Arhiva > Arhiva
Când apelăm la chirurgia estetică sau nu apelăm?
Ayouni:
da, se pare ca unii reusesc, luciamanta... face fiecare cum doreste si cum se simte cel mai bine. si toti avem o astfel de datorie fata de noi; unii folosesc silicoanele, altii gasesc alte metode.
maria171:
lucia cred ca vb de lucruri diferite
tu vorbesti de op facute din sclifoseala asa cum sunt implanturile si injectarea de botox pe unde nici cu gandul nu gandesti
" vedetelor" gen bianca dragusin ar trebui sa li se interzica accesul la tv
tinerele de 12-16 ani invata ca nu are roast sa mai invete
e suficient sa isi faca niste operatii, sa arate "in standarde", sa se culce cu cine trebuie si gata, sunt femei realizate
persoanele astea sunt un veritabil pericol social
eu vorbesc de persoanele care s-au nascut cu niste imperfectiuni sau care au suferit niste accidente, operatii mutilatoare
gandeste-te la un copil cu buza de iepure sau cu o pata din nastere pe fata
stii prin ce trece cand ceilalti copii isi bat joc de el?
si copii sunt duri
sau gandeste-te la cineva care a avut cancer la san si i s-a extirpat unul
sau hai sa ne gandim la femei a caror varsta de pe buletin nu e acceiasi cu cea psihica
gandesti si te simti ca o femeie de 35 de ani si arati ca una de 56
deci vezi, lucrurile sunt complicate
nu se poate pune o stampila: asa nu, asa da
Saturnianul:
--- Citat din: maria171 din Sâmbătă, 05 Iunie 2010, 12:17 ---eu vorbesc de persoanele care s-au nascut cu niste imperfectiuni sau care au suferit niste accidente, operatii mutilatoare
gandeste-te la un copil cu buza de iepure sau cu o pata din nastere pe fata
stii prin ce trece cand ceilalti copii isi bat joc de el?
--- Terminare citat ---
Cred că aici vorbim de reparaţii, nu de îmbunătăţiri. E vorba de chirurgie plastică şi reparatorie (există secţii specializate care se numesc chiar aşa) şi nu de chirurgie estetică. Sunt două lucruri diferite, chit că nu par. Zic şi io! :)
EUGENIA110:
E adevarat ca sint doua discipline medicale, dar nu total diferite, as putea spune ca sint foarte inrudite. Chirurgia estetica e o ramura a chirurgiei plastice si reparatorii, a derivat din ea si s-a dezvoltat pe baza experientei acestei forme de chirurgie. Un fel de mama si fiica, nu?
Medicii care profeseaza in chirurgia estetica, majoritatea lor, s-au specializat si au facut performanta in chirurgia plastica si reparatorie. Unii le imbina armonios pe amindoua. De exemplu, in cadrul operatiei de extirpare a unui sin bolnav, se face si reconstructia lui totodata, prin inplant de silicon, la fel ca la operatia de augmentare a unui sin sanatos.
Cred ca reparind nasuri sparte in accidente, medicii chirurgi au invatat sa mai micsoreze nasurile domnisoarelor nemultumite de infatisarea lor. :D
Saturnianul:
Conceptual sunt diferite. Chirurgia plastică şi reparatorie corectează nişte defecte reale. Chirurgia estetică, derivata ei, e un fel de "tunare" a unor aspecte fizice care nu sunt neapărat defecte. Unele femei îşi măresc sînii, de exemplu, nu pentru că n-au deloc, ci pentru că ele consideră că n-au suficient ;D Dar nu e o necesitate precum în cazul celor care au nişte defecte fizice reale.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă