Arhiva > Arhiva
Eminescu: Luceafarul poeziei romanesti sau nationalist?
maria171:
manfred
cred ca ma refeream la film (oblomov)
eu pe asta l-am vazut prima data si am ramas impresionata pana si in ziua de azi
apoi am citit cartea, avand in fata ochilor tot filmul
;D
carmen
ai dreptate cu filmele si literatura rusa
noi am fost idopati cu conceput superioritatii comunismului rusesc si refuzam tot ceea ce venea de acolo
in copilaria mea erau numai filme rusesti de razboi
acum sunt fime americane cu impuscaturi si monstrii balosi
dar ceea ce a fost inainte de lenin , stalin, crede-ma e superb
si eu am descoperit greu asta
daca ai timp si dispozitie, citeste sau asculta piese de teatru
gasesti pe net
cehov e super
carmentoma:
Cu siguranta o voi face, acum ca m-ati facut extrem de curioasa! Dar intai imi trebuie putin timp!
EUGENIA110:
Parerea mea este ca ecranizarile americane, englezesti etc. ale nuvelelor, romanelor sau dramaturgiei ruse nu sint fidele cartilor respective. Eu nu percep la fel personajele, nu simt actiunea in aceeasi masura, epoca mi se pare creata artficial, vizionarea filmului nu-mi dezvolta aceleasi trairi ca lectura.
Manfred:
eugenia, ai dreptate. Dar e şi normal să fie aşa pragmatismului anglo-saxon îi e mai greu să înţeleaga fatalismul slav. Românilor le este însă mult mai uşor.
Manfred:
Privitor la cazul raskolnikov (interesant, nimeni nu vorbeşte despre "cazul sile",nu? :)) admin a postat un comentariu în care îl invită pe raskolnikov ...să-mi scrie.
Comentariul poate fi citit la http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,346.msg17168.html#msg17168
Nu pot decît să spun la fel ca un personaj din Caragiale: "fie, primesc!"
Deci, raskolnikov dacă mai intri pe acest forum şi ai chef să transmiţi ceva, adresa mea de mail e publică şi poate fi văzută în profilul meu. Ea este:
manfred[at]fantasymail[dot]de
Aş vrea să mai adaug ceva, poate că nu toată lumea ştie, deci să ma scuze ceilalţi. Printre alte multe lucruri rolul unui moderator de forum este şi acela de a proteja utilizatorii de agresiunile altor utilizatori. Acest lucru se face de regulă la sesizarea celui agresat. Pînă azi nu am primit nimic, pe PM sau pe altă cale, nicio sesizare de acest gen de la nimeni ceea ce este deosebit de îmbucurător, o dovadă ca Forumul SinglesCamp este un loc civilizat, lucru pentru care vă mulţumesc.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă