Autor Subiect: Pasi in zapada si schi la Paltinis. 22 - 24 ianuarie 2021  (Citit de 5241 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Pasi in zapada si schi la Paltinis. 22 - 24 ianuarie 2021
« : Sâmbătă, 14 Noiembrie 2020, 11:07 »
NU MAI SUNT LOCURI DISPONIBILE.

Tarif: 595 lei/ persoana - demipensiune; cazare in camera DBL, cu inca o persoana, de acelasi sex

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/pasi-zapada-si-schi-la-paltinis-22-24-ianuarie-2021/
(Inainte de inscriere, cititi va rog cu atentie, intreaga prezentare a actiunii si urmariti link-urile catre materialele informative)

Plecare: 22 ianuarie 2021
Sosire: 24 ianuarie 2021

Cazare: Pensiunea Aria Paltinis, jud. Sibiu (vezi la prezentare amplasarea si harta)

Numar de locuri: 34

Servicii incluse:
•   cazare doua nopti la o pensiune de 3*
•   mic dejun 2 dimineti
•   cina 2 seri
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Va recomandam sa discutati pe forum, sa va prezentati de unde plecati si daca aveti in intentie sa o faceti cu masina personala si daca sunteti dispusi sa mai luati pe cineva pana la pensiune si apoi la capete de traseu in excursie.
x     transfer la si de la capete de traseu (se va face pietonal)
x     pranz sambata
x     inchiriere rachete de zapada si bete*
   
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Iulian Panescu

Profilul actiunii

tipul - activ spre foarte activ
particularitatile actiunii: o iesire de iarna, la munte, la zapada, in aerul curat al muntilor Cindrel. Un prilej de petrecere a unui week-end in natura, cu drumetii si socializare
profil participant: activ, cu conditie fizica buna, amator de iesiri in natura si munte; persoane deschise, comunicative, sociabile.

Program

vineri 22 ianuarie 2021 Va recomandam sa luati si schiuri la voi, daca va place acest sport. Seara exista instalatie de nocturna, sibienii pleaca spre casa si partiile sunt destul de libere.
Sunteti asteptati la pensiune pana la ora 14:00. Cazarea se va face pana la 15:00, de la acea ora urmand sa aveti o drumetie usoara, de incalzire, o plimbare in care sa povestiti, sa va adaptati la aerul tare de munte. Se revine in jur de ora 18:00 si se continua cu cazarea celor care au intarziat. 
Seara se serveste cina, se socializeaza.

sambata 23 ianuarie 2021 Mic dejun, apoi echipati de munte, plecati pe un traseu de cca 5 ore: Păltiniş - Vf. Poiana Gaujoara - Vf Batrana - Poiana Muncel - Vf Oncesti - Păltiniş. Diferenta de nivel este cca 450 de metri, plecati de la 1450 m la cat este situat Paltinisul si ajungeti pana la Vf Batrana 1911, Vf. Onceşti: 1713 m; Poiana Muncel: 1660 m; Stâna Găujoara: 1636 m. Este un traseu catalogat ca usor vara si mediu iarna. Nu prezinta pericole, dar trebuie sa tineti cont ca iarna...nu-i ca vara.  :)

Free time la intoarcere, pentru schi, plimbare in statiune. Reintalnirea la ora 19:00 la pensiune pt cina.

duminica 24 ianuarie 2021 Mic dejun, apoi lejer, in jur de 11:00 spre casa. Cei care doresc se pot opri la Muzeul Etnografic din Sibiu, este foarte frumos iarna acolo. O sa aranjam un ghid pt voi.

Despre Paltinis Păltinişul este prima staţiune montană din Carpaţii româneşti, inaugurată fiind în anul 1894. Mai are inca un loc 1 in top: este staţiunea situată la cea mai mare altitudine (1442 m). Este situată la 32 km de orașul  Sibiu (30 minute cu mașina).

Existenta acestei statiuni se datoreaza in special sasilor, ei au fost cei care printr-un club montan au despadurit, au facut drum, au construit. Arhitectura primelor cabane construite aici a fost inspirată de cea a cabanelor alpine din Tirolul austriac?
La începutul secolului XX, staţiunea a devenit cunoscută nu doar în Ardeal ci şi dincolo de graniţele austro-ungare, fiind considerată drept cel mai frumos loc din munţii de la răsărit de Karlovy Vary...

Iarna este minunat aici, este sezonul in care statiunea se umple in fiecare zi. Asta se datoreaza in special celor doua partii de schi, una noua (Arena Platos) si una veche, Oncesti. De aici pleaca si multe trasee montane, folosite depotriva vara si iarna. Zona Păltinişului este de asemenea locul prielnic pentru practicarea schiului de tură, tocmai datorită pantelor domoale şi a lipsei pericolului de avalanşe.

In Paltinis se afla un schit ce aminteşte de bisericuţele maramureşene, iar imediata sa apropiere se află mormântul filozofului Constantin Noica. Venind înspre centrul staţiunii veţi vedea o parte din clădirile-monument istoric construite la începutul secolului XX.









Despre locatie:
Situată în Păltiniș, la 2,4 km de pârtia de schi Oncești-Păltiniș, Pensiunea Aria Păltiniș are un lounge comun, bar, restaurant si parcare privată gratuită.
Camerele pensiunii au WiFi gratuit și baie privată. Se serveste mic dejun tip bufet. La Pensiunea Aria Păltiniș puteți juca tenis de masă și biliard.





Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/

Reguli in drumetiile montane: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/

Ce sa aveti pregatit pentru aceasta actiune:

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sunt poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
•      rucsac de munte, cca 30 litri
•      bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna. (nu adidasi, nu ghete de oras, nu cizme, subliniem bocanci de munte pentru iarna)
•      daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat
•      imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic, caciulita
•      haine de ploaie: minim pelerina semiprofesionala, ideal pantalon si geaca impermeabile; chiar daca e iarna, nici o data nu se stie...
•      fiecare lucru din rucsac trebuie sa fie protejat intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie sau ninsoare puternica lucrurile se pot uda
•      rezervor de apa plin ( 1-2 l)
•      para-zapezi; sunt foarte importante pt ca protejeaza pantalonul contra umezelii
•      lampa frontala
•      bete telescopice

Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta. Daca nu veniti imbracati si incaltati corespunzator, asa cum s-a prezentat, insotitorul de grup veti fi refuzat(a) la inspectia pe care o s-o faca inainte de plecare. In aceasta situatie de vina nu este nici agentie, nici organizatorul si nici insotitorul de grup, deci orice reclamatie, sau cerere de restituire a banilor ca nu ati efectuat programul anuntat, nu va fi luata in considerare, fiind considerata nejustificata. In momentul inscrierii, v-ati asumat conditiile noastre, in care este inclus si echipamentul obligatoriu.

Deci la refuzul de a fi luati in tura datorita echipamentului necorespunzator sau incomplet, nu puteti avea pretentia sa primiti bani inapoi, sa reclamati ca nu vi s-au efectuat serviciile comunicate, nu puteti avea suparari indreptate asupra organizatorilor. Sunteti singurul vinovat de situatia creata, trebuie sa v-o asumati si s-o acceptati.

Special: Acest echipament va fi completat prin inchiriere, cu rachete de zapada. De regula stratul de zapada este de peste 20 de cm. Inaintarea este destul de dificila iar pentru a o face mai usoara se folosesc rachete pt zapada. Iulian o sa le aduca, se pot inchiria, costa in jur de 30 lei/zi. Este foarte usor de inaintat cu ele, nu se compara cu a merge prin zapada afanata, unde efortul este destul de mare.

Pt a intelege ce sunt rachetele de zapada, o scurta introducere:

Ce sunt rachetele de zapada?
Rachetele de zapada sunt niste accesorii (unii le numesc si incaltari) ce sunt folosite pe timp de iarna, pentru deplasare cu ramanere pe suprafata zapezii. Prin constructia si forma lor ele distribuie greutatea unei persoane pe o suprafata mai mare in zapada, permitand astfel sa se ramana la suprafata. Au fost inventate in urma cu circa 4000 - 6000 de ani, de eschimosi, nevoiti sa se deplaseze prin caderile mari de zapada.
Pentru a traversa lacuri inghetate (in vederea pescuitului la copca) sau pentru a ajunge la locurile de vanatoare, au fost nevoiti sa improvizeze niste talpi (sub forma cea mai apropiata de rachetele de tenis) cu care sa nu se afunde in omat.



Sunt de mai multe tipuri, sunt pe marimi?
Sunt cunoscute trei tipuri de rachete de zapada:
- pentru alergare sau aerobice, folosite de alergatori sau de persoanele mai active, dornice de a face sport si pe timp de iarna.
- pentru recreatie, folosite de pasionatii de drumetii de dificultate redusa.
- pentru mountaineering, folosite de montaniarzi, cataratori, alpinisti sau pasionatii de ture extreme, acestea avand in plus ca dotare scaritele din partea din spate a legaturii, pentru diverse inclinatii ale pantei..
Marimea rachetelor de zapada difera de la fiecare tip de racheta in parte si mai ales in functie de greutatea si inaltimea celor care le folosesc.



Este un sport?
Mersul pe rachete de zapada sau snowshoeing nu este chiar un sport dar poate fi luat ca atare si poate fi practicat atat de persoanele care sunt iubitoare de drumetii scurte sau lungi, usoare sau dificile, cat si de sportivi sau alpinisti. An de an apar tot mai multi adepti in folosirea rachetelor de zapada.



Exista o tehnica anume de a merge cu ele si cat dureaza invatarea?
Nu exista o tehnica anume pentru mersul pe rachete de zapada. Se spune ca daca poti merge, atunci poti face snowshoeing (mers pe rachete de zapada). Orice persoana poate invata foarte repede sa se deplaseze cu rachetele de zapada.
Necesita sa fii in forma sau poate fi practicat de oricine? Trebuie sa ai cunostinte de ski sau nu au nici o legatura?
Mersul pe rachete de zapada poate fi practicat de orice iubitor de natura, care isi doreste sa parcurga pe timp de iarna un traseu turistic din Carpatii Romaniei, evident pe categorii de dificultate a traseului si de pregatirea fizica a celui care porneste la drum



Nu trebuie sa ai cunostinte de schi pentru a putea sa te deplasezi pe rachetele de zapada.
Presupune sa ai si alt echipament adecvat sau doar cel standard de iarna de drumetie?
Pentru a merge pe rachete de zapada, pe langa acestea mai ai nevoie de urmatorul echipament, pe care il impunem ca obligatoriu pentru cei care participa la tura montana pe zapada: bocanci de iarna, parazapezi, bete de trekking (care ajuta la echilibru), pantaloni termici, mai multe bluze termice de diferite grosimi, geaca, caciula, manusi, ochelari de soare si rucsac de tura. Fara acest echipament, nu veti fi admisi la tura montana, indiferent daca ati platit excursia si ati venit pana acolo. Trebuie inteles ca avem responsabilitatea celor care participa si nu ne-o putem asuma in conditiile in care nu sunteti pretaiti pentru conditii montane de iarna.



Aceasta este o actiune montana, daca intentionati sa participati la aceasta va trebui sa cititi, explicatiile si detaliile de mai jos si sa va asumati tot ceea ce decurge din nerespectarea regulilor pe care le impunem.

Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are o greutate corespunzatoare (sa nu fie supraponderal), pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort, sa le poata parcurge relativ usor. Trebuie insa sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort prelungit in spatiu izolat, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. Va chinuiti pe voi, dar si pe cei din grup, sa nu mai discutam de insotitorul de grup, care in loc sa vada de traseu si de grup trebuie sa va acorde o atentie deosebita. Tineti pe loc grupul, creati probleme pentru toata lumea. Evitati asemenea situatii neplacute printr-o evaluarea personala corecta.

Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti de o persoana cu mare experienta montana, astfel incat veti primi toata indrumarea si asistenta necesara. Nu va asteptati insa si la ajutor fizic, insotitorul de grup are rolul de a ghida montan, nu de a cara pe cineva.  :-\

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, accesibile si care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!

Nu putem sa dam o masura a efortului pe care urmeaza sa-l faceti, depinde de pregatirea si exeperienta fiecaruia. Ceea ce unora li se pare foarte usor altora le poate parea foarte greu. Daca aveti dubii cu privire la posibilitatea de a parcurge traseele acestei actiuni este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre acestea.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de profesionisti.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-odrumetie montana.

Inscrierea la aceasta actiune, inseamna ca ati citit, ati inteles, ati fost de acord si v-ati insusit toate cele cuprinse in "Responsabilitati personale".  un document ce cuprinde reguli si explicatii referitoare la participarea la o actiune montana. Le puteti consulta aici: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/.

Inscrierea la aceasta actiune inseamna intrarea in vigoare si legalitatea, fara a mai fi nevoie sa fie semnat, a urmatorului document:  Asumarea riscurilor si responsabilitatilor personale: https://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/


Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Pasi in zapada si schi la Paltinis. 22 - 24 ianuarie 2021
« Răspuns #1 : Sâmbătă, 14 Noiembrie 2020, 17:35 »
Excursia este lansata, rezervarile deschise. Inscrierile se fac aici: https://www.singlescamp.ro/eveniment/pasi-zapada-si-schi-la-paltinis-22-24-ianuarie-2021/

In situatia in care din conditii de restrictii NU se poate desfasura actiunea, sumele achitate vor fi inapoiate celor care sunt cu platile la zi sau se pot directiona catre alta actiune a clubului. 

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Pasi in zapada si schi la Paltinis. 22 - 24 ianuarie 2021
« Răspuns #2 : Marți, 01 Decembrie 2020, 15:12 »
Vreau sa va povestesc mai multe despre locul asta in care o sa mergeti, despre Paltinis. In primul rand ca este statiunea sibienilor, toti nascuti aici suntem foarte legati de Paltinis, aici ne-am petrecut tabere, vacante, am avut excursii, aici am invatat sa schiem...Este un loc superb.

Nu intamplatot am ales acest loc in acest an. Este perfect pt ca nu mai este nevoie sa coboram, sa urcam...suntem chiar in varful muntelui. De aici se pot face o multime de drumetii la zapada, se poate schia si e perfect pentru distractie. Asa ca...RECOMAND in mod special aceasta iesire!

Ar fi pacat sa pierdeti si macar un week-end de iarna, atat cat putem calatori si iesi, trebuie sa profitam de ceea ce ofera natura. Este timpul perfect pentru drumetii la zapada...
















Offline marilena1968

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
Re: Pasi in zapada si schi la Paltinis. 22 - 24 ianuarie 2021
« Răspuns #3 : Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021, 18:59 »
La multi ani!
merge cineva in excursie din Bucuresti cu masina? este un loc si pentru mine?

Offline man

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
Re: Pasi in zapada si schi la Paltinis. 22 - 24 ianuarie 2021
« Răspuns #4 : Duminică, 17 Ianuarie 2021, 18:07 »
La multi ani la toata lumea ! Merge cineva de la Cluj cu masina? Daca da, poate ma poate lua si pe mine! Fac cinste!  :D :D
Ma multumesc si cu un refuz !  :hammer: Adi 0729129606 . Pana atunci grija de voi !

Offline oli

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 248
Re: Pasi in zapada si schi la Paltinis. 22 - 24 ianuarie 2021
« Răspuns #5 : Luni, 18 Ianuarie 2021, 01:30 »
Si eu caut pe cineva cu masina din Bucuresti sa ma ia si pe mine

Offline rox

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
Re: Pasi in zapada si schi la Paltinis. 22 - 24 ianuarie 2021
« Răspuns #6 : Luni, 18 Ianuarie 2021, 16:57 »
Eu plec din Bucuresti!

Offline rox

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 36
Re: Pasi in zapada si schi la Paltinis. 22 - 24 ianuarie 2021
« Răspuns #7 : Luni, 18 Ianuarie 2021, 16:58 »
Suna ma la 0722 230677

Offline mony bonnie

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Pasi in zapada si schi la Paltinis. 22 - 24 ianuarie 2021
« Răspuns #8 : Luni, 18 Ianuarie 2021, 17:44 »
Buna seara tuturor si saptamana cat mai reusita sa aveti!

Si eu plec tot din Bucuresti si daca mai sunt doritori, cu mare drag accept companie :)

las si nr. de tel 0755.076.721

Seara in armonie va doresc!

Offline cornelina

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 90
Re: Pasi in zapada si schi la Paltinis. 22 - 24 ianuarie 2021
« Răspuns #9 : Luni, 18 Ianuarie 2021, 19:51 »
Salut Adi,

Eu plec din Turda, in jurul orei 12,00.
Daca crezi ca poti veni pana la Turda, de aici mergem impreuna catre Paltinis.

Daca da, te sun joi sa stabilim detaliile.
Daca nu, pot ajuta alti calatori care ajung pana in Sibiu si au nevoie de transport, pana in Paltinis.

Sanatate multa!
Cornelia

Offline pinzaru

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
  • CRED IN MIRACOLE
Re: Pasi in zapada si schi la Paltinis. 22 - 24 ianuarie 2021
« Răspuns #10 : Luni, 18 Ianuarie 2021, 21:56 »
BUNA,CORNELIA ! Nu stiu daca treci cumva prin ALBA IULIA,eu vin de acolo.Daca nu,e ok si Sibiu.Evident,daca mai e de actualitate mesajul, tel. meu 0743049230,Liviana.Multumesc!
LIV

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13226
Re: Pasi in zapada si schi la Paltinis. 22 - 24 ianuarie 2021
« Răspuns #11 : Miercuri, 20 Ianuarie 2021, 16:55 »
Ziua buna, tuturor! Tocmai m-am intors din Paltinis, asa ca uite, va dau cateva sfaturi inainte de plecare:

- nu uitati de recomandarile legate in special de incaltaminte: ghete de munte de iarna (nu de vara), impermeabile, cu talpa aderenta. Apoi de parazapezi: stratul de zapada are cca 30 - 40 cm, l-am probat si este destul de moale. Se va mentine la fel, pentru ca vremea va fi calda si pana la sosirea voastra si in timpul excursiei. Ziu vor fi 2-4 grade, iar noaptea minimul ajunge la -2 grade. Comparativ cu ce a fost saptamana trecuta, cand erau -20 grade, este chiar...vara.  :) Fara ghete potrivite si parazapezi, intr-o ora sunt uzi la picioare si numai buni de intors la cabana. Si din pacate asta trebuie s-o faceti singuri, ghizii trebuie sa mearga cu grupul... :-[

- Iulian va aduce cu el rachetele de zapada, v-am povestit de ele, ce sunt, cum se folosesc si cum se pot inchiria. Parererea mea este ca fara rachete va fi greu de mers prin zapada umeda. Piciorul se afunda si efortul este dublu fata de normal. Un astfel de traseu de 5 ore iarna inseamna ca efort 10 ore de drumetie vara, deci trebuie folosit echipamentul optim pt a reduce din efort.

- nu va infofoliti ci luati haine usoare, termice, in sistem ceapa. Va e cald, mai dati jos una;  mai incolo inca una...

- nu uitati de pelerina. Poate sa fie si ninsoare tot atat de bine cum poate sa fie lapovita sau chiar stropi de ploaie. Nu se anunta asa ceva, dar just in case...

- bagati in bagaj ceva de picnic pentru traseul de sambata. Vreau sa va spun ca in Paltinis nu ai unde sa mananci extra, sau sa-ti cumperi ceva de la magazin. Doar la partia Platos sunt 2 chioscuri cu fast food Batranul Sas. In rest ...nimic! Asa ca luati-va ceva cu voi sa puteti gusta ceva, iar la intoarcere sa completati...

- cei care sunteti schiori, e pacat sa veniti fara gandul la o tura. Sambata la revenirea de pe traseu aveti seara libera, este si nocturna, e foarte fain si liber atunci. Sibienii coboara spre seara si nu mai ramane aproape nimeni. Daca nu aveti spatiu sau accesorii pentru schi, va spun ca exista 2 centre de inchiriere clapari, schiuri si bete. Casca, cagula, costumul de schi vi le recomand in aceasta perioada...proprii, desi si acestea se pot inchiria. Mai aveti si duminica dimineata, pana o sa se aglomereze puteti da o tura la Oncesti sau la Platos.

- cum gasiti pensiunea: dupa ce treceti de Arena Platos (prima partie de schi) urmeaza o zona cu brazi pe o parte si pe alta care va conduce spre Schit. Cu 300 de metri inainte de a ajunge la Schit, pe partea stanga uitati-va pe marginea drumului si remarcati semnalata "Aria". Pensiunea este sus pe niste scari. Este si o parcare jos, in dreptul scarilor. Deci este la drumul principal, doar ca este in spatele unor brazi.

Acum despre program: am precizat ca trebuie sa ajungeti maxim pana la ora 14:00, pt ca este nevoie de o ora pentru repartizare, cazare si refresh. La ora 15:00 punct cei care au sosit si sunt pregatiti de drumetie, pleaca intr-o drumetie usoara cu Iulian intr-o zona deschisa, panoramica, cu punct de pornire, vis a vis de Arena Platos. Daca sositi dupa ora precizata, din pacate va trebui sa asteptati pana se intoarce gasca de drumeti si asta nu va fi inainte de 18:00. Atunci se vor relua cazarile si apoi cina.

Cu petrecerile noastre obisnuite, trebuie sa va dezamagesc de data asta...Paltinisul este plin de lume, sunt si jandarmi montani si politie locala, la orice zgomot ...dansant, poate sa apara cineva...De data asta zic eu ca trebuie sa fiti ceva mai...cuminti. Puteti socializa, asculta usor muzica, este chiar fain seara acolo, dar cu party-ul de data asta, cred ca imi intelegeti recomandarea...

Daca vreti sa ma mai intrebati ceva, eu sunt aici, am sa va raspund...

Daca totul e clar, va urez drum bun incoace, sa ajungeti cu bine si la...timp  :) iar in Paltinis sa aveti 3 zile frumoase, in aerul curat si ozonat al Cindrelui, in atmosfera de iarna autentica, cu troiene de zapezi...

Offline cornelina

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 90
Re: Pasi in zapada si schi la Paltinis. 22 - 24 ianuarie 2021
« Răspuns #12 : Miercuri, 20 Ianuarie 2021, 18:26 »
Liviana,

Eu plec din Turda pe la ora 12.00. Adica trec prin Alba in jurul orei 13.00.
Mai ai nevoie de transport sau ai rezolvat deja cu alte clujence pentru transport?!  ;)

Seara faina!
Cornelia

Offline oli

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 248
Re: Pasi in zapada si schi la Paltinis. 22 - 24 ianuarie 2021
« Răspuns #13 : Duminică, 24 Ianuarie 2021, 20:44 »
Cand te simti obosit, cand nu esti prea in forma, cand te-ai ruginit putin, este foarte terapeutica o vacanta balneara cu tratament tip tura montana in zapada, cu vuiet de vant printre brazi, urme proaspete de laba de urs in carare, pranz campenesc in cabana de ciobani, la adapost de frig, prieteni veseli alaturi, ghizi dragi, un paharel de tuica, o privire ca de vultur peste vai si munti.
Nu stiu de ce, e si un sentiment ca am crescut mari. Am nostalgia acestor aproape 5 ani de excursii minunate S.C, bucuria de a fi cunoscut atatia oameni frumosi si nostalgia atator amintiri unice.

Offline oli

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 248
Re: Pasi in zapada si schi la Paltinis. 22 - 24 ianuarie 2021
« Răspuns #14 : Duminică, 24 Ianuarie 2021, 20:51 »