Autor Subiect: Care este scopul tau ?  (Citit de 79397 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

luciamanta

• Vizitator
Răspuns: Care este scopul tau ?
« Răspuns #105 : Marți, 23 Noiembrie 2010, 21:59 »
dar ce e normalitatea? cine o defineste? normalitatea mea e posibil sa fie o anormalitate in ochii altora, dar si invers, adica eu sa vad in normalitatea altora o ineptie.
Silviu, este simplu: daca normalitatea ta nu rezonează cu normalitatea mea, ştii deja răspunsul...

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #106 : Marți, 23 Noiembrie 2010, 22:57 »

Nu stiu de ce imi suna cunoscut asta! O aud in fiecare zi la cineva. A... La mine!   :D
[/quote]

:D asta-mi amintesete de vorba unui bun amic varsator "suntem intr-o minte si-ntr-o ureche".  :D

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #107 : Marți, 23 Noiembrie 2010, 22:59 »
vad ca nu-mi iese scamatoria citarii din postari anterioare.  :D

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
« Răspuns #108 : Joi, 25 Noiembrie 2010, 09:59 »
vad ca nu-mi iese scamatoria citarii din postari anterioare.  :D

adica aceasta scamatorie?!  reiau mesajul postat ieri si care s-a sters intre timp cu schimbarea dintre servere...
de pe topicul pe care esti, vezi ca in dreapta este cuvantul "citat", dai click pe el si se deschide un nou mesaj; cand scrii, ai grija sa scrii dupa [/quote], ca sa nu se amestece textul tau cu cel dinainte si sa-l faca mai greu de descifrat.
bafta!
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

silviu

• Vizitator
« Răspuns #109 : Joi, 25 Noiembrie 2010, 23:42 »
Silviu, este simplu: daca normalitatea ta nu rezonează cu normalitatea mea, ştii deja răspunsul...
nu, nu-l stiu, pentru ca nu mi-ai spus ce intelegi prin normalitate. un vecin alcoolic, care din 24 de ore 12 le shade sub masa, considera ca duhoarea si umorile bahice pe care le imprastie permanent sunt normale. cand am mers cu el in lift, mi-a zis pe un ton ofuscat ca prea miros a parfum. asta e! intelegem normalitatea diferit. si-apoi ce termen de comparatie avem cand discutam despre normalitate? vecinul meu sustine ca e normal in comparatie cu un amic de-al lui care nu iese de sub masa niciodata.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #110 : Vineri, 26 Noiembrie 2010, 20:52 »
nu, nu-l stiu, pentru ca nu mi-ai spus ce intelegi prin normalitate. un vecin alcoolic, care din 24 de ore 12 le shade sub masa, considera ca duhoarea si umorile bahice pe care le imprastie permanent sunt normale. cand am mers cu el in lift, mi-a zis pe un ton ofuscat ca prea miros a parfum. asta e! intelegem normalitatea diferit. si-apoi ce termen de comparatie avem cand discutam despre normalitate? vecinul meu sustine ca e normal in comparatie cu un amic de-al lui care nu iese de sub masa niciodata.
Nu vreau sa intru in polemică cu nimeni si cu atat mai putin cu tine, Silviu. Eu sunt un om al lui Dumnezeu, un om de mare credinţă, o persoana căreia îi place munca cinstită, sunt o persoană sinceră, demnă, respectuoasă, corectă, cu bun simţ, sufletistă, devotată familiei, altruistă, iubitoare de frumos, credincioasă omului iubit. Sunt o fire disciplinată şi ascultătoare. Îmi place adevărul. Sunt un om căruia îi place să fie de ajutor semenilor săi. Cel mai tare mă doare suferinţa oamenilor. Când fac un bine cuiva, mă simt extraordinar, mă simt puternică si fericită. Am uitat sa iti spun că nu beau alcool si nici nu fumez. Uneori mi se pare că încrederea mea în oameni este prea mare şi că sunt prea îngăduitoare cu ei. Nu pot niciodată sa îmi ascund sentimentele, nu pot să ascund nici bucuria, nici supărarea, nici iubirea, nici dezamăgirea...  Silviu, probabil că sunt limitată în felul meu..., dar încă ştiu ce e bine şi ce e rău. Ştiu că binele face bine şi răul face rău. Simt asta în viaţa mea de zi cu zi.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #111 : Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010, 18:02 »

binele face bine şi răul face rău. [/quote]

incerc iar scamatoria citarii.  :D Asa am facut Ayouni, cum ai spus, dar banuiesc ca am sters si primul quote si de aceea nu a mers. Incerc iar, cu un citat din luciamantea, caci truismul asta, atat de banal in aparenta, ar trebui amintit si reamintit si reamintit... sigur ca uneori se intampla ca si binele sa duca la rau si invers, dar asta mai rar... :D

un gand bun, tuturor!

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #112 : Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010, 18:05 »
iar nu a mers. de ce oare? apas pe citat si las intre quote de inceput si quote de final textul pe care vreau sa-l citez, dar nu-mi iese. ma persecuta sistemul gestionat de Bogdan sau sunt nedibace?  :D apropos, felicitari Bogdan pentru mutarea fara daune in arhiva de mesaje.  :)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #113 : Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010, 18:08 »
iar nu a mers. de ce oare? apas pe citat si las intre quote de inceput si quote de final textul pe care vreau sa-l citez, dar nu-mi iese. ma persecuta sistemul gestionat de Bogdan sau sunt nedibace?  :D apropos, felicitari Bogdan pentru mutarea fara daune in arhiva de mesaje.  :)

daca nici de data asta...  :D

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #114 : Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010, 19:38 »

daca nici de data asta...  :D

bravo micaela  :)

de la inceput am fost de parere ca ar fi bine sa existe posibillitatea de edit (2-3 minute) - tocmai pentru astfel de situatii

silviu

• Vizitator
« Răspuns #115 : Duminică, 28 Noiembrie 2010, 21:35 »
Citat din: luciamanta
Nu pot niciodată sa îmi ascund sentimentele
nici eu. si pare-se ca e un defect letal. intr-o relatie, partenerii isi vor cunoaste slabiciunile. daca relatia are la temelie ceva dragoste, partenerul nu trebuie sa profite de slabiciunile tale. si totusi...
Eu sunt un om al lui Dumnezeu, un om de mare credinţă, o persoana căreia îi place munca cinstită, sunt o persoană sinceră, demnă, respectuoasă, corectă, cu bun simţ, sufletistă, devotată familiei, altruistă, iubitoare de frumos, credincioasă omului iubit. Sunt o fire disciplinată şi ascultătoare.
pot sa-ti spun maica luciamanta?
Ştiu că binele face bine şi răul face rău
curat truism.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #116 : Duminică, 28 Noiembrie 2010, 23:51 »
truism...hm....discutabil, totusi... caci determinismul subinteles de enuntul truistic de mai sus poate fi infirmat. dupa cum se-aude, drumul spre infern e pavat cu intentii bune, de unde deducem ca nu orice bine face bine.  :D

Offline ThunderSon

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
« Răspuns #117 : Luni, 29 Noiembrie 2010, 15:22 »
truism...hm....discutabil, totusi... caci determinismul subinteles de enuntul truistic de mai sus poate fi infirmat. dupa cum se-aude, drumul spre infern e pavat cu intentii bune, de unde deducem ca nu orice bine face bine.  :D

De aceea Binele e doar binele definit de Cel ce cunoaste deja calea. Dar desi premisa ta (drumul spre infern e pavat cu intentii bune) e corecta, nu pot fi de acord in totalitate si cu concluzia (nu orice bine face bine): eu cred ca mai degraba in multe cazuri nu binele e problema ci lepadarea de el la un moment dat. Problema e inima noastra instabila si inselatoare. E propria noastra sabotoare. Planurile si intentiile pot fi foarte bune, dar din cauza acestui abis insondabil pentru mintea umana, care este propria inima, nu sunt puse in aplicare pana la capat aceste intentii. Nu suntem suficienti de statornici in bine, mai ales cand adversitatile se intensifica sau se multiplica.

Offline ThunderSon

• Newbie
  • *
« Răspuns #118 : Luni, 29 Noiembrie 2010, 15:45 »
Identitatea determina valorile.
Valorile determina prioritatile.
Prioritatile determina scopurile.
Scopurile determina directia.
Directia determina succesul.

IDENTITATE - VALORI - PRIORITATI - SCOPURI - DIRECTIE - SUCCES

Offline ThunderSon

• Newbie
  • *
« Răspuns #119 : Luni, 29 Noiembrie 2010, 16:00 »
Iar omul în lume se naşte
Cuminte-ori netot,
Şi scopul său ultim: să caşte.
Trudit că vieţii nu poate
Să-i afle menirea şi rostul,
Cumintele cască; iar prostul
Stă gură căscată la toate —
Şi-atîta e tot.
g. cosbuc

Nu stiu inspre ce tip de etica duce pesimismul acestor versuri, daca spre stoicism sau spre un existentialism al disperarii, dar apelul la iratiune nu-i face cinste autorului.
Desi ceea ce nu stim e infinit mai mare decat ceea ce stim, ar trebui sa subliniem mai mult lucrurile cunoscute pentru a nu fi uitate.
Putem spune cu incredere ca in viata aceasta stim ca un lucru esential este ca trebuie sa ne iubim aproapele si sa invatam sa convietuim impreuna.
Dar acest precept a fost incalcat nu pentru ca nu a fost stiut, ci pentru ca a fost uitat sau voit ignorat. (Istoria secolului 20 e un martor suficient.)