Arhiva > Arhiva

Înţelepciunea străbunilor

(1/3) > >>

steliana:
Cu cât trec anii, cu atât înţeleg ce a vrut să spună bunica mea, pentru care am avut o mare consideraţie.
Ce părere aveţi acum, când ea spunea asta în urmă cu aproape 30 de ani ....
Eheee... maică.
Să ştii şi tu: "bărbatul este cu nasul de ceară.
Îl dai la foc, se topeşte.
Îl dai la o parte.... se răceşte."

Mari vorbe, fetelor.
Şi mai avea o grămadă.

almi_gabi:
Steliana mai spune-ne despre vorbele bunicii tale!

carmentoma:
    Cand eram copil si mai apoi adolescenta imi petreceam vacantele de vara la bunicile mele la tara! Una era vaduva de razboi si era putin mai exigenta, dar avea un suflet de aur! Cea de-a doua (mama tatalui) era un monument de blandete si intelepciune! Imi amintesc de zilele si serile cand stateam alaturi de ea si teseam la razboi: imi spunea poezii cu mesaj, imi povestea viata traita alaturi de cei 11 copii pe care i-a crescut cu mult drag! Nu imi amintesc sa o fi auzit-o macar o data dojenindu-ne sau ridicand tonul! Vacantele petrecute acolo au ramas de neuitat! Ceea ce regret e ca baiatul meu nu are asemenea amintiri, pentru ca niciodata nu i-a placut sa isi faca vacantele acolo! Iar notiunea de "bunica" nu inseamna acelasi lucru ca si pentru mine, fiindca niciodata nu au fost prea apropiati, cum mi-as fi dorit!

Catherinna:
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face ; asa zicea bunica mea mereu ca sa-mi tempereze elanul jucaus ;da, da, stiu ca nu le-a plamadit bunica, dar de la ea le-am auzit prima data  ;)

steliana:
Mai zicea bunica:
"Eheiii, maica...
Casatoria da 2-a e ca ata inodata !"
Eu fiind despartita de ex-ul de varsta de 27 de ani.
Si ma vedea asa ganditoare....
Si mai zicea cate una.....

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă