau mai mari, un peisaj cu adevarat de iarna. Am facut poteca dar e posibil sa mai ninga mâine, nu uitati de parazapezi.

Mai revin mâine cu ultimele detalii.