@maria171
Ah, ce m-ai lovit cu Oblomov!

Nu ştiu dacă te referi la film, la carte sau la amîndouă, oricum Mihalkov a făcut un film extraordinar după cartea lui Goncearov.
Cînd am văzut întîa oară filmul (acum foarte mulţi ani) am ieşit din sala de cinema cu o părere uriaşă de rău că m-am dus ca un idiot la ultima proiecţie pentru că altfel aş fi luat imediat din nou un bilet şi-l mai vedeam odată!
Apoi am citit cartea pe nerăsuflate şi am aflat mai multe despre Oblomov decît ne spune filmul. Deşi titlul filmului e, modest, “Citeva zile din viaţa lui Oblomov” reuşeste să surprindă incredibil esenţa romanului, iar sfîrşitul lui face un cerc fabulos în timp.
Filmul lui Nikita Mihalkov e absolut superb, e unul din rarele filme care reuşesc să se ridice la nivelul cărţii după care sînt făcute. Am reuşit să-l revăd după mulţi ani (a fost şi e un film destul de ignorat de televiziuni, cinematografe sau videoteci) şi pot să spun că am fost la fel de impresionat de film ca şi prima dată. Jocul actorilor e deosebit, muzica, imaginea, povestea.
Mai există un film frumos făcut după un alt roman al lui Goncearov, se numeşte “Rîpa”. De vizionat.
De fapt recomand cinematografia rusă în general.
@carmentoma
mai putem fi puţin şi off topic că doar nu sîntem la şcoală să nu vorbim în timpul orei! Şi chiar şi acolo se dădeau şi pauze, nu?