Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
La stana, pe Colinele Transilvaniei 25 - 27 septembrie 2020
admin:
Este vorba de aceiasi stana, la care o sa ne ospatam in aceasta iesire. Se afla in Foresti, despre care tocmai mi-am asternut cateva impresii: https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3227.0.html
krondia:
Emotionantă povestea acestor locuri, ca a tuturor satelor cazute acum in uitare. Îmi amintesc si eu, cu nostalgie, de Apold, un alt sat frumos de langa Sighisoara, unde mi-am petrecut multe vacante. Pe atunci la fiecare casă erau animale, se mergea in câmp, se coseau pajistile si glimeele, acele piramide de pamant care se vad si acum de la sosea dar la care nu se mai poate ajunge din cauza vegetatiei lasate sa creasca in voie.
A fost nevoie sa vina Printul Charles sa ne arate toate bogatiile acestea pe care suntem pe cale sa le pierdem. De cand exista fundatia Mihai Eminescu Trust s-a mai revigorat zona dar "vedeta" a fost in primul rand Viscri, unde printul are o casa.
Anul acesta cu precadere, de cand s-a asfaltat drumul, Viscri a devenit extrem de aglomerat, prafuit, in special la sfarsit de saptamana. Localnicii sunt dezamagiti pentru ca traiul de zi cu zi s-a alterat, animalele care mergeau libere pe ulite sunt speriate, nu-si mai gasesc locul. Si asta pentru ca nu se respecta o regula simpla a satului: sa se lase masina in parcarea special amenajata.
Ca urmare, turistii straini au inceput sa se indrepte spre alte locuri, mai linistite, printre care si cele unde vom merge noi.
E o mare bucurie pentru mine sa revin pe Colinele Transilvaniei, ultima regiune medievala autentica din Europa.
adda:
Zona este superba, înconjurată de coline si păduri , cu siguranță că pana atunci toamna o sa coloreze padurile, o sa fie un peisaj de vis.
Am crescut printre sași, asa ca satele acestea, aerul lor si liniștea imi plac foarte mult. Nu am ajuns pana acum in Stejareni sau Floresti, asa ca e ocazia perfecta, iar cina la stână se potriveste perfect...deci nu pot sa ratez.
;)
krondia:
Am aflat acum de un nou proiect care promovează Florești, acest cătun izolat între coline de basm, în încercarea de a atrage atenția asupra acestei zone atât de pitorești dar foarte puțin cunoscută.
Compozitorul Sebastian Androne a acceptat provocarea de a compune o lucrare cu inspirația satului Florești, pentru patru chitare acustice. Astfel, acest moment în istoria Floreștiului va putea fi rememorat și din punct de vedere muzical.
Acesta este filmulețul despre istoria satului, povestită chiar de un localnic și, în continuare, această compoziție.
admin:
Nu stiu daca informandu-va despre aceasta actiune, ati aflat doua lucruri interesante. Primul este legat de Stana de pe Coline, cea in care urmam sa servim o masa ciobaneasca. Vreau sa va spun ca nu este oricare alta, ci una foarte cunoscuta de turistii straini. Este un loc care a consolidat increderea, placerea si entuziasmul strainilor pentru a descoperi Transilvania, sa-i fie cunoscute traditiile. Un foarte cunoscut blogger de turism, se pare cel mai bun din lume in acest moment, a vizitat stana la care o sa mergem si a fost mai mult decat incantat de ce a gasit acolo. Atat de incantat incat aminteste des despre stana. A inclus vizita lui acolo chiar si intr-un film:
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă